Main

October 23, 2011

ONI C2 - Rijen C4 4-0 (Beker)

Zaterdagochtend om 11:00 uur speelt Rijen C4 haar derde en laatste bekerwedstrijd uit tegen ONI C2 in 's Gravenmoer. De laatste bekerwedstrijd in de poule wel te verstaan, immers de eerste twee hebben we gewonnen tegen Veerse Boys C2 en Terheijden C2. Winst tegen ONI betekent derhalve doorbekeren in de knock-out fase. Maar de meesten lezen eerst de titel.

Zoals gebruikelijk is het een zonnige dag als Rijen C4 aantreedt. De duim van Luchiano (013) zit nog steeds in het gips. Hierdoor kunnen wij iets later vertrekken. In de auto zeg ik tegen hem: "Weet je, vroeger was het vaak gedurende de week mooi weer en regende het in het weekend. Nu is het net andersom. Of lijkt het tenminste zo." Maar ja, toen bestond Rijen C4 ook nog niet.

22.10.2011: De onverschrokken Jaap van Daal, keeper van Rijen C4, kan de 4-0 nederlaag in de bekerwedstrijd uit tegen ONI C2 in 's Gravenmoer niet voorkomen. Klik voor groter.In februari 2010 speelden wij al eens eerder tegen ONI voor de beker, toen als Rijen D4 tegen hun D2. L'histoire se rpte en dat is handig want nu hoef ik niet alle info over 's Gravenmoer opnieuw op te zoeken. Een kwestie van copy/paste.

Maar dan moeten we wel eerst even weten waar ONI vandaan komt. En wat betekent ONI eigenlijk? Ontspanning Na Inspanning, kom er maar eens op. Dan klinkt Rijen D4 ineens toch wel erg out-dated. ONI heeft haar thuisbasis in 's Gravenmoer, gemeente Dongen. Wat zijn de bijzonderheden van het dorp 's Gravenmoer? Op de eerste plaats staat er geen, ik herhaal geen koppelteken tussen 's en Gravenmoer. Het dorp wordt voor het eerst genoemd in 1293 en is samen met Roosendaal de oudste veenkolonie van Nederland. 's Gravenmoer is een protestantse enclave in een rooms-katholieke streek. Theoloog Wim Aalders is de enige beroemdheid tot dusverre uit het dorp dat in 2007 2220 inwoners telde. (Bron)

Dat is nog eens handig! Aanvankelijk bestaat de rijtjesfoto alleen uit Meram (vader mer) en Neset (vader Alperen). Ze staan achter een reclamebord en dat levert in de wedstrijd een grappige situatie op als de bal naar ons toe rolt en Meram hem terug het veld in wil schieten. Waarbij hij vergeet dat hij achter een reclamebord staat.

Een paar minuten later verdubbelen Han (vader Jaap) en Bart (vader Tjeu) het rijtje. Trainers en leider overleggen voor de dugout waarin Luchiano nadenkelijk kijkt. Na het gebruikelijke handenschudden gaat de wedstrijd van start en kiest ONI onmiddellijk voor de aanval. Onze jongens bijten redelijk van zich af en krijgen een paar mogelijkheden. Al met al zijn beide teams aan elkaar gewaagd, al is het combineren van ONI beter verzorgd.

En minuut voor rust komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. "Grote klasse!", schreeuwt hun coach. Dat lijkt een beetje overdreven. In de rust drinken we een kopje koffie in de huiskamerachtige kantine en praten wat meer over 's Gravenmoer. De naam Marco van Strien valt. Marco van Strien is een wereldberoemde keurslager (website), in 2007 uitgeroepen tot de nummer twee van Nederland. Vermoedelijk is Marco van Strien tegenwoordig een bekendere persoonlijkheid in 's Gravenmoer dan theoloog Wim Aalders.

22.10.2011: Een krachtige kopbal van deze fanatieke ONI-speler helpt bij de 4-0 overwinning die ONI C2 boekt op Rijen C4 in de bekerpoule. Klik voor groter.In de tweede helft betaalt het beter georganiseerde veldspel van ONI zich uit. Spelers van Rijen laten zich regelmatig kinderlijk eenvoudig door driehoekjes uittikken, zijn regelmatig net te laat bij de bal en raken hem daardoor vaak niet goed. Ik vrees dat het vanmiddag bij Ajax-Feyenoord precies zo gaat. Met een verdiende 4-0 overwinning bekert ONI C2 verder en zijn wij uitgeschakeld.

Als echte de beste stuurlui staan aan wal analyseren we na afloop Rijen C4. Ach, je kunt nog zoveel met de jongens willen, het is natuurlijk niet voor niets dat er zo weinig scouts van CF Barcelona, AC Milan en Manchester United naar onze wedstrijden komen kijken.

Als we richting het doel bij de kantine lopen, zegt ineens iemand: "Kijk CasaSpider, daar heb je nou een reclamebord van die beroemde Marco van Strien". Onmiddellijk leg ik het reclamebord voor de eeuwigheid vast. Trainer Ton van Opstal vraagt wie die Van Strien is en ik vertel hem wat ik zojuist allemaal te weten ben gekomen.

"Oh, dan heb ik net een worstenbroodje van hem op", zegt Ton.
"En, was die lekker?", vraag ik.
"Hij was koud", zegt Ton.
"En dat merk je vooral bij de tweede hap", vervolgt Ton.
"En dan kun je hem wel terugbrengen, maar ja dat is zo'n gedoe", besluit Ton.

Na deze kleine bummer verwachten we een doos met worstenbroodjes van Van Strien. Als goedmakertje voor de koude worstenbroodjes en de verloren wedstrijd. Deal?

Tot besluit enige actiefoto's van de wedstrijd.

 • Aanvankelijk heeft de wedstrijd meer weg van rugby dan van voetbal.
 • De spelers lopen alle kanten op, waar is de bal?
 • Fas verwikkeld in een fel duel.
 • Een bijzondere compositie, met gewandel, een bal en een scheidsrechter.
 • ONI beschikt over een goed voetballend meisje dat hier geblesseerd is geraakt.
 • Daan gooit in naar invaller Nick (C3) die goed speelt, maar helaas geblesseerd uitvalt.

Scoreverloop ONI C2 - Rijen C4 4-0:

34 1-0
57 2-0
63 3-0 (penalty)
69 4-0

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 15.10.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

October 18, 2011

Motivatie

Toen ik een paar jaar geleden in de brugklas zat, vertelde een leraar ik meen de heer De Waal van Frans over motivatie. "Diegene die echt een bepaald doel wil bereiken slaagt daarin eerder dan een ander die slimmer is maar minder graag wil", of iets in die trant. "Welnu, er is niemand die liever zijn Gymnasium-diploma wil behalen dan ik", bedacht ik in stilte.

Zelden heb ik mij meer vergist. Alhoewel, nu ik erover nadenk heb ik wel grotere vergissingen begaan. Wilskracht heeft niet zozeer met het doel te maken als wel met de weg daarheen. Meneer de Waal had gelijk.

18.10.2011: Tussen twee sessies infoavond VMBO door kijkt Luchiano (13) over de aula van De Rooi Pannen (ROC) in Tilburg. Klik voor groter.Dinsdagavond moeten we om zeven uur aanwezig zijn op De Rooi Pannen (ROC) te Tilburg. We dat zijn Luchiano (013) en ik. Het betreft een VMBO-infoavond over studiemogelijkheden na het Beatrix College. Luchiano heeft zich ingeschreven voor twee sessies, te weten Marketing & Communicatie en Bank & Verzekeringen. Niveau BOL-4 (???).

Het is druk bij De Rooi Pannen (website), heel druk. We hebben zelfs geen tijd om een kopje koffie te scoren en schuiven meteen aan in kamer 622 voor de eerste sessie, gegeven door Jacqueline Jacobs (Bank & Verzekeringen) en Marc Snijders (Marketing & Communicatie). Van Jacqueline wil ik wel les krijgen, maar Luchiano niet als zij uitlegt dat er flink aangepoot moet worden. Onderdeel van de opleiding is het afleggen van vier WFT-examens waarbij WFT staat voor Wet Financieel Toezicht.

De tweede sessie wordt door drie mensen gehouden waarvan ik de namen niet heb genoteerd. Het zijn ICT-opleidingen, wat in vredesnaam kan er interessanter zijn? Een van de presentatoren vraagt aan Luchiano: "En wat wil jij doen in de ICT?" Luchiano: "Geen idee". Hij vindt het allemaal maar saai. Als diezelfde man aan het eind aan hem vraagt of hij een carriere in de ICT ziet zitten, schudt hij ongenteresseerd met zijn hoofd van nee. Wat moet meneer De Waal hier niet van denken?

Om half negen is de tweede sessie afgelopen. Om Luchiano te pesten stel ik voor ook de derde ronde te benutten, ook al zijn we daar niet voor ingeschreven. Ontzet kijkt hij mij aan. Als we naar de auto lopen vraag ik verbaasd waarom hij eigenlijk naar die infoavond is gegaan. "Omdat dat moest van een zeker iemand. En bovendien, als je niet gaat moet je een vervangende opdracht maken. Een soort strafwerk."

Dan is dat ook duidelijk. Wel, Luchiano heeft nog meer dan een jaar om een keuze te maken. Bovendien hoop ik stilletjes dat hij na VMBO-TL verder gaat op de Havo. De tijd zal het leren.

October 8, 2011

Rijen C4 - UVV'40 C3 4-1

Luchiano (013) heeft een gebroken duim en kan zeker drie weken niet voetballen. Gek genoeg gaan de diverse KNVB-competities gewoon door, zelfs de vierde klasse C71 waar Rijen C4 in speelt! Kennelijk gaan commercile belangen boven een gebroken duim, we zullen het ermee moeten doen. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen UVV'40 C3 uit Ulvenhout op het programma. Leider Marco Fischer stuurt voorafgaand altijd een email met onder andere hoe laat de jongens aanwezig moeten zijn. Deze keer besluit hij met: "Wij wensen Luchiano van harte beterschap, en hopen dat onze hoffotograaf cq verslaggever zaterdag van de partij is."

08.10.2011: Tjeu Dekkers breekt door en scoort later ook het derde doelpunt voor Rijen C4 in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen UVV'40 C3 uit Ulvenhout in de vierde klasse C71. Klik voor groter.Dat is toch aardig? Nu waren wij toch al van plan te komen, immers Rijen C4 is ons team. De eveneens geblesseerde Hasan Ali is er ook met zijn vader Blent. Zo zijn we comleet met vijftien man, waaronder twee geblesseerden. Even over het weer: het weer zit niet mee, het regent en iedereen is voorzien van een paraplu. Op onverwachte momenten breekt de zon voor een paar minuten door. De typische lezer van het CasaLog is inmiddels in gedachten verzonken: "Ulvenhout... sjonge, wat wil ik daar graag meer van weten, van Ulvenhout"

Okay, ik strijk wel weer met de hand over het hart. Het allergekste van Ulvenhout is dat het dorp zich in twee gemeentes bevindt. Het grootste deel van de 5000 inwoners woont in het Bredase gedeelte, maar er zijn 326 pechvogels (stand 2008) die onder Alphen-Chaam vallen. Wie verzint zoiets? Ulvenhout bestaat sedert 1274 en de naam is waarschijnlijk afkomstig van hoogopgaand bos met ulven, het meervoud van een thans in vergetelheid geraakte boomnaam. Precies hetzelfde als gebeurd is met lurven, maar dan anders. Tijdens het carnaval draagt Ulvenhout de naam Bosuilendorp. De informatie is zoals gebruikelijk afkomstig van Wikipedia.

UVV'40 C3 staat stijf onderaan en heeft met name de eerste wedstrijden dik verloren. Toch waarschuw ik voor een walk-over. Immers, de resultaten van de laatste weken duiden op sterke verbetering. Op het ineens zonnige veld blijkt dat al snel. Onze jongens hebben als gewoonlijk wat tijd nodig om op gang te komen en de Ulvenhoutenaren, grote genade hoe ziet een ulf er eigenlijk uit, zijn beter bij de les. Tot overmaat van ramp geeft mer Kanbur na vijf minuten al aan niet verder te kunnen. Hij wordt vervangen door Wesley en nu hebben we alleen superstofzuiger Jorg nog op de bank.

Tegen de verhouding in opent gelegenheidsaanvaller Tom Taekema halverwege de eerste helft de score voor Rijen C4. Er volgen enkele benauwde momenten voor het doel van keeper Jaap, maar die jongen heeft echt kwaliteit en houdt de nul. Met een ietwat gelukkige 1-0 gaan we de rust in. Nu ben ik even een paar minuten kwijt, ineens zie ik een soort van schilderij getiteld Hockey-Ladies by Rain en daarna wordt het alleen maar erger. Later weet Luchiano te vertellen dat er een vet-coole grijze man met een rode paraplu gesignaleerd is bij de hockeyvelden.

Enfin, bij aanvang van de tweede helft sta ik alweer tussen de vaste Rijen C4-clan, de ene keer zonder en de andere keer met paraplu's. Aanvankelijk daalt het spelpeil gelijk de AEX een maand of wat geleden. Spelers schoppen over de bal heen, lopen elkaar in de weg, het lijkt soms wel Comedy Capers. "Dat houden ze nooit", voel ik aan mijn water. Een paar minuten later logenstraffen twee goals in drie minuten van Rijen C4 mijn deskundigheid. Maar ik zweer, de 3-0 tussenstand is de wereld op zijn kop.

08.10.2011: Tom Taekema en Martijn Houtepen zorgen voor druk aan de rechterkant bij Rijen C4 tegen UVV'40 C3 en mede dankzij twee doelpunten van Tom winnen we met 4-1. Klik voor groter.De jongens kunnen het zelf haast niet geloven en de stemming bij de Rijen-supporters is prima. Paul, vader van de goedspelende Martijn, en Han, vader van de goedkeepende Jaap, grijpen de aanhoudende regenbuien aan om toenadering te zoeken. Zo te zien bevalt de close-encounter beiden uitstekend!

UVV'40 C3 geeft het niet op en gaat vol in de aanval. Een hard schot van dichtbij wordt op mirakuleuze wijze door keeper Jaap uit het doel geranseld. De leider van UVV'40 zucht, tegen de bierkaai valt niet te vechten. Even later gaat de verdiende treffer er toch in, het is 3-1 en het kan nog spannend worden.

Rijen C4 is nu klaarwakker en stroopt de mouwen op. Met de mooiste goal van de wedstrijd, een geplaatst hard schot hoog in de touwen, beslist Abdullah het duel. Hierna is het alleen Rijen wat de klok slaat en verdedigt UVV'40 in synchroonzwemstijl. Rik van Opstal krijgt een paar goede kansen, waarvan zeker deze erin had mogen gaan maar op het laatst om zeep wordt gebracht. We winnen met 4-1, het publiek neemt tevreden afscheid en Rijen C4 staat in verliespunten gelijk met Advendo C3 op de eerste plaats!

Welk een toeval dat we volgende week uit tegen Advendo spelen en wat jammer dat Luchiano niet mee mag doen. Het is niet anders. Inzendingen van een ulf worden geapprecieerd.

