« The Sentinel en Vaderdag | Main | Met de Spider naar Carré (13) »

El Sapo El Sapo (38)

1.

11.06.2007: Casa en La Chica Merengue bekeken de dvd Mean Girls met Lindsay Lohan. Klik voor groter.Bij het terugbrengen van The Ant Bully en The Sentinel kon ik het niet laten en huurde wederom een video dvd. Deze keer Mean Girls met Lindsay Lohan die tegenwoordig schijnbaar meer is geďnteresseerd in het slagersvak en dan speciaal de messenafdeling.

Het thema van de film klinkt tamelijk uitgekauwd. Cady, een meisje dat opgegroeid is in Afrika en altijd thuis is onderwezen door haar ouders verhuist naar de Verenigde Staten en komt op een High School terecht. De klas is verdeeld in groepjes en een daarvan zijn The Plastics, drie mooie en rijke meisjes die de dienst uitmaken.

Aanvankelijk sluit Cady vriendschap met twee paria's in de klas maar krijgt dan de gelegenheid om lid te worden van The Plastics. De paria's juichen dit toe, want zo kunnen zij veel te weten komen is het idee. Al snel blijkt Cady zich te goed in haar rol in te leven en wordt een echte Plastic, helemaal nadat haar door haar zogenaamde vriendin Regina, de leidster van The Plastics, een gemene streek is geleverd.

Aan het eind komt Cady er als beste uit en loopt alles goed af. Zo verteld lijkt het een draak van een film maar dat is zeker niet het geval. Mean Girls is onderhoudend en zit vol aardige momenten. Ik geef hem een 7.5 en Lucy zelfs een 8.

2.

Heden dinsdagochtend was mijn laatste leesvaderles voor klas 4B van de Marnix-school. Het schooljaar loopt ten einde en volgende week staan slechts ludieke activiteiten op het programma. Mijn laatste groep bestaat uit Marry, Melany, Shalina, Migaël en Nathan. Een leuke groep maar dat waren ze allemaal.

Aan het eind van de les overhandigde meester Peter namens de klas een presentje met een kaartje waarop de namen staan van de kinderen die met mij gelezen hebben. Ik dacht altijd dat de dolfijn het beeldmerk was van Fa en niet van Sanex for Men Dermo Active.


12.06.2007: Diana (1) is blij met het kado voor een jaar leesvaderschap voor klas 4B van de Marnix-school. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


3.

De tenten van het benoemingencircus op Curacao staan nog stevig met hun haringen in de grond. Het is haast niet bij te houden wie er allemaal benoemd wordt en opletten geblazen of mijn eigen naam niet per ongeluk ergens voorbij komt. De laatste grote benoeming is die van Farley Hernandez van Lista Niun Paso Atras (LNPA) als directeur bij CDM, de Curacaose Droogdok Maatschappij. Ook wel Dok genoemd.

Hernandez beschikt absoluut niet over de papieren en de kennis voor een dergelijke functie. Bij CDM zelf is men hoogst verbaasd. Opvallend is dat voor het eerst de LNPA betrokken is bij een dergelijke vriendjespolitieke benoeming. Tot nu toe profileerde partijleider Nelson Pierre zich als een integer man. In zijn hoedanigheid van gedeputeerde bij CDM heeft hij er persoonlijk voor gezorgd dat Farley Hernandez tot directeur is benoemd. Behalve partijgenoot is Hernandez ook nog eens een neef van Nelson Pierre.

Alsof dat niet genoeg is reist Nelson Pierre wat af naar Cuba, een van zijn favoriete vakantielanden. Hij is meer daar dan hier. Dit verleidde Bosina Bla Bla, mijn favoriete column in de Extra, tot het schrijven van het volgende stukje proza. Hier volgt de vertaling te beginnen bij "Anto" in de tweede alinea:

Van degenen die recentelijk naar Cuba zijn afgereisd heeft Bosina begrepen dat er een zeer belangrijke vergadering heeft plaatsgevonden in het Tropicana. Deze vergadering was er een van groot belang en er werden onderwerpen behandeld die zeer belangrijk zijn voor Dok en voor Curacao.
Enkele van de belangrijke onderwerpen die in het Tropicana behandeld werden zweefden aan touwen rond volgens onze informanten. Schijnbaar bleef iedereen die aan de vergadering deelnam met open mond en de ogen naar boven gericht kijken naar de belangrijke dingen voor de toekomst van Dok die daar aan de touwen in het Tropicana hingen.

