« Het Peter Principle bij klussen | Main | Wie is de dictator? »

Sinterklaas bij SQL in 15 foto's

Zaterdag overkwam mij iets raars, ja het is bijna zelfs vreemd te noemen. Ik liep wat rond in een supermarkt. Komt daar ineens een prachtige blonde jonge vrouw op mij af lopen. Me diep in de ogen kijkend beweegt ze sensueel haar vingers langs een slanke spuitbus en zegt: "Baby... whip cream or chocolate sauce?"

01.12.2007: SQL direkteur/fotograaf Tom neemt Sint en de Pieten op de korrel. Klik voor groter.Sommige mensen beweren dat Sinterklaas niet bestaat, anderen zien in hem de exponent van de blanke, mannelijke onderdrukker. Zelf had ik ook liever de dame uit de eerste alinea als Sinterklaas gezien maar dan wel met een beetje kortere tabbert. Keep on dreaming.

SQL Integrator vierde Sinterklaas met zijn werknemers en vooral hun kinderen. De Spiders waren erbij. Na de ontvangst met koffie en speculaas begon tot mijn verrassing een heus toneelstuk. Het was een soort John Lanting-klucht maar dan met Sinterklaas-thema. Hieronder de kortste beschrijving die ik ervan kan maken.

Sint en zijn Pieten logeren in hotel Trippeltrap. Twee Pieten die liever lui dan moe zijn (...) horen dat Grote Piet een paar dagen bij de brandweer gaat werken, hij is ondanks zijn hoogtevrees namelijk van origine brandweerman. Een zekere sergeant Huppelup neemt voor Grote Piet waar. De sergeant laat de twee luie Pieten hard werken. Links, rechts!

De slimste van de twee luie Pieten verzint een list, ze gaan de sergeant in de schoonmaakkast opsluiten. Hiervoor moet een witte doek over zijn hoofd gegooid worden, anders weet de sergeant wie het gedaan heeft. Mevrouw Wandel komt het hotel binnen, zij heeft veel gewandeld (...) en wil wat uitrusten. Net als sergeant Huppelup draagt zij een barret op haar hoofd.

De twee Pieten zien de barret, gooien de witte doek over haar heen en stoppen haar in de schoonmaakkast. Ze denken het er nu van te kunnen nemen maar zien tot hun ontzetting sergeant Huppelup achter zich opduiken. De hoteleigenaresse en Huppelup nemen wraak door net te doen of mevrouw Wandel een echt spook is. De twee luie Pieten schrikken wel van haar maar drukken op de verkeerde bel, het brandalarm.

De brandweer met Grote Piet komt binnen. De hele zaak wordt rechtgezet en Grote Piet stuurt zijn twee luie werknemers voor vijf minuten naar hun kamer. Sinterklaas heeft van het tumult niets gemerkt.

01.12.2007: Sinterklaasfeest bij SQL Integrator te Rijswijk. Klik voor groter.Jaja, dat was me een verhaal. De kinderen (en de ouders) mochten even op adem komen en vermaakten zich met de flipperkasten in de kantine. Al snel kwam de echte Sinterklaas. Ondanks herhaald aandringen van zowel Sint als de Pieten weigerde Luchiano (10) zijn muts af te zetten. Inmiddels wil hij naar de kapper.

Het Sinterklaasteam deed het leuk. Tussendoor werd er gedanst (jumpstyle), zongen de vrouwen om het hardst tegen de mannen (drie keer raden wie er won), nam Sint Claudine eens gezellig op schoot en moesten de kinderen en hun vaders limbo dansen waarbij CasaSpider zijn record verbeterde tot 1.95 meter.

Diana (1) vermaakte zich prima als jongste deelneemster en gedroeg zich voorbeeldig. Het uitdelen van de kado's was slim aangepakt. Alle kinderen kregen in hoog tempo tegelijkertijd hun presentje en moesten het daarna zo snel mogelijk uitpakken. Binnen vijf minuten was het gepiept.

