« Rijen D4 - Beek Vooruit D3 0-8 | Main | Help, mijn dochter is verliefd op een Game Character! »

ReŁnie Sint Janschool Valkenswaard 1971

Afgelopen zondag ben ik in mijn eentje op pad, dat gebeurt niet zo vaak. Het doel is Speeltuin Geenhoven in Valkenswaard. In Speeltuin Geenhoven vierde CasaSpider vele jaren voordat mensen van het bestaan van Wikipedia wisten triomfen bij tafeltennisvereniging TTV Geenhoven. Daar gaat het nu niet over, maar dat Speeltuin Geenhoven met mijn roots van doen heeft zeker wel.

Op 22 september 2006 schrijft Ine van den Dungen (meisjesnaam, tegenwoordig Schutjes) een mail gericht aan alle klasgenoten van de Sint Janschool, zesde klas 1971. In haar mail stelt Ine voor om over drie jaar een reŁnie te organiseren. Nog in diezelfde maand ontvangt zij veel reacties. Oud-klasgenoten die het een leuk idee vinden en zelfs complete levensloop-verhalen.

Men is database administrator of men is het niet. Al snel zie ik dat het versturen van emails aan steeds langer wordende mailing-lists een crime is. Daarom bouw ik een speciale weblog voor de aanstaande reŁnie: ReŁnie Sint Janschool Valkenswaard 1971. Op de website loopt het niet storm maar het belangrijkste is dat verhalen, mails en foto's op een centrale plaats staan.


16.11.2008: Reunie klas 6 1971 Sint Janschool Valkenswaard in Speeltuin Geenhoven. Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Inmiddels heeft Ine ondersteuning gekregen van Roel van den Boom en Cynthia Pietersen. De eerst nog vrij vage reŁnie begint steeds vastere vormen aan te nemen. Na wat heen en weer gemail over mogelijke datums wordt zondag 16 november 2008 definitief geprikt. De locatie is Speeltuin Geenhoven.

Op de betreffende zondagmiddag, PSV is zojuist met 4-1 ten onder gegaan in de Amsterdam Arena, wandel ik het gebouwtje in de speeltuin binnen. De ontvangst is hartelijk en meteen moet er geraden worden. Wie ben ik en wie is de ander? Het valt nog niet mee, hoewel sommige mensen nooit lijken te veranderen. Neem bijvoorbeeld Marion Lievens of Gerard van Nimwegen. Zelf was ik vroeger erg mager, dat ben ik nog steeds maar het Italiaanse design doet mijn overhemd zodanig bollen dat men mij dikker acht. Een puntje van aandacht.

Het is een beetje vreemd maar de gesprekken met deze en gene zijn zeer vertrouwd. Het is verwonderlijk dat het delen van een aantal jaren in de prille jeugd kennelijk zoveel teweeg kan brengen, ook al is die jeugd niet minder dan 37 jaar geleden. De hele middag verloopt in een uitgelaten sfeer, een nadeel is dat velen het aantal alcoholische consumpties goed in de gaten moeten houden. Wellicht kunnen we de volgende reŁnie op Curacao organiseren.

16.11.2008: Reunie Sint Janschool Valkenswaard 1971: Jac Mollen, Marian Baeten en Marion Lievens. Klik voor groterIk voer een aantal leuke en interessante gesprekken waarbij twee zaken speciale vermelding verdienen. Bij de reŁnie zijn twee onderwijzers van toen aanwezig, meester Tinus Schijven (D'n Big) en juffrouw Riek Dusseljť. Erg leuk dat zij erbij zijn.

Juffrouw Dusseljť vertelt openhartig over haar illegale kind dat in 1972 of 1973 ter wereld komt. De toenmalige pastoor van de Sint Janskerk, pastoor van Rooijen heeft van alles in het werk gesteld om haar bij de Sint Janschool te laten ontslaan.

Riek is tot aan Monseigneur Bluyssen van het Bisdom 's-Hertogenbosch geweest om haar beslissing te verdedigen en is een van de eerste BOM-moeders. We hebben het niet meer gehad over de roddel dat de vader van het kind het toenmalige hoofd van de Sint Janschool was, de rossige meester Van Gerven. "Als het een rooie was geweest was die van hem", een mooie voorloper van de reclame met clown Bassie.

Er waren twee dingen die speciaal genoemd moeten worden. Het tweede ding is de organisatie, immers zonder organisatie gebeurt er niets. Daarom speciale aandacht voor Roel van den Boom, Cynthia Pietersen (een van de meisjes waar ik vroeger verliefd op was) en zeker Ine van den Dungen. Kort samengevat een geweldig team met een perfecte taakverdeling.

Zelfs bij het afscheid nemen ben ik verrast over de intensiteit waarmee dit gepaard gaat. Hallo, we hebben het hier over contacten van 37 jaar geleden. Uit de reacties daags na de reŁnie blijkt dat meer mensen dit gevoel hebben. Afijn, als aandenken hebben we gelukkig de foto's nog. Ze staan in het album Reunie Sint Janschool Valkenswaard 1971, voorlopig 23 stuks maar hopelijk sturen andere deelnemers hun foto's ook in.

CasaSpider heeft zondag genoten en een stukje Wikipedia meegemaakt. Het smaakt naar een vervolg!

Comments

Het verleden boeit me wel.
Maar mensen uit mijn verleden minder.

Merkwaardig.

Juf Dusseljť herken ik maar met moeite maar Biggetje is geen snars veranderd. Het ziet er allemaal erg gezellig uit en leuk dat er zoveel zijn gekomen.

De Juf en de Meester kom ik ook nog wel van tijd tot tijd tegen. Leuk dat ze er bij waren. Van het gezelschap herken ik er maar heel weinig. Zag wel Frank Maas. Ja en de speeltuin: ontstond begin jaren zestig toen we er net kwamen wonen. Met een paar speeltuigen en daarna de tafeltennis "schuur". Tegenwoordig wordt de speeltuin door meer dan 100.000 mensen per jaar bezocht. CasasPa

sjiezus wat zien jouw klasgenoten er oud uit!
wel wat bekende gezichten ja. Wout is volgens mij wethouder geweest hierzo.

@Renesmurf: Merkwaardig maar het klopt weer wel met wat er op jouw foto's staat...
@Margriet: Bi... uhh... meester Schijven klaagde er nog over dat CasasPa hem vele malen heeft dwarsgezeten met de Marathon van Eindhoven. Op diezelfde dag was er ook altijd een beslissingstournooi handbal dat Schijven organiseerde. De deelnemers konden dan haast Eindhoven niet in komen. De opkomst was voor mij onverwacht groot en gezellig was het zeker...
@CasasPa: Wout Verhoeven ken je natuurlijk ook nog en Frank verandert nooit. Geenhoven is een ingewikkeld complex geworden, moest echt even zoeken naar de goede ingang. Dat was vroeger gemakkelijker, in de tijd van Het Kasteeltje...
@Pascal: Ik snap ook niet wat een jonge God als ik tussen al die bejaarden deed... ;-) Wout is inderdaad wethouder geweest. Is dat niets voor jou?