« Baas boven baas | Main | Drie kwesties tegelijk »

Prince2 Examen

Donderdagavond om 17:30 hadden we Prince2-examen bij SQL Integrator. Onze trainer Ivo Stomp zag aan de achterkant van de Memotrainer-website dat er de laatste dagen druk door de kandidaten was geoefend. Door mij ook natuurlijk, vandaag nog drie proefexamens gedaan. Na het invullen van de 75e en laatste vraag is er steeds de spanning: hoeveel vragen zijn fout beantwoord? Het waren er maar weinig.

Anderzijds had ik het leerboek nauwelijks ingekeken, het maakt domweg te slaperig. Kort samengevat is er het gevoel nu meer te weten over Prince2 dan een paar weken geleden, maar het Fingerspitzengefühl op detailnivo ontbreekt.

Voor aanvang van het examen waren er kroketten met mosterd en cola. Daar had geen van de kandidaten problemen mee. Het examen was andere koek. 's Middags vroeg ik aan een collega die in de eerste groep aan de cursus heeft deelgenomen of de vragen op het examen overeenkwamen met die van de Memotrainer. "Over het algemeen wel", luidde zijn antwoord.

Wel, daar heb ik niets van gemerkt. Het merendeel van de vragen was volslagen nieuw voor mij en dan komt het aan op nadenken. En van nadenken krijgt men slaap. Ik teken voor een zes.

Update 16.02.2007 / 21:25

Zojuist werd ik gebeld door coach Ivo Stomp. We zijn allemaal geslaagd, ik had zeven fouten hetgeen min of meer gelijk staat aan een negen. Het officiële resultaat moet nog komen. Opluchting!

Comments

Ik teken gelijk voor kroketten met mosterd en cola.

Een zes is voldoende, en hoger is mooier!

Je legt de lat wel erg hoog hoor ;)

Ik duim voor je. Bij het noemen van Prince2 krijg ik al slaap.

@Brillie: Als je betaling binnen is stuur ik de doos met overgebleven kroketten met mosterd wel toe. De cola ligt wat moeilijker...
@Renesmurf: Daarom teken ik ook voor een zes, heb werkelijk geen idee...
@Cinner: Ja, ik ben niet snel tevreden... ;-)
@Niek: Nu je erover begint vallen mijn oogleden alweer dicht. 's Avonds lees ik een paar hoofdstukken voor Luchiano om hem in slaap te krijgen. Meestal is "Managen Faseovergangen" wel genoeg en anders maakt "Productgerichte Planning" het karwei wel af...

Ik hoop dat je een 7 krijg

Zonder cola: laat het dan maar zitten.

@Casa: pas maar op, dat moet ook moeilijk zijn voor familie en vrienden om je heen .. zo'n streber :D

.....Curaçao lacht om liedje lallende NL-er.....

Op Curaçao wordt momenteel flink gelachen om de lompe, zuipende Nederlanders in den vreemde. Aanleiding is een Spaanstalig nummer van de Antilliaanse band Diverse Sauzen, dat zichzelf voor de gelegenheid overigens Los Presidentes noemt. In het nummer "Amigos para Siempre" wordt een nogal herkenbaar beeld geschetst van de zuipende en in steenkolen-Spaans lallende "makamba".


Casa kun je dit liedje hier laten horen?
Bedankt.

Gefeliciteerd met je 9!! Hopi bon.

Ik ben ook beniewd hoe dat liedje klinkt wat Boutie bedoeld.

Ik ben niet gebeld ;-(

Ik kreeg enkel een email van Manoa "Iedereen geslaagd.. Masha masha Pabien!".

Op school was je zeker ook zo: zeggen dat je het matig of slecht gemaakt had en dan een 9 scoren. Daar had ik zo'n hekel aan ;-)))

Gefeliciteerd. Ik moet er binnenkort ook voor... Maar eerst de LPI's.

Kroketten, mosterd, cola en dan nog examenkoek. Jij was bij een kookclub? Toch mooi dat je weer een diploma aan je CV kunt toevoegen. CasasPa.

@Donna: Ik hoopte het ook, maar het is zelfs nog een tikkeltje meer geworden...
@Brillie: Ja, kroketten zonder cola dat is niks...
@Cinner: Het valt niet mee en ik heb ook met hun te doen... ;-)
@Boutie: Het gaat om het lied 'Amigos para siempre' van Los Presidentes (Diverse Sauzen) en het is een heel aardig nummer. De lead-zang wordt gedaan door een Dominicaan (volgens mij) en zo nu en dan komt er een Makamba tussendoor met 'kiko ta kiko' en meer van dat soort uitspraken. Het heeft verder weinig met lallen en zuipen te maken, ja op het eind worden de twee vrienden en drinken een paar tequila's (of iets anders) aan de bar. Een leuk liedje! Heb het al proberen te vinden via Limewire, maar tot op heden zonder succes...
@Donna: Dank je! Ik ga erachteraan, Luchiano vindt het ook erg leuk...
@Bodo: Tsja, niet iedereen wordt gebeld natuurlijk. Eerlijk is vals, ik had geen idee of ik het examen nu goed of minder goed had gemaakt. Had zelf ook een hekel aan de mensen die altijd zeiden dat ze slecht gepresteerd hadden. Toch is het beter zo dan andersom, dan ben je namelijk een sukkel... :-)
@Orangez: Dank je. Als ik het kan halen mag het voor jou zeker geen probleem zijn!
@CasasPa: Neen, als jij mij een beetje kent weet je dat ik nooit van zijn leven een negen zal halen voor een kookexamen...

Gefeliciteerd. Jij tekende voor een ZES.Was dus voldoende geweest (is een 8 (zie "handige zet") volgens Luchiano.Dat van die kroketten enzo voor een examen komt mij ook bekend voor, ik kreeg er altijd slaap van (na de zesde).

Gefeliciteerd Pedro! Weet je wat het cijfer van Bodo is? Kan bijna niet hoog zijn als het resultaat met een mailtje wordt afgedaan. Bovendien is er op Kridan niets over te lezen.

Gefeliciteerd.

@Piet: Dank je! Neen, Bodo's cijfer is nog niet bekend. Ze zijn de fouten nog aan het tellen... ;-)
@Boutie: Thanx man! Leuk interview dat ik live helaas heb gemist. Los Presidentes zijn "een schoolvoorbeeld van integratie", met Nederlanders, Antillianen en Dominicanen. Ik vind het een prima nummer, de vraag is inderdaad of Nederland klaar is voor de Bachata. Wat vind jij eigenlijk van deze muziekstijl?
@Pascal: Dank je wel.

Casa, ik heb dat liedje helaas nog niet gehoord.
Maar, waarom denk jij dat Nederland er "niet klaar" voor is?
Zijn ze dan zo sterotype in NL? Dacht het niet!

Ik vind dat alle soorten muziek moet kunnen. Het ligt volgens mij niet aan Nederland, maar aan degenen die het voor het zeggen hebben in de NL. muziekindustrie.

Als het niet gedraaid wordt, zal men ook niet open voor staan.