« Inpakken en dag dag Marnixschool | Main | Laatste karateles en Pleincafé Wilhelmina »

Afscheid van SQL Integrator

Toen de verhuizers vrijdagmiddag om half een weg waren en het huis lekker opgeruimd hadden we even een soort van vakantiegevoel. Al snel begon Lucy weer te poetsen en flanste ik een afscheidsspeech in elkaar. Bijna twee vellen A4 en die moesten uit het hoofd geleerd worden. Om zes uur vertrokken we naar de Neptunusweg alwaar het kantoor van SQL Integrator is gevestigd.

Tot onze verrassing was het geen gewone borrel. Op de parkeerplaats stonden ronde rood beklede tafeltjes opgesteld alsmede een catering service. Er waren al heel wat mensen, niet alleen van SQL maar diverse andere genodigden waar ik vroeger mee gewerkt heb. Dat was erg leuk. Na de begroeting begonnen we maar eens aan een Polar. Mijn UTS-collega's wisten twee bijzondere betekenissen van het woord Polar te vertellen, een normale en een andere als men er iets meer van gedronken heeft.

Ik maakte een rondje en behalve iedere keer vertellen waar we een huis gaan zoeken waren er filosofische bespiegelingen over afscheid, vertrek en het nut van af en toe opnieuw beginnen. Luchiano (9) speelde met de andere kinderen en Lucy verdween helaas al snel met Diana (1) in de auto. We hebben geen kinderwagen meer, die is door Caribbean Moving Services meegenomen. Gelukkig is de kleine prinses dol op de auto.

14.09.2007: Afscheid van de Spiders bij SQL Integrator met op de valreep het Prince2 certificaat. Klik voor groter.Het eten van de catering service smaakte uitstekend en de duisternis viel in. Speciaal voor de gelegenheid was Ivo Stomp gekomen, onze Prince2 trainer. Wij moesten nog steeds het certificaat van het examen in februari van dit jaar ontvangen. Aangezien ik Curacao verlaat wilde men graag de portokosten besparen en daarom was Ivo er.

Als zijnde het feestvarken mocht ik de namen van de geslaagden oproepen en het certificaat overhandigen. Maar wie moet er voortaan als fotograaf functioneren bij SQL-evenementen? Daarvoor hebben we niet minder dan drie kandidaten. Nathanael Zoetrum die mijn camera gebruikte, Lahrn van Hoop en semi-professional Pauline Alfonso. Voordeel van deze procedure is dat de meeste collega's nu handenschuddend met mij op de foto staan.

De beurt was aan direkteur Kees Barneveld om te speechen. Hij vertelde dat hij in november 1995 een weekje op proef naar Curacao kwam om te bekijken of hij hier wilde werken. Met een andere ex-collega gingen we ergens een hapje eten en Kees was verbaasd over mijn gebruinde teint, ja toen had ik die nog. "Hoef jij soms nooit te werken?", vroeg hij. Een goede DBA zorgt ervoor dat alles draait en heeft verder weinig omkijken naar de systemen. Dat sprak Kees wel aan. Om een lang verhaal kort te maken, dankzij CasaSpider is hij uiteindelijk direkteur geworden. Geen dank hoor, Kees.

Na de speech kwam het kado, een mooi fotoalbum, niet digitaal maar wel heel authentiek. Er stonden al een paar foto's in uit mijn beginperiode, bijzondere foto's mag ik wel zeggen. Over mooie foto's gesproken, deze van Diana op de arm van Rodney Rosenda mag er ook zijn.

Het was tijd voor mijn afscheidsspeech. Onderdeel daarvan was een anekdote over twee stagiares die SQL-collega's op hun website parodieerden. Over mij schreven ze dat DBA's heel vreemde wezens zijn die alleen met normale mensen kunnen communiceren door middel van twee 17-inch monitoren op hun neus. Ze hadden namelijk een foto toegespeeld gekregen van mij met een ietwat gedateerd model bril. Die bril hebben wij laatst bij het opruimen toevallig teruggevonden en ik had hem meegenomen, speciaal voor mijn speech. Het ziet er zo uit.

