« Moeilijke vragen | Main | Een fruitmand van SQL »

Bruggetjes

Schreef ik zondag nog "desnoods verf ik me eerst groen", maandag na een blik in de spiegel leek dat niet meer nodig. Mijn linkerwang was groen uitgeslagen te beginnen bij de bakkebaard. Luchiano (9) die nieuwsgierig kwam kijken riep uit: "Papa, je verandert in Shrek!" Gelukkig bleken het niet de symptomen van een nieuwe ziekte maar lekkend groen uitgeslagen koper afkomstig van mijn linker brillenpootje. Duidelijk goedkope Pearle-kwaliteit.

Onze hoelahoep-hoepel is ook groen. Zonder me op de borst te kloppen hoor, maar ik ben een niet onverdienstelijk hoepelaar. Of liever gezegd was want met een arm in het gips lukt het niet meer. Heel vreemd. Als test moest Luchiano met een hand op zijn rug hoepelen en vervolgens met een dik boek in zijn opgestoken linkerhand. Hij hoepelde zonder problemen verder.

26.06.2007: De Spiders kijken Night at the Museum. Klik voor groter.Rest mij een bruggetje te slaan naar het Juni Filmmaand thema, want we hebben dinsdag weer een film gezien. Bruggetjes slaan is typisch iets voor amateurs, te vergelijken met overmatig gebruik van verschillende transitions in Windows MovieMaker.

Een leuk bruggetje was laatst te horen bij De Zomer Draait Door met Matthijs van Nieuwkerk en de grappige Marc-Marie Huijbregts.

Lucy: "Wat doet die man een raar stemmetje na."
CasaSpider: "Neen, dat is zijn echte stem."
Lucy: "Grote genade."

Het ging over een bruggetje dat een nieuwslezer wilde leggen tussen een item over de natuur in het nieuws en het erna volgende programma en hij deed dat ongeveer zo: "Straks meer prachtig natuurschoon, maar nu eerst Marjon de Hond."

Wij zagen Night at the Museum (imdb) uit 2006. Een film over een werkloze vader die ten einde raad een baantje als nachtwaker in een museum aanvaardt. Al spoedig komt hij erachter dat alle tentoongestelde mensen en dieren 's nachts tot leven komen. Het verhaal is flinterdun maar aardig uitgewerkt. Een echte familiefilm die wij in april al in het vliegtuig gezien schijnen te hebben.

Night at the Museum krijgt van Lucy een 7, van Luchiano een 8.5, van mij een 6.5 en toch hadden we een erg leuke middag. Hebben cijfers überhaupt zin? De getoonde still is gemaakt met het uitstekende programma PowerDVD, een tip op de valreep.

Welke bruggetjes heb ik laten liggen?

Comments

Het geven van cijfers is een vorm van een meningsuiting en daar is niets mis mee. Als het geven van cijfers zinloos zou zijn, dan kun je ook stellen dat het geven van je mening onzin is. Of je nou zegt dat de film redelijk is of je geeft er een redelijk cijfer voor, in beide gevallen gaat het dus om je mening met anderen te delen.

Waarom zijn alle mannen toch zo gecharmeerd van Marion de Hond? Ik ben een vrouw, en ik snap dat niet echt...

ah NatM! Ik vond de special effects wel fraai.

Je hebt dat bruggetje laten liggen van het hoela-hoepen naar de filmmaand.
Dat betekent wellicht dat er filmateriaal is van een hoela-hoepende eenarmige groene CasaSpider.

Laten we dat maar vergeten ;-)


Marion de Hond: Her looks and her voice.

@Cyberjunk: Mijn probleem is dat deze film (Night at the Museum) een heel ander genre is dan bijvoorbeeld Apocalypto. Ondanks dat het een plezierige film is wil ik dan geen 8 geven. Maar is dat wel terecht?
@Goentah: Het bruggetje van de nieuwslezer was juist NEGATIEF voor Marjon... straks meer natuurschoon maar nu eerst Marjon de Hond. Lijkt me geen compliment. Ik had meer met Diana Woei...
@GJ: Van special effects raak ik steeds minder onder de indruk in een wereld waarin F16-piloten zich al in een computerspelletje wanen. Dat is wel een bijzonder ingewikkelde hangbrug die ik daar heb laten liggen. Vergeten lijkt me inderdaad het beste... :-)
@Vernon: Hmm... ik zie ineens een theorie dat Antilliaanse mannen voor Marjon vallen...

Ik kan niet beoordelen of dat wel of niet terecht is Casa, ik zie nooit films. Maar als ik je een advies mag geven, maak je er niet druk om of het wel terecht is of niet. Jouw cijfer, jouw mening en wat een ander dan denkt moet die zelf weten. En als je er toch nog geen vrede mee hebt, beoordeel dan elk filmgenre apart. Dan kun je plezierige films beoordelen al naar gelang het genre, zo kun je grappige films in het ordinaire genre ook een positieve waardering geven. Dan geef je alleen maar onvoldoendes als een film echt niet goed is. Maar ik zou er de voorkeur aan geven om me niets aan te trekken van wat terecht is of niet, ik meen dat je een film bekijkt voor ontspanning. Wat denk je er trouwens van om eens bij een filmkeuring te gaan werken? Als jij bepaalde filmmaanden inlast in jouw gezin en je zo verdiept in de beoordeling, dan zou dat nog niet zo slecht zijn.

Bridge over the River Kwai?

Oh inderdaad, nu lees ik het zoals het bedoeld is... (dom, dom). Gelukkig maar. Ze is lijkt me heel aardig, daar niet van, maar ik zou haar niet direct onder natuurschoon willen plaatsen :-)

Het is voldoende of onvoldoende, dat vind ik betere criteria.

Ik ga geen oplossing aandragen, van zaken die je ook zelf kan uitzoeken...

@Cyberjunk: Dank voor je advies en ik probeer me wat minder druk te maken. Als persoon die haast nooit films kijkt ben ik niet degene die bij de filmkeuring moet gaan werken... :-)
@Gepensioeneerde marineman: Goed gevonden. Ik ben er vroeger een paar keer aan begonnen maar heb deze film nooit uitgekeken...
@Goentah: Helemaal niet dom maar bij het lezen van het CasaLog moet men goed opletten. Vanwege de abominabele schrijfstijl... :-)
@Renesmurf: Nooit eens goed of super?
@Brillie: Dank je, eigen initiatief is altijd beter...

Maak geen grapjes (ja, ik zie je knipoog) over je schrijfstijl, die is niet abominabel maar perfect. Grappen daarover zijn MISPLAATST!!!!!

@Cyberjunk, Huh, wie heeft het hier over abominabel dan?
Misplaatste grappen ben ik hier volgens mij nooit tegen gekomen!

voortaan maar niet meer je log lezen voor een presentatie... had het nu continue over bruggetjes om de sheets aan elkeer te praten.