« Afscheid van SQL Integrator | Main | Om de tijd door te komen, mijn afscheidsspeech »

Laatste karateles en Pleincafé Wilhelmina

Vrijdagavond na het afscheid bij SQL Integrator lag Luchiano (9) vrij laat in bed. Het viel niet mee hem er om half acht de volgende morgen uit te krijgen. Toch moest het voor zijn laatste karateles. Het karatepak zit in een van de dozen die meegaan op de boot, met een gewoon t-shirt en een gewone broek aan reden we naar de dojo van Curacao Karate-Do.

In het begin viel het niet mee en werd er behoorlijk gegaapt, gelukkig niet alleen door Luchiano. Gaandeweg de les ging het beter en kwam er wat energie terug. Voor het laatste vrije gevecht koos hij Delano uit en dat ging niet slecht.


15.09.2007: Sensei Ivonne, Luchiano (9) en Sensei Anthony, wij nemen afscheid van Curacao Karate-Do. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Aan het einde van de les staan de leerlingen op één rij tegenover de Sensei's Ivonne en Anthony om te groeten. Ze riepen Luchiano naar voren om afscheid te nemen en spoorden hem aan om in Nederland zeker door te gaan met karate. Na afloop van de les bedankte ik Anthony en Ivonne. Luchiano heeft de laatste anderhalf jaar een goede ontwikkeling doorgemaakt en ik vermoed dat de karatelessen daaraan bij hebben gedragen.

Nederland is een stuk groter dan Curacao maar het zal niet meevallen om daar Sensei's van gelijke kwaliteit te vinden.

Zaterdagmiddag deden we inkopen, voornamelijk kleding. Schoenen voor Diana en bij Benetton zagen we een mooie roze jas. Hij leek wat aan de grote kant, maar paste Diana toch. Trots als een pauw liep ze ermee rond en zette een enorme keel op toen we de jas uit probeerden te trekken. Natuurlijk kochten we hem. Spijkerbroeken, gymschoenen, een overhemd en nog wat snuisterijen later waren we eindelijk klaar.

15.09.2007: Een laatste (galgen)maal Pleincafe Wilhelmina Curacao... Klik voor groter.Gek is dat, terwijl de mannen (Luchiano & CasaSpider) na een paar uur inkopen doen van vermoeidheid met de tong over de straat rondkruipen tippelen de dames (Lucy in dit geval) fris op hun hoge hakken rond op zoek naar een volgende winkel.

Pas bij Pleincafé Wilhelmina herstelden wij enigermate. De daghap van 10 gulden (4 euro) was wederom voortreffelijk. Van de Duvel kennen we de smaak inmiddels wel.

Omdat we geen kinderwagen meer hebben zaten we iets meer in het midden van het terras. Aanvankelijk had Diana daarom niet in de gaten dat we vlakbij haar favoriete parkje zaten. Toen ze dat even later besefte was het hek van de dam. Waar zijn de tijden dat ze gewoon in slaap viel terwijl wij domino speelden?

Ondanks dat vond Lucy de tijd om een paar foto's te maken van onze stamkroeg voor de zaterdag namiddag. Een barkeeper met Luchiano en Diana binnen, waar wij natuurlijk nooit zitten. Dezelfde barkeeper met twee borden, maar niet de onze. Een andere barkeeper met Luchiano en het menu van zaterdag was ons galgenmaal. En tenslotte een laatste foto van het pleintje.

Nu is het zondagmiddag. Feyenoord staat warempel bovenaan in de Eredivisie, Lucy is nog steeds aan het schoonmaken, Luchiano kijkt Cartoon Network, Diana slaapt en ik ben de computers aan het backuppen en schoonmaken. Onder het genot van een Leffe Dubbel. Hopelijk halen we het strand nog vanmiddag.

Comments

JA, KLEINE MEISJES WORDEN GROOT EN WILLEN DE WERELD VERKENNEN EN DAAR HEBEN ZE HULP BIJ NODIG, DAT IS DE CONSEQUENTIE VAN HET HEBBEN VAN KINDEREN. JE MOET ER NU EENMAAL DOORHEEN. WAAROM DENK JE TROUWENS DAT HET ZO MOEILIJK ZAL ZIJN OM IN NEDERLAND EEN KWALITATIEF GOEDE SENSEI TE VINDEN? IK HEB ER GEEN VERSTAND VAN, MAAR WAAROM TWIJFEL JE ZO AAN DE KWALITEIT VAN DE NEDERLANDSE KARATEDOCENTEN> MAN, MAN, WAT KOMT JE VERTREK NU DICHTBIJ!! IK HOOP DAT JULLIE KUNNEN SLAPEN VANNACHT,

Als je nog niet in het vliegtuig zit, wens ik je een goede reis, anders een fijne aankomst!.

