« Trampa op rekenbeter.nl! | Main | Yesss!!! »

Eerste schooldag

Sommigen zeggen dat het Zuid-Nederland achterloopt. De scholen beginnen er op maandag 6 september, terwijl andere delen van Nederland al een tijdje lekker bezig zijn. Maar lopen Australie en Indonesie dan ook voor op Nederland? Het is er wel een paar uur eerder Nieuwjaar.

Wij hebben twee kinderen die vandaag na lange tijd voor het eerst weer naar school gaan. Luchiano (12) hoeft zich pas om 13:15 op het Beatrix College te melden, hij zit in klas 2tl4. Om iets voor half een fietst hij weg, een paar minuten later kom ik thuis. Ik heb speciaal vrijgenomen om Diana (4) naar haar eerste schooldag op de basisschool te begeleiden. Net als haar grote broer eerder deed, gaat zij naar de KBS Sint Jozef in Rijen.

06.09.2010: Diana (4) gaat voor het eerst naar de basisschool, ze zit in de Giraffenklas van de KBS Sint Jozef bij juffrouw Monique. Klik voor groter.Ze is apetrots dat ze naar de basisschool gaat, ja ze schept er zelfs over op. Parmant loopt ze met haar tasje rond, immers dat heeft ze nodig op de basisschool. Blij loopt ze naar de auto en neemt plaats in haar kinderzitje.

Luttele minuten later arriveren we bij de KBS Sint Jozef. De giraffenklas is snel gevonden en juffrouw Monique heet Diana welkom. Ze nestelt zich tussen de giraffenknuffels. Bij het afscheid heeft Diana nauwelijks oog voor ons, er zijn zoveel andere indrukken op te doen.

Nog geen twee uur later is het tijd om haar op te halen. De speelplaats is volgestroomd met ouders. Daar komen de giraffen aan. Als Diana mij ontwaart schreeuwt ze het uit en rent naar me toe. Ja, zo zien we onze kinderen graag! "Hoe was het op school?", vragen we. "Leuk, alleen wilde er niemand met me spelen." Diana had een jongetje op het oog om mee te spelen, maar die wilde niet. Morgen kan dat helemaal anders zijn, we zullen wel zien.

We zijn net thuis of Luchiano komt eraan. Ook zijn middag was leuk. "Ja, ik was met mijn sleutels aan het spelen. Buiten hè. En toen viel die sleutelbos uit mijn hand, in zo'n putje. Nou, na de les mocht ik een knijper lenen en toen haalde ik hem er zo uit." Dat begint al goed. Ik vraag hoe het met zijn fiets is. "Oh goed, alleen liep de ketting eraf." Het belooft een enerverend jaar te worden.

Pluspunt van het naar school gaan is dat de kinderen vanaf vandaag om 21:15 naar bed gaan. Eindelijk rust!

Comments

leuk dat Diana zo enthousiast is! niet anders verwacht eigenlijk. En de slideshow is erg geinig! Ach en nog even en ze willen juist allemaal met haar spelen.
Luchiano voldoet gewoon helemaal aan het beeld van n tiener, grappig toch. Van een afstand althans... :-)

Die knipperende foto`s zijn lichtelijk storend.

School begint, en het gewone leven dan ook weer, tot de herfstvakantie!

Bewegende foto's. Knap hoor, dit zie ik voor het eerst.

Leuk, zo'n enthousiaste Diana! Hier begon het ook al fijn, met een kapotte fiets van mijn puberzoon. Afijn, die is nu een week op zeilkamp. Over rust gesproken...

@Pascale: Dinsdag had ze geen zin in school, nou ja vooral niet in dat vroege opstaan. Diana gaf Lucy de schuld: "Het is jouw schuld dat ik zo vroeg op moet staan!" Uiteindelijk is ze toch netjes gegaan en vond het nog leuk ook. Wel is er nog steeds verzet tegen het concept van elke dag naar school gaan. Binnenkort zal ik het eens met haar hebben over de leerplichtambtenaar.
@Renesmurf: Mijn excuses voor het knipperen. Zelf vind ik het wel een leuk effect, zal het niet (al) te vaak inzetten.
@Bout: Het is een animated gif, heel eenvoudig te maken.
@Door: Een fiets kan kapot gaan, maar wist je zoon dat van tevoren? Luchiano heeft acht weken weinig uitgevoerd (behalve computeren), hij had dus tijd genoeg om de fiets naar de fietsenmaker te brengen. Zeilkamp is een geniaal idee, inderdaad die rust... :-)

Ligt dat nou aan een ouderwetse oma, dat ik 21.15 u. voor met name een kind van vier behoorlijk laat vind? Ze moeten er toch ook ouderwets vroeg uit de volgende dag? Tijden veranderen, hoor, dat weet ik ook wel. Mijn kleinzoon, die ook de volgende dag om half negen weer op de basis school moet zitten, heeft 'n paar keer in de week voetbaltraining waarvan hij ook pas acht uur 's avonds thuis is. Dan wordt 't ook laat voordat ie in bed ligt.

@Els: Vergeleken met vroeger is 21:15 inderdaad laat. Maar dat is in ons gezin gewoon niet te veranderen. Diana is een echt avondmens. Luchiano is tegenwoordig ook pas om 21:00 thuis van het voetballen en die moet 's morgens om 06:30 op. Ach, daar worden ze hard van.