« Mexico | Main | Brigadier Luchiano en Papiaments »

Een hattrick voor de Spiders

Op dinsdag 14 augustus was ik bij het Belastingkantoor om een aantal achterstallige aangiftes te doen alsmede die van het lopende jaar 2007. In ruil daarvoor werd een afspraak geregeld op 10 september om de resultaten te bespreken. Indien positief was de beloning een stempel op het formulier Kennisgeving Definitief Vertrek, de tweede van vier benodigde.

Maandag 10 september is aan de late kant, immers op 17 september vliegen wij al naar het Koude Kikkerland. En wat als er iets niet in orde is? De tijd om dingen recht te breien is dan wel erg kort. Daarom zijn achter de schermen door diverse mensen dingen gedaan om de procedure te bespoedigen, waarvoor mijn hartelijke dank. Via via kon de afspraak van 10 september worden vervroegd naar dinsdagmiddag om drie uur.

04.09.2007: CasaSpider heeft alle vier benodigde stempels voor het vertrek naar Nederland verzameld. Klik voor groter.CasaSpider heeft een hekel aan te laat komen en liep om tien voor drie de trap op naar de eerste verdieping van het Belastingkantoor, ietwat gespannen dat wel. Ik meldde me bij een aardige bewaakster en zei een afspraak om drie uur te hebben. "Wat is je naam? CasaSpider? Ja, maar de afspraak was om twee uur." Mijn onthutste blik beantwoordde ze geruststellend met: "Oh, maar u wordt wel geholpen hoor."

Mijn Samsonite zat vol met allerhande paperassen en ik was voorbereid op een pittig gesprek in een apart kamertje. Maar neen, de zaak werd gewoon bij het loket afgehandeld. De vrouwelijke belastingemployee kwam aanlopen met een mapje met daarin twee papieren. Een van Lucy en een van mij. Op die van Lucy stond overal Nihil en op die van mij ook, behoudens bij de jaren 2002 en 2006. Wat blijkt, we krijgen zelfs nog geld terug. Even later was de eerste stempel, die van de Inspekteur der Belastingen, een feit.

Op naar de Eilandsontvanger die op de begane grond in hetzelfde gebouw zit. De dame die me hielp probeerde eerst Lucy in het computersysteem te vinden. Tevergeefs, maar dat is ook logisch want zij heeft nooit op Curacao gewerkt. Mijn papieren waren ook in orde. De belastingteruggave is geautoriseerd per 28 september maar dan zijn wij niet meer op Curacao. Derhalve wordt het geld op mijn bankrekening gestort en hiervoor moet ik mijn rekeningnummer achterlaten. Maar dat gaat zomaar niet, hiervoor dient een door mij ondertekende brief geschreven te worden. Dat doen we morgen wel. De tweede stempel, die van de Eilandsontvanger, was een feit.

Er restte nog slechts één stempel, die van de Landsontvanger. Bij de receptie vroeg ik waar deze zich bevindt, in de kamer onder de trap. De receptioniste bracht mijn bescheiden er naar toe en ik nam plaats op een bankje. Na 5 minuten (alles ging relatief razendsnel!) kwam er een man naar buiten, ja echt er werken soms ook mannen bij het Belastingkantoor: "Ken ta Lucia Vasquez? (Wie is Lucia Vasquez)" vroeg hij. "E ta mi sposa" (Zij is mijn echtgenote), antwoordde ik. "Hopi bon! (Heel goed!)", besloot hij. We namen de cijfers samen door en de man concludeerde dat alles in orde is. Hij ging zijn kamer weer in en keerde even later terug met de laatste stempel. Drie stempels in nog geen drie kwartier, het is gewoon ongelofelijk.

Met deze hattrick heeft CasaSpider een 5-3 voorsprong genomen tegen de Curacaose autoriteiten. Vreemd genoeg voelt dat nu helemaal niet meer zo. Voor het eerst heb ik het idee dat er daadwerkelijk meegewerkt is en dat we deel uitmaken van hetzelfde team, het moet niet veel gekker worden. Vanaf nu wordt er derhalve niet meer over winnen en verliezen gesproken.

Qua formaliteiten hoeven we ons alleen nog uit te schrijven om vervolgens bij de Immigratiedienst een aantekening in de paspoorten te krijgen dat we Curacao op een nette manier verlaten waarbij aan alle verplichtingen is voldaan. Dat geeft wel een goed gevoel. Nu gaan we ons richten op de verhuizing.

Alle posts met betrekking tot onze verhuizing naar Nederland zijn gebundeld in de category Hulanda 2007.

Comments

Deze slag heb je gewonnen. Maar of je de oorlog wint?

Eind goed, al goed? Je arriveert dus op dinsdag de 17e?

Kan ik voor die tijd nog iets voor je doen?

Jeetje mina , wat gaat het opeens razendsnel.....
Vergeten jullie niet om ook nog even te genieten van de laatste dagen??
En vooral van de ZON??

