« TOFS | Main | Blob's & Clob's »

Orkaan Tomas

01.11.2010: Orkaan Tomas trekt ten noorden aan Curacao voorbij, maar de staart zorgt voor grote wateroverlast. Klik voor groter.Grappig, Tomas klinkt *trekt aan oorlel* een beetje als TOFS. Nu ligt de financiële sector de laatste tijd aardig onder vuur, de krachten van de natuur zijn toch van andere orde. De afgelopen dagen trok orkaan Tomas op ruim 300 kilometer ten noorden voorbij aan Curacao.

Van de orkaan zelf heeft het eiland weinig gemerkt, maar zoals Aruba in 2004 ondervond bij Ivan kan de staart van een orkaan voor heel wat overlast zorgen.

Dit is maandag 1 november op Curacao gebeurd. In een paar uur tijd viel er 265 millimeter regen in Sunset Heights. Heel wat gebouwen lijden onder zware wateroverlast. De dame met de pet ziet er best stoer uit, temidden van haar bijna wegdrijvende spulletjes.

Brabant Water collega Ruud is drie weken op vakantie. Als ik zijn reisschema goed interpreteer verbleef hij de eerste week in New York en is hij afgelopen weekend op Curacao gearriveerd. Met de neus in de boter. Misschien ligt er volgende week nog een weekje zon voor hem in het verschiet op Aruba.

Bron alsmede foto's: Amigoe (mirror).

Comments

De Curacaose honkbal coach Meulens, en Giants winnen ‘World Series’ in Amerika.

http://www.amigoe.com/artman/publish/artikel_80442.php

Het is wat! Ik heb het nooit zo meegemaakt. Arme Ruud.

ja, het kan behoorlijk spoken daar.
En het blijft toch altijd "daar"

Ik heb liever dan wat zon.

Het had ook niet moeten blijven regenen want dan had ik ook natte voeten gekregen, (geintje) ik woon op ca. 42m+ NMP (Normaal Midden Peil= 40cm boven LWS= Laag Water spring= gemiddelde van laagste 30 laagwaterstanden in de afgelopen 30 jaar in het Schottegat gemeten ter plaatse van de oude sleepboot steiger (shell tijd) op de raffinaderij.

@Bout: Dank voor de link, had wel gehoord van de overwinning van de Giants, maar wist niet dat Hensley Meulens daar direct bij betrokken is.
@Door: Ik kwam aan op Curacao op 26 augustus 1995. In dat weekend onweerde het enorm en regende het pijpenstelen. Het was ten tijde van orkaan Luis die toen huishield op Sint Maarten. Toen dacht ik: "Sjemig, ik dacht dat het altijd mooi weer was op Curacao". Dat zal Ruud ook wel hebben gedacht.
@Renesmurf: Ja, daar is niet hier. Toch kun je voor zon beter daar zijn dan hier.
@Ennu: Zo, dat is een hoop informatie in één zin. De bottom-line is dat jij niet snel natte voeten krijgt. Daarmee mag je van geluk spreken, mensen in Koraal Specht zijn hun halve huisraad kwijtgeraakt.

mensen in mahaai hun hele maar die hebben genoeg om alles nieuw te kopen, die in koraal specht hebben niets, daarom hebben we een inzameling van oude spullen die je niet direct meer gebruikt, die worden komende week verdeeld.

@Ennu: Maar heeft Bon Futuro het wel drooggehouden? #koraalspecht