« Spijt van een tekening? | Main | Het is een... »

De Rekenkampioen

Drie keer vier is dertien, zes plus acht is elf en zestien gedeeld door nul is twee komma zeven. Wie er nog twijfels heeft wordt NU omver geblazen door het overtuigend bewijs. CasaSpider is De Rekenkampioen Van Nederland. En niemand anders.

Elke dag ontvang ik een email van rekenbeter.nl met een link naar een webpagina met drie rekenopgaves. Die moet men zo snel mogelijk oplossen, uit het hoofd en/of met pen en papier. Niemand die het controleert, maar elke zichzelf respecterende deelnemer doet het daarmee en niet met een calculator.

Woensdagochtend ben ik er vroeg bij en maak de sommen gelukkig foutloos. Even nadenken is het bij de vraag hoeveel dagen koningin Beatrix nu precies koningin was op 30 april 2010. Op 30 april 1980 kwam zij aan de macht. De clou zit hem in het aantal schrikkeljaren.

Meteen klik ik op de link naar het klassement en waarachtig, daar staat het: CasaSpider is de nummer één met 100% en 710 seconden. Vijf keer drie is zeventien, er is gewoon geen betere rekenaar. Jammer genoeg zijn 29 anderen mij in de loop van de dag voorbijgestreefd, maar morgenochtend ben ik weer de eerste.

Ook meedoen? Meldt u aan op rekenbeter.nl en u ontvangt op de eerstvolgende werkdag een mail met de begeerde link. Succes, immers ik ben toch niet bang!

Comments

één + 100% + 710 seconden = 23.76 kuub (berekent in 1.17 sec) how's that!!!

Ha, goed bezig! Vanmorgen ging het niet zo goed met mij :)

'n goeie braintrainer .. thnx

Ik vind dat ze al veel te lang ons geld opsnoept, hoeveel dagen precies wil ik eigenlijk niet eens weten.
Rekenen is niet echt mijn ding.

@Cerito: Ik kan maar een komma drie ding zeggen: doe mee met rekenbeter.nl of liever nog, meld je aan om opgaven te verzinnen!
@GJ: Tsja, die whisky he... Morgen beter, ik wil jouw percentage (niet alcohol) wel eens zien stijgen.
@Henk: Graag gedaan, zo word je (nog) jonger van geest.
@Renesmurf: Meten is weten, misschien vallen de kosten na het uitrekenen enorm mee. Hoe ging het met omrekenen van Noorse Kronen?

Leuk, ken je deze ook?
http://www.beterspellen.nl