IK STA PAF!!!! MAAR JE VERTREKDATUM IS ME INDERDAAD NIET DUIDELIJK, HIER SPREEK JE VAN VERTREK OP 17 SEPTEMBER, MAAR IN EEN EERDERE POST SCHREEF JE OVER 18 SEPTEMBER. 17 SEPTEMBER VALT OP MAANDAG, 18 SEPTEMBER OP DINSDAG, WAT IS HET NOU EIGENLIJK? IN ELK GEVAL GEFELICITEERD MET HET GEWELDIGE RESULTAAT EN OOK MET DEGENEN DIE JOU HEBBEN GEHOLPEN OM EEN SNELLE AFSPRAAK MET DE AUTORITEITEN TE KRIJGEN. WAT IK NOG HET MOOISTE VOND IS DAT JE, ONDANKS DAT JE TE LAAT OP JE AFSPRAAK KWAM, TOCH ZONDER DAT ER MOELIJK WERD GEDAAN WERD GEHOLPEN.

Ik twijfel hier tussen een afgezwakt Stockholmsyndroom of een goden-niet-willen-verzoeken of een techniek van je-weet-maar-nooit-of-ze-hier-meelezen.
(Ik hoop niet dat ik nu de opmaak teveel heb verstoord.)
Maar inderdaad, het is fijn dat die zaken (schijnen te) zijn geregeld. Het moet toch wel gek zijn dat de verhuizing zo snel dichterbij komt.

Mooi zo!

Je komt een dag na mijn verjaardag aan. Noujaaaa, wat wil je nog meer! :-)

Welkom in Nederland, allemaal.

Ik dacht dat jou naam Casaspider was ?!?! ;-)

Zo zie je dat goede resultaten met een teamprestatie eerst een goede en langdurige voorbereiding in de vorm van een paspoortaanvraag nodig is....:-)
Gefeliciteerd met de voorsprong; nu vasthouden en eventueel verder uitbouwen!

Wat is in vredesnaam een (afgezwakt) Stockholmsyndroom? Van zoiets heb ik nog nooit gehoord en ik heb helaas geen tijd meer om het te Googelen, want het is bijna etenstijd in het AC, als ik dit heb verstuurd moet ik de pc afsluiten en thuis googelen stel ik nog even uit.

Zie je wel die yui di Korsows zijn zo slecht nog niet hoor!!! Ze werken heus wel mee.

Ik heb trouwens een tip over een paar leuke woningen. Mail me dan kan ik deze aan je doorgeven.

Ik heb een leuk filmpje ontdekt speciaal voor jouw over Juggling. Weet alleen niet hoe ik 'm hierop moet zetten.

Beginnen jullie het al een beetje koud te krijgen?
Wij ontvluchten de kou en gaan lekker een weekje nazomeren in Turkije. Alvast heel veel succes met alle kleine dingen die altijd nog op het laatste nippertje moeten gebeuren!

Oh, ik weet het nog goed, hoe blij kun je zijn met een stempel?! Hoe opgetogen ik ook was (bij mij ging het ook relatief snel) het brengt je ook weer dichterbij je vertrek en dat is ook wel weer confronterend, vind je niet? Maar je bent een positief mens, dus alles kom rech! Succes daar!

@René: Ik zie het inmiddels niet meer als een oorlog, wellicht dat dat scheelt...
@Piet: Neen, we vertrekken maandag de 17e en komen dinsdag de 18e in de ochtend aan. Als me wat te binnen schiet laat ik het je zeker weten. Heb je eventueel tijd/zin om ons op te halen? Als je na zoveel vakanties tenminste nog dagen hebt...
@ANila: Ja, het is net een zak chips. In het begin denk je die gaat nooit op, maar voor je het weet zit je in de kruimels te graaien. De ZON hebben we al even niet gezien, wellicht ZONdag weer...
@Cyberjunk: IK STOND OOK PAF. WE VERTREKKEN DUS OP MAANDAG (17) EN KOMEN OP DINSDAG (18) AAN, WE VERLIEZEN 6 UREN DOOR HET TIJDVERSCHIL. DANK JE WEL EN OOK DE MENSEN DIE GEHOLPEN HEBBEN. VOLGENS MIJ KWAM IK NIET TE LAAT, IK MAAK ZELDEN FOUTEN MET AFSPRAKEN, IMMERS IK BEN EEN TIJDMENS...
@Pascal: Het is heel goed mogelijk dat er iets van een Stockholmsysndroom in mij is gevaren. Misschien is dat wel een mooie levenshouding, het mensen eerst moeilijk maken en op het laatst aardig zijn. Dan zeggen ze: "Zie je, die valt best mee." Als je daarentegen altijd aardig bent en een keer moeilijk doet val je tegen. Hmm... stof tot nadenken. Het is inderdaad een vreemd idee dat het hier binnenkort 'afgelopen' is...
@GJ: Nou, een dag voor je verjaardag natuurlijk!
@Hans: Dank je wel!
@Curacaoenaar: Dat is ook zo, maar bij de Belastingdienst gebruik ik een duffe schuilnaam. Dat doe jij toch ook?
@Angel: Thanks, maar we zijn nu vrienden... ;-)
@Cyberjunk: Wedden dat jij wel ooit van het Stockholmsyndroom hebt gehoord? Ik weet zelfs nog wanneer, op 25 november 2005 om 15:59. Want toen reageerde je op deze post, lees het maar eens na: http://www.casaspider.com/live/2005/11/gas_gearriveerd_bordje_gejat.html
@Donna: Dat heb ik ook nooit beweerd, maar de instanties en regelgeving lopen toch wat minder gesmeerd als je weinig contacten hebt. Ik ga je vandaag nog mailen!
@Giensie: Ja, we krijgen het al een beetje koud in ons hart. Nou ja, vooral Luchiano en ik dan. Een goede vakantie in Turkije!
@Dorien: Bij het naderen van de gebouwen van officiele instanties (Kranshi, Imigrashon, Belastingdienst) krijg ik altijd een raar gevoel in mijn maag. "Wat zullen ze vandaag verzonnen hebben om mij te pesten?", spookt er dan door mijn hoofd. Deze keer liep het gelukkig anders. Het vertrek zorgt echter ook voor een knoop in de maag, dat is zeker niet gemakkelijk. Maar wie A zegt moet ook B zeggen en dus gaan we straks genieten van regen en kou. Brrrr... :-)

