« Diana update Technische Gegevens | Main | It's a Man's Man's World »

Ulicoten D1 - Rijen D4 5-2

Wakker worden valt niet mee op zaterdagochtend. Om half negen verzamelen we in de kantine van vv Rijen om de lange reis naar Ulicoten te ondernemen. We zijn maar met vier auto's en missen drie spelers: Rik, Alperen en Ivar. Qua reserves is dat niet slecht, nu hebben we er slechts twee en dat verhoogt de speelkans voor de anderen. Bij mij in de auto zitten Ímer, Hasan Ali, Luchiano (12) en de vader van Jaap. We nemen de toeristische route, vraag me niet hoe die precies loopt, maar heel anders dan wat de TomTom altijd aangeeft.

Zonder problemen bereiken we Ulicoten, een dorp in de gemeente Baarle-Nassau. Er wonen slechts 1090 mensen (2007), dat is nauwelijks meer dan het ledenbestand van voetbalvereniging Rijen. Tijdens de wedstrijd praat ik met een paar Ulicoten-mannen. Ze wijzen naar een hoog gebouw vlakbij het sportpark, waar niet in de buurt gebouwd mag worden. "Wat is dat dan voor gebouw?", vraag ik. "Dat is de mengvoederfabriek", zegt een supporter. Een ander zegt er gekscherend achteraan: "Dat is ons industrieterrein, Ulicoten-Zuid".

Ulicoten D1 begint sterk aan de wedstrijd. Het is hun laatste en aan een gelijkspel hebben ze voldoende om kampioen te worden van de derde klasse D307. Het is schitterend lenteweer en dat levert zonnige plaatjes op van zich warmlopende Rijen-spelers en niet te vergeten de traditionele Rijense rijtjesfoto. Maar zoals gezegd, Ulicoten opent sterk. Na een minuut of tien fluit de scheidsrechter voor een overtreding in het strafschopgebied en mag de boomlange Chiel aanleggen voor een penalty: 1-0 voor Ulicoten.

17.04.2010: Mike neemt een vrije trap voor Rijen D4 in de tweede helft tegen Ulicoten D1, hij gaat er niet in. Klik voor groter.Een minuut later is er de eerste uitval van Rijen. Luchiano soleert aan de rechterkant naar de achterlijn en zet uitstekend voor. Uiteindelijk weet Martijn de bal in het doel te werken en staat het enigszins verrassend 1-1. Luchiano is gekoppeld aan de nummer vier van Ulicoten en dat levert veel tweegevechten op. Weer twee minuten later brengt Chiel de ruststand op 2-1. We drinken een kop koffie in de kantine en ik ga even naar het uitstekend verzorgde Ulicoten-toilet.

In de tweede helft brengt de Rijen-trainer twee nieuwe spelers: Mike en Tjeu. Dat scheelt een slok op de borrel en Rijen neemt het initiatief. Na weer een voortreffelijke solo van Luchiano met aansluitende voorzet is het deze keer Tjeu die sooort en zo staan we verdiend op 2-2. De Ulicoten-supporters morren en zien het kampioenschap al aan hun neus voorbij gaan. Bij de eerste uitval in de tweede helft weet Ulicoten echter met een mooie boogbal onze keeper Jaap te verschalken en staan ze weer voor. Uiteindelijk wordt het 5-2, maar dat is werkelijk geflatteerd te noemen. Ook onze vlagger Max kan daar niets aan veranderen.

De vreugde van de Ulicotenspelers is er niet minder om en er volgt een heuse prijsuitreiking. Een prima prestatie van hun D1 die dit jaar zowel kampioen van de derde klasse D320 als van D307 is geworden. Proficiat Ulicoten!

Op de terugweg is er een storing in mijn carkit waardoor de muziek uitvalt. Later blijkt dat ik de bluetooth-connectie op de telefoon even uit- en aan moet zetten en alles werkt weer. Als alles in het leven zo gemakkelijk was. Op de kast ligt een nieuw Ziggo-modem dat we misschien vandaag gaan installeren. Met het risico op een weekje zonder internet. Eerst deze post maar eens publiceren. Aha, het verslag van Ulicoten staat ook online (mirror).

Scoreverloop Ulicoten D1 - Rijen D4 5-2:

11 1-0 (Chiel, penalty)
12 1-1 (Martijn)
14 2-1 (Chiel)
34 2-2 (Tjeu)
47 3-2 (Casper)
50 4-2 (Chiel)
57 5-2 (Casper)

Uitslagen en stand tot voor de wedstrijd.

Alle posts over Rijen D4 in het seizoen 2009-2010 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen D4 2009/2010.

Comments

Nou, dat is toch veel spannender allemaal dan zoiets als feyenoord en ajax, met al die rellen.
Zo kan het dus ook!

Vergis je niet, bij de pupillen gaat het er (vooral door de ouders) soms ook bijzonder onsportief aan toe. Jammer, maar helaas. Dit was echter een plezierige wedstrijd, zoals het hoort.