Scoreverloop Rijen C4 - UVV'40 C3 4-1:

17 1-0 Tom Taekema
41 2-0 Tom Taekema
44 3-0 Tjeu Dekkers Rik van Opstal
50 3-1
52 4-1 Abdullah Kanbur

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 08.10.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

October 6, 2011

Zeke die is aan het skaten

02.10.2011: Luchiano (13) en Diana (5) naast elkaar achter het doel bij Rijen 1 tegen Gilze 1 (2-0). Klik voor groter.Met al dat gevoetbal en die aktiviteiten van Brabant Water vergeten we bijna hoe het met Diana (5) gaat. Ze zegt dingen die ik niet zei toen ik vijf was. Als haar moeder in het Spaans vraagt om 'hilo' (garen van naald en garen, uitspraak 'ielo') te halen, vraagt Diana: "Huh? Email?"

Nu scheelt het dat er in mijn tijd geen email bestond, toen reed de Postillon rond. Wat zitten ze gezellig naast elkaar, broer Luchiano (013) met zijn duim in het gips en zus Diana. De foto is afgelopen zondag genomen achter het doel tijdens Rijen 1 tegen Gilze 1, uitslag 2-0. Geen zorgen, voetbal komt verder niet ter sprake.

's Avonds kijken we naar Zeke & Luther (Wikipedia). Dat is een Amerikaanse serie over twee jongens die dol zijn op skaten. Vaak zijn het herhalingen, maar nu lijkt het wel een nieuwe aflevering. "Deze is nieuw!", roept Luchiano. "Alleen ik heb hem al gezien", voegt hij er met een pesterige blik op Diana aan toe.

"Nietes! Ik heb hem ook gezien", bluft zij terug.
"Dat kan niet, want ik heb hem vanmiddag gezien en toen was jij op school", zegt Luchiano.
"Ik heb hem wl gezien", herhaalt Diana.
"O ja, waar gaat deze aflevering dan over?", vraagt Luchiano.
"Euhm... nou euhm, Zeke die is aan het skaten", zegt Diana wijs.
"Ja, zo kan ik het ook. Zeke en Luther die zijn altijd aan het skaten", lacht Luchiano.

October 4, 2011

Zundert C2 - Rijen C4 1-3

Subtitel: De overwinning is duur betaald, voor Luchiano

Rijen C4 speelt uit tegen Zundert C2. Zonder iets voorweg te willen nemen wordt het een wedstrijd met een impact die we, in ieder geval Luchiano (013) nu nog voelt. De dag begint goed, immers het is zonnig en niet zo'n beetje ook. Om half elf belt Diamond Piet (website) aan onze deur, hij komt helemaal vanuit Utrecht om naar De Nieuwe Afellay te kijken. Piet gaat toch niet onder mijn duiven schieten en Luchiano snel een contract aanbieden?

Neen, zo is Piet niet. Via sportpark Vijf Eijken rijden we met flink wat auto's richting Zundert. Raymond voorop, maar ik neem mij deze keer voor geen, ik herhaal geen grappen te maken over diens richtinggevoel. hij komt als laatste aan, negeerde bij een afslag de TomTom omdat hij het beter wist Sommige grappen zijn n keer leuk, twee keer gaat nog wel, maar dan houdt het op. Dat probeer ik mijn kinderen tenminste altijd bij te brengen. kon het zelf toch weer niet laten

01.10.2011: mer, Rik en Fas in de aanval voor Rijen C4 uit tegen Zundert C2. Klik voor groter.Het sportpark van voetbalvereniging Zundert ligt er prachtig bij in de stralende zon. Uit de kantine klinkt disco-muziek en al snel drinken wij aan een tafeltje ons eerste kopje koffie. Raymond biedt aan de foto te maken, vandaar dat CasaSpider deel uitmaakt van deze zeldzame rijtjesfoto. Vakantiegevoel!

Zundert speelt in dezelfde tenues als AC Milan, mijn favoriete team ever. Al dateren die gevoelens uit de tijd van Rivera, Prati en Schnellinger. Mooie shirts of niet, vandaag gaat geel-groen die mannen opvreten. Maar niet nadat ze elkaar netjes een handje hebben gegeven.

Zijn we niet n klein dingetje vergeten? Voor het verslag van de wedstrijd is het verplicht een alinea met iets historisch-cultureels over de tegenstander, in dit geval Zundert te lezen. Een kleine bloemlezing uit Wikipedia:

De naam Zundert komen we voor het eerst tegen in een akte van 1157, waarbij de bisschop van Luik de schenking van tienden van Sunderda bevestigt. De bekendste Zundertenaar ooit is de schilder Vincent van Gogh, die in 1853 in Zundert werd geboren. Zijn geboortehuis aan de Markt in Zundert is in 1903 afgebroken, maar op de plaats waar het heeft gestaan is momenteel het Van Goghhuis gevestigd, dat in gebruik is als museum ter nagedachtenis aan de schilder. Het belangrijkste evenement in de gemeente Zundert is het bloemencorso, dat jaarlijks plaatsvindt op de eerste zondag van september. Bloemencorso Zundert bestaat sinds 1936 en is het grootste dahliacorso ter wereld. Met carnaval heet Zundert Banaonblussersrijk.

Nooit meer vergeten, die info over Vincent van Gogh, het bloemencorso en Banaonblussersrijk. Nu kunnen we voetballen. Piet en ik verkassen naar de overkant om Luchiano in zijn rol als linksbuiten te beoordelen. De wedstrijd is niet hoogstaand, maar wel spannend. De teams zijn aan elkaar gewaagd en het enige verschil is dat Rijen veel effectiever omgaat met de kansen. In de eerste helft scoren we twee keer uit drie mogelijkheden en Zundert geen enkele keer: 0-2.

Tijdens de rust drinken we op ons gemak koffie uit echte Zundertse kopjes. De jongens staan alweer op het veld en Zundert probeert uit alle macht iets aan de achterstand te doen. Het is maar goed dat we achterin de onvermoeibare stofzuiger Jorg hebben rondlopen en als haast onneembare sluitpost keeper Jaap. In de 52e minuut gebeurt toch het onvermijdelijke, Zundert scoort de Anschlusstreffer. "Dat gaan ze niet houden", verzucht ik tegen Piet.

In de tussentijd heeft Luchiano al een paar acties gehad en plotseling breekt hij in het midden door. De Zundert-verdediger kan hem niet houden en koelbloedig schuift hij de bal langs de onthutste keeper: 1-3 voor Rijen! Nog geeft Zundert het niet op, ze krijgen ook kansen maar wij daardoor ook.

Opeens zie ik dat Luchiano zijn hand onder zijn oksel houdt. Heeft hij het misschien koud? "Meedoen! Lopen, jongen!", schreeuw ik naar hem. "Ik heb mijn duim gebroken", roept Luchiano terug. Ja, ja, duim gebroken. Overdrijven is ook een vak. Hardlopen zit er vanaf dat moment niet meer in. "Loop je soms met je duim?", roep ik in mijn fanatisme.

01.10.2011: De ongelukkige Luchiano (13) breekt zijn duim, vlak nadat hij de beslissende 1-3 heeft gescoord voor Rijen C4 uit tegen Zundert C1. Klik voor groter.Op dat moment is mer Kanbur (voorgrond) al uitgevallen met een liesblessure. We hebben slechts n wissel en Luchiano kan er derhalve niet uit. De scheidsrechter fluit voor het laatst en de derde overwinning van het seizoen zit in de pocket.

Als we voor de derde keer aan het tafeltje op het terras zitten, bel ik voor de zekerheid de huisartsenpost Oosterhout. Het duurt tamelijk lang voordat er opgenomen wordt. Als ik mijn verhaal heb gedaan, vraagt de vrouw aan de andere kant van de lijn: "En wat kunnen wij voor u doen?" Zit ik in Banana Split ofzo? Maar dan geeft ze antwoord op haar eigen vraag: "U wilt zeker dat wij er even naar kijken."

Ik doe er het zwijgen toe. Even later roepen Luchiano's teamgenoten me. Hij kan zichzelf niet aankleden en daar help ik hem bij. We moeten nog 35 kilometer terugrijden. Terwijl ik met Piet klets, valt Luchiano achterin in slaap. Na een half uurtje thuis te zijn geweest is het tijd voor de afspraak bij de huisartsenpost.

Aanvankelijk luidt de diagnose een kneuzing. Voor de zekerheid worden er toch Rntgenfoto's gemaakt en daaruit blijkt dat de duim wel degelijk is gebroken. Tijdens het gipsen wordt hij gezet en tot mijn verbazing geeft Luchiano geen kik.

Logistiek is er een probleem met het naar school gaan, immers de fiets is geen optie. Ik breng hem 's morgens met de auto en neem twee treinen later naar Brabant Water. Dat betekent staan tussen Tilburg Reeshof en Tilburg Universiteit. Waar is de tijd gebleven dat jonge studenten met de fiets gingen? O ja, ze hebben een OV-jaarkaart. Dat is vast pas sinds kort.

Op mijn werk word ik gebeld door het Amphia ziekenhuis. Een orthopeed heeft de foto's van Luchiano's duim nog eens bekeken en wil hem diezelfde dag zien, hetgeen mij enigszins verontrust. Om twee uur haal ik hem op van school en we rijden meteen door naar Amphia Molengracht in Breda. De orthopeed vindt dat de stand van de duim beter kan. "Ik wil er nog even aan duwen en trekken", zegt hij. "Dat doet wel pijn, wil je een verdoving?" Luchiano is als de dood voor naalden en zegt dat hij geen verdoving wil.

De orthopeed kijkt bedenkelijk. "Het gaat echt pijn doen, hoor". Als hij begint te wrikken zie ik dat Luchiano pijn heeft, maar wederom geeft hij geen kik. Plotseling staat de duim recht, dat ziet er een stuk beter uit. Tijdens het opnieuw gipsen hoeft hij (de duim) zelfs niet vastgehouden te worden. De controle Rntgenfoto's zien er een stuk beter uit.

Voetballen zit er voorlopig even niet in en dat is jammer. Rijen C4 staat er goed voor en Luchiano begint net weer te scoren. Het is niet anders. De vis wordt duur betaald.

Scoreverloop Zundert C2 - Rijen C4 - Gilze C3 1-3:

08 0-1 Rik van Opstal
25 0-2 Abdullah Kanbur
52 1-2
58 1-3 Luchiano Nijhuis

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 01.10.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

September 25, 2011

Rijen C4 - Gilze C3 6-0

25.09.2011: Hoogste tijd dat Gilze-Rijen eens goed op de kaart wordt gezet! Klik voor groter.Op zaterdag 24 september 2011 vindt de belangrijkste competitiewedstrijd voor Rijen C4 van het seizoen plaats, immers het betreft de kraker en derby tegen Gilze C3. De wedstrijd is zo belangrijk dat leider Marco in een tamelijk dwingende mail iedereen oproept om reeds drie kwartier van tevoren aanwezig te zijn, op straffe van een extra reservebeurt.

Op de Redwood relatiedag van afgelopen vrijdag sprak ik iemand die niet wist waar Gilze-Rijen ligt, sterker nog die nog nooit van onze wereldberoemde helicopterbasis heeft gehoord! Kennelijk is het hard nodig om Gilze-Rijen nadrukkelijk onder de aandacht van het Nederlandse volk te brengen.

Hemelsbreed liggen Gilze en Rijen vier kilometer uit elkaar, maar over de weg is het 5,5 kilometer. De dorpen worden gescheiden door de Rijksweg N282 en door de A58. Gilze ligt ten zuiden van deze wegen en Rijen ten noorden. Vanuit de gemeente Alphen-Chaam klinken bij monde van burgemeester Nuijten geluiden dat Baarle-Nassau en Gilze onderdeel van Alphen-Chaam kunnen worden, maar dat zien wij absoluut niet zitten.

Lang geleden was Rijen een buurtschap van Gilze. In 1464 kreeg het een kapel en in 1524 werd het verheven tot een zelfstandige parochie. Sinds dat moment is er sprake van de dubbele naam: Gilze en Rijen. Inmiddels heeft Rijen Gilze overvleugeld qua aantal inwoners en faciliteiten. Zo staan het gemeentehuis en het station in Rijen en heeft Gilze bij wijze van compensatie een Action.

Van de kant van Gilze is er daarom sprake van enige afgunst, maar diep in ons hart houden we erg veel van elkaar. Over hart gesproken, in het hart van de gemeente ligt de geweldige luchtmachtbasis die al meer dan 100 jaar bestaat en waar in 2010 de Luchtmachtdagen werden gehouden. Waar zijn wij verder nog wereldberoemd door? Door de leerlooierijen, destijds geweldige business maar vervolgens helaas ge-outsourced.

25.09.2011: mer Celik kijkt goed naar de bal en kopt hem straks hard weg tijdens Rijen C4 - Gilze C3 6-0. Klik voor groter.Het is gewoon heerlijk om voetballiefhebbers wat geschiedenis door de strot te duwen. Wie beweert dat we dit jaar geen zomer hebben gehad moet maar eens goed naar de foto's van de wedstrijden van Rijen C4 kijken. Bijna altijd schijnt de zon en zo ook zaterdag. Daar komen de eerste jongens van Gilze het veld op dartelen, ze kijken dan nog blij.

Voor begin van de wedstrijd schudden de spelers elkaar de hand en dan blijkt dat sommige mensen naar andere dingen kijken dan andere mensen, want ineens zegt Marja Bourgonje, tweede van rechts op de rijtjesfoto: "Nou, die leider van Gilze ziet er lekker afgetraind uit!" Als ze dat een paar keer herhaald heeft, schiet ik een foto van de Gilzense Adonis waarop haar man Raymond zegt: "Dat zegt verder niets over mijn mate van afgetraind zijn, hoor".

De wedstrijd begint. Al snel is duidelijk dat Rijen over de betere voetballers beschikt, maar Gilze weet dit aanvankelijk goed te compenseren met inzet. Luchiano (013) loopt als linksbuiten zijn opponent diverse keren voorbij, alleen duurt het even voordat het rendement oplevert. Keeper Jaap trapt de bal ver uit naar de middellijn. Luchiano pikt de bal op, passeert de rechtsback en stoomt op naar de goal. Met een mooie beweging zet hij de keeper te kijken en scoort de bevrijdende 1-0. Over het laatste stukje doet hij zo lang dat dit net niet meer vastgelegd is.

Twee minuten later snijdt hij wederom door de defensie van Gilze, bereikt de achterlijn en geeft een prima voorzet waar Rik alleen nog maar tegenaan hoeft te lopen om de 2-0 aan te laten tekenen. We gaan rusten. Hier volgt een mededeling voor BOA Stan Pagie: "Stan, vergeet alsjeblieft niet om maandag tegen Meram te zeggen dat hij het CasaLog heeft gehaald!" Tot zover de mededelingen.

Alle vijftien spelers van Rijen C4 zijn aanwezig en dat geldt ook voor de vier leiders en trainers. Een plus een is twee en dat betekent dat de Elftalfoto van het najaar 2011-2012 gemaakt kan worden.


