« Het hupje van Veldkamp | Main | Naaien in het kwadraat »

Feyenoord bewijst: Geen reincarnatie

Sommige mensen menen dat het leven nut moet hebben. Dat het leven an sich nut moet hebben impliceert iets wanhopigs, men kan niet accepteren dat al wat eens geleefd heeft er daarna niet meer is. Reincarnatie biedt een oplossing voor deze wanhoop, immers ieder levend wezen evolueert telkens naar een hoger niveau. Ervaringen uit een eerder leven worden meegenomen naar een volgend, ook al gebeurt dit vrijwel altijd onbewust. Althans dat zeggen de aanhangers.

29.02.2008: Feyenoord-fans herkennen veel in Meatloaf's Paradise by the Dashboard Light (1978). Klik voor groter.Donderdag was er voor de derde achtereenvolgende avond bekervoetbal op televisie. De voorgaande partijen waren slechts een aperitief voor de hoofdschotel: Feyenoord-FC Zwolle.

Maar eerst moesten wij naar Wie is de Mol kijken. De overgebleven deelnemers zijn Edo, Dennis en Regina. Het schijnt dat Edo de mol is, Lucy denkt Dennis en ik Regina. Die zal het dus wel niet zijn.

Wie is de Mol was afgelopen, de uitslag wordt pas volgende week bekend gemaakt. Snel overschakelen naar RTL-7, Feyenoord-FC Zwolle bevond zich in de 40e minuut en het was 1-0 voor de Rotterdammers.

Dat wij het in de Eredivisie tegen iedere ploeg moeilijk hebben is bekend, maar bijna overlopen worden door een Eerste Divisieclub uit de provincie, neen dat is niet vaak vertoond. Maar wat niet is kan helaas nog komen.

Vlak voor de pauze scoorde Zwolle de gelijkmaker en in de tweede helft waren ze gewoonweg gevaarlijker dan Feyenoord. Met afgrijzen zag ik mijn mannen ploeteren. Nu weet ik het zeker. Hoe lang bestaat de aarde al? Ergo, als reincarnatie bestaat hoe vaak zijn wij dan al gereincarneerd?

Denkt men nu echt dat iemand die al zo vaak het levenslicht heeft gezien ervoor kiest wederom supporter van Feyenoord te worden? Neen, een dergelijke beslissing vertoont overeenkomsten met een huwelijk en wordt bezongen in songs als Paradise By The Dashboard Light van Meat Loaf, vast ook een Feyenoord-fan:

I'll never break my promise or forget my vow
But God only knows what I can do right now
I'm praying for the end of time
It's all that I can do
Praying for the end of time, so I can end my time with you!!!

Al gaat bondscoach-in-spé Bert van Marwijk daar iets soepeler mee om. Okay, misschien wat al te dramatisch en bovendien staan we toch maar mooi in de halve finale van de KNVB-beker. Wonderen bestaan en reincarnatie dus niet.

Kijkend naar Feyenoord-FC Zwolle bekroop mij gezien de vreemde passes en onderscheppingen af en toe het gevoel dat er bij Feyenoord een aantal mollen rondloopt die de boel sabotteren. Het vreemde is dan wel dat uitgerekend iemand genaamd Michael Mols kort voor tijd de winnende treffer scoort.

Comments

Met de stelling dat wonderen bestaan en reďncarnatie niet kan ik het voor de volle 100% eens zijn. Hoewel je zelfs over wonderen nuchter moet blijven denken, al lijkt dat tegenstrijdig. Ik bedoel dat zweverigheid uit den boze is, maar dat je op wonderen altijd mag hopen en dat er SOMS dan ook daadwerkelijk een wonder gebeurt, ongeacht in welk opzicht.

Leuk dat Feyenoord toch nog won, meestal gebeuren dat soort wonderen op de valreep.

Ik heb na de Mol snel overgeschakeld naar Andere Tijden, dat ging over Johan Cruif, dat trok ik niet.

Het leven is volkomen nutteloos, maar wel aangenaam, op zijn tijd.

Feyenoord supporter word je nooit voor je lol.

--- vrij vertaald naar Meat Loaf ---

Haha, tsja Feijenoord... je hebt het maar zwaar. Als je het niet meer trekt zeg je het maar hoor, dan gaat er een FC Groningen shirtje richting Rijen. :-)

Och, schrijf ik het ook nog verkeerd! OOK DAT NOG! Feyenoord it is natuurlijk. Fijn weekend verder, ik vertrek naar vvGlimmen :)

Ik kijk nooit geen voetbal. Het is dan net of ik na een herhaling kijk. Immers het is steeds het zelfde. Daarom is het ook een volks sport. De massa is dom en kijkt graag naar herhalingen. Ze vergeten dingen te snel...

Ik benijd de getrouwde Feyenoord supporters niet! Wat moeten die in een vorig leven hebben uitgespookt?

Vergeleken met Feijenoord gaat het met Ajax toch wel erg goed. Staan tweede (en dat blijft wel zo) en ze hebben El Salvador. Feijenoord is ook aan een onderzoekcommissie toe om de laatste 20 jaar te evalueren. Vandaag kan PSV kampioen worden als ze in Utrecht winnen. CasasPa

@Cyberjunk: Een wonder wordt het best als volgt gedefinieerd, men wint in een loterij waar men qua kansberekening een hele kleine kans heeft. Dit winnen kan positief (bijv. een promotie) of negatief (bijv. een ernstige ziekte) zijn. In het geval van een wonder heeft men het over het algemeen over iets positiefs. Of de valreep iets met wonderen te maken heeft durf ik niet te stellen...
@Renesmurf: Johan Cruijff is de Wim T. Schippers van het voetbal, dat moet je dus wel kunnen trekken. Met je laatste filosofische zin ben ik het (wederom) helemaal eens!
@Dick Drayer: Jij vat hem... :-)
@GJ: FC Groningen... hmm, kom ik dan niet van de regen in de drup... ;-) Feyenoord mag wat mij betreft zowel mij "eije" als met "eye", eigenlijk vind ik de oude spelling nog mooier ook. Succes met vv Glimmen!
@Brillie: Je zegt zelf altijd dat alle letters al eens gebruikt zijn, waarom lees je dan nog? Met anderen voor dom uitmaken moet men uitkijken, helemaal als het de massa betreft...
@Piet: Het zal niet veel goeds geweest zijn. Toch heeft het er alle schijn van dat ook de Ajax-supporters zich de laatste jaren niet als engelen gedragen... :-)
@CasasPa: Hmm, welke Nederlandse club heeft er deze eeuw nog een belangrijke Europese prijs gepakt? Wat is het budget van de clubs? Okay, Feyenoord heeft ook een Salvador nodig. In plaats van evalueren pleit ik voor een goede schop onder de kont!