« Een bizar telefoongesprek | Main | El Sapo El Sapo (37) »

Pirates of the Grote Berg

Lucy vindt mij soms wat langzaam als het gaat om het vervullen van door haar uitgesproken wensen. Zo moest zij een jaar of twee wachten op een blender, het is maar een voorbeeld. Vrijdag ging ik na lange tijd weer eens naar videotheek Movie Time, speciaal voor haar. Eind vorig jaar is deze videotheek verhuisd van winkelcentrum Vredenberg naar een nieuw aangelegd winkelcentrum 200 meter verderop, schuin tegenover Robbie's Lottery. In het oude pand zit tegenwoordig de politieke partij Lista Niun Paso Atras (LNPA) van Nelson Pierre.

Pirates

De nieuwe ruimte van Movie Time is een stuk kleiner dan de oude. "Klopt", zei de bazin, "maar we verhuren nu geen video's meer, alleen DVD's." Dat scheelt inderdaad een slok op de borrel.

"Heeft u Pirates of the Caribbean?", vroeg ik.
- "De nieuwe? Neen, die hebben we niet."
"Neen, deel twee."
- "Ja, die hebben we wel."

Pirates of the Caribbean, Dead Man's Chest. Klik voor groter.Thuis overhandigde ik de DVD aan Lucy. "Eindelijk! Na meer dan een jaar wachten krijg ik Pirates of the Caribbean!", was haar reactie. Er was maar een probleem, ik dacht dat zij deel één al had gezien maar dat was dus niet zo. Lopend gingen Luchiano (9), Diana (1) en ik nogmaals naar Movie Time. Helaas was deel één niet meer voorradig.

's Avonds begonnen naar Dead Man's Chest te kijken. Een film met grappige fragmenten, nooit gedacht dat Johnny Depp er als een kruising tussen Michael Jackson en Gordon in rond zou lopen. Mijn genre is het echter niet, monsters met inktvishoofden horen thuis in tekenfilms voor kinderen. Lucy vond het daarentegen een erg goede film en dat is wat telt.

Grote Berg

Elke dag om kwart over twaalf zit ik op een bankje voor klas 4B te wachten tot Luchiano eruit komt. Rechts naast mij zit meestal een iets oudere man (dat ik dat nog kan zeggen, haha) op zijn zoon Rutger te wachten die in klas 4C zit. We doen altijd een wedstrijdje wie het eerst op het bankje zit, een wedstrijdje dat ik bijna altijd win.

Laatst hadden we het over de GameBoy en andere computerspelletjes. Gerard vertelde dat Rutger een programma heeft om Nintendo-64 en GameBoy spelletjes op zijn PC te spelen. We mochten wel eens langskomen, dan kon Luchiano het programma en een paar spellen op zijn memory-stick zetten. Dat gingen we zaterdag doen.

Om een uur reden we met zijn allen richting Grote Berg, net buiten Willemstad. Het huis was gemakkelijk te vinden en even later zaten Luchiano en Rutger achter diens computer spellen uit te proberen.

Gerard liet wat leuke dingen zien in zijn huis. Hij is een gepensioneerde treinmachinist. In de woonkamer staan vier grote opgezette vogels, twee uilen en twee buizerds. Allemaal doodgereden met de trein. Op de terugweg wist Gerard nog precies waar de aangereden vogel moest liggen. Dan stopte hij de trein onder het mom van een plaspauze, haalde de vogel snel binnen en vervolgde zijn route.

Lucy ging even zitten en Gerard zei: "Hier, deze film heb ik vanmorgen gekocht. Pirates of the Caribbean deel drie." Dat was toevallig. We vertelden dat we de dag daarvoor net deel twee hadden gezien. Gerard maakte een piratencopie voor ons. In de tussentijd kwam zijn vrouw Ruth met een enorme mok cappuccino aanzetten en zong liedjes met Diana.

Na een bezoek aan Pleincafé Wilhelmina hadden we geen energie meer om Pirates of the Caribbean, At World's End te bekijken. Luchiano is erg blij met de nieuwe spellen maar helaas moet hij hard werken aan zijn boekbespreking voor aanstaande woensdag.

Comments

Ik heb van Pirates of the Caribbean ook nog geen enkel deel gezien. Kwam wel toevallig deel 1 tegen via LimeWire. Je bent wel een tijd bezig met downloaden (737 Mb), maar de kwaliteit is heel goed. Succes!

Ach, ik denk dat het harde werken voor die boekbespreking wel mee zal vallen, als het zover dreigt te komen dat hij die niet af krijgt, dan schrijf jij wel snel even wat voor hem op....;-)

Geduld is een schone zaak en wat in het vat zit verzuurt niet.
Belofte maakt schuld, daarom nooit datums noemen.

Gepensioneerde treinmachinist?
Dan gok ik dat hij zijn werkzame leven niet op Curacao had.....:-)

Over zes maanden kan ik deel III op DVD kopen... ik kijk er nu al naar uit... deel I en II bezit ik ook. Dan kijk ik ook uit naar de DVD van Mister Bean.

Mmm, als ik twee jaar moest wachten op een blender, had ik hem al lang zelf gekocht :-)

Goh Casa..... ze hebben je gelinkt op geenstijl (alweer)Zie comments...
http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/06/natasia_verlaat_gouden_kooi.html

@Vernon: Ik vrees dat deel 1 inderdaad er ook op een of andere manier moet komen. Lucy is dol op de serie...
@Cyberjunk: Daar vergis je je in. Hij heeft het helemaal zelf moeten doen. Het laatste stuk zelfs twee keer. Wel heb ik uiteindelijk voor de opmaak gezorgd en wat oneffenheden glad gestreken. Binnenkort is het resultaat hier te bewonderen...
(Ik heb de knipoog wel gezien hoor)
@Renesmurf: Zelf noem ik nooit datums precies om de reden die jij geeft. Als de boekbespreking op woensdag 6 juni is valt daar echter weinig aan te veranderen...
@Angel: Jij mag nooit meer raden!
@Brillie: Zes maanden voorpret heeft ook zijn charmes. Wist niet eens dat Mr. Bean nog actief was...
@Willisha: Ja, dat is ook een gemakkelijke oplossing. En hoe moet ik dan de schuld krijgen... ;-)
@Tashita: Wat een eer! Het is overigens slechts de link naar een foto, die ik natuurlijk ook weer ergens vanaf heb gehaald.

Bitlord in combinatie met Vosub maakt de gang naar de videotheek overbodig.

Groetjes

Peter
Den Bosch

Deel 2 van de series is inderdaad de leukste. Pas geleden nog deel 3 gezien en die was echt waardeloos. Duurt ook nog bijna 3 uren tot overmaat van ramp. Echt een opluchting toen het voorbij was (in de bios gezien).

Zo, nu weet ik dus ook waarom de NS zo vaak vertragingen heeft ;-)

@Peter: Maar dat is ook niet leuk voor de videotheekhouders! Toch maar in Nederland gebleven?
@Curacaoenaar: Lucy is het met je eens. De piratencopie hield er na 1 uur en 27 minuten mee op. Daarom wilde ze perse vanavond naar de bioscoop, maar deel 3 viel haar tegen. Het CasaLog, voor al uw vertragingen... :-)