« Inter de beste van Dnipropetrovsk | Main | Goedbedoeld eufemisme »

Designer Outlet Roermond

Er zit een gat in een van Luchiano's (12) voetbalschoenen. Neen, Luchiano heeft geen twaalf voetbalschoenen. We krijgen de tip om eens bij het Designer Outlet Roermond te kijken, daar zitten alle merken op een kluitje en doen vaak scherpe aanbiedingen. Eerste Pinksterdag is hier een mooie dag voor, de zon schijnt als op Curacao.

De afstand Rijen <=> Roermond is ondanks de gelijke beginletter 101 kilometer. Kennelijk zijn steden en dorpen in Nederland niet alfabetisch op volgorde gelegd, hetgeen ergens wel jammer is. Het eerste deel van de route is bekend, via Tilburg richting Eindhoven. Dat traject hebben we onlangs nog afgelegd om CasasPa & Truus in Dommelen, gemeente Valkenswaard, te bezoeken. Nu weet ik niet precies waar Roermond ligt en waarschuw de mede-reisgenoten bij voorbaat voor de complexe verkeerssituatie rond Eindhoven. Verkeersdeskundoloog Laurent die zelf in Eindhoven woont heeft hier al vaker over bericht.

En ja hoor, het overkomt ons ook. Eerst roep ik nog verheugd de juiste route te hebben gekozen en dat anderen (sukkels) dan op een baan zitten waar ze niet meer vanaf komen. "Kijk, hier rechts is de afslag Valkenswaard." Even later laat de TomTom me van de A2 afslaan richting Geldrop/Heeze. We hebben allemaal het gevoel dat we terugrijden en ja hoor, daar is de afslag Valkenswaard weer maar nu aan onze linkerhand. In totaal hebben we 9 kilometer omgereden, dat valt nog mee.

23.05.2010: We brengen een bezoek aan het Designer Outlet Roermond en zijn erin geslaagd Luchiano helemaal in het nieuw te steken. Klik voor groter.Via Weert rijden we Limburg binnen en de asperge-aanbiedingen vliegen ons om de oren. We laten ze voor wat ze zijn, immers we zijn op pad voor voetbalschoenen. Het is enorm druk bij het Designer Outlet, alle parkeerplaatsen lijken bezet. Uiteindelijk vinden we een plekje in vak G, aan de buitenrand. De man die net wegrijdt overhandigt me zijn parkeerticket, dat scheelt weer 2 pro Tag. Hoe dichter we naar de entree lopen, hoe meer lege parkeerplekken we ontwaren. Vreemde zaak.

Het Designer Outlet Roermond is niet zomaar een winkelcentrum, lees maar: "Het Designer Outlet Roermond is een Designer Outlet Center van het Britse bedrijf McArthur Glen. Het center is gelegen aan de rand van de Roermondse binnenstad en is geopend in november 2001. Met 2,9 miljoen bezoekers per jaar is het 'de tweede grote attractie in Nederland', na de Efteling. Het merendeel van de bezoekers komt uit Duitsland." (Wikipedia)

De eerste zaak die we tegenkomen is die van Nike. Al snel zien we vele soorten goedkope voetbalschoenen. Luchiano past ze allemaal en vindt een paar witte schoenen al meteen goed. We besluiten eerst door te lopen naar de Adidas-shop en dat blijkt een goede keuze. Luchiano heeft vrij brede voeten en de Adidas-schoenen zitten hem net iets lekkerder dan de Nikes. We kopen meteen maar twee paar, dan kan die er even tegen.

Het is tijd om iets te eten, natuurlijk is er ook in het Designer Outlet Roermond een McDonalds. Luchiano is (eindelijk) de fase van de Happy Meals ontgroeid en wil een BigMac. Geef mij maar een broodje beenham van het aanpalende La Place Panini. Terwijl ik daar mijn bestelling doe vermaakt Diana (4) zich in de draaimolen. Ze heeft zes muntjes maar toen we die kochten wisten we niet dat een ritje een half uur ofzo duurt. Duizelig van het kijken naar de ronddraaiende draaimolen geven we twee muntjes weg aan toevallige voorbijgangers. Diana vindt dat ze recht heeft op een suikerspin.

