« De Rekenkampioen | Main | Beroepshumor »

Het is een...

Deze week zitten de Brabant Water DBA's op een cursus. Het is gewoon heerlijk en veel leuker dan werken. Voor de liefhebber, het betreft Course 6231A: Maintaining a Microsoft SQL Server 2008 Database en wij volgen hem bij Twice op de lokatie Den Bosch.

Het is een leuke groep van acht studenten en onze docent is Henk van Galen (LinkedIn). Een van die mensen die de componenten kennis, ervaring en overdracht goed weet te combineren. Het is gewoon jammer dat morgen alweer de laatste dag is. Maar misschien heeft de dagelijkse gratis lunch daar ook iets mee van doen.

's Avonds neurie/zing ik "Wat ruist er door het struikgewas?", dat bekende lied van wijlen Toon Hermans. De meeste dingen die "vroegah", een term die docent Henk om de haverklap bezigt, leuk waren ogen tegenwoordig vooral onwaarschijnlijk traag. En Toon Hermans was in die tijd al de man van de lang uitgesponnen stukjes, kun je nagaan. Op YouTube is het filmpje snel gevonden en Luchiano (12) vindt het zowaar leuk. Vooral het eind, als Toon eindelijk meent te weten wat er door het struikgewas ruist.

Hoe kom ik ook alweer op "Wat ruist er door het struikgewas?" Nou, gewoon. Door... door... euhm... nou, je weet wel. Het komt gewoon door docent Henk van Galen! Op de eerste cursusdag valt me al op dat Henk soms bepaalde triviale dingen even kwijt is. Dat is niet zo gek als men op een dag een paar uur aan het woord is, maar tegelijkertijd wel erg grappig.

We hebben het over het overpompen van gegevens en Henk kent een programma dat daar van oudsher enorm geschikt voor is. Enthousiast wil hij zijn studenten deelgenoot van die kennis maken: "Natuurlijk blijft de snelste manier om gegevens tussen twee datasources over te pompen........ the good old......euhm.... the good old..... Verdorie hoe heet het nou ook alweer? Dat is erg, 59 en nu al aan het aftakelen.... euhm... o ja, BCP (Bulk Copy Program)."

Kijk, nu weten wij toch om welk programma het gaat. Wat er nu precies door het struikgewas ruiste weet daarentegen nog steeds niemand.

Comments

Aha, Twice; daar heb ik indirect ook nog wel eens cursussen voor gegeven.

Misschien onthoudt men het wel beter op zo`n manier!
Wel grappig dat je in hem een Toon ziet.

hahahahahahaha .. misschien die BCP wel.

van dat andere heb ik overigens ook weleens last maar dat komt voort uit gemakzucht .. een ander onthoudt t toch meestal beter.

"Wat ruist er door het struikgewas?"
Deze vraag valt in dezelfde categorie als:
-Wie heeft Kennedy vermoord?
-Zijn de Amerikanen op de maan geweest?
-Zijn er in Roswell aliens geland?
-Leeft Bin Laden nog?
-Is de huidige familiesamenstelling Van Oranje Nassau rechtmatig op de troon gekomen, of is er in de geschiedenis "iets" veranderd/weggelaten?

@Laurent: Nu je het zegt, is dat eigenlijk niet de functie die jou op het lijf geschreven is? Ik zag iemand uit Edinburgh voorbij komen, ga er vanuit dat jij dat bent.
@Renesmurf: Met een beetje goede wil kun je in iedereen een Toon zien. En andersom ook.
@Henk: Ja, misschien ruiste er wel een BCP door het struikgewas. We zullen het nooit meer weten.
@Cerito: Interessante theorie en daar zit zeker wat in. Vermoedelijk was die man die de auditie leidde een geheim agent van de CIA die precies op het moment dat Toon wist wat er door het struikgewas ruiste ingreep met zijn harde stem. Heel plausibel.