« Afscheid Ron Palm Brabant Water | Main | Ulicoten D1 - Rijen D4 5-2 »

Diana update Technische Gegevens

We hebben een afspraak bij consultatiebureau Thebe in Rijen voor Diana (3). Het is niet zomaar een afspraak, want het is de laatste. Diana is bijna vier jaar en dan stopt de begeleiding van het consultatiebureau. We gaan er goedgemutst heen en de eerste actie is het updaten van de meetgegevens. Diana is nu 103 centimeter lang en weegt 15.5 kilo. Keurig in het groene gebied. Thuis verzamel ik alle beschikbare gegevens en dump ze in een Excel-sheet. Dat is vast leuk voor later.

16.04.2010: Diana (3) doet een ogentest bij consultatiebureau Thebe in Rijen. Klik voor groter.Nu volgt een ogentest. Diana krijgt een plastic hoefijzer in haar handen en moet de opening in dezelfde richting houden als die van het hoefijzer dat de medewerkster op de kaart aanwijst. We hebben dit thuis niet geoefend, vergeten, maar Diana begrijpt het idee zonder enig probleem. Vanaf de vierde of vijfde regel, ik kon het zelf niet zo goed zien, heeft ze moeite met de steeds kleiner wordende hoefijzertjes. Het zicht is voldoende maar het houdt niet over. Gezien mijn ogen voorspel ik op termijn een brilletje. Het brilletje waarmee ze de oefening doet valt niet erg in de smaak.

Inmiddels is de arts gearriveerd en zij doet een aantal spelletjes met Diana. Die heeft daar geen enkele moeite mee. De sessie kabbelt voort totdat de arts het kaartje van de DKTP-prik tevoorschijn haalt. "Huh? Ze heeft toch al haar prikken gehad?", zeg ik. "Nee, bij de laatste prik was ze helemaal bij, maar deze komt daarna nog", zegt de arts.

Het verbaast ons een beetje, want iedere keer komen ze met een nieuwe vaccinatie op de proppen. Voor de zekerheid vraag ik daarom: "Is dit voorlopig echt de laatste? En wanneer komt de volgende dan?" De arts antwoordt dat Diana de eerstvolgende prik krijgt in het jaar dat ze negen jaar oud wordt.

Ja, ik denk ik leg het hier maar even vast.

Enfin, ze heeft er absoluut geen zin in, Diana dus niet de arts, maar ondergaat haar lot zonder te huilen. Nu maar hopen dat ze geen koorts krijgt of nog erger, een dikke rood opgezwollen arm. 's Avonds is ze lekker met haar moeder aan het Wii-en.

Comments

Het is wat, dat geprik.
Daar moeten ze toch eens wat voor uitvinden.

Maar goed, ze is gezond, en daar gaat het maar om!

Ik vind het knap dat ze het zonder brullen ondergaat.
Het zijn vervelende dingen maar inentingen horen bij kleine kinderen, lijkt het.
Jammer maar nodig.

Nou inderdaad, dat is best knap voor zo'n jong kind, dat ze zo'n prik zo rustig ondergaat. Dapper hoor!

Ik mag woensdag ook weer voor een BMR prik voor onze zoon van 9. Bah, niet mijn hobby.

@Renesmurf: Klopt, en het schijnt steeds erger te worden. Extra vaccinaties tegen Mexicaanse Griep, Q-koorts etc. Wat mij beangstigt is dat er een hele industrie achter zit. Wat moet je dan geloven? Een woord dat me te binnenschiet: woekervaccinaties!
@Bertie: Vaccineren is noodzakelijk. Diana heeft op Curacao al de normale vaccinaties gehad, maar het lijkt of ze het hier nog eens helemaal overdoen. Dan wordt het wel erg veel.
@Laurent: Echt pijn doet het natuurlijk ook niet, het is meer de manier waarop men prikt. Wanneer was jouw laatste?
@Door: Aha, dus het klopt van die 9 jaar. Ach, die jongen lacht daar om.

@Casaspider: ik denk in militaire dienst, in 1987.

't is een kanjert ..

@Laurent: Lang geleden! En voor de Verenigde Staten heb je geen vaccinaties nodig, vermoed ik.
@Henk: Op zijn Willem van Hanegems uitgesproken wel.

@Casaspider: nee, ik ben nooit ziek, gelukkig. En Hollanditis wordt niet meer als officiŽle ziekte gezien in de VS, geloof ik.