« Hurricane Felix (1) | Main | Een hattrick voor de Spiders »

Mexico

Ons leven staat even in het teken van Mexico, vooral culinair maar toch. Zondag aten we Burrito's en vandaag Chili con Carne. Kan het Mexicaanser? Naast mij staat een Tequila en volgens Lucy ontbreekt alleen de Mariachi.

En dan is er nog H3. Een maand of wat geleden dreigde hun lied Oh Mexico via Dolfijn FM een hit op Curacao te worden, echter dit was zelfs de Makamba-luisteraars te gortig. De lyrics bestaan slechts uit het tot in den treure herhalen van de titel. Behalve het laatste stukje waarin de ene H aan de andere vraagt waar ze op vakantie naar toe moeten. "Tenerife, dat lijkt me wel wat."

H3 staat voor Huub, Henk en Harrie. Voor wie dat teveel van het goede vindt is er ook een duo bestaande uit alleen Huub en Henk. Maar dan heten ze Toon & Ko. Speurend op het internet naar informatie over deze genieŽn stuitte ik in Google op de volgende titel: "Terra - Presentaciůn oficial del H3 en Mťxico". Grote genade, zijn ze nu helemaal gek geworden in Mexico dat ze er daar een officiŽle presentatie tegenaan gooien?

Maar neen, het betrof gelukkig de introductie van de Hummer H3 aldaar.

Mexico is een enorm groot land met een oppervlakte van 1.972.550 km2 en 107 miljoen inwoners. Hoeveel keer groter is dat dan Nederland? De afstand tussen de plaatsen Tijuana gelegen vlak tegen California en Cancun aan de Caribische Zee bedraagt niet minder dan 5284 kilometer. Reken het zelf maar na.

Mexico en Curacao hebben iets gemeen, de dreiging van orkaan Felix. Ook al lijken Honduras, Belize en Guatemala een buffer te vormen. We schenken nog maar eens een Tequila in.

Comments

Vanwaar ineens die interesse voor Mexico? Ik wist niet dat jullie daar zo in geÔnteresseerd zijn. Al is het dan voornamelijk culinair, je weet er aardig wat van af in mijn idee. Verder denk ik niet dat je in Nederland terecht kunt met je culinaire interesse voor Mexico of andere exotische landen.

Dat lijkt mij ook het beste...

Hm, ik kom op 5278 km via de route Tijuana - Acapulco - Cancun. Misschien dat jij wat vaker moest stoppen voor een verfrissing of een toiletstop.....
@Cyberjunk; in NL is het prima 'exotisch' eten, vrijwel iedere buitenlandse keuken is hier te vinden. Daarnaast is de Mexicaanse ook nog eens erg lekker! Kijk maar eens op http://www.popocatepetl.nl leuke sfeer en goed eten...:-)

@Cyberjunk: Een kwestie van combineren, Burrito's, Chili en Tequila, waar kom je dan uit? Precies!
Volgens mij kun je in Nederland ook nog wel wat anders eten dan patat, of niet?
@Pascal: En dat hebben we dan ook gedaan...
@Angel: Ik heb nu eenmaal een enorm grote blaas dus dan stopt men niet zo vaak. In Nederland snak ik naar een groot bord Grieks eten met veel tzaziki!

Mmm ik heb waarschijnlijk liever een hummer h3 thuis staan dan het trio H3.
Niets tegen mexicanen hoor, maar tsja je bent jong en je wilt wat :-)

Mexico is wel groot idd. met zn oppervlakte van 2mln m2.

Oppervlakte van ned. is circa 41.528 km≤

2.000.000/40.000= 500x

Welk nummer bedoel je noem met Oh Mexico? Van zangeres zonder naam?

Tussen exotisch zoals ik dat bedoel en patat is nog echt nog wel een middenweg hoor. Ik weet best dat er bijvoorbeeld Vietnamese restaurants zijn, maar als ik een exotisch land bedenk waarvan mij bekend is dat men gerechten kan eten uit dat land, dan is dat er al zo lang dat het eten dusdanig veranderd is dat het niet meer echt exotisch smaakt. Ik zie het Chinese eten niet meer als echt Chinees, dat geldt evenzo voor Grieks en Iraliaans en ik heb het gevoel dat men met de Vietnamese pot dezelfde kant uit gaat, zeker met de loempia's uit Vietnam. Het Japanse eten is misschien nog authentiek, het Thaise misschien ook, maar ik krijg het gevoel dat de buitenlandse pot zo geÔntegreerd wordt in onze samenleving dat er over -pakweg- 15 jaar nauwelijks meer kan worden gesproken van de buitenlandse pot. En rijst met goulash is ook Hollands geworden in plaats van dat de goulash Hongaars is, maar ik noem dat wel een tussenweg tussen superexotisch en het even banle als lekkere patat.

@GJ: Doe mij ook maar een Hummer, maar dan nog lieve de H2.
Je bent de eerste die tenminste heeft nagedacht over het sommetje. Toch moet je het nog even narekenen, want dit antwoord kan ik helaas niet goedrekenen!
@Donna: Neen, het nummer 'Oh Mexico' van H3. Is dat bij jullie geen hitje geweest. (Het is een heel dom nummer)
@Cyberjunk: Dat bedoel ik, in Nederland kun je zelfs origineel Swahili's eten, maar dan wel aangepast aan de Nederlandse smaak... ;-)
(Wat is 'banle' precies?)