24.09.2011: Elftalfoto Rijen C4 najaar 2011, 4e klasse C471. Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Bovenste rij: Marco Fischer (leider), Ton van Opstal (trainer), Wesley Fischer, Hasan Ali Toker, Alperen Arslan, mer Celik, mer Kanbur, Abdullah Kanbur, Martijn Houtepen, Johan Taekema (leider), Huub Willemen (trainer)
Onderste rij: Rik van Opstal, Tom Taekema, Tjeu Dekkers, Fas de Koning, Jaap van Daal (keeper), Jorg Mallens, Daan Bourgonje, Luchiano Nijhuis


Ze staan er weer mooi op, de meesten dan toch. De tweede helft is begonnen en Gilze lijkt moegespeeld. De ene kans na de andere volgt voor Rijen en snel is het 3-0. Daar breekt Wesley euhm, sorry Wesley op rechts door en haalt uit, maar de bal vliegt in het zijnet. Abdullah glijdt langs zijn tegenstander en waarschijnlijk komt ook hier uiteindelijk een doelpunt uit. Het is onbegonnen werk voor de keeper van Gilze. Rijen C4 wint de derby met 6-0 en ons seizoen kan niet meer stuk.

Terwijl iedereen naar de kantine loopt, blijkt er een neutrino in mijn camera te zitten die ervoor zorgt dat ik sneller dan het licht plotseling aan de zijlijn van het hockeyveld sta. Doe eens normaal man! Toch eens kijken op welke leeftijd Diana (5) hier kan beginnen.

Scoreverloop Rijen C4 - Gilze C3 6-0:

33 1-0 Luchiano Nijhuis
35 2-0 Rik van Opstal
38 3-0 Tom Taekema
46 4-0 Rik van Opstal
64 5-0 Abdullah Kanbur
67 6-0 mer Kanbur

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 25.09.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

September 24, 2011

Op die scooter

Met Luchiano (013) heb ik soms van die gesprekken waarbij ik denk: "Grote genade, zit ik hier met een idioot te praten ofzo?" Andersom geldt dat waarschijnlijk evenzeer, maar dat boeit nu even minder. We rijden in de auto van de Albert Heijn in de richting van de Hoofdstraat te Rijen, waar ik linksaf in wil rijden.

Links komt er een Turkse jongen op een brommer aan die niet duidelijk aangeeft wat hij wil. Uiteindelijk blijft hij stil staan en sla ik linksaf. "H, dat is Ali", roept Luchiano. Grappig als ik ben antwoord ik: "Ali B?"

Waarop Luchiano tot mijn onthutsing zegt: "Nee, op die scooter".

September 20, 2011

Gloria UC C3 - Rijen C4 3-3

Zaterdag 17 september speelt Rijen C4 haar tweede wedstrijd in de vierde klasse C71 en wel tegen Gloria UC C3 uit Baarle-Nassau, het dorp van de enclaves, exclaves en counterenclaves of enclaves van de tweede orde, vergelijkbaar met Nahwa en een 28-tal van de Cooch Beharenclaves. Kennis die iedereen paraat moet hebben, voor de rest is Baarle-Nassau mij toch vooral dierbaar wegens het bestaan van De Biergrens (website). Achterin de auto rammelen vier lege kratten Duvel en Westmalle.

Op de heenweg pikken we Rik van Opstal (rechts) op, zijn vader en onze trainer Ton is op dat moment elders een wedstrijd aan het bekijken en komt iets later naar Enclave City. Op Sportpark Vijf Eiken in Rijen blijkt dat de C4 slechts met precies elf man is. Dat is gek, want wij staan er juist om bekend bijna altijd voltallig op te komen dagen.

17.09.2011: Trainer Huub Willemen hier nog goedlachs voor de dugout bij de wedstrijd Gloria UC C3 tegen Rijen C4 (3-3) in Baarle-Nassau. Klik voor groter.Gelukkig biedt Rijen C5 uitkomst, hun wedstrijd gaat niet door en daardoor kunnen zij vier man leveren. Zo zijn we ineens met zijn vijftienen. Wat een geneuzel en wat een droge kost, tijd voor een anagram van Griekenland: "Er kan geld in". Is het niet geweldig dat er mensen zijn die zo goochelen met de letters van een land?

Hoogste tijd voor de obligate rijtjesfoto. Links staat de broer van Abdullah en wat lijken ze op elkaar. Ondertussen is de C4 zich aan het inschieten. Daarna lopen ze het veld weer af om in de kleedkamer peptalk aan te horen. Voor het zover is lopen ze een eveneens in groen-geel gekleed meisjesteam tegen het lijf. Dat groen-geel schept onmiddellijk een band, zie maar eens hoe dat ene blonde meisje met die paardenstaart naast dat donkerharige meisje met paardenstaart sensueel naar onze jongens lacht.

De wedstrijd is nauwelijks begonnen als Luchiano (013) als linksbuiten aan een solo begint en bij de cornerlijn een puike voorzet aflevert die door Martijn binnen wordt getikt. We staan met 0-1 voor! De ervaren Rijen C4-supporter weet dat hij niet al teveel uit zijn dak moet gaan, immers na een 0-1 voorsprong hebben we de rust wel eens met een 8-1 achterstand bereikt.

Gloria ontpopt zich als een taaie tegenstander, met grote en kleinere jongens maar die kleine zijn snel en gedreven. Na een kwartier staat het derhalve 2-1 voor De Biergrens en met die stand gaan we rusten, al gaat dat niet zonder consternatie. Du moment dat de scheidsrechter fluit voor de rust begint leider Marco Fischer luidkeels te protesteren: "Scheids! Dit is de C, wij spelen 35 minuten! Nu is het pas de 34e minuut!"

De scheidsrechter zegt dat hij geen stopwatch heeft en dat zijn analoge klok 35 aangeeft. De hamvraag blijft echter: "Waarom heeft Gloria UC zo'n prachtig electronisch scorebord?" Hierop stond namelijk ook dat er slechts 34 minuten gespeeld waren. Commentaar van de scheidsrechter: "Rijen moest een corner nemen, om bij de cornervlag te komen moest die jongen 35 seconden lopen, daarom floot ik maar alvast af." Zeg nu zelf, dat is bijna net zo geniaal als die anagram van Griekenland.

17.09.2011: Gloria UC C3 - Rijen C4 (3-3). Luchiano (013) breekt door op rechts en levert een voorzet/schot af, helaas zonder positief resultaat. Klik voor groter.We zeuren niet verder en beklimmen de trap naar de kantine. Van daaruit heeft men een mooi uitzicht op de parkeerplaats. Raymond is deze keer achter de anderen aangereden. Daarom staan we nu zo dichtbij en hoeven we niet vanuit pak hem beet Ulicoten naar het sportpark van Gloria te lopen.

We drinken een kop koffie en daar begint de tweede helft alweer. Ik posteer me op het terras op de eerste verdieping, dat geeft een uitzicht van hoger niveau. Ondertussen sms-t Blent Toker me hoe het gaat. Ik sms terug: "Het is 2-1 voor Gloria en de 3-1 is dichterbij dan de 2-2". Niet veel later scoort Abdullah op magistrale wijze de gelijkmaker.

Rijen is sterker en ik neem mijn positie langs de zijlijn in om onze mannen verder op te peppen. Verdediger Jorg haalt verwoestend uit van zestien meter, maar ziet zijn schot gekeerd door de paal. Even later buigt hij treurig het hoofd als Gloria enigszins gelukkig op een 3-2 voorsprong komt.

Er is nog een kwartier te spelen en Rijen vecht voor wat het waard is. Zonder een van de andere C5-invallers tekort te willen doen is het een genot om naar linksbuiten Kevin te kijken. Hij passeert gemakkelijk en vecht als een tijger, net als Fas die hier in een soort van Paso Doble met zijn tegenstander is verwikkeld. Wie is het vrouwtje?

Twee minuten voor het einde breekt Abdullah, who else, de ban en maakt de dikverdiende gelijkmaker. Het is 3-3 en Rijen zet nogmaals alles op alles, maar meer zit er vandaag niet in. Ook al had zeker Martijn nog wel een keer of twee kunnen scoren, gezien bijvoorbeeld deze situatie.

Het was wederom een mooie wedstrijd en we hebben nu vier punten uit twee duels. Aanstaande zaterdag staat de derby tegen Gilze C3 op het programma. Een kraker! Maar eerst gaan Luchiano en ik naar De Biergrens, een nieuwe voorraad aanleggen.

Scoreverloop Gloria UC C3 - Rijen C4 3-3:

03 0-1 Martijn Houtepen
12 1-1
15 2-1
48 2-2 Abdullah Kanbur
53 3-2
68 3-3 Abdullah Kanbur

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

September 16, 2011

Boeimeer C5 - Rijen C4 0-1

Zaterdag 10 september, ja ik weet het dat is bijna een week geleden, is het prachtig weer. Kennelijk weet de zon het verzorgde spel van Rijen C4 op waarde te schatten. We gaan naar Boeimeer in Breda. Onze jongens hebben qua prestaties tegen Boeimeer geen geweldige historie:

 • 25.10.2008 Boeimeer D3 - Rijen C4 7-1 (verslag)
 • 21.11.2009 Rijen D4 - Boeimeer D6 3-0 (Beker) (verslag)
 • 30.10.2010 Rijen C4 - Boeimeer C4 0-7 (verslag)

Gek is dat, ik dacht dat we nog veel vaker tegen Boeimeer verloren hadden. We duiken even in de historie van BSV Boeimeer. Opvallend is dat de club bijna altijd derde klasse KNVB speelt. In 1953 degradeert de club om een bijzondere reden:

10.09.2011: Rijen C4 wint uit bij BSV Boeimeer C5 met 0-1; Luchiano. Klik voor groter.

Zoals reeds eerder aangegeven begon men in de laagste klasse, om van 1926 tot 1953 in de derde klasse te spelen. In dit jaar moest Boeimeer degraderen, niet omdat men als laatste was geindigd. Vanwege de watersnoodramp was er bepaald, dat Zeeuwse clubs niet hoefden te degraderen. Toen was Boeimeer de klos. Bron

Goedgemutst rijden de Rijen-supporters achter elkaar aan naar Breda, Raymond Bourgonje voorop. Daar zien we sportpark Heksenwiel opdoemen. H, wat is dat nu? Raymond rijdt de eerste de beste parkeerplaats op en als een kudde lemmingen volgt de rest. Het is niet de officile parkeerplaats en het gevolg is dat we nu duizendmiljoen kilometer moeten lopen. Maar ja, de zon schijnt en daarom zeuren wij hier verder nauwelijks over.

De wedstrijd begint iets later dan gepland en vindt plaats op het D-veld. Om het D-veld te bereiken moeten wij in de benauwende hitte nogmaals een heel eind lopen, over een bruggetje klimmen en een zompig trainingsveld trotseren om uiteindelijk bij veld D terecht te komen. Er ligt een sloot vlak langs het veld en als hier een bal in terechtkomt halen de Boeimeer-spelers hem er als professionele vissers weer uit.

De traditionele rijtjesfoto is er deze keer in twee gedeeltes, vier dames op een bankje heeft ook wel iets. De wedstrijd is niet hoogstaand maar wel spannend. Beide teams houden elkaar redelijk in evenwicht, al krijgt Rijen iets meer kansen. CasasPa en Truus betreden het terrein, zij komen naar Luchiano (013) aka DNA (De Nieuwe Afellay) kijken. Uiteraard heeft CasasPa zijn camera bij zich en zo komt CasaSpider zelf ook eens in beeld.

10.09.2011: Rijen C4 wint uit bij BSV Boeimeer C5 met 0-1; Jorg en Wesley. Klik voor groter.Later vraagt Meram of CasasPa misschien mijn camera heeft geleend. Ik antwoord dat het zijn eigen camera is en dat ik het bloggen niet van een vreemde heb. Immers, als wij vroeger op vakantie gingen kwam CasasPa er aan met zijn cassetterecorder: "Hier CasasPa, het is nu blabla julie blabla en wij staan op het punt te vertrekken naar blabla. Nou Ilka, heb jij er zin in?" En dan duwde hij de microfoon onder de neus van mijn moeder. Daarna kwamen de kinderen aan de beurt.

Bij rust is het 0-0 en wij slenteren over het bruggetje richting de kantine, drinken koffie en mogen met de hete beker in de hand weer op weg naar het D-veld, via het bruggetje. Dit om aan te geven dat het best een eind is. Het is een gezellige boel langs het veld en het heeft wel iets weg van een camping. In de tweede helft zet Boeimeer aanvankelijk druk en zijn er een paar afstandsschoten van de blonde visser.

Het klamme, warme weer eist zijn tol. Als ik na n minuut in de tweede helft Luchiano toeschreeuw dat hij wat meer moet lopen, antwoordt hij: "Ik ben moe!" Na n minuut, wellicht is DNR (De Nieuwe Romario) een beter pseudoniem dan DNA. Gelukkig hebben ook de jongens van Boeimeer last van de hitte. In de 62e minuut breekt Luchiano door en wil uithalen. Zijn schot verandert onbewust in een assist op Abdullah die mooi binnentikt. We staan met 1-0 voor!

Het blijft spannend tot het eind, maar de Rijenaren spelen de wedstrijd professioneel uit. De eerste competitiewedstrijd in de vierde klasse C471 zit erop en de drie punten zijn binnen. Wederom lopen we over het bruggetje terug.

Net als het eerste van vv Rijen speelt het eerste van BSV Boeimeer in de derde klasse en raad eens wat, aanstaande zondag komt Boeimeer naar Rijen. Komt dat allen zien!

Scoreverloop Boeimeer C5 - Rijen C4 0-1:

62 0-1 Abdullah Kanbur

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

September 3, 2011

Rijen C4 - Terheijden C2 5-2 (Beker)

Na de zwaarbevochten overwinning op Veerse Boys van vorige week zaterdag treden de strijders van Rijen C4 woesdagavond aan tegen Terheijden C2. De ervaring leert dat ochtendwedstrijden ons niet bijzonder goed liggen, meestal is de C4 pas na ongeveer een half uur enigszins bij de les. Hoe zit dat met avondwedstrijden? We zullen het weldra zien.

31.08.2011: De verdediging van Rijen C4 heeft het druk in het bekerduel tegen Terheijden C2 maar we winnen met 5-2. Klik voor groter.Eerst de broodnodige informatie over Terheijden. Eerlijk gezegd dacht ik dat het Terheijde zonder 'n' was en het ergens bij Tilburg lag. Twee keer fout gedacht, CasaSpider! Het is Terheijden met een 'n', het ligt dichtbij Breda en is onderdeel van de gemeente Drimmelen. Haha, van de naam Drimmelen schiet ik altijd in de lach. Gek eigenlijk, immers ik heb jarenlang in Dommelen gewoond. Wat zegt Wikipedia over Terheijden:

Terheijden (Brabants: Traaie Terheijdens: Traoi) is een dorp in de Nederlandse gemeente Drimmelen, provincie Noord-Brabant vlakbij Breda. Het heeft per 1 januari 2006 6392 inwoners. Het is een straatdorp dat ontstaan is in de Middeleeuwen op een zandrug, de huidige Moerdijkse Weg. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog heeft de Terheijdense bevolking het zwaar te verduren gehad. Omdat de vestingstad Breda belangrijk was voor de bescherming van Holland, hebben zich rondom de stad meermalen harde gevechten afgespeeld tussen de Staatse en Spaanse troepen. In en om Terheijden hebben die troepen afwisselend hun tenten opgeslagen en forten gebouwd. Twee van die zogenaamde fortificaties zijn de Grote- en Kleine Schans. (Bron)

Het is een lekker avondje die woensdagavond, droog en zelfs bijna zonnig. Onze jongens hebben er zin in en Luchiano (013) is deze keer aanvoerder. De jongens van Terheijden zijn groot en klein, het verschil is opmerkelijk. Yusuf Kanbur, de vader van mer en derde van links op de traditionele rijtjesfoto, weet te vertellen dat Terheijden altijd al bekend stond om zijn lengte. Die van Rijen zijn altijd kleiner, gek is dat. Gezien die uitspraak hoort de in Santo Domingo geboren Luchiano echt thuis in Rijen, hier staat hij naast Tom Taekema.

