« De dijkgraaf moet rechtstreeks gekozen worden | Main | ReŁnie Sint Janschool Valkenswaard 1971 »

Rijen D4 - Beek Vooruit D3 0-8

Zaterdagochtend, 07:25 AM... De wekkerfunctie van mijn telefoon begint te piepen. Ik druk op Stop, sta op en loop naar de kamer van Luchiano (11).

"Wakker worden, je moet voetballen!"
- "Ik wil niet voetballen, ik wil niet..."
"Je moet voetballen, opstaan!"

Buiten is het nog donker, men kan beter in de Eredivisie spelen. Die beginnen tenminste om half drie 's middags. Beneden maak ik een mok thee en twee boterhammen met chocopasta klaar voor De Nieuwe Afellay (DNA). Om iets voor achten zitten we in de auto op weg naar Sportpark de Vijf Eiken aan de Sportparkweg 4 te Rijen. De tegenstander van vandaag is Beek Vooruit (website) uit Prinsenbeek.

15.11.2008: Luchiano maakt zijn schoenen schoon na een 0-8 nederlaag met Rijen D4 tegen Beek Vooruit D3. Klik voor groterIn de kantine zijn de meeste voetballers van Rijen D4 reeds aanwezig, ze spelen tafelvoetbal. Om half negen vertrekken we naar Veld C, tevens het trainingsveld van deze jongens. Het is dus een echte thuiswedstrijd.

Beek Vooruit komt als eerste het veld op, gehuld in oranje shirts. De voetballers zijn gemiddeld 50 centimeter groter dan de Rijenaren, geen wonder dat ze de thuiswedstrijd met 10-2 hebben gewonnen. Zitten er soms groeihormonen in de landbouwgrond van Prinsenbeek?

Luchiano begint op de reservebank, nou ja bank. Hij is vallende blaadjes aan het vangen met de andere reserves. Ze hebben meer plezier dan de spelers van Rijen D4 op het veld. Het duurt nog tamelijk lang voordat de eerste goal (eigen doelpunt van Hasan Ali) in het net ligt, maar Beek Vooruit is duidelijk sterker.

Met name de kleine, technische voetballers zoals Sylke hebben het moeilijk tegen de fysieke overmacht. De Turkse spelers ÷mer, Furkan en Alperen houden zich redelijk staande. Zij zijn ook tamelijk fors voor hun leeftijd.

Na de rust mag Luchiano het veld in. Hij loopt zich de benen onder het lijf vandaan maar is meestal niet daar waar de bal is. Ach, het is pas zijn tweede wedstrijd. Met zijn snelheid troeft hij zowaar de beste speler van Beek Vooruit een keer af, tenminste in het duel valt Luchiano en krijgt een vrije trap mee.

De einduitslag is 0-8 na een 0-4 ruststand. Het laconieke commentaar van Luchiano: "Ach, 0-8 is beter dan 1-10". Waarbij hij dus gemakshalve vergeet dat het destijds 2-10 was. Toch is hij tevreden en kijkt al uit naar de volgende wedstrijd. Een teamgenoot is gestopt met voetballen en daardoor mag Luchiano vanaf nu voor vast meedoen.

Om kwart voor elf zijn we thuis. Diana (2) is sinds vrijdagavond onafscheidelijk van haar nieuwe roze pony. Ik maak vier lekkere boterhammen met gesmolten kaas voor mezelf klaar in de koekenpan. Immers, van sporten krijgt men honger.

Comments

Toch is winnen leuker, en tegen gelijkwaardige tegenstanders.

Wellicht komt dat nog, en dan wordt het pas echt leuk. Mits je van competitie houdt.

Wat een schatje is Diana toch! Sorry, ik weet dat de post over voetbal ging, maar ik werd afgeleid door haar schattige foto ;)

Is er na de herfstvakantie geen herindeling meer? Dan zou de D4 naar een poule met gelijkwaardige tegenstanders kunnen spelen en nog meer plezier in de sport houden.

Als je zo vroeg opstaat heb je wel een heel lang weekend :-)

@Renesmurf: De jongens zitten er niet zo mee. Als ze een paar kansen krijgen (en die krijgen ze) zien ze dat als een soort van overwinning. Soort van...
@Gata: Diana is onze Prinses, ik kan me je afgeleid zijn wel voorstellen. Zeker als de rest alleen maar over voetbal gaat... :-)
@Piet: Na de winterstop degradeert Rijen D4, ze spelen nu 3e klasse 312. Een klasse lager tegen jongens van gelijke lengte zal ze goed doen. Het weekend was inderdaad lekker lang en volgende week staan we weer om dezelfde tijd op hetzelfde veld...

Brr wat vroeg, toen kwam ik net thuis volgens mij.

Laat je Luchiano misschien teveel naar Feyenoord kijken hihi :-)

Haha da's echt vroeg op voor voetbal. Jammer dat ze verloren hebben maar volgende keer beter zullen we maar zeggen. Aan jouw boterhammen zal het niet liggen.

Voetballen is de tegenspeler het veld uitslaan, heerlijk om je even van de buitenwereld te verslaan, hoewel, niet al te letterlijk opvallen.

Casa, volg je nog het Antilliaanse show nieuws?

Breedbeeldlink.

http://www.amigoe.com/artman/publish/artikel_49293.php

@GJ: Erg vroeg ja en aanstaande zaterdag hetzelfde liedje. Luchiano is fan van PSV en Afellay, eerlijk gezegd zie ik in Feyenoord momenteel meer muziek dan in de Eindhovenaren. Maar je bedoelt waarschijnlijk dat hij zijn blik op het noorden moet richten... ;-)
@Margriet: Veel slechter kan het in ieder geval niet meer gaan en mijn boterhammen waren super!
@Kevin Nugter: Voetbal is een mannensport, bij de training begint Luchiano al goed van zich af te duwen. Het gaat de goede kant op...
@Bout: Ik volg het zoveel mogelijk, maar deze show (hahaha) laat ik beleefd aan mij voorbij gaan, haha... ;-)
(Mag het een onsje meer zijn?)