« Witglad | Main | Auto's en Kinderen »

Deukjesmaffia

De donkerzwarte Volkswagen Jetta heeft een klein deukje in het kofferdeksel. Het is typisch zo'n deukje dat je nauwelijks ziet, alleen als het licht erop valt of een rood vierkantje er omheen getekend is. Vorige week ging ik langs bij Carlux in Den Bosch. Carlux, Van den Udenhout en Pon zijn aan elkaar gelieerd en echte Volkswagen specialisten.

21.12.2010: Het deukje in mijn Volkswagen Jetta dat bij Carlux in Den Bosch wordt gerepareerd voor 850 euro. Klik voor groter.Het is allemaal prima geregeld bij Carlux, tijdens het wachten kreeg ik van de aardige receptioniste, die binnenkort oma wordt maar waaraan je dat helemaal niet afziet, koffie in een stenen kopje. De man die mijn auto inspecteerde kwam na een minuut of tien terug en nodigde mij uit om plaats te nemen voor een computerscherm, zodat ik mee kon kijken.

Een serie foto's van het deukje werd geüpload en vervolgens navigeerde hij behendig door een computerprogramma om de onderdelen aan te klikken die gedemonteerd moesten worden. "Dit gaat allemaal volgens bepaalde standaarden. Als ik alles heb ingevuld, komt er automatisch een rekening uitrollen." Ik was benieuwd, alhoewel ik mij geen illusies maakte omtrent een schadebedrag lager dan het eigen risico van 150 euro.

Desalniettemin stond ik ervan te kijken: 850 euro! Voor dit deukje! In veel landen zijn dit soort deukjes standaard en niemand die ernaar omkijkt. Het is een van de neveneffecten van de lease-wereld. Hoeveel geld gaat er überhaupt om in de autoschadehandel? Het lijkt wel de deukjesmaffia.

Die 850 euro besteedt men beter aan winterbanden, dunkt mij. Al mis ik dan wel het spannende moment bij het inrijden van Parkeergarage Paleiskwartier van ongecontroleerd naar beneden schuiven, ondanks uit volle macht remmen en aan de handrem trekken.

En die zucht van opluchting als de auto op een halve meter van de voorganger toch tot stilstand komt.

Comments

Ja, de lease-auto business zorgt zeker voor zo'n 50% onnodige extra uitgaven aan auto's, volgens mij.

Ten eerste schijnt een auto na drie jaar volledig onbruikbaar te zijn en moet er een gloednieuwe komen.

Ten tweede worden die dingen compleet afgerost omdat men toch niet de eigenaar is, waardoor vroegtijdige slijtage ontstaat.

Ten derde wordt er veel meer auto gereden dan noodzakelijk. Niemand verzet zelf nog één stap want de baas betaalt de brandstof toch (zelf gezien bij werkgever waar lease-auto's geïntroduceerd werden)

En ten vierde wordt er inderdaad volkomen irrelevante schade tegen enorme kosten hersteld zoals in jouw geval.

ik lach me een deuk

Een rubberen hamer en een zuignap had ik je voor de helft van de reparatie kunnen leveren. Was je binnen 5 minuten heel goedkoop klaar geweest :-)

@Laurent: De restwaarde van mijn Jetta is best hoog, de auto rijdt en schakelt als een tiet. Maar er zijn zeker gevallen bekend van afgereden auto's. Aan punt 3 maak ik mij ook schuldig, met ritjes naar Baarle-Nassau voor Westmalle Tripel. Of mensen die van Eindhoven naar Groningen rijden voor een Marktplaats-aanbieding.
@Ennu: Mag ik dan even NAF 2000,= vangen (naar beneden afgerond)?
@Piet: Goedkoop op korte termijn. Ik vrees dat er weinig van de auto overblijft.
===========================
Ik vond het al zo gek dat ik gisteren de parkeergarage ingleed en dat de ESP telkens flikkerde, veel meer dan bij de Jetta. Vanmorgen de banden gecontroleerd, er zit gewoon nauwelijksr profiel op! Straks probeer ik de auto te ruilen, als ik het niet haal weten de CasaLog-lezers aan wie het ligt.

Maar, heb je dat deukje er nou uit laten halen, of was die uitgerolde factuur bindend? Ik moet zeggen, ik moet zelfs goed kijken in het rode vierkantje om het deukje te zien...
Laat toch zitten. Onze auto heeft zo'n deukje in de deur. Ach, zolang de lak niet beschadigd is.

Jezus, wat een geld. Ik had ook bijna zo'n deuk. Of misschien wel een grotere. Bijna dan.. maar dankzij mijn lieve buurtkinderen ging t goed.

auto's zijn een en al deuk en als je over de symetrie loopt te zeuren, sla er dan nog een deuk bij (wel symetrisch natuurlijk he)dat is vast goedkoper, verder moet je hem grijs laten spuiten want op zwart zie je direct alles, dat is dan Nafl. 4000,00 voor advies kosten.

Ik zou me daar dus helemaal niet aan storen.
En mijn jeep heeft vierseizoensbanden, dat scheelt ook alweer!

@Gerrit: In het geval van een lease-auto heb je geen keus, alle schades moeten gerepareerd worden. Was het mijn eigen auto, dan dacht er geen haar op mijn hoofd aan.
@Door: Ik heb je avonturen met spinnende wielen gelezen. Als ik met de Tiguan die ik vandaag onder de billen had door jouw straat was gereden, had ik je zeker geholpen. (Met plezier zelfs)
@Renesmurf: Hmm, van vierseizoenbanden heb ik nog nooit gehoord. Alhoewel, met mijn banden moet ik het ook gedurende vier seizoenen doen.

Ik had ook niet anders van je verwacht!

LOL, man,man, man, mijn Mercedes 270 CDI wordt voor 1000,- € helemaal overgespoten in Spanje............