« Wegens drukte (tijdelijk) gesloten | Main | 2011 is begonnen »

CasaSpider Jaaroverzicht 2010

De voltallige redactie heeft keihard doorgewerkt. CasaSpider is net terug van een prettig eindgesprek bij SQL Integrator in Rijswijk, waarover later meer. Overal duiken jaaroverzichten op, maar de ware kenner weet dat slechts n jaaroverzicht er werkelijk toe doet en dat is het CasaSpider Jaaroverzicht. Lees hier de Editie 2010, twee uur eerder dan aangekondigd. Waar ter wereld is het om 16:00 uur NL-time nieuwjaar?

27.01.2010: Luchiano heeft weer iets, deze keer is het zijn knie en dus mogen we naar de Spoedeisende Hulp van het Amphia ziekenhuis te Breda. Klik voor groter.Op 3 januari bezoeken wij de Nieuwjaarsreceptie van vv Rijen waar de kampioenschapselftallen gehuldigd worden. De D4 van Luchiano (toen 12) zit daar ook bij. Dit jaar zijn de resultaten helaas een stuk minder. Drie dagen later is er de Nieuwjaarsreceptie van Brabant Water, zoals gebruikelijk in de Efteling. Via Bert Havekes maak ik kennis met het zogenaamde ploepdoosje, het maakt een onuitwisbare indruk. Op vrijdag 22 januari 2010 kiezen de eilanden van de Nederlandse Antillen voor de allerlaatste keer de landsregering. Wederom wint de PAR. Luchiano heeft na een voetbaltraining in ijzige kou enorme last van zijn knie. We gaan maar weer eens naar het Amphia Ziekenhuis in Breda. Diana (toen 3) wil haar eigen ontbijt maken. Ik kijk welke methode ze gaat hanteren om haar stokbrood te smeren en vraag: "Hoe smeer jij?" Diana: "Goed".

Februari is eigenlijk helemaal geen maand om te voetballen, veel te koud. Toch sturen de KNVB-cordinatoren Rijen D4 naar Achtmaal, ook wel bekend als The Middle Of Nowhere of Das Bermuda Drei-Eck.25.02.2010: Rijen D4 gaat voor de beker met 10-1 ten onder tegen ONI D2, het humeur van onze jongens heeft er niet onder te lijden. Klik voor groter. Als de TomTom zegt dat we de bestemming hebben bereikt is het om mij heen in ieder geval pikdonker en geen voetbalveld te zien. Tot overmaat van ramp verliezen we met 5-1, maar Luchiano scoort de eretreffer. Het leed van die nederlaag staat in geen enkele verhouding tot het drama dat Sven Kramer overkwam met zijn door trainer Gerard Kemkes veroorzaakte verkeerde wissel. Op het werk wil CasaSpider een collega kop koffie code 194 aanbieden, maar heeft geen zin om de hele kamer te voorzien. Daarom stuurt hij een geheime email. Diana is verliefd op Schotland, wij hebben geen idee waarom. Luchiano voelt zich een echte Brabander wiens hart wordt geraakt als hij het lied Brabant van Guus Meeuwis hoort: "Maar de mensen ze slapen, de wereld gaat dicht...". Waarop Diana vrolijk invalt: "En dan denk ik aan Schotland, want Schotland nog licht." CasaSpider profileert zich als de Iron Man.

10.03.2010: De DBA's bij Brabant Water Den Bosch proberen eens een snackkomkommer. Klik voor groter.In maart ga ik toch voor de bijl en abonneer me op Eredivisie Live. Het beeld is goed, maar de administratieve afhandeling van Ziggo een drama. Onze smartcard blijkt in Den Bosch geregistreerd te staan, foutje met invoeren van de postcode, en op naam van ene R. van Broekhoven. Soms denk ik: "Had ik dat allemaal maar nooit gemeld", maar alles komt goed. Op het werk houden we ons bezig met de snackkomkommer, de Pingping (rip) onder de komkommers. Wij wonen in Gilze-Rijen en daar rijden Boa's rond. Een daarvan is Meram, de vader van mer die bij Luchiano in het voetbalteam speelt. Zijn collega Stan Pagie is een fanatieke lezer van het CasaLog en vertelt altijd tegen Meram als ik weer eens iets over hem geschreven heb. Stan, Meram staat er weer in! We zien de film De Prinses en de Kikker, alsmede de overwinning van Feyenoord in de halve finale van de KNVB-beker thuis tegen Twente. Ja, mogen wij ook eens een keertje geluk hebben? Aan het eind van de maand krijg ik een ontbijtje: Frikki Takki, wie wil dat niet? Belangrijkste nieuws is toch wel dat de vliegbasis Gilze-Rijen op 11 maart 2010 honderd jaar bestaat, als eerste vliegveld van Nederland. Leve Gilze-Rijen!