De derde grote sportzaak is die van Puma. We kopen een broekje en een shirt, maar als ik 20 minuten in de rij heb gestaan om te betalen komt de caissiere ineens met een hogere prijs. Als ik ergens een hekel aan heb is het dat wel, spullen in een rek met een bepaalde prijs zetten en later meer proberen te vangen. Achteraf lijkt het of Diana de Pumawinkel meteen al een beetje raar vond. "Neen, dank u wel. Dan hoef ik de spullen niet", zeg ik kortaf en we benen de zaak uit.

Dat het ook anders kan zien we even later in de Nike winkel. Luchiano kiest twee broekjes uit, drie paar sokken en een Manchester United shirt. Op alle artikelen zit 30% korting, maar waarschijnlijk is dat al in de prijs verdisconteerd. Zo zijn ze, die zaken. Maar niet in de Nike-store. Voor 38 euro mogen we alles meenemen, daar kan Puma nog iets van leren.

In ruim drie kwartier rijden we terug naar Rijen. Luchiano poseert in de tuin en we eten Pitabroodjes met gyros en door mij hoogstpersoonlijk zelfgemaakte knoflooksaus. Met extra veel knoflook. Het zijn gekke dagen.

Comments

Navigatie is leuk, maar er zitten inderdaad wel eens fouten in, maar herstelt zich gelukkig ook altijd snel weer.

Ha die Casa,

dank voor je reactie op mijn weblog. Natuurlijk, ik snap dat het chantage is en dat is best fout. Het dillema: kunnen we regimes financieel ondersteunen die hun onderdanen slecht behandelen, bijft echter staan. In het verlengde daarvan: moeten we handel drijven met dat soort landen?
Groeten
Rob

@Renesmurf: Toch verbaas ik me erover hoeveel wegen in de bijna drie jaar dat ik de TomTom heb zijn gewijzigd. Het betekent dat er flink gewerkt wordt in Nederland. En inderdaad, uiteindelijk vindt dat ding toch weer het goede spoor.
@Rob in China: Een goede vraag. Het punt is echter, wat is goed en wat is fout? Als jij opgevoed bent in een gemeenschap die om wat voor redenen ook gelooft dat homoseksualiteit een zonde is, dan kun je die mensen dat niet persoonlijk verwijten. Ook in Nederland werd (wordt?) lange tijd zo gedacht. Het is derhalve een ontwikkelingsproces en daarvoor verdienen de ontwikkelingslanden tijd. Net zoals wij die hebben gehad. Het is een utopie te eisen dat mensen ineens op dezelfde manier denken als wij. Het grappige van de situatie is dat ook China in de ogen van sommige Nederlanders niet brandschoon is. Schending van de mensenrechten, minder respect voor het leven, censuur. En toch zit je daar. Moeilijke kwestie, wellicht stof voor een post op het CasaLog. Dankjewel!

In de Reeshof in Tilburg zijn de straten in ieder geval alfabetisch gerangschikt, dat dan weer wel....

Hebben ze dat nou nog steeds niet goed aangegeven?

En goeie zaak, dat je die spullen hebt laten liggen met die onverwacht hogere prijs. Vervelende geintjes zijn dat.

Het zijn inderdaad gekke dagen ..

@Gerrit: De Reeshof (Rijen Oost) maakt een goed begin met het op alfabet leggen van de straten. Hoewel nummeren zoals in New York natuurlijk nog gemakkelijker is.
@Laurent: Nou, het staat er ergens wel, maar dan moet je wel weten waar je precies heen moet. Met die vervelende geintjes maken wij korte metten. Ik hoor van meer mensen dat zij de Puma-winkel niet als prettig ervaren.
@Henk: En dit is nog maar het begin...