« Pirates of the Grote Berg | Main | Breaking News: Feyenoord koopt groot in »

El Sapo El Sapo (37)

1.

Diana (1) zit er al een hele tijd dicht tegenaan. Het is pure luiheid en het feit dat zij ontzettend goed kan kruipen dat het er nog niet van gekomen is. De stenen tegels die bijna overal in ons huis liggen helpen ook niet erg. Daarom zette ik zondagochtend twee banken tegenover elkaar op het kleine stukje vloerbedekking.


03.06.2007: Diana (1) zet haar eerste officiele losse stapjes. Klik voor groter.

(Klik voor (iets) groter)


Ze moest van de ene naar de andere kant lopen. Diana stond rechtop zonder steun en maakte gelokt door een leeg kartonnetje appelsap zowaar een paar stapjes naar de andere bank. Even later oefenden Lucy en ik samen met haar. Echt zelfstandig lopen is het niet, maar de eerste stapjes zijn gemaakt.

2.

Dolfijn FM heeft zijn eerste stapjes al lang gemaakt. Vanaf afgelopen zondag is men aan een nieuwe fase begonnen. De studio is verhuisd van Berg Altena naar het strand van Mambo Beach. Het heeft even geduurd maar het is een schitterend pand geworden. Drie maal raden op welke frequentie Dolfijn FM uitzendt. Vooral de mannelijke medewerkers hebben weken (maanden?) reikhalzend naar de verhuizing uitgekeken, vooral vanwege het uitzicht op de stranddouche.

3.

Via Dolfijn FM hobbelden we door naar het Happy Hour van Wet&Wild. Luchiano (9) vermaakte zich met Arwin en Gerard. De kinderen probeerden zich in een soort van zandmannetjes te transformeren. Bij de invallende duisternis ziet het er tamelijk overtuigend uit. Het geeft wel veel troep in de auto.

Comments

1 Ik denk dat het nu niet zo lang meer zal duren totdat Diana echt gaat lopen. Met haar 13 maanden is ze met haar eerste, zij het nog niet helemaal zelfstandige) stapjes echt al op de goede weg. En men zegt wel eens dat alle goede dingen langzaam komen.

2 Dat is inderdaad een schitterend pand van Dolfijn FM. Was hun vorige pand te klein of zoiets?

3 Inderdaad, een overtuigend zandmannetje. Gaat Luch nu ook voor Klaas Vaak spelen en zand strooien in de oogjes van de kleine prinses om haar in slaap te krijgen? Mij werd vroeger wel over Klaas Vaak verteld, kreeg jij dat verhaaltje ook nog mee van je ouders?

1. Ik heb weleens gehoord dat het goed is om het lopen vanzelf te laten komen, beter voor de houding en heupen (zoiets)/

2. Dat uitzicht laat vooralsnog te wensen over. Mooie betonplaat met stoplichtpilaar (zou die gewapend zijn of is de leiding zelf al genoeg?), dat wel.

3. Hup! In het water met die zandman, voor de auto en voor mijn plaatsvervangend overal-te-veel-zand-gevoel.

1. hee wat goed van Diana. Ik vind 13 maanden echt goed op tijd hoor, da's toch niet te laat! Ze wil het gewoon goed kunnen voor dat ze er aan begint. Verstandig meiske.

3. hihi, ziet er spannend uit zo in het half donker. misschien iets voor Johnny Depp in zn volgende film?

Zie ik daar, dat je grijs aan het worden bent?

@Cyberjunk: 1. Ik denk het ook niet. Ik hoor juist altijd wat goed is komt snel. 2. Het was oud en kleiner. Maar het uitzicht is denk ik nog het belangrijkste. 3. Het verhaal van Klaas Vaak ken ik. Op de Duitse televisie had je vroeger "Das Sandmaennchen", daar was ik een grote fan van.
@Pascal: 1. We forceren het niet, maar een beetje stimulans is bij de luier aangelegen medemens soms wenselijk. 2. Het is een beroep op je fantasie om je een douchend mens (m/v) in badkleding voor te stellen bij de blauw/witte paal. 3. Voor de spanning in het verhaal heb ik verzwegen dat Luchiano zich wel degelijk heeft afgespoeld. (Ik ben niet gek!)
@Pascale: 1. Met 13 maanden is niets mis en het is zeker niet te laat. Maar ik wil haar nu wel eens zien lopen ook al wordt het dan pas echt opletten geblazen. (Waar is 2?) 3. Vergelijk Luchiano a.u.b. niet met Johnny Depp, een leuke achternaam in het Duits trouwens...
@Brillie: Neen, een nieuwe (dure) kleurspoeling...

@Casa: ik probeerde je niet te wijzen, maar meer alleen te beamen dat het ok is dat zij kruipt. Ja, ik ben ook wel voor wat stimulans!

1) Geweldig dat jouw prinsessje haar eerste stapjes heeft gedaan. Het zal waarschijnlijk gaan met vallen en opstaan, maar voor je het weet gaat ze rennen.

2) Jouw kennende ik dacht dat je een foto van de douche met iets eronder zou maken... Zodat we een beter beeld krijgen waar de mannen van Radio Dolfijn zo graag naar uitkijken. Valt weer mee of moet ik zeggen tegen van je.....

3) Luchiano ziet er geweldig uit.

Diana blijft Tessa voor, leuk is dat!

Radio moet het vooral hebben van mond op mond reclame, denk ik.

Die douche kan wel gebruikt worden, als ik de laatste foto zie.

@Pascal: Als we nu loopoefeningen met haar doen vindt ze het nog leuk ook. Vijf minuten tenminste...
@Donna: 1. Rennen en dus aan nog meer dingen zitten. Gelukkig heb ik cuatro ojos. 2. Soms kom ik graag eens verrassend uit de hoek. In dit geval was het tijd om de fantasie van de lezers eens te prikkelen in plaats van alles maar kant en klaar voor te schotelen. 3. We zullen Luchiano vaker 'zand' aandoen... :-)
@Renesmurf: 1. Als Diana 83 is en Tessa 82 zul je het verschil haast niet meer zien. 2. Klopt, ik moet mij altijd overwinnen om naar radio te luisteren. Behalve Langs de Lijn dan. 3. De zee is een nog gemakkelijkere optie...

1. Run baby, run baby, run baby run.....

2. Geen gelul met het prikkelen van de fantasie! Ik mis tenslotte ook de chica's al jaren, nu jij het daar toch over hebt; wanneer pakt Lucy haar fotografiehobby weer op? Of ga jij het overnemen....:-)

3. Die foto maakt hem wel erg mager!

@Angel: 1. Take a walk on the wild side...
2. Zo wanhopig en/of fantasieloos ben je toch niet? Neen, ik ga het niet overnemen...
3. Goede tip, na Sonja Bakker het WentelJeInZand-dieet...