Op 1 april krijgen wij bericht van Jef Bommelmans, scout bij NAC(ht), dat de Bredase club Luchiano een semi-profcontract wil aanbieden. Luchiano geeft te kennen school en studie toch belangrijker te vinden. Wat een geweldig kind is het toch. En zie, een paar dagen later ontwikkelt hij zich tot Origami Ninja Master. Tijdens een wandeling door Rijen stuiten we op het beeld De Looier, in 1984 gemaakt door Karel Koopman. Leerlooierijen waren erg belangrijk voor onze regio. Speurend naar verhalen stuik ik op de blog van Kees Martens uit Dongen. Kees is eind 2005 overleden, maar zijn verhalen zijn mooi genoeg om eens te herlezen: deel 1 en deel 2. Iets breder en even interessant is het feit dat de spookachtige werking op afstand wel degelijk bestaat. Ach, welke getrouwde man weet dat niet allang? Deze maand neemt collega en traploop-icoon Ron Palm, via Atos bij Brabant Water gedetacheerd, na vele jaren afscheid. Gezien de drukte op zijn afscheidsreceptie was hij ofwel erg populair ofwel zijn heel veel mensen blij dat hij weg is. Ik ga voor optie A en we drinken nog een koffie code-193 op Ron's gezondheid.16.04.2010: Diana (3) doet een ogentest bij consultatiebureau Thebe in Rijen. Klik voor groter.Diana moet zich melden bij het consultatiebureau en noteert op 16 april de volgende technische gegevens:

  • Leeftijd: 1442 dagen
  • Lengte: 103 centimeter
  • Gewicht: 15.5 kilogram

Als beloning krijgt ze een onverwachte (laatste) DKTP-prik. Luchiano vindt dat hij al heel aardig Duits praat. Ik heb zo mijn twijfels en we besluiten het uit te proberen. "Praat maar eens Duits tegen mij", zeg ik. "Hallo Menier", zegt Luchiano met een Allo-Allo Duits accent. "Haha, zie je wel. Menier, dat is toch geen Duits man!", zeg ik. Luchiano is niet voor een gat gevangen: "Oh okay... Hallo". Koninginnedag vieren we ook dit jaar op het Burgemeester Sweensplein in Rijen, The Place2Be.

Begin mei wordt FC Twente voor het eerst in haar historie voetbalkampioen van Nederland. Zelf heb ik andere besognes, voor Diana Ilka's vierde verjaardag moet er een HBP geregeld worden.05.05.2010: De trein heeft een bijzonder effect op Lucy en Diana (4). Klik voor groter. CasaSpider huivert nog steeds als hij terugdenkt aan het onderaardse labyrint waar hij in Unit 201 uiteindelijk het hobbelpaard in ontvangst kan nemen. Bijna nog leuker dan het hobbelpaard vindt Diana haar eerste treinreis, een retourtje Rijen-Tilburg. Bij Brabant Water woont een man achter de lamellen, zijn naam is gemakkelijk te onthouden: Soeredjsingh Gangabisoensingh. Op 18 mei breikt CasaSpider de leeftijd van 33 jaar, hexadecimaal. Binnenkort passen wij ook de Fahrenheit-aftrek toe (-32). SQL Integrator organiseert een personeelsavondje bij Attractiecentrum Zoetermeer waar we lasergamen, lasersquashen en missionimpossiblen. Concreet gaan we met het hele gezin naar de Designer Outlet in Roermond om voetbalschoenen voor Luchiano te kopen, abstract is de cryptische mededeling over eufemistische eufemismes. 11.04.2009 en 02.06.2010. Als we dat over tien jaar nog maar snappen. Het D-Pupillen voetbaltoernooi sluit de maand af, jammer dat het totaal verregend is. Helemaal voor het publiek.