31.08.2011: De verdediging van Rijen C4 heeft het druk in het bekerduel tegen Terheijden C2 maar we winnen met 5-2. Klik voor groter.Het is geen geweldige wedstrijd en Terheijden heeft aanvankelijk de overhand. In de zevende minuut staat het 0-1. Rijen heeft dan nog niets laten zien. Luchiano is niet in zijn normale doen, slechts n keer loopt hij er op zijn Lens-achtige wijze doorheen. Later als ik hem wat peper in de reet probeer te schreeuwen, wijst hij op zijn elleboog. Daaraan is hij de zaterdag daarvoor geblesseerd geraakt en in deze wedstrijd weer op gevallen. Jammer!

De gelijkmaker van mer Kanbur komt feitelijk uit de lucht vallen en met 1-1 gaan we de rust in. In het begin van de tweede helft krijgt Rijen een penalty van Marco die de wedstrijd erg strak leidt. De begeleiders van Terheijden zijn het er niet mee eens, maar zij gaan bijzonder professioneel en sportief met alle beslissingen om. Een compliment daarvoor, ook al is het sneu dat Terheijden het na de Tachtigjarige Oorlog ook nu weer zwaar te verduren krijgt.

In de 50e minuut haalt Wesley verwoestend uit vanaf een meter of 20 en de bal knalt hoog in de touwen. Dit is het breekpunt in de wedstrijd, Terheijden lijkt er niet echt meer in te geloven. Wesley is een van de uitblinkers en bijna herhaalt hij zijn kunstje luttele minuten later. De andere uitblinker van Rijen C4 is Jorg die achterin zoveel meters maakt en zoveel opruimt, maar hij doet dat elke week.

Uiteindelijk wordt het 5-2 voor Rijen, in de bekerpoule hebben we nog n wedstrijd te gaan.

Scoreverloop Rijen C4 - Terheijden C2 5-2 (Beker):

07 0-1
17 1-1 mer Kanbur
37 2-1 mer Kanbur (penalty)
50 3-1 Wesley Fischer
55 4-1 Abdullah Kanbur
69 4-2
70 5-2 mer Kanbur

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

August 28, 2011

Veerse Boys C2 - Rijen C4 0-1 (Beker)

Het heeft even geduurd, maar eindelijk mogen de voetballers van Rijen C4 in het nieuwe seizoen aan de bak voor een echte wedstrijd. De afgelopen trainingen verliepen veelbelovend. Ten opzichte van vorig jaar hebben enkele wijzigingen plaatsgevonden:

 • Jaap Evers verlaat het team en stapt over naar de B4.
 • Mike van Hees verlaat het team en stapt over naar de C1.
 • Ivar van Iersel verlaat het team en stapt over naar de C3.
 • Cihat Bulut verlaat het team en stapt over naar de C6.
 • Nieuw in de C4 is Tjeu Dekkers, die al eerder bij ons speelde in de D4.
 • Nieuw in de C4 is Jaap van Daal, speciaal gehaald als vaste keeper.

Wie goed kan tellen ziet dat de selectie is teruggebracht van 17 naar 15 spelers, hetgeen minder invalbeurten impliceert. Rijen C4 is ingedeeld in de 4e klasse C471, maar daarover meer in een volgend verslag. De eerste twee wedstrijden die we spelen zijn voor de Beker en zaterdag 27 augustus moeten we uit tegen Veerse Boys C2 in Raamsdonksveer. Raamsdonksveer, de volgende informatie is afkomstig van Wikipedia.

Raamsdonksveer (Veers: Ut Fr) is een plaats in de Nederlandse gemeente Geertruidenberg. Er ontwikkelden zich in de gemeente Raamsdonk twee kernen: Raamsdonk-dorp en Raamsdonksveer. Raamsdonk-dorp ontwikkelde zich als een op de landbouw gericht dorp, terwijl Raamsdonksveer, gelegen op de oever van het Oude Maasje, later de Bergsche Maas, zich meer ontwikkelde als een plaats van vissers, schippers, dijk- en polderwerkers en griendwerkers. In Raamsdonksveer vestigden zich zowel de Zusters van Schijndel als de Fraters van Tilburg. De zusters verzorgden onderwijs voor meisjes en leidden het Sint-Theresiaziekenhuis, dat echter uiteindelijk naar Oosterhout werd verplaatst. Ook verzorgden zij de bejaarden. De fraters verzorgden het onderwijs voor jongens, maar vertrokken in 1956, wegens gebrek aan roepingen.

27.08.2011: Rijen C4 wint verrassend maar verdiend het bekerduel uit in Raamsdonksveer tegen Veerse Boys C2, ondanks de plotseling opkomende hoosbui. Klik voor groter.Een intrigerende zin, dat gebrek aan roepingen, gezien de gebeurtenissen in de vijftiger jaren bij de toenmalige psychiatrische instelling Sint Joseph, tegenwoordig onderdeel van Daelzicht, in het Limburgse Heel. De patienten vielen onder verantwoordelijkheid van de Kleine Broeders van de heilige Joseph. Tot zover dit uitstapje. O ja, de Gebroeders Ko, bestaande uit de broers Ton en Gerard Koopmans, komen ook uit Raamsdonksveer.

Om half elf 's ochtends vertrekken we onder een stralend zonnetje naar Raamsdonksveer. Bij mij in de auto zitten behalve Luchiano (013) ook Fas en de nieuwe keeper Jaap. Een van de minpunten van het vorig seizoen was het ontbreken van een vaste keeper. Hierdoor moest iedere week opnieuw bekeken worden wie het doel ging verdedigen. Nu hebben we Jaap. Gezien het feit dat Rijen C4 een half jaar geleden nogal kansloos met 4-2 verloor van Veerse Boys C2, stel ik voor dat het hele team Jaap trakteert als hij de nul houdt.

Terwijl onze jongens zich omkleden, verzamelen de Rijen-ouders zich voor de kantine bij het hoofdveld. Tijd voor de traditionele rijtjesfoto en kijk eens wat een plezier we al hebben. De mannen van Veerse Boys staan al op het veld en ook de vervaarijke Baardman Radji Sachdev is wederom van de partij. "Wat zijn die jongens groot!", zegt een van de Rijen-dames. En dan die baard. Plotseling verdwijnen de spelers richting kleedkamer. De geel-zwarte shirts van Veerse Boys lijken teveel op het groen-geel van Rijen.

Even later komt de tegenstander het veld op in een soort van AC Milan-tenue, dat niet geweldig combineert met de geel-zwarte kousen. Tot zover mode-icoon CasaSpider. Door het vele ge-omkleed is er tijd voor een tweede rijtjesfoto. Raymond biedt aan dat ik er zelf een keer op mag en neemt de foto. "Je staat erop", zegt Raymond. Kunst, ik sta in het midden!

Als onze jongens het veld betreden, zegt Liset: "H, die van ons lijken ineens ook een stuk groter!" Wat blijkt, het veld ligt een paar centimeter hoger dan de tegels waar wij op staan. Trainer Ton is druk in de weer met het strikken van de veters van zijn zoon Rik. Niet bekend is of hij de veters van alle spelers heeft gestrikt.

De wedstrijd begint en het spel gaat op en neer. De zon schijnt, het kan zomaar een mooie dag worden. Rechtsbuiten Luchiano is beduidend sneller dan de linksback van Veerse Boys en gaat er regelmatig langs. Gevolg hiervan is dat hij flink wordt aangepakt. De vervaarlijke Radji neemt hem eerst te grazen met een elleboog op de kaak en duwt hem vervolgens onderuit in het strafschopgebied. Hier de gif-animatie, is het wel of geen penalty?

27.08.2011: Rijen C4 wint verrassend maar verdiend het bekerduel uit in Raamsdonksveer tegen Veerse Boys C2, mede dankzij onze nieuwe keeper Jaap van Daal. Klik voor groter.De familie Fischer komt iets later, dochter Tanisha heeft haar eerste wedstrijd voor Rijen D5 gevoetbald uit in Gilze met als resultaat een 4-2 nederlaag. Wesley is hierdoor de eerste helft reserve. Niet door de nederlaag van zijn zus in Gilze, maar door de late aankomst. Intussen neemt Raymond als een Louis van Gaal 2.0 een strategische positie onder het scorebord in.

De strijd op het veld gaat gelijk op en de 0-0 ruststand is een logische. Inmiddels ben ik verkast naar de overkant van het veld om betere foto's van Luchiano te kunnen nemen. Ineens slaat het weer om en begint het te stortregenen. Als de scheidsrechter fluit duiken de andere supporters de kantine in, zit ik klem op de tribune en durf de oversteek niet te maken. Zoveel regen is funest voor mijn kapsel.

In de tweede helft spelen beide teams nog fanatieker voor de winst. In eerste instantie is Veerse Boys iets sterker en ondanks de uitstekend keepende Jaap scoren ze ook. Gelukkig steekt onze grensrechter resoluut zijn vlag in de lucht voor buitenspel. De scheidsrechter keurt het doelpunt af en daar zwijnen we een beetje bij. Van de andere kant heeft de grensrechter van de tegenstander ook enigszins last van een opzwiepende vlagarm. Bovendien wordt een doorgebroken Luchiano vlak voor het strafschopgebied neergehaald, hetgeen normaliter een geheide rode kaart is. Die blijft uit. Nog steeds is het 0-0, maar dat had evengoed andersom kunnen zijn.

Het einde van de wedstrijd nadert, mijn stopwatch geeft de 36e minuut aan. Een helft bij de C-junioren duurt 35 minuten. Dan komt Abdullah aan de bal, ongeveer vanaf de 16-meter lijn krult hij de bal over de opspringende keeper hoog in de touwen. Een schitterend doelpunt en de ontlading is enorm bij het Rijen-publiek. Even later fluit de scheidsrechter af. We hebben gewonnen!

Het is een echte teamprestatie waarbij iedereen als winnaar van het veld gaat. Matchwinner Abdullah zetten we even speciaal in het zonnetje.

Scoreverloop Veerse Boys C2 - Rijen C4 0-1 (Beker):

70+1 0-1 Abdullah

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

August 26, 2011

Patent

Net voor het eind van de zomervakantie gaat Luchiano (013) met zijn opa op stap. Donderdag komt CasasPa hem thuis ophalen en het eerste verzetje is het bezoeken van de Europa League kwalificatiewedstrijd PSV-SV Ried. In de eerste helft kan PSV het verschil nog niet maken, maar in de tweede denderen ze over de Oostenrijkers heen. CasasPa en Luchiano hebben het geluk dat zij dan dicht bij het doel van Ried zitten met prima zicht op de wereldgoal van Lens, hier te zien op YouTube.

Donderdagavond blijft Luchiano in Dommelen slapen. Hij laat wat dingen op zijn iPod zien aan Truus en CasasPa en leert ze Wordfeud. Vrijdag zitten ze op een terrasje. CasasPa's telefoonabonnement bij KPN loopt af en wij proberen hem al een tijdje over te halen over te stappen naar T-Mobile, met een HTC of iPhone. Die vrijdagmiddag hakt CasasPa ineens de knoop door en koopt een iPhone met T-Mobile abonnement. Meteen daarna bekijken ze samen de laatste Harry Potter in de bioscoop.

In Rijen aangekomen moet eerst de nieuwe iPhone genstalleerd worden. De tijdelijke mini-simcard van KPN gaat erin en vervolgens wil het apparaat obligaat eerst met iTunes connecten. Even later kan CasasPa bellen met de iPhone. Niet slecht voor een 77-jarige!

Woensdag 24 augustus 2011 is Steve Jobs afgetreden als CEO van Apple. Jobs is pas 56, maar helaas zijn gezondheidsproblemen de reden. Het 'ontslag' van Steve Jobs leidde tot het volgende Twitterbericht: "Niemand mag nog ontslag nemen op een woensdag, want daar heeft #Apple nu een patent op."

August 21, 2011

Freudiaans

Overal duikt het op in mijn Twitter TimeLine. Over het algemeen ben ik enigszins allergisch voor rages, ik bedoel planking was nog wel aardig maar alles wat in hoog tempo daarna kwam? Neen, ik was nooit echt dol op Scrabble. Doe mij maar Risk. En altijd dat geruzie of een afkorting of een uitroep of een vreemd woord nu wel of niet mocht.

Enfin, de app waar het om gaat is Wordfeud. Het gekke is alleen dat ik iedere keer Wordfreud las. "Kom Luchiano (013), download die app en dan spelen we een potje", zeg ik tegen hem. "Welke app?", vraagt hij. "Wordfreud", zeg ik. "Kan hem niet vinden", zegt hij.

En na een tijdje: "Pap, weet je wel dat die app Wordfeud heet en niet Wordfreud?"
- "Ben je gek? Natuurlijk heet die Wordfreud!"
"Echt niet, kijk maar eens goed."

Verdomd!

August 18, 2011

The Spiders go Efteling

Voor een dagje Efteling met het hele gezin mag men wel een flinke prijs in de Staatsloterij winnen. Gelukkig zijn er veel kortingsmogelijkheden. Wij maken gebruik van gespaarde Airmiles, zo hoef ik 'slechts' 50 euro bij te betalen om naar binnen te mogen. Voordeel in deze tijd is dat de Efteling open is tot acht uur 's avonds. Nadeel is dat het in deze tijd bijzonder druk is. Voordeel van dinsdag 16 augustus is dat het een enorm mooie, zonnige dag is. En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Maar dat doen we niet.

Om ongeveer kwart over tien enteren we het Efteling-terrein. De eerste attractie is de Piraa en dat blijkt een schot in de roos. Diana (5) schatert het uit en gaat helemaal uit haar dak. Nu kan ik reeds voorwegnemen dat dat bij het tweede bezoek later die dag anders zal zijn...

Cliffhanger!

We nemen de bobsleebaan, eten een hapje en stomen door naar Joris en de Draak. Het is de eerste keer dat we deze attractie zien en het hoge houten gevaarte boezemt zeker respect in. Kan dat eigenlijk, respect inboezemen? We weten niet hoe lang de rij is en staan er uiteindelijk anderhalf uur in. De zon brandt op onze hoofden, maar het uitzicht op de twee dames voor ons verlicht het wachten, tenminste bij mij.

16.08.2011: The Spiders go Efteling, hier kijken we in het Sprookjesbos naar de Gouden Bal. Klik voor groter.De minimumlengte voor Joris en de Draak is 1.10 meter. Diana meet sinds kort 1.11 meter. Als we eindelijk bij het apparaat staan waar we in moeten stappen, meet een Efteling-medewerker Diana voor de zekerheid even na, mijn complimenten trouwens daarvoor. Ze slaagt voor de test en mag erin. Het gevaarte wordt in rap tempo naar boven getakeld en dan begint de afdaling.

