« Honger en dorst | Main | Alles voor de Overheid »

In juni draait het om de V

Juni 2010 is de maand van (1v) de V (1v) en kan daarom in het vervolg (2v) wellicht beter Vuni heten. Het is maar net wat iemand opvalt (1v), dan gaat men erop letten en bewijst daarmee de eigen stelling. Zo heb ik de laatste tijd de indruk dat er een invasie (1v) van (1v) Volvo's (2v) over onze nationale snelwegen rijdt.

Vroeger was de Volvo een tamelijk zeldzame verschijning, tegenwoordig lijkt elke derde auto wel een Volvo. Let er maar eens op. Nadrukkelijker nog dan een Volvo is de vuvuzela. Woensdagavond voetbalt Zuid-Afrika haar tweede groepswedstrijd tegen Uruguay. Het spelen van de volksliederen begint, eerst dat van Uruguay. Dan volgt het Zuid-Afrikaanse en dat is verrassend mooi, zeker als het uit bijna 50.000 kelen op de tribunes klinkt. De beelden van de meezingende spelers van team Zuid-Afrika gecombineerd met het ontbreken van het vuvuzelagezoem zorgen voor kippenvel op de armen.

Al vrij snel in de wedstrijd vergaat de Zuid-Afrikanen het lachen, maar dat is een andere zaak. Volvo, vuvuzela, volkslied en we eindigen met de voetbalpoule. Voor de derde achtereenvolgende dag voert FC Gilze-Rijen het algemeen klassement aan, het wordt bijna genant. Neen, over geluk heb ik niet te klagen. Voor Zuid-Afrika tegen Uruguay voorspel ik 0-1. Naaste concurrent f.c.lijnen heeft 0-2. In de 90e minuut staat het 0-2 voor Uruguay en hierdoor komt f.c.lijnen op gelijke hoogte. Een wippertje van Luis Suárez, let op de klemtoon, in de 94e (!) minuut wordt eenvoudig binnengekopt door Pereira. In mijn verbeelding zie ik de man achter f.c.lijnen met zijn hoofd tegen de muur bonken. En kan daar niet mee zitten, haha.

De gevolgen voor de diverse standen:

De eerste prijs voor FC Gilze-Rijen is binnen: WK2010 - Rondewinnaar - Groepswedstrijden 1e Ronde.
Die pakken ze me niet meer avvvv (4v).

Comments

Voed zo...

@Verito: Alleen jammer dat het verboden is (door Justitie! om prijven ter beschikking te stellen.