« Begin de dag met een dansje | Main | Ook wij zijn gesmurfd »

Een cursus naaien

"Een prettige avond en tot morgen", zei ik tegen mijn collega's bij de Druppel. "Ga je nog wat leuks doen?", vroeg Geoffrey. "Ja, om zes uur ga ik naar een cursus naaien."

De Toyota naaimachine die we zaterdag hebben gekocht is nog niet gebruikt. Lucy heeft de handleiding doorgelezen maar weet nog niet het naadje van de kous over al die knopjes, hendeltejs, spoeltjes, garentjes en naaldjes. Aan mij heeft ze wat dat betreft drie keer niets. Gelukkig bood de verkoper van Habotex zaterdag aan dat zij een cursus naaien bij hem mocht volgen, helemaal gratis. Neen, de man heet niet Lothar Matthäus.

04.03.2008: Lucy krijgt naailes bij Habotex Tilburg. Klik voor groter.Maandag aten we vroeg en zaten om 17:45 met zijn allen en de Toyota in de Volkswagen. Bij het programmeren van de TomTom (wie kan nog zonder?) schoot me iets te binnen.

"Hmm... laat me nog snel even binnen op internet kijken of die winkel eigenlijk wel open is op maandagavond." Maar Lucy antwoordde streng: "Neen, we zitten nu in de auto en nu gaan we ook!"

Om iets over zessen parkeerde ik de auto tegenover het Habotex-winkeltje. "Volgens mij is hij dicht", zei Lucy, "ga jij maar eens kijken." Luchiano (10) en ik gingen samen. Een donkere man kwam aanlopen. "Hij is dicht hè?", zei ik tegen hem.

Maar de deur ging open en daar stond mijn naaimachineverkoper. De winkel was echter inderdaad dicht ook al wilde hij bijna nog tijd voor ons vrijmaken. Dat ging dan ten koste van zijn sport en daar wilde ik niets van weten. "We komen morgen wel terug, geen probleem." We waren ruimschoots op tijd voor Lingo.

Dinsdag hadden we meer geluk. We waren de eerste klanten en de naaimachineverkoper nam alle tijd voor Lucy. Na de demonstraties mocht zij het zelf proberen en dat ging best goed. We kochten wat garen en accessoires waaronder een mooie tas voor de machine en reden naar Rijen.

Onderweg kwamen we in een soort van sneeuwstorm terecht. De in de koplampen oplichtende vlokken hebben een hypnotiserende werking. Geen pretje in ieder geval. Om 19:07 waren we thuis, precies op tijd om het laatste gedeelte van Lingo te zien. Binnenkort wordt dit programma overstemd door het gesnor van onze Toyota.

Nu nog even nadenken over wat ik woensdag tegen de collega's vertel aangaande de naaicursus.

Comments

Je vertelt je collega's gewoon precies wat er gebeurd is of je verwijst ze naar het Casalog. Die man van de Habotex is echt aardig. Ik hoop dat Lucy ook zonder zijn hulp verder kan.

Vindt het altijd wel leuk om jouw politieke kijk op bepaalde zaken te lezen en momenteel gebeurt er weer een hoop. Zie bijv. http://www.nu.nl/news/1465382/20/Leger_Venezuela_klaar_voor_de_strijd.html
voor een mogelijk Casa-stukje?

Het is slechts een idee.

Aan naaien denk ik aan hele andere dingen... mmmm.

Wat een heerlijk hollands verhaaltje, dit kan zo de geschiedennisboeken in!

Wat was dat een veelbelovende titel...

Waarom moeten mannen nou altijd zo FLAUW DOEN???

@Cyberjunk: Mijn collega's hebben niet meer naar de naaicursus gevraagd. Wijselijk hield ik mijn mond. Vandaag begint Lucy aan haar eerste (en tweede) klus...
@Marc: Sinds we in NL wonen is mijn interesse in de politiek iets op de achtergrond geraakt. Nederland zelf draait alleen nog om Wilders zo lijkt het wel, in Curacao wint de onafhankelijkheidsbeweging (jammer genoeg) aan kracht en Colombia is iets te ver weg. Wel zijn er geruchten dat Venezuela (Chavez) veel geld heeft gestoken in de FARC. Maar vooralsnog zijn dat geruchten...
@Brillie: Het zoemende geluid aan het eind van je zin belooft wat...
@Renesmurf: Haha, zo had ik het nog niet gelezen maar je hebt nog gelijk ook!
@Dejongones: Maanden zie je ze niet maar gaat het over naaien dan komen ze uit alle hoeken en gaten gekropen... ;-)
@Cyberjunk: Zo ZIJN wij nu eenmaal...

Wist niet wat ik las:

"ik schepte twee keer op en nog steeds niet vol,maar ik stopte ik wil niet dik worden ook al word ik dat nooit....."

http://www.casaspider.com/latios/2008/03/zoveel_honger.html

Tegenwoordig doe ze erg vroeg aan de lijn, zelfs in de groei...

Tegenwoordig doeN ze erg vroeg aan de lijn, zelfs in de groei...
(was de n vergeten)

Graag twee sokken met het FC Groningen logo..

:-)

Sokken worden niet genaaid, maar gebreid.

@Bout: Luchiano hoeft zich geen zorgen te maken om zijn lijn. Wel is het zo dat hij liever snoept dan warm eten eet...
@GJ: Stuur maar zes sokken en vier logo's op dan is de kans groot dat twee sokken goed gaan... :-)
@Cyberjunk: Dat zijn nou typisch van die weetjes die alleen vrouwen weten...