Van die afdaling heb ik niet veel meegekregen. Een of andere gek brulde gedurende de volle twee minuten als een aangeschoten gorilla! Bovendien had ik mijn ogen stijf dichtgeknepen. Wel dacht ik een paar keer aan die arme Diana, zou die deze helletocht wel overleven met haar tere halsje? Als we er eindelijk uit mogen, straalt Diana. Ze vond het prachtig. Luchiano (013) vond het heftiger dan hij van tevoren had gedacht. Ik ook.

Het is tijd voor wat rustiger vermaak, daar is de rest van de familie wel aan toe. We besluiten op zoek te gaan naar het Sprookjesbos. Dat valt om den drommel niet mee. Lucy heeft haar leesbril niet bij zich en daarom zijn we aangewezen op Luchiano. De Map-Meister laat ons kilometers lopen, maar het Sprookjesbos vinden we niet. "Ja, hier moeten we links. Over dat bruggetje heen en dan zijn we er. H, waar is die nou? Oh, zijn er meer bruggetjes in de Efteling!?!" Zo ging dat ongeveer.

Eerst maar een ritje in Droomvlucht. Ook dit wordt een van Diana's favorieten. Het loopt tegen vijven en Lucy neemt het heft in handen. Dat is gek, binnen drie minuten lopen we in het Sprookjesbos. "Puur geluk", zegt Luchiano. Eigenlijk zijn we alleen op zoek naar de Sprookjesboom, maar die komt pas ongeveer als laatste aan de beurt. Het hoogtepunt voor Lucy en Luchiano is de trol die een verhaal vertelt en dat op het laatst onder een luid gebrom een grote tegel begint te trillen. Omstanders kijken verbaasd en nieuwsgierig hoe Lucy zich met haar naaldhakken staande houdt op een halve centimeter van de spleet.

Daar is de Sprookjesboom! Het is er druk. Geinig en leuk dat deze supereenvoudige 'attractie' nog steeds zoveel kinderen trekt. Ook Diana is gebiologeerd door de pratende boom met zijn donkerbruine stem. Als de boom zijn verhaal voor de vierde keer verteld heeft, hangt ze nog steeds aan zijn lippen. "Kom, we gaan", zeg ik tegen haar.

We hebben ongeveer dertig kilometer afgelegd en mijn voeten doen zeer. We besluiten als laatste attractie nogmaals de Piraa in te gaan. Ondanks het late tijdstip staat er weer een rij van circa een half uur. We nemen plaats in de rubberen band en maken ons op voor een relaxt tochtje dobberen over het water. Echter, tegen de avond zet het Efteling-management de apparaten waarschijnlijk allemaal op een tandje ruiger.

Ineens gebeurt het en krijgt Diana een enorme klets water over zich heen. Wij lachen ons allemaal een bult, maar dat valt niet in goede aarde bij onze prinses. Even huilt ze, maar gelukkig herpakt ze zich snel en dan breekt de lach weer door. Die lach wordt nog hartelijker als een minuut later CasaSpider onder een plas water wordt bedolven. Ternauwernood kan ik de camera en de iPhone in veiligheid brengen.

Het is het besluit van een heerlijk intensief dagje. Strompelend leggen we de lange weg naar de auto af. Terug in Rijen rijden we eerst langs de Chinese Muur. Bekaf zitten we even later aan de Babi Pangang en de kipblokjes met mihoen. Het wachten is nu op de dag dat Diana de 1.20 meter (Vliegende Hollander) en 1.30 meter (Python/Vogelrok) passeert.

Het album Efteling 2011 staat met 48 foto's online. Enjoy!

August 15, 2011

Virtuele woede

Het is zondagochtend en op het aanrecht staat wat afwas. Glazen van zaterdagavond en de resten van het ontbijt van die morgen. "Kom Luchiano (013), we gaan afwassen", zeg ik. Na zovele jaren is Luchiano een open boek voor mij en daarom kan ik zijn antwoord wel dromen: "Aah, kunnen we dat straks niet doen?", of nog erger: "No way!"

"Pak die spullen van de tafel en breng ze naar de keuken", ga ik onverdoten door. Er staat een bord met wat ham, druifjes en nog wat etensresten. Luchiano zet het op het aanrecht, maar ook niet meer dan dat. "Sjongejonge, laat je dat zo staan? Gooi die troep nou eens in de prullenbak, hoe denk je dat ik straks die bordjes zo kan afwassen met die etensresten erop?" Hij veegt het afval van het bordje af in de prullenbak, maar ik wil zo graag dat hij die dingen eens vanzelf doet. Die luiheid... wellicht schuilt er een goede automatiseerder in hem.

"Jongen, wanneer doe jij eens iets vanuit jezelf? Altijd ben je alleen maar bezig om overal zo snel mogelijk vanaf te zijn. Als jij het laatste wc-papier opmaakt denk je 'Fijn! Er was nog net genoeg voor mij!' in plaats van 'Oh, oh, nu heeft de volgende een probleem. Ik ga snel even een paar nieuwe rollen halen'".

Ik begin op stoom te raken.

"Eigenlijk moet jij eens de hele afwas in je eentje doen, dan zie je pas wat er allemaal moet gebeuren. Alhoewel, in plaats van het afval weg te gooien, probeer jij het vast door de gootsteen te drukken. En vervolgens is de gootsteen verstopt! En wie zijn probleem is dat? Neen, natuurlijk niet het jouwe!"

Inmiddels ben ik aardig pissed-off. Luchiano ziet het eens aan en schiet in de lach: "Pap, nou ben je kwaad over iets dat ik geeneens heb gedaan, haha". Ergens heeft hij een punt. Feitelijk is de titel niet correct en moet hij als volgt luiden: "Rele woede over virtuele situatie". Of zoiets.

July 26, 2011

Bespot de Spotvogel

Eens kocht ik een boek, ja het is echt waar, van Raymond Smullyan. De titel luidt: "Bespot de Spotvogel" en de isbn is 90 269 4302 4. Sinds kort heb ik het boek teruggevonden en nu ligt het bij ons op het toilet. In tegenstelling tot wat Luchiano (013) dacht, gaat het boek niet zozeer over vogels als wel over logica.

Het eerste gedeelte van het boek is gevuld met logische raadsels met als thema bijvoorbeeld Ridders en Schurken. Ridders spreken altijd de waarheid en Schurken liegen altijd. Zie onderstaand voorbeeld.

De volgende dag kwam ik een eilandbewoner tegen die zei: 'Mijn vader zei eens dat hij en ik verschillende types zijn, de n een Ridder en de ander een Schurk.' Kan zijn vader dit werkelijk gezegd hebben?

Denk er maar eens over na. Het tweede gedeelte van het boek is het interessantste. Tegen Luchiano zeg ik: "Probeer maar eens een stukje te lezen, na drie bladzijden stond mijn hoofd op zijn kop". Tot mijn verbazing begint hij er nog aan ook. Na korte tijd schiet hij in de lach: "Papa, na vijf regels snap ik er al niets meer van!" Hieronder het begin van hoofdstuk 9, Bespot de Spotvogel.

26.07.2011: Bespot de Spotvogel van Raymond Smullyan heb ik al ongeveer 30 jaar in mijn bezit, maar snappen doe ik het nog steeds niet. Klik voor groter.

Er bestaat een betoverd woud dat bewoond wordt door sprekende vogels. Gegeven zijn de willekeurige vogels A en B; wanneer je de naaam van B roept naar A, dan zal A reageren door de naam van een bepaalde vogel naar jou te roepen; deze vogel duiden we aan met AB. AB is dus de vogel die door A wordt genoemd na het horen van de naam van B. In plaats van steeds de onhandige formulering 'de reactie van A op het horen van de naam B' te gebruiken, zullen we eenvoudigweg zeggen: 'de reactie van A op B'. Dus AB is de reactie van A op B. Algemeen: de reactie van A op B is niet noodzakelijk gelijk aan de reactie van B op A - in symbolen: AB is niet noodzakelijk dezelfde vogel als BA. Ook: Wanneer gegeven zijn drie vogels A, B en C, dan is de vogel A(BC) niet noodzakelijk dezelfde als de vogel (AB)C. De vogel A(BC) is de reactie van A op de vogel BC, terwijl de vogel (AB)C de reactie is van de vogel AB op de vogel C. (...) Spotvogels: Met een spotvogel wordt bedoeld een vogel S zodanig dat voor iedere willekeurige vogel x de volgende voorwaarde geldt: Sx = xx. S wordt spotvogel genoemd om de eenvoudige reden dat zijn reactie op iedere willekeurige vogel x dezelfde is als de reactie van x op zichzelf - met andere woorden: S bootst x na voor zover het diens reactie op x betreft. Dit betekent dat je, wanneer je x roept tegen S of wanneer je x roept tegen hemzelf in beide gevallen hetzelfde antwoord krijgt. Samenstelling: nog een laatste technisch detail voordat de pret begint: wanneer gegeven zijn de willekeurige vogels A, B en C (niet noodzakelijk verschillend van elkaar), dan wordt gezegd dat de vogel C A samenstelt met B indien voor iedere willekeurige vogel x de volgende voorwaarde geldt: Cx = A(Bx). Dat wil zeggen: de reactie van C op x is dezelfde als de reactie van A op de reactie van B op x.

Let wel, dit is slechts de eerste pagina van het hoofdstuk. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat met name Feyenoord-supporters zich verrassend goed thuisvoelen in het betoverde woud.

Eens kocht ik een boek, maar ik heb het nooit helemaal uit kunnen lezen.

July 23, 2011

Diana is een hengst

Als Diana (5) de laatste weken iets op televisie ziet, verplaatst zij zich altijd in een van de hoofdpersonen. "Ik ben die-en-die, wie ben jij?", vraagt ze dan. Een hoofdpersoon kan een mens, een tekenfilmfiguur, maar evengoed een dier zijn.

We kijken naar Holland's Got Talent (sic!) en er is een meisje dat iets met een paard gaat doen. In het begeleidende filmpje zien we het meisje bij haar thuis in het weiland lopen met het betreffende paard.

"Ik ben dat paard", roept Diana onmiddellijk.
"Dat lijkt mij sterk, want het is een mannetjespaard", zeg ik.
"Nietes, het is een vrouwtjespaard", protesteert Diana.

Luchiano (013) en ik geven elkaar een knipoog, immers er bungelt overduidelijk iets van een centimeter of veertig tussen de achterbenen van het paard.
"Je hebt gelijk", het is een vrouwtjespaard", geven we ruiterlijk toe.

July 5, 2011

Een vrije dag

Na vorige week vier dagen ziek te zijn geweest en afgelopen maandag een Crash Course Data Vault te hebben gevolgd, is het dinsdag hoogste tijd voor een dagje vrij. Om even op adem te komen.

De pijn in de linkervoet werd veroorzaakt door jicht, dat is voor mij zo helder als een klont. Toch wil ik dinsdagochtend bloed laten prikken om te zien of de diagnose klopt. Ook al heeft de huisarts gezegd dat het niet zeker is dat de jicht nog aangetoond kan worden. Eerst breng ik Diana (5) naar school en rij dan 200 meter verder naar het laboratorium in de Pastoor Oomenstraat waar ik vijf minuten later alweer naar buiten loop.

Een vrije dag dient men volgens de Calvinistische leer nuttig te besteden en daarom ga ik naar de Biergrens in Baarle-Nassau om een kratje Westmalle Dubbel, een kratje Westmalle Tripel, een kratje Duvel, een kratje Jupiler en een paar flesjes Guinness in te slaan. Bij de krat Duvel zit een gratis, speciaal glas uit de Duvel Collection die gepresenteerd wordt op een afgrijselijke website waar men gedwongen meer dan een minuut op het laden van de animatie wacht: 1998?

05.07.2011: Wat doet men op een vrije dag? Bier halen en de auto wassen, zo die is weer schoon. Klik voor groter.Onbewust kies ik het glas van Daan Stuyven, maar die van Parra is stukken mooier. Verder houd ik het voor gezien op de Duvel-site, dit is echt het allerslechtste wat ik sinds lang heb gezien. Gelukkig hebben ze van bier maken meer verstand. Onderweg naar huis stop ik bij Shell tankstation Van Dorst, officieel sponsor van vv Rijen. Niet om te tanken, maar om de auto eens grondig te wassen.

Vrijwel meteen daarna is het tijd om Diana op te halen van school. Ze is dolblij als ze me ziet en zegt zelfs dat ze hoopt dat ik haar altijd op kom halen. "O ja, waarom?", vraag ik nieuwsgierig. "Jij bent zo groot, ik kan jou meteen zien als ik uit school kom", luidt haar antwoord. "Maar mama is lekker bruin, die valt ook op", probeer ik. "Ja, maar ze is wel een beetje klein", besluit Diana de discussie.

's Middags brengen Luchiano (013) en ik Diana weer naar school, samen met een bak speelgoed die Lucy 's ochtends heeft schoongemaakt voor de schoolvakantie. Juf Eva, de vervangster van de zwangere juffrouw Monique, is er blij mee en dat maakt ons mannen ook weer blij. We rijden door naar Formido en de Boerenbond voor een verlengsnoer een een Lavendelplant.

Om kwart voor drie vertrekken Luchiano en ik naar het Beatrix College in Tilburg waar we een afspraak hebben met juffrouw Mirjam Wolff en mentor Chris Huijbregts. Er was een akkefietje dat Luchiano overigens uitstekend heeft opgelost, maar waarover we even van gedachten willen wisselen. Als we het schoolterrein oplopen komt Chris ons tegemoet. Hij feliciteert Luchiano: "Je bent bevorderd naar 3TL", zegt hij. Dat is goed nieuws.

Gemiddeld staat hij ongeveer op een 7 en dat bijna zonder studeren. Ook de andere zaken zijn in orde, dinsdagmorgen moesten de boeken ingeleverd worden samen met een lijst. Dit is zonder problemen gelukt. Vrijdag komen de scholieren voor het laatst naar school om hun rapport op te halen. Daarna begint de grote vakantie. Het gesprek met Mirjam en Chris verloopt prima en benadrukt voor mij het positieve gevoel over het tweede leerjaar dat een stuk beter verlopen is dan het eerste. Straks gaat Luchiano met zijn dertien jaar naar de derde klas en dat is toch geen geringe prestatie.

De vrije dag zit er bijna op en dat geldt ook voor het Daan Stuyven-glas met Duvel.
In beide opzichten is dat wel een beetje jammer.

June 26, 2011

Met Brabant Water naar Diergaarde Blijdorp

Voor een luttel bedrag kunnen werknemers van Brabant Water lid worden van de Personeels Vereniging (PV). Zaterdag 25 juni organiseert de PV een uitstapje naar Diergaarde Blijdorp. Iedereen gaat er op eigen gelegenheid heen. We krijgen aanzienlijke korting op de entree, een gratis parkeerkaart en per persoon 15 blauwe Blijdorp-munten. Daar worden wij blij van!

De Spiders

Wie zijn wij? Wij zijn de Spiders. Om kwart voor negen zitten we in de auto en drie kwartier later staan we in de dierentuin. Jammer is dat het regent. Volgens de voorspellingen wordt het een redelijk mooie dag, maar daar is vooralsnog niets van te merken. We gaan eerst maar eens het Oceanium in, dat is tenminste overdekt.


25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter.

