« Diana geeft niks om cijfers | Main | Wegens drukte (tijdelijk) gesloten »

Veranderingen aan het eind van 2010

Het nakende einde van een jaar is niet echt het tijdstip voor veranderingen, maar soms kan het gewoon niet anders. Woensdagochtend loop (sic!) ik naar het station van Rijen, een station waar de Rijenaren mee in hun handen mogen knijpen. Niet zozeer omdat het zo'n mooi station is, maar omdat Gilze het graag in haar gemeente had gezien en Oosterhout ooit dacht dat zij het kreeg. Maar toen de Oosterhoutse delegatie parallel aan die van Rijen naar Den Haag toog, dachten zij: "Eerst eten!" De Rijenaren waren gewiekster en sleepten in de tussentijd het station in de wacht.

Waarom loopt (sic!) CasaSpider naar een station (sic!)? Een goede vraag die weldra beantwoord wordt. De trein naar Tilburg Universiteit vertrekt om 11:30 uur. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat ik gebruik maak van het Openbaar Vervoer en ja hoor, meteen is het raak. De trein heeft tien minuten vertraging. Het is een mooie Sprinter met prima informatieschermen. Na een minuut of negen is de eerste bestemming bereikt en stap ik over in een oud geel treinstel richting Eindhoven. In Eindhoven stap ik in bus 172 richting Luyksgestel, na voor drie euro een dagkaart te hebben gekocht. Op de Bergstraat in Dommelen stap ik uit en loop naar het huis van CasasPa en Truus. De totale reisduur bedraagt twee uur en een kwartier.

29.12.2010: CasasPa overhandigt in Dommelen officieel de sleutels van zijn oude Ford Focus 1.8 Ghia aan CasaSpider. Klik voor groter.Eerst bereidt CasasPa een heerlijke omelet voor mij en dan doen we zaken. CasasPa heeft net een nieuwe auto gekocht en ik neem zijn oude over. Waarom koopt CasaSpider een auto? Ook dit is een goede vraag waarop het antwoordt spoedig volgt. Bij de (ver)koop van een auto dient het kentekenbewijs overgeschreven te worden op naam van de nieuwe eigenaar. Vroeger deed men dit op het postkantoor, maar ja aangezien het ene na het andere postkantoor gesloten wordt is dat een beetje moeilijk. CasasPa heeft navraag gedaan en wat blijkt, in Valkenswaard kan men een kentekenbewijs overschrijven bij de Emté (sic!). Daar komt men niet zo snel op.

Samen gaan we daarom naar de Emté. We overleggen alle bescheiden en de Emté-medewerkster voert de gegevens in. Het duurt een tijdje en ze probeert het een paar keer. Dan volgt de onthutsende mededeling: "Meneer, hij zegt dat de transactie niet toegestaan is." Niet toegestaan? Wel nu nog mooier! "En nu?", vragen wij in koor. De jongedame overhandigt ons een formulier van de RDW en daar staat een telefoonnummer op. "Dat kunt u bellen en vragen waarom de transactie niet toegestaan is. Wij mogen niet bellen."

Naar adem happend en de documenten op de diepvriesbakken met pizza's leggend overleggen we wat te doen. CasasPa belt de RDW en krijgt na een minuut of vijf een medewerker aan de lijn. Die kijkt de gegevens na en wat blijkt? Het adres op mijn rijbewijs luidt als volgt: "Socratesstraat 9, Curacao". Kennelijk is dat een reden om verkooptransacties van auto's te blokkeren. Als CasasPa meldt dat ik al drie jaar in Nederland woon, belooft de man het in orde te maken en ons terug te bellen. Dit doet hij daadwerkelijk binnen een half uur en daarna is het overschrijven een fluitje van een cent.

De Ford Focus 1.8 Ghia ziet er brandschoon uit. Om vier uur draagt CasasPa officieel de sleutel aan mij over en rijd ik de bolide naar Rijen. De auto is niet bepaald nieuw, maar wel uitstekend ingereden. Wat zeg ik, hij rijdt als een tiet. Twee van de vijf parkeerplaatsen tegenover ons huis worden nu bezet door het wagenpark van de Spiders.