Toen ik uiteindelijk uitgesproken was kwam Lucy er even bij staan, immers ook zij neemt afscheid. Voorts vond zij de speech veel en veel te lang. Dat kan wel zo zijn, maar ik heb toch mooi even kunnen zeggen wat ik wilde zeggen. Ondertussen vermaakte Nathanael zich met mijn camera. Bij het bekijken van de foto's de volgende dag was er sprake van enige verbazing: 1, 2, 3, 4, 5 en 6.

Lucy en ik liepen een laatste ronde. Het was een mooi afscheidsfeest, om een uur of tien waren we thuis. Collega's van SQL Integrator en alle andere aanwezigen, onze hartelijke dank voor het op deze manier uitluiden van onze periode op Curacao!

De volledige fotoserie van 33 door Nathanael geschoten foto's staat online in het album SQL Afscheid CasaSpider.

Comments

WAT EEN PRACHTIG AFSCHEID, HELEMAAL GEWELDIG CASA, JE HEBT HET DAAR UITSTEKEND GEDAAN. HOE LAAT VERTREKKEN JULLIE MORGENMIDDAG, NOEM DE TIJD VAN CUR MAAR EN VERTEL EENS HOE LAAT JE DINSDAG OP SCHIPHOL AANKOMT EN DOE DAT IN DE NEDERLANDSE TIJD.

Een mooi afscheid en dat heb je ook verdiend! Het maakt me heel nieuwsgierig naar het welkom van Tom. En we weten gelijk waar de directeur van Naty Productions zoal op let.

Zo, wat een officieel gebeuren nog.
Ik hoop dat je er van genoten hebt.
En een goede reis alvast, er komt regen aan!

Je laatste dag....
Sterkte allemaal als je morgen in NL land, de weersvoorspellingen zijn bagger....

Bon voyage ....en een heel happy landing ..
Ik wens jullie een zonnige eerste dag in NL toe.

Ok nog steeds niet weg zeker. :-)

Mooi afscheid, ik ben heel slecht in afscheid nemen, liefst zo snel mogelijk!

Als er nog een update komt (en dat denk ik wel) wens ik jullie dan wel succes! hehe

@Cyberjunk: DANK JE WEL. WIJ VERTREKKEN MAANDAGMIDDAG EN HOPEN DINSDAGMORGEN OM TIEN OVER NEGEN OP SCHIPHOL AAN TE KOMEN. JE GAAT ONS TOCH NIET METEEN AL STALKEN HE... ;-)
@Piet: Dank je. Ik neem aan dat Tom mij in een limousine op komt halen. Dat lijkt me toch wel het minste. De directie van Naty Productions heeft zeer specifieke interesses!
@Renesmurf: Ik heb er zeker van genoten, mede dankzij Lucy die de hele tijd voor Diana zorgde. Dank je, van mij mag de regen in de provincie Groningen blijven...
@Lennart: Vandaag de laatste dag en toch komen we pas overmorgen aan. Dan heeft het weer nog even de tijd zich te bedenken...
@ANila: Merci beaucoup. Wij hopen ook op zonnige dagen (meer dan een!)...
@GJ: Volgens de planning komen er nog twee updates, ze staan al klaar. Die van morgenvroeg is de laatste, dan kun je ons succes en een goede reis wensen... ;-)

Leuke afscheid. Echt gezellig van iedereen.
By the way, die Nathanael is wel desperate seeking some big black ass.

Bon viaje!

Hey Casa, ik begrijp dat je al je belastingen netjes betaald hebt en Curacao je laat gaan :-). Veel succes in Nederland en geniet nog van je laatste dag hier! Groeten uit Julianadorp, Theo

Op dit moment zul je wel met al weer een afscheid bezig zijn: Mambo Beach met Happy Hour. Mooie verhalen en een te lange speech heb je niet van een vreemde. Er zijn veel bespiegelingen over kou en regen hier. Moet je maar denken dat het op dit moment in Afrika wel heel nat is. Tot dinsdagmorgen.
CasasPa

De speech was prima; nix mis mee !

PS Vroeger had je pas echt goede ogen !!!

Mooi afscheid. Dat overkomt niet iedereen.