« Het kratje bier | Main | Feyenoord bewijst: Geen reincarnatie »

Het hupje van Veldkamp

In het rijtje Nederlandse schaatslegendes mag Bart Veldkamp niet ontbreken. In 1990 werd hij Europees kampioen en derde bij het wereldkampioenschap. In 1992 won Veldkamp goud op de 10 kilometer bij de Olympische Winterspelen in Albertville. Zijn tijd: 14.12,12.

Bart Veldkamp met zijn beroemde hupje in de bochtDe specialist op de 5 en de 10 kilometer was een emotioneel mens, vooral als het even niet liep. Zat hij echter lekker in zijn vel dan was dat ook duidelijk zichtbaar. Dan hupte Bart Veldkamp de bochten door daarbij flink aan snelheid winnend. Deze bijzondere beweging van zijn heup en benen ging later door het leven als het Hupje van Veldkamp.

Elke morgen neem ik bij de Druppel niet de lift maar wel de trap om op mijn werkplek te geraken. Deze bevindt zich op de vijfde verdieping. Elke trap heeft 18 treden, in totaal gaat het om een klim van 90. Nog geen Alpe d'Huez maar toch. Aanvankelijk verliep de beklimming ietwat moeizaam, slepend. Extreme Sports zit tussen de oren, sommigen zeggen zelfs dat alles tussen de oren zit maar dat vind ik overdreven.

De eerste trap is een makkie, ook de tweede etage wordt zonder problemen genomen. De Man met de Hamer komt men op de derde verdieping tegen, aan het begin van de trap naar de vierde. Op zomaar een dag gebeurt het. Met Bart Veldkamp in gedachten draai ik met mijn heupen, span eerst de linker dan de rechter bilspier extra aan en wip als het ware naar boven. Gelukkig liep er niemand achter mij!

Op weg naar de laatste trap, die naar de finish op de vijfde verdieping, is het niet eenvoudig de neiging te bedwingen om pootje-over te gaan. Eén hand op de rug en die met mijn laptoptas soepel zwaaiend. Daar begint de eindsprint waarbij soms zelfs twee treden tegelijk worden gewipt. De beloning is het uitzicht op de binnenplaats en de grote 5. Nog even uithijgen om extra cool en zogenaamd fit de werkruimte te betreden.

Ergens is de afwezigheid van publiek toch jammer, anders was wellicht een nieuw fenomeen geboren: Casa's wipje.
P.S. Weet iemand een naaimachine te koop voor weinig?

Comments

Nou zeg Casa!!!!! Ken jij Marktplaats niet? Daar zullen toch ongetwijfeld wel naaimachines op te vinden zijn? Ik kan mij niet indenken dat jij je lezers nodig hebt om aan een redelijk goedkope naaimachine te komen!!

Je bent een echte sportieveling, tenzij het een noodzaak voor je is om trappen te lopen in verband met claustrofobie.

Een mooie prestatie.

Een leuke overgang van Casa's wipje naar een naaimachine. Zoiets als van Antonio Gomez naar Bart Veldkamp.


Ik mis wel de tijden en vooral de progressie die gemaakt wordt. Veldkamp won in 14:12, dat is een geschikt schema voor 90 treden? Een tip (voor tussen de oren): na de derde trap ben je voorbij halverwege, dat is mentaal een opsteker, want dan hoef je er nog maar twee!
CasasPa

haha, ja wat zijn de tijden! En wat is het Druppel_record? :-)

Bij Exact destijds werkte ik ook op de 5e verdieping en begon ook optimistisch met de trap. Ik spreek je over vier weken weer.... :)

@Cyberjunk: Natuurlijk ken ik Marktplaats wel, maar om een of andere reden heb ik (nog) meer vertrouwen in lezeressen van het CasaLog. Gisteren was ik bij de Media Markt om een Toyota (naaimachine) te kopen maar ze verkopen daar geen naaimachines meer. Het valt om den drommel niet mee om een naaimachinewinkel te vinden. Ik ben een sportieveling zonder claustrofobie...
@Hans: Dank je wel!
@Paul: Uhm... ik ben nog even aan het nadenken of hier ergens een compliment in zit voor mij... ;-)
@CasasPa: Ik draag al een hele tijd geen horloge, dat is de reden. Anders waren alle (tussen)tijden keurig genoteerd, dat spreekt voor zich. Over de helft zijn is inderdaad een opsteker maar ook geldt dat de laatste loodjes het zwaarst wegen...
@GJ: Zie hierboven, als ik een horloge heb worden ze geklokt en zeg nu niet dat dat ook met een kalender kan... ;-)
Ik doe "het" al zo'n zeven weken, over vier weken verwacht ik dus geen afwijkingen...

Casa, als je in de bedrijventelefoongids het woord naaimachines intikt en de regio Gilze kiest, dan zijn er in de regio 16 vermeldingen van zaken waar naaimachines worden verkocht, waarvan bij een aantal ook nog de website wordt genoemd. Om maar een greep te doen, in Waalwijk, in Oosterhout, in Tilburg, in Breda, in Goirle zijn zaken waar naaimachines worden verkocht. Als je via hun websites wat vergelijkingen probeert te doen, dan weet je vandaag nog waar je terecht kunt voor naaimachines. Ik dacht overigens dat Toyota een automerk was, maar van auto's heb ik net zo min verstand als van naaimachines, dus ik zal me daar dan wel in vergissen. Ga trouwens niet op zoek naar een goedkope naaimachine, want goedkoop is meestal duurkoop. Voor het duurste hoef je niet te gaan, dat is overdreven, maar ga je voor het goedkoopste loop je wel het risico dat ze je tillen. Er is wat dat betreft een middenweg die ik bij grote aanschaffingen prefereer, betaal b.v. geen € 100, voor iets dat je ook voor € 25 kunt krijgen, maar ook geen € 25, want dat is dan weet TE goedkoop, maar houd het bij € 55. Meestal zit je dan in de degelijke hoek. En spul dat je bij zaken als MediaMarkt koopt behoren tot de goedkope gevarenzone.

Het is wel een groot 'wipje' van een vermoeide Casa naar een naaimachine......
Weet je trouwens nog dat we in Utrecht in het oude Deatm gebouw de race van de begane naar de 8e hadden?
Volgens mij was Eric U. toen erg fanatiek, hij oefende meerdere keren per dag en was snel!