Diana (5) moet een beetje wennen, ze wil meteen gedragen worden wat ik dus niet doe en is bang voor een plastic haai! Lucy steekt er gewoon haar hoofd in. Als we na een uur uit het Oceanium komen, regent het nog steeds. We hebben drie paraplu's bij ons en een geel stuk plastic. Niemand wil dat aantrekken, immers men ziet er dan uit als een banaan. Drie keer raden wie uiteindelijk de pisang is.

De urinerende neushoorn

Regelmatig informeer ik of de familie iets wil eten of drinken. Lucy: "Jaja, dat vraag je anders nooit, krent. Maar nu je die 60 Blijdorp-munten hebt kan het niet op." En zo is het. De buien waaien langzaam maar zeker over. We zijn op zoek naar Bokito, maar kunnen die drommelse aap nergens vinden. We lopen langs de neushoorns. Eentje zit ongegeneerd in de sloot te urineren. Het gaat maar door, meer dan drie minuten! "Nu ben je zeker wel jaloers, CasaSpider", zegt Lucy knipogend.


25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter.

Na een tijdje komt een tweede neushoorn aanlopen. Hij inspecteert de urine en neemt er een slokje van. Daarna tilt hij zijn kop op. "Best lekker", lijkt hij te denken.

Bokito en de voortplanters

Nog steeds zijn we op zoek naar Bokito. Bij de Gorilla's zit hij niet en in het buitenverblijf spotten we hem ook niet. Dan maar bij de mensapen proberen en warempel, daar ligt No-Fear Bokito in een hoekje op de grond te slapen. Door het reflecterende glas is hij moeilijk te fotograferen. Flitsen mag niet en heeft ook geen zin. Ondanks dat hij slaapt ontbloten we onze tanden niet.

Net als we hebben geklaagd over het natte weer, stopt er een witte Bentley aan de rand van de dierentuin. Een bruidspaar stapt uit en snelt over de paden richting het restaurant in de Rivierahal. Die hebben pas pech met het weer. Ik probeer het positieve ervan in te zien en kom tot de conclusie dat we het park bijna voor ons alleen hebben.


25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter.

Als de kinderen even later in de Rivierahal een suikerspin eten, komen we het bruidspaar weer tegen. Snel schiet ik een foto. Thuis zie ik pas dat de fotografe er eigenlijk het leukst op staat, qua string. Lucy had dat natuurlijk al lang gezien.

We gaan weer op pad en lopen en lopen en lopen. Dierentuinen zijn grt! Is dierentuin wel de juiste benaming gezien het relatief grote aantal bomen en planten en de moeite die men moet doen om een paar dieren te zien? Diana loopt zonder te klagen mee, zo geobsedeerd is ze door de vele indrukken. We gaan wat gebouwtjes in met een donkere vleermuisgrot en de olifantenhal. Als we er langs lopen, gaat plotseling een deur open. Met ingehouden adem kijken we toe. Er komt een vrouw uit die bij de dierentuin hoort. Luchiano (013) schrikt zich een aap.

25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter.Het olifantenverblijf is leeg, er wordt onderhoud gepleegd. Wel zien we een beeldje met twee olifanten op elkaar, dat is vreemd. Voordat ik de foto kan maken moet ik een tijdje wachten op een vrouw van middelbare leeftijd die het beeldje minutenlang nauwkeurig bestudeert.

De tijger en de brutale prairiehond

Diana heeft twee favoriete dieren, zo blijkt. De ene is de zebra en de andere de tijger. De zebra's zitten op een afslag die we links hebben laten liggen, toch blijft ze erom zeuren. "Ik wil een zebra zien!" Ik zeg haar dat we zebra's zelfs in Rijen kunnen zien. "Nee, geen zebrapad, maar een zebrapaard!"

De tijgers zien we wel en oh, oh, wat zijn tijgers mooie en krachtige dieren. Vermoedelijk wel de mooiste dieren van de jungle, in ieder geval de dieren die mij het meeste aan mijzelf doen denken. Graauuwww! Een exemplaar zit in aanvalshouding op een rots. Zijn spieren zijn gespannen, het wachten is op het moment van de sprong. De reden is een klein meisje dat met een roze paraplu links en rechts voor zich op de stenen rand vlak voor het plexiglas tikt en neen, het is niet Diana. Ook al lijkt het op de foto dat hij haar aankijkt.

Het getik irriteert de tijger mateloos en hij schat zijn kansen in. Lucy ook, want die heeft weinig vertrouwen in de kracht van het plexiglas. Snel trekt ze Luchiano een eindje verderop. Na een tijdje laat de tijger het erbij zitten.

Regelmatig schiet ik wat Twitter-tweets de lucht in of upload een foto naar FaceBook. Het is grappig om tijdens het bezoek aan de dierentuin al reacties te krijgen, zowel van mensen binnen als buiten de hekken.


25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter.

Grote dieren zijn leuk, maar wat te denken van het grappige prairiehondje? Het leuke van dit diertje is dat men er heel dichtbij kan komen, op luttele centimeters, en er staat geen hek of andere beschutting. Het diertje kijkt mij brutaal aan, draait zich na een tijdje om en schopt met zijn achterpoten klodders modder over mij heen. Ja, dat is nog eens echt in contact komen met de natuur. "I'll call you lunch", bijt ik hem toe.

Meer Spiders

Het einde van ons avontuur is in zicht. We naderen de uitgang bij het Oceanium en komen langs het verblijf van de manenwolven. Toevallig komt er net een manenwolf aan die vlak voor ons blijft staan. Een meisje wijst naar de wolf en zegt tegen vermoedelijk haar kleine broertje van een jaar of zes: "Zie je hem?" Waarop het ventje antwoordt: "Ja, wie ziet hem nu NIET!" We schieten in de lach en het meisje zegt: "Oh, sorry hoor".


25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter.

De ijsberen zijn de laatste dieren van die dag. Indrukwekkend en mooi. Vanuit een gebouwtje heeft men van onderen uitzicht op het bassin. Een jong ijsbeertje speelt met een rood balletje, men krijgt er bijna zin van om mee te doen. Maar ik heb mijn zwembroek niet bij me.

Voor de laatste keer duiken we een restaurant in. Na de patat en de sat blijven er elf Blijdorp-munten over die we in de souvenirshop besteden. Luchiano wil een Tijger-Transformer-ding van tien euro wat ik een belachelijk idee vind en Diana een knuffelslang van 1.80 meter lengte. Dat sluit beter aan bij mijn gedachtenwereld en die kopen we voor haar. Luchiano kijkt wat beteuterd en dat is geen leuke manier om de dag af te sluiten. Daarom krijgt hij zijn Tijger-Transformer.


25.06.2010: Lucy en Diana (5) voor Diergaarde Blijdorp waar we een nat maar heerlijk dagje hebben beleefd dankzij de Personeels Vereniging van Brabant Water. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Buiten wil Lucy meteen een foto maken van CasaSpider met de twee kado's. Ik trek mijn ongelukkigste gezicht, just for the picture. Ondanks het slechte weer hebben we ons een dag lang prima vermaakt. Met dank aan de Personeels Vereniging van Brabant Water. O ja, 's avonds zijn we geradbraakt, waarvoor verder geen dank.

Meer foto's

Het album Brabant Water naar Blijdorp staat online met 67 foto's, waarvan u er hier al 17 heeft kunnen aanschouwen. Van dieren en Spiders krijgt men echter niet snel genoeg, toch?

June 13, 2011

In eigen hand

We hebben het ontbijt op, rusten even uit en dan vind ik het tijd om af te wassen. "Luchiano (013), kom we gaan afwassen." Mijn systeem is al volledig ingesteld op de riedel van antwoorden die volgt:

"Ah pap, dat kunnen we toch straks doen?"
Synoniem aan we laten de boel de boel tot er geen schoon bordje of vork meer in ons huis te vinden is.

"Ah pap, maar het is zo veel!"
Standaardantwoord van CasaSpider: "Ja, daarom moeten we het juist nu doen."

"Ah pap, maar het is zo weinig!"
Standaardantwoord van CasaSpider: "Oh, is het zo weinig? Dan doe je het toch lekker in je eentje?"

"Waarom ik? Jullie zijn lui en kinderarbeid is verboden!"
Fijntjes wijs ik hem erop dat wij slechts verplicht zijn hem voedsel en onderdak te verschaffen. Alle extra's moet hij verdienen.

"Ah pap, ik zit nt in een heel spannend spelletje..."
Dat is niet zo moeilijk, immers hij is de hele dag aan het spelen op zijn iPod hetgeen de kans op een vrij moment kleiner maakt dan het winnen van de Postcodeloterij.

Even inzoomen op het argument van het spannende spelletje. Mijn antwoord hierop luidt: "Ja jongen, als je nou slim bent dan zeg je de volgende keer zelf dat we gaan afwassen, als je een spelletje uitgespeeld hebt. Dan komt het jou goed uit en neem je het heft in eigen hand!"

(Natuurlijk moet hij dat dan wel doen voordat ik het zeg)

June 12, 2011

Luchiano en de drie stoelen


12.06.2011: Luchiano (013) denkt de klus met de drie stoelen sneller te klaren door het in n keer te doen. Klik voor groter. 12.06.2011: Luchiano (013) denkt de klus met de drie stoelen sneller te klaren door het in n keer te doen. Klik voor groter.
Na een gezellige BBQ moet er opgeruimd worden. Luchiano (013) denkt het sneller te kunnen door de drie stoelen in n keer te dragen. Hij heeft er in ieder geval lol in. 12.06.2011: Luchiano (013) denkt de klus met de drie stoelen sneller te klaren door het in n keer te doen. Klik voor groter.
12.06.2011: Luchiano (013) denkt de klus met de drie stoelen sneller te klaren door het in n keer te doen. Klik voor groter. 12.06.2011: Luchiano (013) denkt de klus met de drie stoelen sneller te klaren door het in n keer te doen. Klik voor groter.


May 7, 2011

Evolutie

Misschien is het een hersenspinsel mijnerzijds, maar ik heb zo het idee dat de evolutie tegenwoordig een stuk sneller gaat dan pak hem beet een miljoen jaar geleden. Luchiano (013) en ik doen de afwas of liever gezegd, ik dwing hem daartoe. Het gekke is dat het bijna altijd gezellig is, ook al ontkent de snaak dit in alle toonaarden.

We hebben het over school en dan specifiek over Luchiano's prestaties in relatie tot wat hij daarvoor doet.
Dat laatste is vrijwel niets.
Toch staat hij een 7 gemiddeld.
Hier ontstaat een klein verschilletje in perceptie.
Luchiano: "Da's toch juist knap, als je niks doet en toch een 7 gemiddeld staat?"
CasaSpider: "Ja jongen, als jij een uurtje per dag zou studeren zat je op het VWO."

Samen analyseren we de situatie wat dieper.
Laatst is er een onderzoek geweest waaruit naar voren komt dat een steeds groter percentage van hoog opgeleiden bestaat uit meisjes.
Die studeren veel serieuzer en bereiken daardoor meer.

"Het wordt tijd dat jongens er eens aan gaan trekken", zeg ik.
"Ach, ik ben gewoon slecht in Nederlands", zegt Luchiano.
"Meisjes hebben het straks voor het zeggen", zeg ik.
"Evaluatie", zegt Luchiano.

May 2, 2011

C'mon PSV!

Vraag mij niet waarom, maar Luchiano (013) is sinds jaar en dag fan van PSV. Als je het me toch vraagt, ik vermoed dat het te maken heeft met successen. De laatste tijd is PSV echter niet bepaald verwend, wie kan zich het laatste landskampioenschap nog heugen?

01.05.2011: Luchiano (013) en CasaSpider zijn bij PSV-Vitesse (2-1), met dank aan Raymond en Daan. Klik voor groter.Sinds wij in Nederland zijn en dat is september 2007 zijn we n keer in een voetbalstadion geweest, het was de Open Dag van Willem II. Daarna is het behoorlijk bergafwaarts gegaan met die club. Daan Bourgonje speelt net als Luchiano bij Rijen C4. Daan en zijn vader Raymond hebben een seizoenskaart bij PSV, maar de laatste thuiswedstrijd kunnen zij niet bijwonen wegens een vakantie naar New York.

Dat is leuk voor hun en leuk voor ons, immers Raymond biedt ons hun kaarten aan en omdat het de laatste thuiswedstrijd van PSV betreft mogen we tevens de overgebleven consumptiemunten opmaken. Wat een service! En zo gaan Luchiano en ik zondag met de trein naar Eindhoven voor de confrontatie PSV-Vitesse. Heb ik meteen voordeel van mijn NS-trajectkaart, want op andere trajecten dan Rijen-Den Bosch geldt een korting van 40% voor mijn medereizigers en mijzelf.

Van Rijen tot Tilburg Universiteit zitten we in een moderne Sprinter, daarna in zo'n oud en een zelfs een beetje vies treinstel. Ach, zo lijken wij weer iets schoner. In Eindhoven is het druk. Bij een stand in de buurt van het PSV-stadion eten we een hamburger en ondanks dat het vroeg is zoeken we al snel onze plaatsen op in vak NN, boven bijna in de nok van het stadion, om niets van het gebeuren te missen.

Het stadion is nog bijna leeg, maar dan zie je des te beter hoe steil het is. We krijgen bijna last van hoogtevrees. "Sjonge, hoe durven die mensen te gaan staan om te juichen?", vraagt Luchiano zich af. Als er eentje valt, gaat de rest mee. Op elke stoel ligt een opgerold rolletje folie, waarom? We hebben geen idee.

Het zonnetje schijnt en de muziek staat lekker hard. Op de grote schermen worden oude successen van PSV getoond, tsja met de nieuwe valt het een beetje tegen. We hebben al berekend dat in het ideale geval Twente van Willem II wint en Ajax gelijkspeelt bij Heerenveen. Aha, daar komen de matadoren het veld op om onder luide toejuichingen aan de warming-up te beginnen.

01.05.2011: Luchiano (013) en CasaSpider zijn bij PSV-Vitesse (2-1), met dank aan Raymond en Daan. Klik voor groter.Als de wedstrijd begint wordt er afgeteld van tien naar nul. Harde muziek en een enorm gejuich en dan blijkt waar die opgerolde folierolletjes voor dienen, iedereen gooit ze als lange linten naar beneden. Het ziet er gaaf uit.

PSV is duidelijk beter dan Vitesse, maar speelt niet echt als een kampioensploeg. In het stadion is goed te zien wie er wel en wie er niet mee kunnen, tenminste op die dag. Vooral Marcus Berg moet het ontgelden, behoudens een mooi doelpunt bakt hij er werkelijk niets van. Op een bepaald moment sijpelt door dat Ajax in Heerenveen achter staat. Het leidt tot een explosie van vreugde die helaas van korte duur is na de gelijkmaker van Sulemani.

Waar ik Luchiano met moeite voor de televisie krijg is hij bij de live-wedstrijd een stuk enthousiaster. Als de 42e minuut op de klok staat roept hij verbaasd: "H, is de wedstrijd al zo lang aan de gang?" Het is de beleving, het fluiten dat zo hard klinkt en natuurlijk het C'mon PSV!

PSV wint met 2-1, maar toch is de stemming ietwat gelaten. Dat wordt veroorzaakt door de overwinningen van Ajax en Twente, hierdoor doet PSV definitief niet meer mee voor het kampioenschap. Het bericht dat Feyenoord bij VVV met 3-2 ten onder gaat wordt met gelach ontvangen.