Toch kan je in Nederland ook nog wel Chinees Chinees eten en Italiaans is ook zeker wel te vinden. Daarentegen zijn goede sushi tenten (echt Japans, goed gesneden vis, authentieke smaak, goede rijst, wonderbaarlijk mooie opmaak) moeilijk te vinden. Echt, als je goede sushi hebt gegeten dan lukt het niet meer om die rijstballen van de AH (al dan niet met een Leffe) naar binnen te werken, dan ben je verwend.
50.

Ff offtopic: wat vindt jij nu, als rechtgeaarde en fijnbesnaarde socialist, nu van dat nederlandse meisje Tanja dat al 5 jaar voor het Farc in Columbia vecht; daar ben ik nu eens benieuwd naar.

Ik heb dan eigenlijk liever de H1. Tsja, daar past het hele team in he!

2.000.000/40.000= 50x
ja pfff.. de 0 bleef hangen.

Ik heb met dat bante een tikfout gemaakt Casa, ik kan wel een beetje met die vergrote letters overweg met Ctrl + maar het is niet ideaal, ik wacht met smart op uitsluitsel van mijn zorgverzekeraar over Zoomtext met spraak. Met bante bedoelde ik eigenlijk BANALE. IK GA DENK IK MAAR EENS MET HOOFDLETTERS SCHRIJVEN ALS IK THUIS BEN, ALS DAT JE TENMINSTE NIET STOORT. ALS IK DE LETTERS TE ZEER VERGROOT KRIJG IK NIET OF NAUWELIJKS TEKST MEER TE ZIEN. EN NEEM ME DAN TOCH MIJN TIKFOUTEN DIE MISSCHIEN TOCH WAT VAKER VOORKOMEN MAAR VOOR LIEF, HET IS EVEN NIET ANDERS.

Als je in Nederland moeten we eens in Utrecht een hapje Mexicaans gaan eten. Een restaurant met een hele lange naam serveert heerlijk Mexicaans eten en heeft een flinke voorraad Mexicaanse bieren.

De meeste hits betaan uit herhalen...De meeste hits betaan uit herhalen...De meeste hits betaan uit herhalen...De meeste hits betaan uit herhalen...

@Pascal: Ben het met je eens. Ik ben geen Sushi-kenner, maar dat spul van AH is inderdaad niet veel soeps. Gewone rijst met soms een stuk wortel of komkommer noem ik geen Sushi. Lucy is al aan het kijken naar spullen om het voortaan zelf te maken. 50 zit in de buurt, zelf kom ik op 45...
@Lennart: Ik ben geen socialist, ben juist een liberaal met bepaalde normen en waarden. Wat moet ik van Tanja zeggen, typisch een geval van een naief meisje dat voor het eerst wordt geconfronteerd met een totaal andere wereld. Ik veroordeel dat niet, herinner me zelf nog heel goed hoe het was toen ik voor het eerst het huis van Lucy in Santo Domingo zag. Het is heel logisch en menselijk dat iemand bij het zien van zulke omstandigheden wil helpen. Wie dat niet wil is voor mij zelfs geen (goed) mens. Maar er zijn betere manieren dan zich bij het FARC aansluiten. Dat heeft Tanja inmiddels zelf ook in de gaten, in haar dagboek schrijft ze dat het een zinloze strijd is die ze daar vechten...
@GJ: Ja, de H1 is nog stoerder maar vind er maar eens een parkeerplaats voor... :-) Inmiddels is Pascal je voor, maar 50 reken ik wel goed!
@Cyberjunk: GEEN PROBLEEM VAN DAT BANTE/BANALE, IK HOOP DAT JE SNEL OVER ZOOMTEXT MET SPRAAK BESCHIKT EN JE HOOFDLETTERS STOREN MIJ ABSOLUUT NIET!
@Piet: Aha, je bedoelt zeker het door Angel geadviseerde http://www.popocatepetl.nl/ Volgens mij hebben we daar ooit al eens gegeten. Van de Mexicaanse bieren ken ik alleen de Corona, een goed moment om een paar nieuwe te ontdekken...
@Brillie: Klopt, maar songs met slechts Oh Mexico in iedere zin vind je toch weinig...

Liberaal? Jij hebt toch SP sympathiŽn?
Dat wrikt toch wel met het liberale gedachtengoed, of niet soms?
Succes met de voorbereidingen en de verhuizing!

Nog even snel over de 'opdracht'; oppervlakte in vierkante km van Mexico 1.972.550, Nederland 41.526.
Hiermee is Mexico 47,50 maal groter als Nederland.
(Bron; worldfactbook CIA)

@Lennart: Mijn SP-sympathieen dateren uit de jaren '80. Van de huidige Jan Marijnissen ben ik geen fan (meer), wellicht is de partij te groot geworden. Het oorspronkelijke gedachtengoed is echter een mooie mix tussen socialisme en liberalisme. Vrijheid, maar elementaire zaken als gezondheidszorg en scholing dienen door de overheid geregeld en bewaakt te worden. Overigens heb ik vaker VVD dan SP gestemd, maar bij een club met Rita Verdonk en Mark Rutte voel ik mij echt niet thuis...
@Angel: De CIA zal het wel weten. Ik kwam uit op 45 keer, maar jouw antwoord reken ik zeker goed, het ligt ook precies tussen de 45 en de 50 in...

Dan zitten we politiek gezien zeker op ťťn lijn!
Ach ja, Rita en Mark, dat gaat ook wel weer voorbij...