Casa,

Ik wens jullie een goede overtocht en een perfecte gewenning toe in jullie nieuwe land.

Groetjes!

Ik vind het altijd grappig te zien hoe je de leeftijd van Diana in dagen noteert. Ik kreeg van mijn ouders een taart en slingers toen ik 1000 weken was, ik was stomverbaasd! Tip?
Goeie reis!

Je merkt wel als Lucy de foto's maakt! Ik neem aan dat jij een andere voorkeur had :-)

Ik wens jullie een hele goeie reis en dat jullie maar snel zullen wortelen in Nederland!

Ook ik wens jullie een hele goede reis. Het lijkt mij een moeilijke dag geweest voor jullie, al die zo vertrouwde plaatsen die je (voorlopig) voor de laatste keer ziet en dan ook nog eens terug komen in een leeg huis...

Prettige reis en bedankt voor al jouw leuke verhalen en foto's uit Curaçao.
PS, er is al volop boerenkool op de markt te koop.

ik wens jullie een hele goede reis en hoop dat jullie het snel gewend zullen zijn in nederland

groetjes fam maat

And now the end is near.....
en If I can make it there, I'll make it anywhere, Curacao, Curacaooooo!

Waar is het groepsafscheid bij het pleincafe?
In Nieuwegein regent het, net als in de rest van NL, vies en kan ik vanmiddag weer niet naar de stad...:-(
Nu vanmiddag maar droog thuis zien te komen.
Inside info van Angel, de hemel huilt. Ik zoek nog uit of dat is vanwege het vertrek uit C of de naderende aankomst in NL. Ik vermoed het eerste.

Goede reis!

Even off the topic: zal ik het kinderzitje meenemen? En een goeie reis!

Nou nog afscheid nemen van de buren of no?
Anyway have a nice flight. Nintendo van Luch bij de hand om lekker in de vliegtuig spelletjes te spelen? En hopelijk slaap Diana lekker in het vliegtuig.
By the way, heb je wel een jas om aan te doen bij aankomst? Het is voor ons niet koud, maar misschien voor jullie wel een beetje fris. Doe nou niet net als meeste makamba's als ze uit de antillen komen naar NL dan reizen ze met een korte broek en T-shirt en bij aankomst hebben ze het ijskoud.
Anyway, een goede reis gewenst en ik zal de zon morgen voor jullie bestellen.
Tot gauw!

@Cyberjunk: DE WERELD VERKENNEN, DAN IS ZE ER PRECIES OP TIJD BIJ NU WE NAAR NEDERLAND GAAN. IVONNE EN ANTHONY ZIJN TOP-KARATEKA'S. IVONNE IS ZELFS WERELDKAMPIOENE GEWEEST. ZOVEEL ZIJN ER DAAR NIET VAN. WE HEBBEN UITSTEKEND GESLAPEN, DANK JE!
@Giensie: Over precies zes uur vertrekt het vliegtuig. Dank je!
@Paul Janssen: Dank je wel, de perfecte gewenning duurt iets langer dan de overtocht vrees ik... :-)
@Dorien: Gelukkig doet een java-script dat voor mij. Wel toevallig dat Diana op de dag van ons vertrek precies 500 dagen oud is... :-)
@GJ: Dat is het nadeel van Lucy. Ze fotografeert goed, maar die onderwerpkeuze he... ;-)
@Ricky: Dank je wel maar toch vind ik spinazie lekkerder dan wortelen...
@Jan: Dank je, eerlijk gezegd viel het wel mee. Het weekend hebben we lekker vrij gehad en het huis is niet helemaal leeg, integendeel het ziet er opgeruimder en schoner uit dan ooit!
@Bout: Di nada swa, ook al waren de laatste foto's weer van dat vermaledijde plein... ;-) Boerenkool... oh wat heb ik daar een zin in (NOT)...
@Carla: Dank je wel en helaas geen foto's van Richard. Hij was kennelijk verhinderd op mijn afscheidsfeestje bij SQL, jammer!
@Angel: Zo erg als Jim Morrison be ik er nog niet aan toe. We waren alleen bij het Pleincafe (geen bekenden) en dat was goed zo. Wij hopen dat de hemel straks weer lacht...
@Piet: Graag! CasasPa komt ook naar Schiphol, dan kunnen we de last verdelen... :-)
@Donna: Zojuist hebben we de ene buurvrouw gehad, straks de andere nog. De Nintendo is naar Santo Domingo gestuurd, hij werkt op 110 volt. Vandaar dat we nog meer spullen hebben achtergelaten. Voor jassen wordt wel gezorgd, het gaat alleen om het kleine stukje naar de parkeergarage op Schiphol. In de auto zit hopelijk een verwarming. Bedankt voor het bestellen van de zon!