« Die hoofd | Main | Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen (OOR) Part II »

Gedoogzeilrace

Een jaar geleden wist ik al niet 100% zeker wat van deze kwestie te denken en nu nog steeds niet. Zeilmeisje Laura Dekker mag van de rechter in haar eentje de wereld rondzeilen en dat is fijn voor haar. Als ICT-er bekijk ik een dergelijke zaak geabstraheerd van de persoon en zijn vooral de parameters interessant.

31.07.2010: Paul de Leeuw twittert over zeilmeisje Laura dat het wat hem betreft een gedoogzeilrace wordt.De persoon is een meisje van 14 of inmiddels al 15. De actie is het solozeilen over de hele wereld. De parameters persoon en actie dienen gerelateerd te worden aan uitersten. Bijvoorbeeld door voor de persoon een meisje van 18 te nemen en voor de actie een treinreis naar Rome. Moet dat kunnen? Ja, dat moet kunnen. Of neem als persoon een jongen van 5 en als actie leeuwen temmen in een circus. Neen, dat is geen goed idee.

De 13-jarige Jordan Romero onder begeleiding de Mount Everest laten beklimmen ging mij qua parameters te ver, maar het is toch gebeurd. Nog steeds acht ik het niet verstandig om Laura het ruime sop op te jagen, van de andere kant moet zo'n avontuurlijk meisje zich de wet laten voorschrijven door een suffe lulhannes als CasaSpider? Dacht het niet.

Het gebeurt niet vaak, maar Paul de Leeuw verwoordt mijn gevoel in deze het beste met zijn gedoogzeilrace.

Comments

100% met je eens, prima verwoord in de één na laatste alinea.

zeilrace?...is er een wedstijd element dan!?...het is toch gewoon op-je-dooie-akkertje deze aardkloot rondvaren....kan iedere 8 jarige (met een boot, dat dan weer wel)

Ik vind het wel stoer van Laura. En rot voor haar dat de hele wereld zich ermee bemoeit. En ik denk, dat mocht ze in de problemen komen, er van alle kanten hulp op haar af komt, iedereen weet immers dat ze onderweg is en een aantal mensen houden haar met argusogen in de gaten. Ik zeg: sail away, Laura!
Ben wel blij dat het mijn dochter niet is:-)

@Pascale: Dank je. Euhm, je bedoelt toch niet toevallig de een na laatste zin van de een na laatste alinea?
@Cerito: Op de keper beschouwt heb je gelijk. Maar is dat niet altijd zo? Mag je zoon over een jaar of vijf ook in zijn eentje de zee op?
@Door: Laura gun ik haar tripje wel. Maar ja, net als jij ben ik een ouder. Stel dat er onverhoopt toch iets ergs gebeurt... mijn mening is dat de verantwoordelijken zich dan niet kunnen verschuilen achter "een ongelukje kan altijd gebeuren".

@Casa..Nope..van mij mag hij NIET alleen.
Dan gaan mijn vriendin en ik ook mee (en komen we niet verder dan Willemstad) alhoewel de stad Cairns in Australie ook erg gunstig ligt.

@Cerito: Je zoon moet zich wel een beetje kunnen ontplooien, zonder het gehijg van zijn ouders in zijn nek. Vraag maar aan Laura.