De maand juni staat geheel in het teken van het voetbal. Luchiano doet voor de tweede en tevens laatste keer mee aan het door vv Rijen georganiseerde kampeerweekend. Op vrijdagavond en zaterdagmiddag ben ik spelbegeleider. Zondag zijn de kinderen als gebruikelijk bekaf en hebben haast geen energie meer om nog een potje te voetballen.05.06.2010: Kampeerweekend vv Rijen, het is prachtig weer en het waterballet komt als een welkome afwisseling. Ook voor Luchiano (12). Klik voor groter.Het beste medicijn tegen het verschijnsel ADHD. Op het werk bij Brabant Water heb ik moeite met de naam van collega Tom Immink die ik abusievelijk telkens Tim noem. Een ezelsbruggetje werkt averechts. De verkiezingen voor de Tweede Kamer komen eraan. Ik verbaas mij over de teloorgang van Nederland, over het wantrouwen dat zich onder andere uit in het collectief afwijzen van stemcomputers. Terwijl de oplossing zo eenvoudig en evident is. Tijdens het WK in Zuid-Afrika wordt Joran van der Sloot verdacht van moord op Stephany Flores in Peru. Hij komt terecht in de Castro Castro gevangenis te Lima. Het doet mij terugdenken aan de La Victoria gevangenis in Santo Domingo, een onuitwisbare herinnering. Voor de rest is het voetbal, voetbal en nog eens voetbal. In voetbalpoules.nl doet mijn team FC Gilze-Rijen het bijzonder goed en wint de eerste ronde. Ga er maar eens aanstaan met meer dan 56.000 deelnemers. Toch zijn er ook mannen die bij 0-0 aan iets heel anders denken, een typisch gevalletje beroepsdeformatie. Tussendoor zijn er de Luchtmachtdagen Gilze-Rijen 2010. Jammer genoeg verregent het evenement op zaterdag, maar de drie starts van een F16 pakt niemand mij meer af. Wat een prachtig en overweldigend geluid.

In juli ontbrandt het WK voetbal en het mooie is dat Oranje er nog steeds bij is, na de enigszins gelukkige overwinning op Brazilie. In de halve finale moeten we tegen Uruguay en ik bedenk een ingewikkelde berekening die bewijst dat Uruguay wereldkampioen wordt. Gelukkig kan ik ook al niet rekenen en verslaan we het team van Furlan en Surez. Was het niet veel gemakkelijker geweest om af te gaan op de voorspellingen van Inktvis Paul (R.I.P.)? Op zondag 11 juli speelt het Nederlands Elftal de finale tegen Spanje. Helaas ben ik gedwongen ook deze keer een van mijn lijfspreuken uit de kast te halen: Kut van de Klotenbok! Als de teleurstelling over de verloren WK-finale is weggebd, is er heuglijk nieuws. De Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen (OOR) wordt na jarenlang gesteggel eindelijk aangelegd. Het levert ineens wel veel verkeersopstoppingen tegelijkertijd op.


23.07.2010: De Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen is bijna klaar, maar nu zijn bijna alle in- en uitgangen afgesloten. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Op de valreep van de maand komt Laura Dekker weer in het nieuws. Zij is door de rechter in het gelijk gesteld en mag in haar eentje de wereld rond. Inmiddels bevindt zij zich op Sint Maarten, maar is ze financieel platzak.

Op zaterdag 31 juli is de Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen feestelijk geopend, maar de vuurproef vindt plaats op 3 augustus als CasaSpider het traject per fiets aflegt. Het moet gezegd de OOR is een prachtige weg, al verbaast het velen waarom hier zolang over gediscussieerd moest worden. Door een slim trucje word ik Nederlands Rekenkampioen, helaas hebben de rakkers van rekenbeter.nl mij even later in de smiezen. Het is de maand van de cursussen, SQL Server en SAP. Het leidt tot beroepshumor: A SQL query walks into a bar. It goes up to two tables and says "Mind if I JOIN you?" Haha! Op vrijdag 27 augustus vinden de verkiezingen voor het nieuwe Land Curacao plaats. De PAR wint de verkiezingen en groeit van 7 naar 8 zetels. De coalitiepartners van de PAR verliezen en daarom voorspelt CasaSpider een nieuwe regering met MFK (Gerrit Schotte), MAN (Eunice Eisden) en Pueblo Soberano (Helmin Wiels). Problemen van geheel andere orde heeft CasaSpider met zijn voet, na een lange wandeling (8 km) in hoog tempo (6 km/h). Als de klachten na een week niet weg zijn, biedt voetbalvader Blent tijdens de training van de C4 aan om de voet te behandelen met Reiki. Of men erin gelooft of niet, het heeft wel geholpen. De volgende dag stap ik pijnvrij mijn bed uit en loop weer als een kievit.