De afterparty, zonder alcohol dat is ook weer eens nieuw voor mij bij een SQL-feest, ging van start in de kantine. Tegen vier uur hielden we het voor gezien. Beladen met kado's reden we terug naar Rijen waar we patat met frikandellen (en peultjes) aten.

"Both", antwoordt CasaSpider zonder met zijn ogen te knipperen.

Comments

Wat een wrede droom om uit te ontwaken zeg!
Maar het Sintemetpietmeknecht feest klinkt zeer geslaagd.
En is Luch zijn haar zo lang dat ie naar de kapper wil, vertel hem maar dat het kouder is als het haar eraf is , hahahha.

Hahahaha, ben ik blij dat ik (bijna) alle links aangeklikt heb, nu snapte ik het pas :-)

Blijf dromen Casa! Mocht jij nog even bij Sint op schoot?

Haha, denk je dat die helicopter dan nog wel de lucht in gaat? :-)

Succes vanmiddag met Feyenoord of is het nu ook NAC? Het was koud en saai in de euroborg gisteren, maar drie puntjes erbij.

@ANila: Ja, het was fijn wakker worden maar ik had graag nog even doorgeslapen. Voor de kou heeft Luchiano juist zijn muts...
@Willisha: De reclame is niet bekend op Madeira?
@Piet: Doe ik. Neen, ik hoefde niet bij Sint op schoot...
@GJ: Dacht het wel he... :-) Dank je, neen Feyenoord blijft de nummer een. Groningen gaat goed en daarmee jij dus ook!

Mensen die beweren dat hij niet bestaat hebben geen fantasie!
Sinterklaas is cool, en laat zich overal zien!

John Lanting is vooral veel met deuren klappen.

zo te zien was het erg gezellig in Nederland toch weer anders dan op curacao?
maar de kinderen zijn het zo te zien al aardig gewend

groetjes uit zeeland

Om die John Lanting klucht moest ik lachen. Als Luch naar de kapper wil moet je het ijzer smeden als het heet is en hem maandag of dinsdag na schooltijd meenemen naar de kapper Op bepaalde plaatsen zijn kappers tegenwoordig op maandag ook al de hele dag open. Als Luch weer eens lui dan moe is, moet je hem eens even opsluiten in een kast...;-)

Die baard staat ook iedereen...

Cool!
Nu begrijp ik je vertrek naar Nederland pas!

Vandaag een zwarte sint met vier witte pieten ontmoet in Centrum Supermarkt. Alleen ouders hadden het er zichtbaar moeilijk mee, maar toen iedereen door het plafond vertrok, was de rust weer teruggekeerd...

@Renesmurf: Dat lijkt op een contradictio in terminis: geen fantasie hebben als je beweert dat Sinterklaas niet bestaat... :-)
Bij het toneelstuk klapten de deuren niet maar de mensen wel!
@Carla: Het is overal anders maar toch gezellig en dat is maar goed ook. Ja, beide kinderen weten al haast niet meer beter. Groeten uit Noord Brabant...
@Anonymous: Ja, op YouTube staan veel leuke filmpjes...
@Cyberjunk: We moeten nog een kapper zoeken in Rijen, ook voor mij trouwens. Over je opvoedkundige tip denk ik nog even na... ;-)
@Brillie: Zo is het maar net, hoe is het met de jouwe?
@Dick: Ja he, nu is het wel duidelijk. Dat is nieuw dat ze bij Centrum door het plafond vertrekken, meestal komen ze ('s nachts) zo binnen... :-)

Ik heb een tip voor je. Ga eens naar google en tik als treftwoorden in: Brainwash+Kappers. Je moet het precies ZO doen, want als je alleen op brainwash googelt, zonder die toevoeging kappers, dan krijg je hele verhandelingen over hersenspoelingen. En dat is niet wat ik bedoel. De Brainwash keten van kappers is goed en goedkoop en heeft meer voordelen. als je mijn tip opvolgt en kijkt, dan kom je er vanzelf achter.