« Ziggo Blues (2) | Main | Chili con Carne Dag »

Viola D3 - Rijen D4 2-2

Captains's Log: Wij schrijven zaterdag 6 maart 2010, locatie kantine vv Rijen, tijdstip bij benadering 07:59:18. Temperatuur: Noordpoolachtig. Het is dat we allemaal ons bed uit zijn, maar de afkorting van Viola D3, de tegenstander van vandaag, kan me even niet bekoren: Voetbal Is Onze Lust Alphen. Gelukkig is er koffie.

Even later zijn we op weg naar het dorp Alphen. Geloof mij, ik heb echt mijn best gedaan om nog meer informatie over Alphen boven water te halen ten opzichte van ons vorige bezoek. Maar meer is er domweg niet. Hoogtepunt blijft de geboorte van darter Jelle Klaasen op 17 oktober 1984. Alhoewel, Mike en zijn vader Jan zitten bij ons in de auto en Jan weet te vertellen dat het vroeger leuk uitgaan was in Alphen, vooral met Carnaval. Relevante informatie, maar we gaan alweer richting Pasen.

Rijen D4 doet het tot dusverre niet bovenmatig goed in de derde klasse D307 en Viola D3 kennen we als een taaie tegenstander uit de najaarscompetitie. Een ding scheelt, wij zijn hun Angstgegner. De voorgaande twee wedstrijden (thuis en uit) hebben we gewonnen. Viola beschikt over een mooie accomodatie met op de achtergrond steeds de kerk, een instituut waar deze dagen veel over te doen is. De jongens maakt het allemaal niets uit, die lopen zich lekker warm en schudden de tegenstander de hand. Opvallend aan het sportpark is dat ieder pleintje en paadje een heuse straatnaam heeft.


06.03.2010: Rijen D4 loopt zich warm in het ijskoude Alphen als voorbereiding op de wedstrijd tegen Viola D3. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Er staat een snijdende wind op het veld die Rijen D4 eerst tegen heeft. Hierdoor komen we moeilijk uit de verdediging. In het doel staat Tjeu en niet Jaap, die heeft snel last van hoofdpijn als hij bij extreem koud weer moet keepen. Jaap is echter een heel behoorlijke voetballer en staat samen met Luchiano (12) op de rechterflank.

Op zeker moment weet het tweetal een doorbraak te forceren en de bal op de rand van het strafschopgebied bij Martijn te bezorgen. De keeper komt uitlopen en ik denk: "Wat gaat Martijn nu doen?" Tot mijn verbazing stift hij de bal met een mooie boog hoog in de goal en staan we met 0-1 voor. Later, jongens onder elkaar, bekent Martijn dat hij eigenlijk een pass wilde geven of iets anders, maar zeker niet deze geweldige lob in gedachten had. Die eerlijkheid siert hem en de goal is er geen rimpel lelijker door.

Mede dankzij de wind wordt Viola steeds sterker en verkas ik naar het andere doel, immers daar is meer te beleven. Er volgt een serie corners waarvan de laatste uiteindelijk de verdiende gelijkmaker oplevert. We gaan met 1-1 rusten en hebben daar vrede mee. De reservebank vindt tijd voor een plaatje.


06.03.2010: Traditionele rijtjesfoto fans Rijen D4 in het ijskoude Alphen, Rijen D4 speelt tegen Viola D3 (2-2). Klik voor groter.

(Klik voor groter)


In de tweede helft is de wind de twaalfde man van Rijen D4 en de kou tegenstander van iedereen. Het (spel)peil daalt en de spanning stijgt, waar heb ik dat meer gehoord? In de voorhoede zijn Jaap en Luchiano vervangen door Ivar en Mike. Bij zijn eerste uitbraak is Mike meteen succesvol en scoort de 1-2. Nadien krijgt hij nog twee soortgelijke kansen die er evanals de poging van Rik helaas niet ingaan. Viola spreekt haar laatste krachten aan, de jongens zijn enorm gemotiveerd om juist tegen Rijen eens niet te verliezen. In de 57e minuut, een wedstrijd duurt een uur, komen ze toch wel verdiend op 2-2.

Als de scheidsrechter voor het laatst fluit vieren de Alphenaren het gelijke spel als een overwinning. Na het douchen blijkt waarom, ze worden door hun leiders getracteerd op patat. Is dat eigenlijk geen doping? Toch rijden ook wij voldaan terug naar Rijen. Als beloning krijg ik de grote tas met vuile shirts mee, altijd leuk om daar het thuisfront mee te verrassen.

Voor het eerst is Luchiano me voor met het schrijven van het verslag, als extra heeft hij de opstellingen van de eerste en de tweede helft bijgevoegd. Leuk voor later! Qua voetbal gaan we een mini winterstop in van twee weken. Daarna begint wat mij betreft het lentevoetbal met zonnebrillen, luchtige kleding en frisse dranken.

Scoreverloop Viola D3 - Rijen D4 2-2:

08 0-1 (Martijn)
22 1-1
37 1-2 (Mike)
57 2-2

Uitslagen en stand tot voor de wedstrijd.

Alle posts over Rijen D4 in het seizoen 2009-2010 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen D4 2009/2010.

Comments

'Viola'?? Wie noemt er een voetbalclub in vredesnaam Viola?

Lentevoetbal? Als het lente wordt zit de competitie er op en is het wachten op de herfst.

Het verhaal om de wedstrijd heen maakt het wel interesant en vermakelijk, de wedstrijd zelf is niet zo boeiend, want dat gaat toch om de uiteindelijke uitslag!

Elk laantje een naam geven doen ze op campings ook wel eens, dan verzin ik er een heel verhaal achter.

Het was inderdaad een gemene oostelijke wind. Dat weerhield ons elftal er niet van om te winnen van Nieuwleusen met 9-0. Jeuj! Niks lentevoetbal, winterbikkels zijn het.

Overigens vind ik voetbal in de zomer prima om naar te kijken; kan ik mijn benen even laten bijbruinen in het gras:-)

Vooral luchtige kleding zekers?

@Laurent: In het geval van Real Madrid-Viola of Viola-Manchester United staat Viola virtueel al met 0-1 achter, dat klopt. Weet je trouwens hoe de hockeyclub uit Alphen heet? (Drie keer raden!)
@Piet: Rijen D4 heeft nog vier competitiewedstrijden voor de boeg en waarschijnlijk een of twee toernooien. Allemaal voor 21 juni, dus ik hoop toch echt op zonnige voetbaldagen.
@Renesmurf: In het schrijven van een voetbalverslag dat ook voor vrouwen en niet-voetballiefhebbers interessant is ligt een mooie uitdaging. Straatnamen op een camping daar kan ik mij wel iets bij voorstellen, als je 's nachts je tentje probeert te vinden. Maar een verhaal is nooit weg.
@Door: Jongens van de gestampte pot die winterbikkels van jou. Wat een tegenstelling met hun moeder die juist opbloeit in het zonnetje... ;-)
@Henk: Zekers, dat blijft toch het leukste bij-effect van de zomer.

Yep .. soms zijn bijverschijnselen heeeeeeeeeeeel aangenaam

sorry .. bijwerkingen