Ik roep Luchiano (013) en om vijf uur gaan we boodschappen doen. Eerst nog even langs bij Pearle. Mijn leesbril is klaar. Ik weet het, met 33x is men een tikkeltje jong om al aan de leesbril te gaan, maar ik schaam mij daar niets voor. Als de Pearle-dame de modern ogende bril op mijn neus plant weet ik niet wat ik zie. Ik kan weer normaal lezen! En bovendien ook redelijk, beter dan verwacht, op normale afstanden kijken. Het is gewoon geweldig.

O ja, bijna vergeten. Waarom koopt CasaSpider een auto? Aanstaande vrijdag, de laatste dag van het jaar, ga ik op reis naar Rijswijk, naar het kantoor van SQL Integrator om precies te zijn. Daar lever ik de donkerzwarte Volkswagen Jetta in. Na twaalf jaar SQL Integrator Curacao en drie jaar SQL Integrator Nederland neem ik afscheid van het bedrijf en treed per 1 januari 2011 in dienst bij Brabant Water.

Comments

Ahaaaaa, gefeliciteerd! Ja, dat is het risico dat elke detacheerder loopt, dat-ie zijn specialisten aan een klant kwijtraakt. Zijn daar geen bedingen tegen geregeld?

Je begint het nieuwe jaar goed en kunt het ook nog goed zien!
Jammer voor SQl I want er wordt een tijdperk afgesloten. Succes met het afscheid.

wat voor rijbewijs heb jij? zo'n mooi katoenen doekje van een deel van ons koninkrijk dat niet meer bestaat? of had jij je europees rijbewijs in Curacao laten inschrijven en nooit meer laten uitschrijven? haha

aha.
Dus per trein je nieuw te verwerven auto ophalen, en pas daarna je ogen in orde maken.

Maar goed dat ze dat niet nakijken voor je een auto mag overkopen, dan duurt het nog langer.

@Anonymous/Laurent: Als de arbeidsvoorwaarden van de detacheerder duidelijk beter zijn dan bij de klant, stapt de gedetacheerde niet snel over. Overigens kunnen er ook andere omstandigheden spelen, zo wil ik graag gegarandeerd in Brabant werken. Gezien de arbeidsmarkt is er een gerede kans dat men mij op een bepaald moment naar Amsterdam stuurt. In mijn contract staat een concurrentiebeding, maar daar zijn SQL Integrator en Brabant Water netjes uitgekomen.
@Piet: Dank je! SQL Integrator Nederland is nu een geheel apart bedrijf met een nieuwe richting. Maar toch blijft het daar ligt toch een gedeelte van mijn hart.
@Ennu: Neen, ik had een echt Nederlands rijbewijs, nog zo'n oude. Heb het op Curacao nooit om laten zetten.
@Renesmurf: Die ogen is alleen voor dichtbij, voor autorijden moet ik het gewoon met mijn oude bril doen.

Het einde van een tijdperk dus. Van harte proficiat met je nieuwe werkgever (baan blijft hetzelfde..) en veel veilige km's in de nieuwe auto!

Mooi dat je op één dag zoveel meemaakt dankzij je CasasPa.

@Door: Dank je wel! Ja, de baan blijft hetzelfde. Ik ben nu al ruim drie jaar DBA bij Brabant Water. De nieuwe auto gaat minder kilometers maken, ik ga met de trein naar Den Bosch.
@CasasPa: En jij maakt ook nog eens wat mee. Een gevalletje win/win.

Dat was ik inderdaad, die Anonymous. En inderdaad, zeker met een gezin wil je niet hoeven forensen tussen Rijen en b.v. Amsterdam.

wat een sic, ehh mooie auto!

@Laurent: Ik had je al in de smiezen... ;-) In het leven moet je altijd de balans opmaken en Brabant Water lijkt voor dit moment de beste keus.
@Pascale: Wij zijn er blij mee (sic!)...