Begin september speelt Luchiano voor het eerst met Rijen C4, deze keer voor de beker tegen TSV Gudok C3 en wint met 9-1. Later blijkt dat het eerste gespin kattengewin is, maar dat weten de jongens dan nog niet. Maandag 6 september is een belangrijke dag in het leven van Diana, zij gaat voor het eerst naar de basisschool.06.09.2010: Diana (4) gaat voor het eerst naar de basisschool, ze zit in de Giraffenklas van de KBS Sint Jozef bij juffrouw Monique. Klik voor groter.Dat is in haar geval de KBS Sint Jozef waar zij ingedeeld is in de Giraffenklas van juffrouw Monique. In het bedrijfsrestaurant van Brabant Water is er een encounter met een vrouwelijk geklede dame die niet minder dan drie haringen op haar bordje legt. Qua werk stappen de ontwikkelaars van het Accent-systeem over op een nieuwe methodiek: Scrum. Bij het televisieprogramma Een tegen Honderd kiest Diana standaard voor antwoord B en dat is helemaal leuk als haar vader kiest voor A (pyramide) en zij gelijk heeft met B (piramide). De ICT-afdeling van Brabant Water heeft een evenementendag. We gaan naar Dukino Business Events in Eindhoven en bouwen in teams een zeepkist. Het is een leuke dag waarin Marleen (SAP) en ik voor ons team geld verdienen door spelletjes te spelen waar anderen onderdelen van kopen en de zeepkist in elkaar zetten. Aan het eind is er een heuse zeepkistenrace waarin wij als derde eindigen. Na de twee laatste uitjes van Brabant Water brandde het restaurant waarin na afloop werd gegeten tot de grond toe af. Dat is deze keer niet gebeurd bij de Merckhoeve in Eindhoven. Foto's? In Gilze-Rijen huldigt burgemeester Roep, die later dit jaar plotseling naar Vlissingen vertrekt, de sportkampioenen 2009-2010. Luchiano is er ook bij, met dank aan het kampioenschap van Rijen D4 in 2009.

Oktober opent met een vreselijke gebeurtenis. Op de A59 raakt een auto bekneld tussen twee vrachtwagens. Een vrouw en drie kinderen zijn op slag dood, een meisje wordt zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. De kinderen zijn leden van de Amsterdamse dansschool Lucia Marthas en waren op weg naar de Efteling voor een uitvoering. Onvoorstelbaar en iets om even stil bij te staan. Op het werk discussieren we over de definitie van een mandarijn.24.10.2010: Lachend verstopt Luchiano (013) zijn speelgoedpistooltje; vandaag is hij 013 jaar geworden. Gefeliciteerd, Swa! Klik voor groter. Een van de hoofdpersonen in het verhaal is Rob van den Berk die op dat moment nog niet weet dat ik alles wat hij zegt in het CasaLog vastleg. Later spreekt hij mij aan: "H, jij hebt een blog. Ja, ik googlede eens op mijn naam en toen kwam ik dus op jouw blog terecht." Zo gaan die dingen. Zondag 10.10.2010 is een bijzondere datum en tevens de dag dat zowel Curacao als Sint Maarten autonome landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden worden. Zo vaak ontstaan er geen nieuwe landen, het is derhalve een gebeurtenis om niet te vergeten. De handige datum komt daarbij goed van pas. Er is meer goed nieuws. De sinds 5 augustus als ratten in de val zittende Chileense mijnwerkers worden op woensdag 13 oktober een voor een naar boven gehaald en dat lukt voor alle 33 mannen. Een enorme prestatie waar ik aanvankelijk een hard hoofd in had: Esperanza! 't Kofschip heeft onder invloed van de nieuwe Engelse woorden als relaxt zijn langste tijd gehad. De vervangers staan al klaar: XTC Koffieshop en 't Sexy Fokschaap. Op zaterdag 16 oktober doen we voor het eerst dit (na)jaar de verwarming aan. Uiteraard bezoeken we in oktober de jaarlijkse kermis in Rijen, op het Burgemeester Sweensplein waar anders. Diana loopt een klein trauma op bij de Spooky Pirates, maar duikt even later vol enthousiasme in de andere attracties. Op het Beatrix College doet Luchiano's klas mee aan The Real Game, een spel dat de hele week duurt en bedoeld is om de kinderen in aanraking te brengen met beroepen en onverwachte situaties in het echte leven. Hoogtepunt is het optreden van een gestoorde man die een bom bij de school wil laten ontploffen. De school haalt er het Jeugdjournaal mee. Op 24 oktober is Luchiano jarig, net als de 12 voorgaande jaren. 's Avonds gaan we wederom naar de kermis. Nu is hij dus 13, maar wij schrijven 013 wegens de band met Tilburg. Over 013 gesproken, er was ook iets met 0-10. De details willen me nu echter even niet te binnen schieten. Inktvis Paul en Harry Mulisch overlijden deze maand.

