« Eerlijk zijn | Main | Het hupje van Veldkamp »

Het kratje bier

Ja, ja, dat is gemakkelijk schrijven dat Luchiano (10) niet altijd helemaal eerlijk is. Maar ben ik het zelf dan wel? Neen, zeker niet! Neem nou dit. Maandag kochten we bij Albert Heijn een kratje Palm bier. Het was een Bonus-aanbieding en hoe hoger het totaal bespaarde bedrag op de eindafrekening des te inspirerender het voor mij is. Ongeacht het feit dat dezelfde boodschappen bij de C1000 zonder bonus een stuk minder kosten.

's Avonds wipte ik de doppen van twee flesjes ijskoude Palm af, schonk er een in een glas (voor mij) en gaf het andere flesje aan Lucy. Het bier in het glas zag er ongewoon donker uit. We bekeken de inhoud met achterdocht en namen gelijktijdig een teug.

26.02.2008: Wij brachten een kratje Palm terug naar Albert Heijn en namen er een Jupiler voor terug. Klik voor groter.Brrr, wat een gore zooi! Die was duidelijk bedorven. De Palm verdween door de gootsteen en de vieze smaak spoelden we weg met Jupiler.

Dinsdag nam ik het volle krat Palm met twee lege flesjes mee terug naar Albert Heijn. Drie medewerkers maakten er geen enkel probleem van om het krat terug te nemen.

Een van hen drukte me 17,50 euro in de handen bestaande uit 13,60 voor het bier en 3,90 voor het statiegeld. Maar de Palm had me slechts 8,60 euro gekost exclusief statiegeld, immers het betrof een Bonus-aanbieding.

Ik hield mijn mond. Is zwijgen liegen? Eerlijk was het in ieder geval niet. Gelukkig kunnen mensen hun daden altijd rechtvaardigen, daarin onderscheiden wij ons van de dieren. "Ik moest twee keer zeulen met dat bedorven bier, dat is toch wel 4,70 euro waard", iets in die trant.

Een soort van AH-Erlebnis maar dan anders.

Na van zes hoog naar beneden te zijn gevallen is een bouwvakker overleden. Zijn collega's zitten met het probleem wie het aan zijn vrouw gaat vertellen. Uiteindelijk biedt zich een vrijwilliger aan. Deze verlaat de bouwplaats en keert na ongeveer een uur weer terug met een kratje bier in zijn handen. Zijn collega's begrijpen er niets van en vragen hoe dit zo tot stand is gekomen. De man zegt: "Ik ging naar zijn vrouw toe en vroeg bent u de weduwe Jansen? Zij zei: 'Nee!' Ik zei toen: 'Wedden om een kratje bier?'"

Het is wel eerlijk maar dat zou ik dan weer niet doen.

Comments

Ik kan me wat voorstellen bij jouw redenering, maar inderdaad, het was niet eerlijk wat jij flikte bij AH. Vertel het maar niet tegen Luchiano wat je geflikt hebt. Had je een opener bij je om, als die medewerker moeilijk had gedaan, een flesje te openen om aan te tonen hoe bedorven die Palm was? Als die medewerkers daar niet omheen hadden gekund en toch niet hadden willen meewerken, dan had je hen die bedorven Palm in hun gezicht moeten gooien. Gelukkig maar dat dit niet nodig was.

Dat mopje over die bouwvakker vind ik een beetje flauw.

Stout

OP het randje Casa!!! :-)

Als je maar wel je smurfen krijgt!

Ik zou zelf wel eerlijk zijn trouwens.

Foei...

Tja, wat zal ik zeggen. Ik zou waarschijnlijk hetzelfde gedaan hebben, maar tis wel op het randje. En dan denk ik, Albert verdient genoeg. By the way, bij de C1000 is het niet goedkoper is mijn ervaring.

@Cyberjunk: Eigenlijk heb ik niks geflikt, zij drukte mij het geld in handen. En een krat Palm kost ook zoveel, alleen werd de bonus er niet vanaf getrokken. Luchiano was er trouwens gewoon bij. Als AH het krat niet had geaccepteerd had ik het bij het statiegeld naar binnengeschoven en de 3,90 euro meegenomen naar de C1000 om daar de rest van de boodschappen te doen. Het mopje is tamelijk toepasselijk en ik moest er wel om grinniken...
@Donna: Stout is in 2008 een positief woord, toch?
@GJ: Ja, always exploring the limits of life!
@Renesmurf: We hebben inmiddels vijf (geloof ik) unieke smurfen. Wel vreemd dat ze zo gemakkelijk uit elkaar vallen, is dat bij echte smurfen ook het geval?
@Brillie: Hij die de eerste steen gooit...
@Margriet: Er is geen caissiere met kassatekort en AH verdient meer dan genoeg, alleen al aan mij. Maar C1000 is echt goedkoper, zeker voor wat betreft het vlees!

Als je met Bijbelteksten wilt strooien, geheel of gedeeltelijk, dan moet je het wel goed doen Casa. Dan moet je zeggen: "Hij die zonder zonde is gooit de eerste steen." Of, als je het wilt inkorten: "Hij die zonder zonde is."

Ik geef je gelijk. Zowel met het gegeven dat wij mensen rechtmaken wat krom is, als met het feit dat je niets gezegd hebt.

Hoe vaak heb je geen spullen ingekocht die niet goed waren, maar waarvoor je te lui bent om terug te gaan....

Leuke mop. Ken je deze:

Drie bouwvakkers (één uit Curaçao, één uit Holland en één uit Bonaire), openen elke dag hun broodtrommel en vinden hetzelfde beleg op hun brood. De Curaçaoënaar zegt: "als ik nog één keer geitevlees op mijn brood aantref, spring ik naar beneden". De Hollander zegt: "als ik nog één keer kaas op mijn brood zie, spring ik ook". De Bonairiaan voegt toe: "en als ik nog één keer ham in mijn trommel vind, spring ik erachteraan".

De volgende dag, aan het begin van de lunch, opent de Curaçaoënaar zijn trommeltje en springt vervolgens van de steiger. Ook de Hollander spring na het zien van kaas op zijn brood naar beneden. De Bonairiaan doet hetzelfde bij als hij wederom een broodje met ham aantreft.

Staande bij de graven van hun mannen, stamelt de vrouw van de Curacaoënaar: "had ik het maar geweten, dan had ik iets anders op zijn brood gedaan". De vrouw van de Hollander jammert: "ja, dan had ik hem wel hagelslag gegeven". Waarop de vrouw van de Bonairiaan verwondert zegt: "ik begrijp er niets van, mijn man smeert elke dag zijn eigen brood"

Motto: blijf eerlijk naar jezelf, maar wees nooit dom.

4,70 kan nog voor 2 keer sjouwen, maar 5 euro zit tegen fraude aan.

@Cyberjunk: Je bent scherp maar "Wie de eerste steen gooit is een daalder waard" is een aardig alternatief... :-)
@Dick Drayer: Haha, ja Centrum Supermarkt Mahaai staat nog voor ettelijke tientjes bij mij in het krijt. Je mop ken ik in een andere variatie. Waarschijnlijk met een Belg in de rol van de Bonairiaan. Met je motto ben ik het helemaal eens!
@Piet: Pfff... gelukkig ziet Rijdende Rechter Piet het door de vingers. 30 Cent meer en ik had 80 uur plantsoenendienst aan mijn broek...