« Een visum voor Sugey (4) | Main | El Sapo El Sapo (49) »

vv Rijen D4 strikt Luchiano

14.10.2008: Logo voetbalvereniging Rijen. Klik voor groter.Eindelijk... is het zover. Luchiano (10) is lid van vv Rijen en ingedeeld bij de D4. Toen we zondag het goede nieuws hoorden keek ik direct op de website van vv Rijen, onstaan in 2003 uit een fusie tussen EVV'58 en sv RAC. Het is een team met potentie dat eufemistisch gezegd wel wat versterking kan gebruiken. De wedstrijden tot heden verliepen als volgt:

11.10.2008 Rijen D4 - Oosterhout D3 2-7 (beker)
04.10.2008 Rijen D4 - Advendo D3 1-10
27.09.2008 JEKA D7 - Rijen D4 7-1
20.09.2008 Rijen D4 - SAB D2 2-4
13.09.2008 Rijen D4 - Boeimeer D3 1-10
06.09.2008 Beek Vooruit D3 - Rijen D4 10-2
30.08.2008 Rijen D4 - Boeimeer D4 2-2 (beker)

Dit resulteert in de volgende tussenstand. Tsja, wat kan men ervan zeggen. De trainingen zijn op dinsdag- en donderdagavond van 18:30 tot 19:30 en dinsdag 14 oktober 2008 gaat de annalen in als de eerste trainingssessie van Luchiano bij vv Rijen.

14.10.2008: Luchiano (10) heeft zijn eerste training bij de D4 van vv Rijen. Klik voor groter.We meldden ons bij trainer Ton en er waren inclusief Luchiano slechts zes spelers aanwezig, vermoedelijk vanwege de herfstvakantie. Een aantal kinderen kende hij al: Alperen en Ivar van de Sint Jozefschool en overbuurjongen Perry maar die was die avond niet aanwezig.

Eerst moesten de jongens een rondje om het veld lopen, vervolgens was er een spel om de balbeheersing te verbeteren en daarna schieten op goal. De laatste 25 minuten mochten ze een partijtje spelen, drie tegen drie. Luchiano verraste me, hij is veel sneller dan ik voor mogelijk had gehouden en speelde een uitstekende partij.

Bij de 9-2 had hij maarliefst zes goals voor zijn rekening genomen. Bij het tweede doelpunt speelde hij zijn tegenstander heel listig uit.

De vader van Ímer kwam bij me staan en we kletsten wat. "Die zoon van u is snel", was zijn commentaar. Op zeker moment had Luchiano de bal afgepakt en vervolgens kwam zijn tegenstander hard in. Ik hoorde de schoen op de scheenbeschermer knallen.

O ja, scheenbeschermers. In mijn tijd hadden wij die niet nodig maar tegenwoordig is het een vereiste. Zondagavond was buurjongen Ivar op bezoek en die vertelde ons dit nieuwtje. Maandag na het werk reed ik daarom snel met Luchiano naar Breda om scheenbeschermers, kousen en een trainingspak te kopen.

Na afloop van de training was Luchiano bekaf en dat is ook de bedoeling. Hij was blij dat hij niet naar huis hoefde te fietsen maar lekker in de donkerzwarte Volkswagen Jetta kon stappen. Donderdag mogen we weer. Jammer genoeg zit het team vol, dus wedstrijden zitten er vooralsnog niet in. Volgens de co÷rdinator is dat na de winterstop wel anders, veel kinderen houden het dan voor gezien. We zien het wel.

Comments

Ik had het per mail willen doen, maar zie geen mail-linkje: wis dit bericht en corrigeer analen in annalen.

Weer een stap gezet in het groter groeien!

tja, het voetbal wordt steeds harder. Het zij zo.

Zolang het allemaal maar plezierig is is het goed!

Daar gaat de vrije zaterdag :-)
Het lijkt me sterk dat ze Luchiano niet laten spelen. Messi zit immers ook niet op de bank.

@Menno Nicolai: Dank voor de correctie. En dat met mijn klassieke achtergrond! Anno Dominis...
@Terrebel: En zo is het...
@Renesmurf: Een gebroken scheenbeen is nooit plezierig maar dinsdagavond vond Luchiano het in ieder geval leuk...
@Piet: En de dinsdag- en donderdagavond. Na de winterstop verwacht de coordinator een plekje in het team, maar gezien de resultaten wordt er misschien wel eerder een beroep op hem gedaan. Bert, lees je mee?

Er is weer hoop voor vv Rijen en dat is hard nodig als ik de uitslagen bekijk. En hoe ben jij als vader op het voetbalveld?

Kijk eens aan! Ik denk dat Luchiano snel moet spelen, zal wel goed voor het doelsaldo zijn.
Alle vertouwen in hem, komt door de naam denk ik, lijkt op luciano da silva.
http://www.fcgroningen.nl/home/eerste-elftal/selectie-staf/persoon/396/?no_cache=1&cHash=56af373013

Het is nog geen glimmen3.nl, maar het gaat de goede kant op.

Fraai trainingsveld met die bomen op de achtergrond trouwens. Lijkt Glimmen wel.

@Margriet: Ja, vv Rijen gaat je nog steeds aan het hart he? Hoe ik als vader langs de lijn ben, heel simpel. Als Rijen D4 een fout maakt zeg ik iets van: "Ach, dat kan de beste overkomen. Het is maar een spelletje hoor."
@GJ: Ze lijken inderdaad een beetje op elkaar, maar Luchiano is een pur-sang aanvaller en zeker geen keeper. Glimmen 3 is het hoogst bereikbare, dat is algemeen bekend. Brabant en Groningen lijken in meerdere opzichten op elkaar...