« De Hand van de Verlosser | Main | Een cursus naaien »

Begin de dag met een dansje

Iedere dag ongeveer tussen 07:20 en 07:30 start Giel Beelen op 3FM zijn radiospel Begin de dag met een dansje. Meestal bevind ik mij dan op de A59 en soms al op de Vlijmenseweg in Den Bosch richting de Druppel.

Voor degenen die niet zo vroeg uit de veren zijn, iemand geeft een kennis op voor het spelletje, Giel belt die kennis en die kennis zingt vervolgens begeleid met een muziekje de volgende tekst:

Begin de dag met een dansje
Begin de dag met een lach
Want wie vrolijk kijkt in de morgen
Die lacht de hele dag
Ja, die lacht de hele dag

Geen bijzonder ingewikkelde tekst, zeg nou zelf. Elke morgen probeer ik het liedje mee te zingen, er zit verder toch niemand in de auto. Het rare is dat ik hem niet uit mijn hoofd geleerd krijg. De eerste twee zinnen lukken nog wel maar dan gaat het mis. "Want wie lacht...", "Want wie 's morgens..." zijn mijn versies die ruw onderbroken worden door de echte. En de vierde regel begin ik vaak al met "Ja".

Mijn respect voor Andre Hazes, Rob de Nijs en hun collega's is groeiende.

Comments

Over de doden niets dan goeds :-)

Nou, ik kan de dag best vrolijk beginnen, maar halverwege de dag behoorlijk chagrijnig zijn als dingen me tegenzitten. Als ik vrolijk opsta omdat ik een dagje weg wil en het begint al fout omdat de bus te laat komt of helemaal niet, dan lach ik verder niet zo veel meer op die dag. Of als ik blij begin en iemand zit me halverwege de dag gigantisch te irriteren, nou dan vergaat het lachen me ook hoor, dus die Giel Beelen ziet het verkeerd. Ik maak me sterk dat ik niet de enige ben die er zo tegenaan kijkt.

Heb ik ook!

@Bart: Rob de Nijs leeft toch (nog)?
@Cyberjunk: Het op zich vrolijke liedje met een positieve insteek wordt door jou genadeloos gefileerd... ;-) Geef me je telefoonnummer en ik geef jou op bij Giel, dan kun je het tegen hem zelf zeggen!
@Niek: Ik voel me ineens een stuk minder alleen... :-)

Nee, dat lijkt me geen goed idee Casa, ik houd het bij wat ik er tegen jou over zeg. Ik ben HEEL voorzichtig met geven van mijn telefoonnummer, het staat niet eens in het telefoonboek. En als ik het geef, dan geef ik dat nummer alleen aan normale mensen en daar val jij helaas niet onder...;-)

Tip van de Dag: koop een cd van Bolliebas voor je dochter en je kent deze tekst binnen no-time van binnen en buiten !

Grappig, daar luisterde ik ook iedere ochtend naar net voor ik naar mijn werk ging. Gelukkig heb ik jouw telefoonnummer....

@cyberjunk: Ik heb het zojuist in de telefoongids.nl geverifieerd en het nummer van ene Cyberjunk uit Vught is inderdaad onbekend. Overigens accepteer ik ook alleen maar nummers van normale mensen... ;-)
@Frank: Bolliebas, hmm die ken ik niet. Diana zit meer in Dora en Zandkasteel. Maar het is een goede tip, zo kan ik zelf nog wat oefenen!
@Margriet: DOE ME DIT NIET AAN! (Zouden ze ook naar Portugal bellen?)

hihihihi

Misschien is de tekst dan wel niet één-twee-drie te onthouden, de melodie blijft zo lang in je hoofd plakken, dat ik daar -in tegenstelling tot de tekst van het liedje- helemaal niet vrolijk van...

Als je eenmaal de tekst in je hoofd hebt hoop ik dat het dan wel dat het niet vals is.
By the way, wel een mooi positief liedje.

anonymous was ik.

IK BEN BLIJ DAT IK NIET ZO VROEG HOEF OP TE STAAN.
CasasPa

@Giensie: Hehehehe...
@Josianne: Een CD ga ik er niet van kopen maar door het hoge "Twee violen en een trommel en een fluit-gehalte" wordt het vanzelf leuk. Misschien trouwens leuk om je teleurgestelde vriendin mee te verrassen?
@Donna: In mijn oren klinkt het uitstekend. Als het niet goed klinkt ligt het dus aan jouw oren... :-)
@CasasPa: Alleen daarom al is een dansje op zijn plaats...

@Casa: O, is dat zo ? oeps, foutje ! Inderdaad, hij is niet dood, hij léééft ;-)

Ken je deze ook: Ik word altijd wakker met een wijzje in mijn hoofd! (Kinderen voor kinderen) Kom ik ook niet verder dan deze regel.