« Reünie Sint Janschool Valkenswaard 1971 | Main | De Klophengst »

Help, mijn dochter is verliefd op een Game Character!

Aangezien ik zelf niet zo thuis ben in de Video Gaming Scene hier wat frases uit de Wikipedia beschrijving over Sonic:

Sonic the Hedgehog is een fictief egeltje met felblauwe stekels en rode loopschoenen aan. Sonic werd ontworpen als de opvolger van Alex Kidd, als mascotte van Sega en als antwoord op Mario van Nintendo. Sonic belichaamt de wind. Hij leeft zijn leven zoals hij dat wil. Sonic haat onderdrukking en verdedigt derhalve altijd de vrijheid van zichzelf en anderen. Hoewel hij meestal een kalme persoonlijkheid heeft, heeft hij maar weinig geduld voor dingen die volgens hem te langzaam gaan.

Sonic staat vooral bekend om zijn enorme snelheid. Hij kan rennen met snelheden groter dan mach 1. Hij staat dan ook wel bekend als het snelste levende wezen. Hij kan achteruit net zo hard lopen als vooruit. Veel van Sonics overige vaardigheden zijn gebaseerd op het natuurlijke gedrag van egels. Zo kan Sonic zich oprollen tot een bal ter bescherming. Zijn primaire offensieve wapen is de Spin Attack, waarbij hij zich oprolt en al rollend op hoge snelheid zijn doelwit omver kegelt.

Indien Sonic alle Chaos Emeralds bezit kan hij een transformatie ondergaan tot Super Sonic. In deze vorm wordt zijn vacht goudkleurig en nemen al zijn krachten enorm toe. Tevens kan hij met de emeralds Chaos Control activeren en zo tijd en ruimte manipuleren. In de stripserie Sonic the Comic ondergaat Sonic bij deze transformatie ook een grote persoonlijkheidsverandering. Zo wordt hij een stuk agressiever.

Sonic kan niet zwemmen. Als hij in diep water terecht komt zinkt hij als een steen. Wel kan hij, indien hij genoeg snelheid opbouwt, over het wateroppervlak rennen. In de meeste media uit de franchise probeert Sonic dan ook water zoveel mogelijk te mijden.

Tot zover Wikipedia. Sinds een paar dagen is Diana (2) ongelofelijk verliefd op deze Sonic. Bij het horen van zijn naam begint ze te stralen, hardop te lachen en soms zelfs te grommen. Vragen als "Wie is er liever, papa of Sonic?" zijn tegenwoordig retorisch. We misbruiken Sonic ook om Diana haar broccoli snel te laten opeten: "Sonic houdt van meisjes die broccoli eten" en de broccoli is al in haar mondje verdwenen.


22.11.2008: Diana (2) is verliefd op Sonic, het lijkt wederzijds.


Haar grootste wens is samen met Sonic op een foto te staan en vandaag is het zover. Bij het zien van de uitgeprinte versie danste ze blij door de kamer, onderwijl Sonic, Sonic roepend. Wij kijken de zaak even aan. Liever Sonic over de vloer dan de brommerjeugd die straks op onze kleine prinses aast.

Comments

Is de rol van Sinterklaas uitgespeeld nu jullie Sonic als chantagemiddel gebruiken?

tja, zo was ik altijd liefhebber van andere blauwe wezentjes, met een veel langere adem!

@René: Chantage werkt altijd maar gedurende een bepaalde tijd, wat moeten we na Sonic weer verzinnen...
(Diana gelooft meer in Sonic dan in Sinterklaas)
@Renesmurf: Ik zie veel overeenkomsten tussen de Smurfen en Sonic. Begint ook allebei met een S!

Nouja hij heeft wel een mooi karakter zo te lezen.
maar hoe komt ze er aan, ik neem aan dat Diana niet zelf video gamet?? alleen van het zien bij Luchiano? en weet je ook waarom ze hem dan zo leuk vindt? Leuker dan Dora en Diego????

@Pascale: Sonic is een echte goedzak. Luchiano en Lucy spelen urenlang Mario Supersmash Brawl, daarin zitten iets van 40 game-characters. Waaronder Sonic. Diana kan daar uren naar kijken. Waarom ze hem speciaal zo leuk vindt... ik heb geen flauw idee!