Na afloop eten en drinken we wat en dan is onze mannendag alweer ten einde. Een geslaagde middag en Luchiano wil snel weer naar een wedstrijd van PSV. We zullen wel zien. Raymond en Daan, hartelijk dank voor dit uitje.

April 27, 2011

Face Shuffle

Luchiano (013) is in zijn nopjes met de iPod Touch, wat zeg ik iets teveel in zijn nopjes. Restrictief beleid ten aanzien van het gebruik en een apert verbod op het meenemen naar school, het zijn dingen waarop onze huisjunk emotioneel reageert: "Dat kun je niet maken, die iPod is een verlengstuk van mijn lichaam!"

Toch blijft het een mooi apparaat. Een grappige, gratis app kan gezichten op een foto verwisselen. Luchiano probeert het eerst uit met Diana, hij maakt een foto van hun beiden, schudt de iPod en floep, Diana's gezicht zit op Luchiano's lichaam en andersom. Diana barst in huilen uit.

Dan ben ik aan de beurt. Het origineel is de basis en wie heeft er de meeste reden tot huilen dan wel lachen?

Verder is er vooral spanning, woensdagmiddag wordt CasasPa in het Catharina-ziekenhuis te Eindhoven aan zijn hart geopereerd. Donderdag hopen we hem gezond en wel aan te treffen. CasasPa, sterkte en succes!

April 23, 2011

Rijen C4 - Madese Boys C3 4-3

Zaterdag is het werkelijk een schitterende dag met een stralende zon en zo hoort het ook. Rijen C4 speelt zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Madese Boys C3 uit Made. Een bijzondere naam, dat Made. Stel je hebt een fabriek in Made en je maakt wat, kun je eronder schrijven: "Made in Made". Die flauwe grap hebben ze in Made vast vaker gehoord.

Wat veel erger is voor het 11.340 inwoners tellende dorp is het feit dat Made in de gemeente Drimmelen ligt en dat terwijl het gemeentehuis in Made staat. Grote genade, je zult maar in Drimmelen liggen. Het centrum van Made bestaat uit een stervormige structuur met als middelpunt het Molenplein (Gaymansplantsoen, sic!), waar eens een windmolen stond.

Elk jaar vindt in Made een belangrijke gebeurtenis plaats: Made's Powerweekend, een tractorpulling evenement. Uit dit befaamde dorp komen dus de Madese Boys waarvan de C3 hier warmloopt, iedere speler in zijn eigen ritme.

23.04.2011: Rijen C4 in de personen van Cihat, Abduallah en Ivar zwaar in de aanval op Madese Boys C3; uiteindelijk winnen we met 4-3. Klik voor groter.Al snel na de aftrap blijkt dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn en dat levert de leukste wedstrijden op. Via 0-1, 2-1, 2-2, 3-2 wordt een 3-3 ruststand bereikt. Het had evengoed andersom kunnen zijn.

In de tussentijd is er uiteraard tijd voor de traditionele rijtjesfoto, deze keer in een lekker zonnetje. Iemand een idee wat het H-Woord is? Het begint natuurlijk met een "h", euhm herder, hekwerk, hakbijl, hypo... ik geef het op.

Luchiano (013) speelt geen denderende partij maar daarvoor is het feit dat hij de hele week ziek is geweest een vorm van excuus. Toch toont hij spelinzicht als hij een lange Madese Boys-speler op het juiste moment een duwtje geeft waardoor hij er even later met de bal vandoor kan, de tegenstander toch ietwat onthutst achterlatend. De Nieuwe Toivonen?

Opvallendste speler bij Madese Boys is een donkere jongen met uitschuifbare benen. Gelukkig zijn onze verdedigers vandaag goed bij de les, waarbij Jorg (koppend) en mer Kanbur speciale vermelding verdienen. In de aanval blinken Mike en Abdullah uit, die beiden goed zijn voor twee doelpunten. In het doel staat deze keer Martijn die zichzelf heeft aangeboden. Hij doet het zeker niet slecht. H, nu weet ik ineens weer waar het H-Woord voor staat!

In de tweede helft wordt slechts nmaal gescoord en wel door ons. Dat is mooi, want zo eindigt de wedstrijd in een 4-3 overwinning. Tussendoor zijn Lucy en Diana (4) per fiets gearriveerd en daar komt Rijens clubicoon Herman al aanracen op zijn scootmobiel. Het levert een mooi plaatje op met Oud en Jong. Na 70 minuten ploeteren in de hitte zijn de jongens uitgeput hetgeen alleen maar mooi is voor het verloop van de rest van de dag. Vrolijk Pasen!

Scoreverloop Rijen C4 - Madese Boys C3 4-3:

07 0-1
09 1-1 Mike
14 2-1 Mike
25 2-2
27 3-2 Abdullah
35 3-3
42 4-3 Abdullah

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

April 17, 2011

Neerlandia'31 C2 - Rijen C4 9-1

Het CasaLog staat een weekje stil en tot veler verbazing draait de wereld gewoon door. Had ik niet verwacht. Van elke voetbalwedstrijd van Luchiano (013) bestaat een verslag, immers dat is handig voor later als hij bij Barcelona speelt. Indien dat het geval is lacht de huidige C2 van Neerlandia'31 uit Dorst daar vast smakelijk om, lees maar verder.

16.04.2011: Rijen C4 gaat op bezoek bij Neerlandia'31 C2 in Dorst, het wordt een afdroogpartij: 9-1. Klik voor groter.We moeten naar Dorst, het dorp dat op de weg van Rijen naar Breda ligt. Over Dorst schreef ik al eens eerder, wat is de associatie tussen Dorst en Voetbal International. Enige kennis van Spaans dan wel Unix is hierbij wel handig.

De leiding van Rijen C4 vindt het een goed idee als de voetballers alsmede zoveel mogelijk ouders per fiets (sic!) van Rijen naar Dorst reizen. Zijn ze nu helemaal gek geworden? We zitten toch niet bij een wielrenvereniging? Luchiano rijdt lekker met ons mee in de auto, de ketting van zijn fiets heeft het begeven en het vehikel staat ter reparatie bij fietsenmaker Bart Ketelaars.

CasasPa en Truus moeten die ochtend in Dongen zijn en maken van de gelegenheid gebruik om De Nieuwe Afellay (DNA) weer eens in actie te zien. Links zit CasasPa op het terras met uitzicht op het overzichtsbord van het complex waar men niet snel verdwaalt. Neerlandia'31 C2 staat op een tweede plaats in de vierde klasse C472, een stuk hoger dan Rijen C4 derhalve.

Als de wedstrijd van start gaat posteer ik me gewoontegetrouw aan de rechterflank van het veld, dichtbij het vijandelijke doel. Hopend op splijtende acties van Luchiano. Dat zit er die dag helaas niet in. Rijen bakt er werkelijk helemaal niets van en we kunnen met een gerust hart op die betreffende rechterflank gaan picknicken, de bal komt er niet eens in de buurt.

Neen, de actie is duidelijk aan de andere kant. De ene goal na de andere valt en na 35 minuten staat het 7-0 voor Neerlandia'31. Een tikkeltje geflatteerd, want 12-0 had de verhoudingen beter weergegeven. Het geeft me alle tijd om foto's te schieten van oma Truus die samen met Lucy en Diana (4) langs de kant staat. Let ook even op de blonde dame rechts van Diana die na het zien van CasasPa en CasaSpider met hun Panasonics zich afvroeg wat de pers helemaal in Dorst kwam doen. "Gewoon familiekiekjes schieten", antwoordde ik. "Aha, ja ik wil altijd alles weten", zei ze eerlijk.

16.04.2011: Ook Daan (links) van Rijen C4 kan het noodlot niet keren, we gaan met 9-1 ten onder tegen Neerlandia'31 C2 in Dorst. Klik voor groter.Keeper Fas heeft niet te klagen over werk, regelmatig mag hij bijna wanhopig in actie komen. Bij de rijtjesfoto gaat het nog wel, maar als ik tegen de rust even bij Raymond langs loop staat zijn gezicht niet bepaald vrolijk. En het wordt nog erger. Luchiano is na een kwartier in de eerste helft al uitgevallen wegens maagklachten en de tweede helft is koud begonnen als Diana op het terras begint te kotsen. Die ochtend hebben we eieren gegeten.

Als de boel is opgeruimd probeer ik haar op mijn arm in slaap te laten vallen. Van de wedstrijd kan ik niet veel meer zien en dat is jammer want Rijen speelt nu heel wat fanatieker. Plotseling is er consternatie als Rik door een tegenstander met diens schoen tegen zijn hoofd wordt geraakt. Hij ligt even beduusd op de grond.

Diana moet nogmaals kotsen en vlak voor tijd redt Mike de eer door de eindstand op 9-1 te bepalen. Wij willen snel naar huis, maar dan blijkt dat Rik in de kleedkamer flauw is gevallen. Ongelukkigerwijze valt hij met zijn hoofd tegen een bankje en weet even niet meer waar hij is. Hij mag door naar de Huisartsenpost in Oosterhout. Lucy rijdt op de fiets van Rik met de groep mee naar Rijen.

In de auto kotst Diana nogmaals, gelukkig kan Luchiano het meeste opvangen met wat extra meegenomen papier. Thuis proberen we haar weer wat op te kalefateren. 's Avonds komt trainer Ton de fiets ophalen. Gelukkig gaat het weer wat beter met zijn zoon Rik bij wie een lichte hersenschudding is geconstateerd. Dan realiseren we ons dat we helemaal vergeten zijn de fiets van Luchiano bij de fietsenmaker op te halen.

Neen, het is niet de beste zaterdag die we ons kunnen heugen. Maar ook dergelijke verslagen mogen niet ontbreken.

Scoreverloop Neerlandia'31 C2 - Rijen C4 9-1:

02 1-0
16 2-0
17 3-0
19 4-0
21 5-0
26 6-0 (penalty)
31 7-0
39 8-0
50 9-0
62 9-1 Mike

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

April 10, 2011

Bavel C4 - Rijen C4 1-8

*Alarm Sound*
*Alarm Sound*
*Alarm Sound*

Captain's Log: Zaterdag 09.04.2011 / 06:50 AM. Waarom doe ik net of ik in een aflevering van Star Trek zit? Beetje interessant-doenerij naar alle waarschijnlijkheid. Maar vroeg is het wel. Rijen C4 voetbalt vandaag uit tegen Bavel C4, in Bavel dus. Nu komt het leuke gedeelte van de vroege ochtend: Luchiano (013) wakker maken.

09.04.2011: Trainers Ton en Huub inspecteren de dugout van vv Bavel. Klik voor groter.CasaSpider: "Luch! Luch, opstaan! We moeten voetballen!"
Luchiano: "Neeeeeeeee!"
(Hij is zo toegewijd als het om voetbal gaat)

Het belooft een mooie dag te worden, maar op dit soort tijden is daar vooralsnog niet veel van te merken. Het is bepaald frisjes. We halen teamleider Marco Fischer en zijn zoon Wesley op en rijden naar het sportpark van vv Rijen. Van daaruit vertrekken we in colonne naar Bavel.

Bavel beschikt over een mooi sportpark met een kantine die meer van een gezellige kroeg weg heeft. Astrid & Jan, de ouders van Mike, zitten al aan de koffie en de thee. "Heb je gezien dat zelfs de koffiebekers Bavel-opdruk hebben", zegt Astrid. Het is gewoon ongelofelijk en ik maak er een foto waar kunstwerk van.

Buiten de kantine is een heus speelpark ingericht voor de kleinsten, zie Jan eens stralen op zijn wipkip. Trainers Huub en Ton inspecteren de dugout en wanen zich in kabouterland. Genoeg geleuterd, de jongens stappen het veld op. Bavel heeft drie punten meer dan onze C4, maar op het veld is dat niet direct te zien.

Rijen is sterker, ook al doet Luchiano het aanvankelijk kalm aan. Hij is bang voor zijn gekneusde vingers, helemaal nadat de Bavelse keeper boven op hem terecht is gekomen. Dan begint het te lopen. Luchiano krijgt de bal en schiet hem vanaf de 16-meterlijn feilloos in. Jammer dat hij een half metertje buitenspel stond en de goal terecht wordt afgekeurd. In de 19e minuut maakt hij zelf de actie en rondt op soortgelijke wijze af. Deze telt wel en we staan met 0-1 voor.

09.04.2011: Manmoedig gooit de verdediging van Rijen C4 zich in de baan van het schot. We winnen met 1-8 bij Bavel C4. Klik voor groter.De ruststand is 0-2 door een mooi doelpunt van Abdullah. Met vier wissels komt Rijen in de tweede helft nog sterker uit de startblokken. De grensrechter van Bavel begrijpt er niets van, het lijkt wel of zijn jongens het voetballen hebben verleerd verzucht hij. Als Feyenoord-supporter begrijp ik donders goed wat hij bedoelt.

Rijen loopt uit naar een 1-8 eindstand, welk een weelde. Luchiano heeft zijn eerste hattrick ever gescoord, hij is er enorm blij mee. "Gaan we dan vandaag die iPod Touch kopen?", vraagt hij. Daar zeurt hij al maanden om en we hebben zelfs een heus schema in de kast hangen met een puntensysteem. Officieel krijgt hij de iPod bij 50 punten, maar na een eerste hattrick knijpt men een oogje dicht.

"Nee", zeg ik. "Volgende week slaan we eerst weer een raam dicht tegen je vingers en mag je de hele week niet trainen. Dat lijkt vooralsnog de manier te zijn om hattricks te scoren." Blent vult aan: "Ja, maar dan moeten we ook net zo vroeg spelen als vandaag."

Sport en bijgeloof zijn twee dingen die bij elkaar horen. In de najaarscompetitie speelden we thuis tegen Bavel C3 en verloren met 1-7. Het was op 9 oktober 2010, drie dagen nadat Anthonie Kamerling (Peter Kelder) zelfmoord pleegde. Als we zaterdagmiddag thuis komen van een rondje shoppen in Tilburg horen we het vreselijke nieuws dat de 24-jarige Tristan van der Vlis in een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn een bloedbad heeft aangericht. Zeven doden en vijftien gewonden tot nu toe. Tristan pleegde zelfmoord, maar waarom sleurde hij willekeurige onschuldigen mee in zijn noodlot?

Het is triest, maar tegen de wanhoopsdaden van een gek kan men zich niet wapenen. Tot besluit een aantal foto's van de befaamde Rijense rijtjes alsmede de verdediging die met de 18x zoom van de Panasonic FZ38 eindelijk goed in beeld komt.

 • Van links naar rechts de vaders van Ivar, Daan en Mike en de moeders van Martijn, Jorg en Mike.
 • In de tweede helft staan de Rijen-fans, behalve Blent die betaald heeft voor zijn zitplaats.
 • De verdediging stoomt op.
 • Jorg springt, Tom (l) en Mike (r) kijken enigszins geschrokken toe en Fas geeft geen krimp in het doel.
 • De reusachtige mer Celik boezemt ontzag in bij de tegenstander en kopt de bal weg.

