« vv Rijen D4 strikt Luchiano | Main | Omayra su Afro »

El Sapo El Sapo (49)

1.

14.10.2008: Diana (2) heeft de lipstick en een rok van Lucy ontdekt. Klik voor groter.Diana (2) ontwikkelt zich tot een echte dame. Als we in een kledingzaak winkelen gaat zij haar eigen gang, loopt alle rekken langs en keurt wat van haar gading is nauwgezet. Ik loop er als de typisch mannelijke sukkel achteraan en wacht tot mevrouw klaar is. Een verkoopster bij V&D zag dat gebeuren en we zeiden tegen elkaar: "Het zit er al vroeg in."

Als Diana met Lucy in onze slaapkamer is onderzoekt ze al haar spullen, de mijne zijn een stuk minder interessant. Zo had ze laatst de lipstick te pakken. Het opmaken is nog niet het je van dat maar het resultaat mag er wezen. De lievelingskleur is en blijft roze.

2.

15.10.2008: Luchiano (10) in het Amphia Ziekenhuis Breda, wachtend op orthopist Patricia Neomagus. Klik voor groter.Luchiano (10) heeft nog steeds regelmatig last van hoofdpijn. Hij klaagt er niet vaak over, dat is de gewenning. Dinsdag 12 augustus waren we bij oogarts dokter Saxena in het Amphia ziekenhuis te Breda. Mevrouw Saxena constateerde dat alles volgens de cijfers in orde is met Luchiano. "En zijn hoofdpijn dan?" Ze verwees ons door naar orthopist Patricia Neomagus. Wat een naam!

Het bezoek aan Patricia Neomagus vond vandaag plaats om 08:15 's morgens vroeg. "Had ik maar niets aan mijn ogen", zei Luchiano. "Het is nu herfstvakantie en dan kon ik gewoon in mijn bed blijven liggen." Patricia Neomagus is een heel plezierig iemand om mee te werken. Ze deed enkele testen en zag al snel dat er iets in de samenwerking tussen beide ogen bij Luchiano niet helemaal goed is. Daardoor is hij continu bezig met accomoderen, dat is vermoeiend en leidt uiteindelijk tot hoofdpijn.

De remedie is de oogspieren trainen door bijvoorbeeld de punt van een balpen naar de neus te brengen. Ook kregen we een strip mee met een lijn met puntjes. Die moet je tegen je neus aanleggen en dan kijk je eerst naar het onderste puntje. Daar verschijnt als het goed is een kruis, een grote X. Dan ga je naar boven tot je bij het bovenste puntje aankomt. Daar lukt het Luchiano niet om het kruis te zien, mij daarentegen wel. Afijn, men moet het voor zich zien. Wie weet maak ik er nog wel eens een CasaMovie van.

3.

14.10.2008: Tropische depressie Omar houdt huis in de Cariben en ook op Curacao. Klik voor groter.Vandaag woensdag 15 oktober regende het hard in Noord-Brabant. Maar dat is nog niets vergeleken bij de Tropische depressies die door de Cariben razen. Curacao wordt geteisterd door Omar, toen ik de mails binnen zag komen dacht ik in eerste instantie aan Don Omar, de befaamde Reggaeton-artiest. Maar het is dus regen en storm.

Het houdt de gemoederen aldaar flink bezig want bijna iedereen schrijft erover: DeSukkels, BonBini, Dick Drayer, Kridan, Versgeperst en zeker ben ik er nog een aantal vergeten.

Op foto's lijkt het vaak minder erg maar hier kan men toch zien dat het water dichtbij komt. Gelukkig is daar de politie van Curacao die in noodgevallen het water met het kanon van de Sint Annabaai terugschiet. CasaSpider wenst Curacao en de andere eilanden in de Cariben sterkte in de strijd tegen de elementen en bedankt Vernon O. voor het mailen van de foto's.

Comments

oo, gaaf Diana, als roze Oboema! ziet er goed uit:-)
het kanon gaat vast helpen tegen de storm
en hopelijk helpt de oogtraining

Diana heeft een uitmuntende smaak!
Dat wordt vast nog verder geperfectioneerd allemaal.

Gelukkig weten ze wat Luchiano mankeerd, nu weet men waar men wat aan kan doen.

Arme Luchiano...vakantie en toch huiswerk krijgen, nu maar hopen dat hij het goed volhoudt en snel resultaat heeft.
Diana...das gewoon een vrouw in den dop ;-)

Soooooooooo hee , das nog es water, swa !

Ik heb net een paar foto's van Obama gezien en moest aan Luciano denken.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/images/laatstedebat03_gr.jpg

Luciano, wordt ook een grote, let op mijn woorden!
In het voetballen is hij al bijna een bekende Nederlander.:)

Mijn dochter is nu door de roze fase heen. Ze heeft het zelfs afgezworen. Nu moet ik haar kamer opnieuw behangen, want het roze hartjes behang moet eraf...

@Pascale: In Zeeland gebruiken ze kanonnen om de hagel weg te jagen (voor de fruitteelt), dus wie weet. Ik moet nog zien dat Luchiano de discipline opbrengt om de oogtraining vol te houden, maar hoop het wel...
@Renesmurf: Diana en Luchiano perfectioneren zich elke dag. Dat probeer ik zelf ook steeds... :-)
@ANila: Ik heb geen vakantie en moet gewoon naar mijn werk, Luchiano heeft tenminste nog vakantie. Bij dames in de dop heb ik een andere associatie. En ja, op Curacao is het hopi awa ta kai!
@Bout: Obama is gewoon een verlengde Luchiano, wij hopen ook dat hij snel wat groter wordt. In 2009 wordt Luchiano ontdekt door NAC of Willem II, dat kan bijna niet anders... ;-)
@Pascal Summer: Het behang houden wij neutraal, kleren zijn gemakkelijker te vervangen...

Mooie roze meid die Diana. Luchiano krijgt het druk met al zijn trainingen. Zeker blij dat je nu in Nederland woont.:)

Lippenstift is makkelijk af te halen.
Vorige maand had Miguel (3 jaar) zijn mooie krullebol ingesmeerd met een HALVE pot vaseline. Dat ging er dus niet uit. De tondeuse maar erin (3 x openmaken tijdens het kaalscheren omdat al het vet in het apparaat bleef hangen)
Gelukkig groeit zijn haar weer wat aardig. De pot vaseline en alle andere cremezooi staan nu hoog buiten zijn bereik. Zucht.....

Geloof me, Casa, dames moeten oefenen ....en al doende leert men, ze heeft talent!!

Ai ai de vaseline lijkt me inderdaad no fun at all!

@Margriet: Het is een stuk drukker en dan zijn de wedstrijden (voor Luchiano) nog niet eens begonnen. Zelf loop ik ook twee keer heen en weer over (de korte kant van) het veld tijdens de training. We worden nog sportief in Nederland!
@Tashita: 's Avonds zag ik er al niets meer van, van die lippenstift. Gelukkig was het bij Miguel maar een HALVE pot en geen HELE... ;-) Haha, dat zal wat consternatie gegeven hebben. Succes met zijn kapsel!
@ANIla: Niet alleen dames, ANila... Ach, Diana kan lippenstift in haar gezicht nog wel hebben. Later als ze ouder wordt is dat vast een ander verhaal...