20.11.2010: We gaan naar de voetbalderby Gilze-Rijen 3-1 en zien dit spandoek. Klik voor groter.Nog twee maanden te gaan, te beginnen met november. Curacao heeft flink te lijden van de gevolgen van Orkaan Tomas. Niet zozeer van de orkaan zelf als wel de wateroverlast die daar mee gepaard gaat. Ik ben lekker bezig met programmeren in Python en zit in de Blob's en de Clob's, megageile shizzle. (CasaSpider, pas je taalgebruik aan je leeftijd aan. Kan dat?) We hebben een nieuw mosselrecept, kook de gootsteenstop een tijdje mee. Heel Gilze-Rijen kijkt er al maanden naar uit, na vele jaren is er eindelijk weer De Derby: Gilze tegen Rijen in de 3e klasse KNVB. Wij gaan erheen en ik waarschuw de familie voor de rivaliteitsgevoelens, met name in Gilze. Diana is goed voorbereid. Ik vraag haar: "Zullen we naar het voetballen gaan, om vv Rijen te kijken?" Haar antwoord is een volmondig ja. Dan zeg ik: "Maar het is wel in Gilze en daar haten ze Rijen. Ga je dan weer vee-vee Rijen zingen?" Diana: "Euhm, nee. Dan zing ik Giiiilze Rijen!" Tot verdriet van heel Rijen wint Gilze (verdiend) met 3-1. Of het door de nederlaag komt durf ik niet te zeggen, maar kort daarna wordt Diana ziek. Ze heeft Roodvonk, in het Spaans Escarlatina geheten. Gelukkig herstelt ze snel.

December opent meteen met bar winters weer. Het is zo guur dat ik Luchiano voor een keer met de auto naar school breng. De DBA's bij Brabant Water verhuizen zichzelf naar een eigen kamer en Sinterklaas brengt kado's. Lees het allemaal in El Sapo 54. Misschien moet men erbij zijn geweest, maar ik vind de dialoog met ontwikkelaar Hubert wel komisch. We hebben het over de betekenis van de uitroep: Z! Op een vrijdagavond organiseert CasasPa een diner met als genodigden mijn drie zussen en ik. Plaats van handeling is restaurant Claire aan de Kleine Berg in Eindhoven. Zus Monica baart opzien met haar uitspraken betreffende Brabanders, die volgens haar "vaak erg luidruchtig zijn".25.12.2010: De familie op een bankje in de sneeuw op de Warande in Gilze. Klik voor groter. De Spiders gaan met zijn allen naar de Disney-film Rapunzel, die niets tegenvalt en hij is nog in 3D ook. Captain Beefheart verwisselt het tijdelijke met het eeuwige en verder staat alles in het teken van sneeuw. Ik kom erachter niet schoenmaat 44 te hebben, maar 45. Okay, het is een beetje laat, maar de voeten genieten er niet minder om. De donkerzwarte Volkswagen Jetta heeft een minuscuul klein deukje in het kofferdeksel. De reparatie kost het equivalent van vier winterbanden met velgen, is hier sprake van een deukjesmaffia? Kerstmis vieren we thuis en ik kan niet anders dan zeggen dat het een succes is. Op Eerste Kerstdag maken we een wandeling op de Warande in Gilze waar zon en sneeuw voor een prachtige entourage zorgen. Met nog drie dagen in dit jaar te gaan reist CasaSpider af naar Dommelen waar hij de oude auto van CasasPa overneemt, ook al gaat dat niet zonder slag of stoot bij de Emt. Motivatie van deze aankoop is het veranderen van baan, per 1 januari 2011 werk ik niet meer voor SQL Integrator Nederland, maar voor Brabant Water.

Het jaar 2010 zit er (bijna) op. Het heeft geen zin te zeuren over de moeilijke dingen, het belangrijkste is dat iedereen redelijk tot goed gezond is gebleven. Sommige dingen kunnen altijd beter, gelukkig zijn wij in het nieuwe jaar statistisch aan de beurt om de Lotto, de Staatsloterij en/of de Postcodeloterij te winnen. De mens is een fantastisch in elkaar gezet organisme, dat gelukkig altijd blijft hopen. Met dank aan Prometheus en Pandora. Hoop doet leven. CasaSpider wenst iedereen een gelukkig 2011!

