« Leeftijd Part II (Wii-Fit) | Main | De Rekenkampioen »

Spijt van een tekening?

Bij Netwerk is een reportage over Kurt Westergaard, de man van de spotprenten over de profeet Mohammed in 2002. Nog steeds wordt hij 24 uur per dag zwaar bewaakt en heeft feitelijk geen privé-leven. De interviewster vraagt of hij spijt heeft van zijn tekeningen. Westergaard denkt even na en antwoordt bedachtzaam: "Spijt? Het heeft voor mij geen zin om over deze vraag na te denken. Want ik heb het gedaan. En de tijd kun je niet terugdraaien."

Onwillekeurig denk ik aan belangrijke keuzemomenten in mijn eigen leven en kan mij helemaal in zijn antwoord vinden. Over antwoorden gesproken. De melk is op en Luchiano (12) moet snel even naar de C1000 om een nieuw pak te kopen. Als hij de deur uit fietst kijkt Diana (4) hem na. Dan start zij de volgende conversatie.

Diana: "Papa, nou moet jij alleen afwassen."
CasaSpider: "Huh? Ik alleen afwassen?"
Diana: "Ja, of dacht je soms dat Diana jou mee ging helpen?"
CasaSpider: "Ja, dat lijkt mij een prima idee."
Diana: "Nee, ik wil ook een keer mijn rust!"

De afwas is zo gepiept en precies als ik klaar ben arriveert Luchiano. We kijken naar het laatste gedeelte van de Netwerk-uitzending. Luchiano verbaast zich over de geweldsuitbarsting na publicatie van de cartoons en de onvrijwillige ballingschap van Kurt Westergaard: "Wat? En dat komt allemaal door één tekeningetje?" Ja jongen, dat komt allemaal door een tekening.

Comments

Handtekeningen kunnen ook voor een onvrijwillige ballingschap, celstraf of zelfs oorlogen leiden....

Hahahahaha .. spits en spits.

@Cerito: Napoleon weet er alles van. De eerstvolgende keer dat ik mijn handtekening ergens onder zet denk ik wel drie keer na!
@Henk: 5ha en 2spits.

Haha, doet me denken aan jouw meneer Jamin tekeningen. En moet Diana thuis zoveel doen?

@Margriet: Meneer Jamin? Pablo Jamin, zul je bedoelen. Toch jammer dat die tekeningen niet wat meer stof hebben doen opwaaien. In de woonkamer hangen er twee. Heb jij ooit nog iets van die slimme vriendin van jou gehoord die er een mocht uitkiezen? Nu moet ik steeds naar Tussen Kunst en Kitsch kijken of iemand dat schilderij aanbiedt.

Napoleon??...die is toch al lang dood...in ballingschap op Elba; zoiets was het toch.
Heb jij nog contact met hem?