Mooi!
de verwarming staat hier al aan.

GOED DAT IK CONSTATEER DAT IK TOCH AF EN TOE WEL EENS WAT VERGEET. DAT LEERT ME TENMINSTE AF OM OP TE SCHEPPEN OVER MIJN GROTE OLIFANTENGEHEUGEN. AF EN TOE IS HET NODIG OM EENS TE MOETEN CONSTATEREN DAT IK NIET PERFECT BEN. JOUW GEHEUGEN LIJKT ME PRIMA. WANT AL HEB JIJ AL JE GEGEVENS OP DE COMPUTER, HET FEIT DAT JE DE JUISTE DATUM ZO UIT DE DATABASE WIST TE HALEN, GETUIGT ERVAN DAT JE ZELF NOG WEL WIST DAT IK EEN KEER GEREAGEERD HAD OP JE VERHAAL OVER DAT STOCKHOLM SYNDROMM OF IN ELK GEVAL DAT JE DAAR OVER HAD GESCHREVEN. DUS MIJN CONCLUSIE IS DAT JOUW GEHEUGEN ECHT PERFECT IS.

tsja, nou moet ik weer een ander log gaan zoeken om het persoonlijke curacao nieuws een beetje bij te kunnen houden.

Veel sterkte en wijsheid in de komende periode, niet al te makkelijk om net na de zomer met de herfst en de winter in aantocht naar hulanda te gaan.

Zie je wel, het gaat allemaal van zo`n dakje!
Het is wel wat je gewend bent natuurlijk.

Als je de douane straks maar doorkomt, en er niet een stempeltje nog ergens op moet.

Geweldig. In zo'n land wil je toch gewoon blijven? ;-)

Ik mis mijn stempel nog...

Geweldig dat het in drie kwartier is gelukt. En nog geld toe krijgen! Ook wij hebben de verwarming wat hoger gezet, een beetje voorverwarmen. Morgen even die juffrouw bellen voor een huis? Casaspa

@Pascale: Dat is mooi! Is 33 graden mogelijk?
@Cyberjunk: IK WIST ZEKER DAT IK OOIT OVER HET STOCKHOLM SYSNDROOM HAD GESCHREVEN EN OOK BIJNA 100% ZEKER DAT JIJ DAAR EEN OPMERKING OVER HAD GEMAAKT. EVEN ZOEKEN IN DE DATABASE EN JA, DAAR WAS HET. EN TOCH IS MIJN GEHEUGEN BEPAALD NIET PERFECT, BELIEVE ME...
@Frank: Binnenkort som ik een paar alternatieven op. Ik zal ze zelf ook moeten bijhouden... :-) Dank je, het wordt vast niet eenvoudig maar een witte kerst kan toch ook heel mooi zijn?
@Renesmurf: We hebben het dakje van tevoren wel moeten polijsten. Met de douane weet je het nooit, maar wij zitten op die vlucht dat is zeker...
@Irene: Ja natuurlijk! We zijn gewoon gek...
@Brillie: Ben je vergeten aan wie je hem hebt uitgeleend?
@CasasPa: Het zat een keertje mee. Veel warme huizen in Nederland zo te lezen, da's mooi. Ja, morgen de juffrouw bellen...

@CasaSpoder: ik ben de 1te vrij en heb dus alle tijd om jullie op te halen.

@Piet: Wij komen dus dinsdag de 18e (september) aan op Schiphol. Is dat de datum die jij bedoelt met 'ik ben de 1te vrij'?

Ja, die is goed...

@Casa:touché!