Comments

Ik ben onder de indruk van dit overzicht. Wow, wat een tijd heb je erin gestoken. En hoe herkenbaar komen al je logjes met hun diverse onderwerpen weer aan bod. Vergeef me dat ik niet op alle linkjes heb geklikt, want dan is het 2012:-)

Lieve Casa, ik wens jou en je gezin een heel mooi nieuw jaar. En dat we maar lekker blijven loggen!

Heb je mooi gedaan! Fijne jaarwisseling!
Oh ja, het is dus geen punt als ik in 2010 de Eindejaarsloterij win?

Zo, dat lijkt veel meer dan ik doorgemaakt heb.
En dat zal vast ook wel zo zijn.
Wel handig, zo`n overzicht, dan kan je de rest weggooien.

Bedankt voor je jaarupdate en ik wens je succes in de nieuwe baan!
Een mooi en gelukkig jaar in goede gezondheid hoort daar natuurlijk ook bij!

@Door: Het kost wat tijd, maar dan heb je ook niks. Niet op alle linkjes geklikt? Door, wat is dat nu! Haha, ik heb zo'n vermoeden dat je niet de enige bent. Dank je wel voor je lieve wensen. Het allerbeste voor jou en jouw gezin, met als een van de vele hoogtepunten de vakantie naar Curacao. En dat wij blijven (b)loggen is een zekerheidje.
@Piet: Dank je en voor jou natuurlijk ook een goede jaarwisseling, ook al is die nu al geweest, maar bovenal een succesvol 2011. De Eindejaarsloterij heb je waarschijnlijk al gewonnen, immers hij is niet bij ons gevallen.
@Renesmurf: Als je alles opsomt, lijkt het al gauw wat. Jouw vakanties en bezoeken aan popfestivals (Pinkpop!) alleen al zijn hoogtepunten, om nog eens terug te lezen. Vanuit Datawarehouse-concepten is het not-done om "raw data" weg te gooien, dat is en blijft de bron.
@ANila: Jij bedankt en de baan is feitelijk hetzelfde wat ik al drie jaar doe, alleen nu officieel als Brabant Water DBA. Salud, Dinero y Amor wensen we allemaal. En ik wens het jou ook toe.

Heb gisteren online een oudejaars staatslot gekocht maar kon gelijk al op een link klikken om te zien of ik wat gewonnen had terwijl de trekking nog moest geschieden. (???)
Heb vandaag voor alle zekerheid nog gekeken, en het klopt, geen prijs...

'Over een paar jaar duurt het lezen (en schrijven) van het CasaSpider Jaaroverzicht langer dan een jaar. En wat dan? (2009).
Dat was deze keer nog niet zo, de Existenzfrage blijft dus nog even onbeantwoord. Gelukkig 2011.

een gelukkig nieuwjaar van uit zeeland
en veel succes met je nieuwe baan

@Bout: Join the club van niet-prijswinnaars. Wel een raar verhaal, ik dacht dat de trekking live was.
@Irene: Het is altijd fijn om Existenzfragen een tijdje onbeantwoord te laten. I&R ook een voorspoedig 2011, met veel veranderingen. #paarden
@Carla: Dank je wel en de beste wensen vanuit Brabant naar Zeeland. En naar Curacao natuurlijk, voor Richard.

Man oh man wat ben ik blij dat je me zelfs in je jaaroverzicht nog noemt! Wat moet die mandarijn je bezig gehouden hebben, dit jaar...

@Rob (die ene): Jouw blijdschap kan ik mij helemaal voorstellen. De niet genoemden zijn geel (banaan) en groen (citroen) van jaloezie. Maar jij hebt het CasaSpider Jaaroverzicht 2010 gehaald met je mandarijn. Zie ook Google:
http://www.google.nl/#sclient=psy&hl=nl&q=mandarijn+rob&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&pbx=1&fp=32b4510a29fc6da5

Dat is weer een doorwrocht stukje werk...
Ik wens jullie een gezellig en humorvol 2011..

@Gerrit: Een mooi woord, doorwrocht. Dank je voor dat compliment! Hopelijk zijn jullie weer een beetje opgeknapt, dat het een mooi en gezond jaar mag worden.