Menig Curacaoenaar kan haast niet wachten op het officiele verslag van deze dienstreis geschreven door Nelson Pierre.

Comments

Mean girls had ik ook een jaar geleden gezien volgens mij. Ik kan me eigenlijk niet goed herrineren of het ik nou goed of slecht vond, volgens mij gaf ik het destijds een zesje.

Over al die benoemingen, het is amper bij te houden lijkt het wel. Vaak zijn het inderdaad de wat nieuwere partijen die schreeuwen dat ze alles gaan veranderen en niet meedoen aan vriendjespolitiek, maar LNPA heeft zijn ware karakter laten tonen blijkt het. Het is uiteindelijk helaas in de politiek vaak één pot nat.

Ik huur ze nooit. Ik koop ze. En de code ga ik van de week nog een keer bekijken...

2. hint?

1 Zulke films zoals jij beschreef gaan er volgens mij altijd nog in als koek.

2 Ga je volgend seizoen weer "leesvaderen?"

3 Nepotisme komt niet alleen in Cur, maar over de hele wereld voor, in Nederland is men daar ook niet vies van.

Nelson zal best een goede verklaring hebben voor de act met de touwen. Wordt het geen tijd om lid te worden van de LNPA?

Wat grappig! In Amsterdam is ook een DOK maar dat staat voor De Odeon Kelder, een (voormalige? homotent.

Weet uit ervaring dat het heel leuk is om voorleesvader te zijn.

@Curacaoenaar: De film heeft niet veel indruk op je gemaakt. Wat vind jij een aanrader? Binnenkort houd ik een nieuwe inventarisatie over de benoemingen, het worden er steeds meer. Een slechte ontwikkeling...
@Brillie: In de dvd-speler merk je daar niets van. Succes met het bekijken van de code...
@Donna: Dat zou niet best zijn, immers we lezen in de buitenlucht!
@Cyberjunk: 1. Mee eens. 2. Jazeker! 3. Klopt, maar er zijn twee verschillen. Curacao is relatief klein en heeft heel veel politici. Bovendien is er een ontwikkeling gaande (ook in NL trouwens) dat steeds meer mensen zonder opleiding de politiek in gaan. Democratisch gezien is dat toe te juichen maar velen doen het uitsluitend om positieverbetering. Als deze mensen vervolgens worden geplaatst op topposities in de semi-overheid (haven, vuilinis, droogdok etc.) dan weet ieder weldenkend mens dat dit ooit mis moet gaan. En soms zelfs al heel snel...
@Piet: Ongetwijfeld is daar een hele goede verklaring voor, alleen moet hij dan wel eens een keer terugkomen naar Curacao... :-)
Het partijburo is tegenwoordig bij ons om de hoek, ik kan er dus naartoe lopen. Toch laat ik deze beker aan mij voorbij gaan...
@Terrebel: Dokwerkers ziet men zelden in roze overhemden rondlopen, des te grappiger is het bestaan van De Odeon Kelder. Het was mijn tweede jaar als voorleesvader en het is een erg inspirerende bezigheid. Volgend jaar weer!

@Casa: een aanrader is "Apocalypto". Het is even iets heel anders dan de typische hollywood film. Het is wel zo dat het geen familie film is, dus kan Luchiano deze beter skippen :-)
Meer info over de film op: http://www.imdb.com/title/tt0472043/

Andere aanraders zijn "The Departed", "300" en ook "Catch me if you can".

1, zo lijkt het inderdaad een draak van een film, maar de film is natuurlijk langer, en het gaat ook om de details.

2, misschien mag je nog eens voorlezen.

3, als een vergadering niet belangrijk is hoeft het niet plaats te vinden.

@Curacaoenaar: Apocalypto was een goede tip, die hebben we (Lucy en ik) gisteren gezien. Inmiddels heb ik een hele lijst van films bij elkaar gescharreld, met dank aan imdb.com...
@Renesmurf: 1. En niet te vergeten wat er allemaal gezegd en gedaan wordt. 2. Ik vermoed van wel, volgend seizoen zullen we het weten. 3. Heb je enig idee waar deze vergadering over ging?

whoei dat klinkt als een lekkere meiden film :-)