Scoreverloop Bavel C4 - Rijen C4 1-8:

19 0-1 Luchiano
34 0-2 Abdullah
52 0-3 Mike
55 0-4 Mike
61 0-5 Jaap
63 0-6 Luchiano
67 0-7 Luchiano
68 1-7
69 1-8 Jaap

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

April 6, 2011

Vingers

Vingers, je gebruikt ze de hele dag. Vaak onbewust, soms geconcentreerd. Net als bij meer lichaamsdelen merk je echter pas echt dat je ze hebt in geval van extreem gevoel: pijn dan wel genot.

04.04.2011: Een assertieve vrouwelijke klasgenoot slaat het raam dicht met de vingers van Luchiano (013) ertussen. Klik voor groter.Toen Luchiano (013) in het computerlokaal van het Beatrix College het raam open wilde en een vrouwelijke klasgenoot niet, voltrok zich een kleine ramp.

Het meisje zwiepte het raam dicht terwijl Luchiano's hand er nog tussen zat.

Au!

Door ruis in het telefoongesprek dacht ik aanvankelijk dat zijn hele hand gebroken was en ik spoedde mij naar huis. Twee vingers bleken zwaar gekneusd. De huisarts denkt niet dat ze gebroken zijn.

Het meisje vroeg de volgende dag hoe het ermee ging. Dat is toch wel lief van haar.

Typisch zo'n gebeurtenis waarop je later terugkijkt van: "Met dat raam verbrijzelde ze mijn hand, maar nu zijn we alweer twaalf jaar getrouwd."

Vervolgens zwenkt de camera door de huiskamer waarin vier kinderen gezellig met lego spelen. Van alle kinderen zijn diverse vingers ingezwachteld. Aan de kozijnen van de ramen kleeft vers bloed.

April 4, 2011

Het nut van een zoon

Soms als ik Luchiano (013) urenlang achter de PC een of ander dom spel zie spelen, denk ik weleens: "Liet hij het toetsenbord maar eens zo ratelen voor een werkstuk." Meteen besef ik dat dit wel heel erg oubollig klinkt en dat treft, want zo ben ik nu eenmaal.

Diana (4) fietst niet zo vaak en in principe is dat mijn schuld. We gaan overal met de auto heen en ik spoor het fietsen te weinig aan. Van de andere kant, het kind kan zelf natuurlijk ook signalen geven. Een teken van initiatief. Lucy ziet Diana meer dan ik in haar schoolomgeving. De meeste kinderen kunnen zonder zijwieltjes fietsen. Diana moet dat ook kunnen, het hoort bij de opvoeding.


03.04.2011 Luchiano (013) leert Diana (4) fietsen, het Nut van een Zoon. Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Nu doet zich het vreemde fenomeen voor dat iemand die leert fietsen gemakkelijker hard dan langzaam fietst. Voor de leraar houdt dit in dat die tamelijk hard achter het fietsje aan moet rennen. Dit rennen gaat Luchiano beter af dan mij, als ik hardloop dreunt het Turfpad ook zo.

Enfin, Diana heeft vertrouwen in haar broer en hij heeft er plezier in om zijn zus te leren fietsen. En daar heb ik dan weer plezier in, het is het nut van een zoon. Lucy kijkt toe en probeert zich achter een lantarenpaal te verschuilen. Tevergeefs. De foto's zijn gemaakt vanuit ons zolderraam, op grote afstand derhalve. Dat is het nut van 18x zoom met de Panasonic FZ38.

March 26, 2011

Rijen C4 - Chaam C2 3-3

Vrijdagavond verslaat het Nederlands Elftal Hongarije in Boedapest met 0-4. Een uitstekende prestatie. Zaterdag ontvangt Rijen C4 als tegenstander Chaam C2. Het clubtenue van Chaam is oranje en waar eindigt Honga op? Precies, op Rije.

Voetbal maakt bijgelovig en als iemand daarover mee kan praten is het Blent Toker wel, de vader van Hasan-Ali. Op zeker moment is bij de Rijen C4-supporters het idee ontstaan dat wij verliezen als Blent komt kijken. Het resultaat gaat voor alles en Blent heeft uit teambelang wel eens een wedstrijd laten schieten. Prompt verloren we die wedstrijd ook.

Toch spreken mensen Blent erop aan. Als we voor de wedstrijd met de andere fans voor de kantine staan hakken we de knoop door. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor een correlatie tussen het al dan niet aanwezig zijn van Blent en nederlagen van Rijen C4. Laat dit gerucht hiermee voor eens en voor altijd de wereld uit zijn.

26.03.2011: Rijen C4 en Chaam C2 vechten voor de winst, CasaSpider gaat ervan op de artistieke toer. Klik voor groter.Chaam, waar komt die naam vandaan? Op de eerste plaats en niet onbelangrijk, de uitspraak van Chaam is Kaam. Dit weet niet iedereen. Sommigen zeggen dat Chaam komt van 'camba', dat mouterij betekent. Chaam kan ook zijn oorsprong vinden in de Keltische stam der Cambo (Wikipedia). Wie het weet mag het zeggen.

De wedstrijd begint en al in de eerste minuut mag Cihat aanleggen voor een vrije trap. De Chaam-keeper stopt de inzet met enige moeite, maar de terugspringende bal wordt door Luchiano (013) vakkundig het doel in gestift. Nu hebben we niet lang geleden ook eens na een minuut met 1-0 voor gestaan en toen gingen we de rust in met een 1-8 achterstand.

Zo erg is het deze keer niet. De ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd. Chaam speelt eufemistisch gezegd mannelijk, al vroeg in de wedstrijd krijgt Luchiano een beuk in zijn gezicht. Rijen laat zich niet de kaas van het brood eten. De normaal tamelijk rustige Hasan-Ali kleunt er ook flink in. Als een speler van Chaam gevaarlijk doorbreekt op rechts voert Hasan-Ali onder de ogen van zijn vader Blent een harde charge uit. De aanvaller van Chaam ligt op de grond. Het is een 'nuttige' overtreding, Hasan-Ali mag voor vijf minuten aan de kant.

Toch scoort Chaam tegen waardoor we met 1-1 de rust in gaan. Terwijl iedereen naar de kantine loopt word ik door onbekende krachten meegezogen. Zit ik in een Harry Potter-film? Een kwartier is uit mijn leven weggevaagd, een vreemd gevoel mag ik wel zeggen. 's Avonds bij het bekijken van de foto's zie ik tot mijn verbazing dit.

Huh?
Hockeymeisjes!

De tweede helft is zo mogelijk nog spannender dan de eerste. We komen op 2-1 en niet lang daarna maakt Chaam gelijk. De toeschouwers van beide ploegen doen zich gelden. Als Jaap in de 51e minuut de 3-2 scoort lijkt het niet meer verkeerd te kunnen gaan. Rijen blijft nu sterker en we krijgen nog een aantal kansen. In de tweede minuut van de blessuretijd slaat het noodlot toe. mer Celik kan de bal niet goed wegwerken en gelegenheidskeeper Tom Taekema moet ver zijn doel uit. Alles wat verkeerd kan gaan, gaat verkeerd en zo belandt de bal in het doel: 3-3. Meteen daarna fluit de scheidsrechter af.

Het gelijke spel voelt als een nederlaag. Gelukkig mogen Luchiano en ik de tas met voetbalkleren meenemen om te wassen, bij wijze van zout in de wonde. Tot slot enkele foto's van de titanenstrijd:

Scoreverloop Rijen C4 - Chaam C2 3-3:

01 1-0 Luchiano
27 1-1
43 2-1 Abdullah
46 2-2
51 3-2 Jaap
72 3-3

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

March 19, 2011

Right-Oh C2 - Rijen C4 6-1

19.03.2011: Onder de hoogspanningskabels van de Amercentrale gaat Rijen C4 -bzzz bzzz bzzz- met 6-1 ten onder tegen Right-Oh C2. Klik voor groter.Woensdag na de training biedt elftalleider Marco aan om Luchiano (013) en mij zaterdag op te halen voor de uitwedstrijd tegen Right-Oh C2 uit Geertruidenberg. Zo'n aanbod sla je niet af. Geertruidenberg ligt vlakbij knooppunt Hooipolder, het met afstand meest bijzondere knooppunt van Nederland. Over de naam zegt Wikipedia het volgende: "De naam Geertruidenberg of Mons Sancte Gertrudis is genoemd naar de Heilige Gertrudis van Nijvel. De stad kreeg deze naam in 1220."

Tot op heden kende ik alleen de Bende van Nijvel. Het sportpark van Right-Oh ligt zowat tegen de Amercentrale aan, de hoogspanningsleidingen lopen over het veld. De wedstrijd begint om 13:00 uur, maar als wij om 12:55 nog kalm aan de koffie zitten, blijken de jongens al te zijn begonnen. Hetzelfde gebeurt ook na de rust, het lijkt wel of men in Geertruidenberg geen seconde stil kan zitten.

"Dat komt vast door al die hoogspanning", denk ik bij mijzelf. "Bzzzzz-bzzzz-bzzzzzz", als men dat de hele dag door voelt wordt men vanzelf hyper. Later blijkt er een andere verklaring te bestaan, volgens Right-Oh diende de wedstrijd om 12:30 te beginnen. Maar het "Bzzzzz-bzzzz-bzzzzzz" vind ik toch grappiger.

Over de wedstrijd zelf, Right-Oh staat samen met Baronie bovenaan. Rijen doet echter niet (veel) onder voor de tegenstander. Abdullah krijgt een paar dotten van kansen en ook Luchiano toont zich aktief, totdat hij door een harde charge flink last krijgt van zijn liezen.

Waar Rijen de kansen laat liggen benut Right-Oh ze wel, het humeur van de reservebank is derhalve prima. Bij rust staat het ietwat geflatteerd 3-0. Bij het maken van de rijtjesfoto van de Turkse vaders vraag ik of ze iets vrolijker kunnen kijken. "Wat denk je zelf, met dit spel en een 3-0 achterstand?", werpen ze tegen. Voor het overige ondergaan de Rijen-fans het debacle allemaal tamelijk gelaten.

19.03.2011: Luchiano (013) wordt zwaar gehinderd door de keeper van Right-Oh C2 en Rijen C4 krijgt onterecht geen penalty. Klik voor groter.Zoals gezegd duurt de pauze niet lang en als Right-Oh op 4-0 komt lijkt de wedstrijd gespeeld. Kort daarna profiteert Mike van een foutje van hun keeper en maakt er 4-1 van. Weer krijgt Rijen een aantal kansen en corners.

Ivar draagt zijn steentje bij, Luchiano zet goed door en ontfutselt de doelman de bal. Ik sta een meter of vijf rechts van het Right-Oh doel en zie hem de bal al in het lege doel schieten. Tot ieders ontzetting en vooral de mijne vliegt de bal echter een flink eind naast de goal, precies in mijn voeten. Het lijkt wel of hij het expres doet.

Langs de zijlijn hoor ik Meram naar mij schreeuwen: "CasaSpider, ga in het doel staan!" Ja, misschien dat Luchiano dan het net weet te vinden? Achteraf zegt hij: "Zag je het dan niet? Dat die keeper mij gewoon vasthield? Dat had een penalty moeten zijn." Ik heb het niet gezien, maar kennelijk wel gefotografeerd. Inderdaad een opgelegde penalty.

Tussendoor een impressie, over het algemeen is het Rijen-management niet onder de indruk van de jeugdige scheidsrechter. Ik zeg: "Een mogelijkheid om aan de jongens te laten zien dat men zich over tegenslag heen moet zetten en niet klagen." Waar gaat het ook over, in de vierde klasse C472?

Okay, het helpt niet echt dat Mike er in de 69e minuut voor vijf minuten uit wordt gestuurd, voor een onschuldige opmerking. De wedstrijd is dan al lang gespeeld en eindigt in een verdiende 6-1 overwinning voor Right-Oh, hier vliegt er weer een in. Thuis hebben we meer energie dan gebruikelijk. Waarschijnlijk als gevolg van "Bzzzzz-bzzzz-bzzzzzz". Hoogspanning, sponsored by Essent and CasaShadow. Marco brengt ons veilig thuis en rijdt bijna meteen door naar Limburg. Morgen Roda JC-Feyenoord.

Scoreverloop Right-Oh C2 - Rijen C4 6-1:

05 1-0
21 2-0
35 3-0
51 4-0
56 4-1 Mike
68 5-1
73 6-1

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

March 13, 2011

The Fleez-Cake

13.03.2011: Analoog aan zijn favoriete speelgoed The Fleez jongleert Luchiano (013) met pannenkoeken: The Fleez-Cake. Klik voor groter.Luchiano (013) is een bijzonder kind, en dat is het. Qua speelgoed stelt hij geen hoge eisen, natuurlijk wil ook hij een Xbox 360, een PS3, een iPod Touch of hoe die apparaten allemaal mogen heten. Maar die krijgt hij niet. Okay, dan neemt hij genoegen met een simpel speelgoedding dat we bij Intertoys in Baarle Nassau kopen, hoe heet dat ding ook alweer, o ja een Fleez.

Een Fleez is een hardrubberen rondje met een doorsnee van een centimeter of tien. In het midden zit een knop waarmee je het rubber de andere kant in kan klappen. Vervolgens laat je het op de grond vallen en dan springt de Fleez zo'n twee meter de lucht in, liefst met een knal. Hij kost twee euro en Luchiano is er helemaal aan verslaafd.

Van spelen krijg je honger en zin in bijvoorbeeld pannenkoeken. Het toeval wil dat Luchiano goed pannenkoeken kan bakken. Hij ontkent dit stellig, in de hoop dat zijn moeder het voor hem doet. Deze keer is hij de sigaar en het leuke van Luchiano is dat hij overal wel een spel in ziet. Uiteraard moeten de pannenkoeken niet gewoon omgedraaid worden maar de lucht in vliegen.

Zo lijken ze een beetje op de Fleez. Wellicht kunnen we er een trademark van maken: The Fleez-Cake.

February 26, 2011

Rijen C4 - Good Luck C2 4-9

Zo hoor je er nooit iets van en zo is het Raamsdonksveer hier en Raamsdonksveer daar. Vorige week zaterdag speelden we uit in Raamsdonksveer tegen Veerse Boys C2, vandaag komt Good Luck C2 uit Raamsdonksveer op bezoek en morgen speelt Rijen 1 thuis tegen Veerse Boys 1, ook weer uit Raamsdonksveer. Laten we niet op de zaken vooruitlopen, maar hopelijk doen onze senioren het zondag beter dan de C4 vandaag.

26.02.2011: Gelegenheidskeeper Daan trapt uit terwijl Tom toekijkt; Rijen C4 gaat met 4-9 ten onder tegen Good Luck C2 uit Raamsdonksveer. Klik voor groter.Als we richting sportpark Vijf Eiken rijden, lijkt het een droge middag te blijven. De paraplu's laten we derhalve in de auto achter. Aangezien de kunstgrasvelden bezet zijn, mogen wij op het knollenveld. Het concept rijtjesfoto dreigt aan kracht te verliezen, of we gaan een nieuwe impressionistische fase in van chaos en wanorde. Misschien dat over 5000 jaar onderzoekers van een andere planeet juist deze opstelling fascinerend vinden. Wij maken dat niet meer mee.

De wedstrijd tussen Rijen C4 en Good Luck C2 begint werkelijk spectakulair. In de eerste minuut breekt Luchiano (013) op links door en passed de bal op het juiste moment naar de vrijstaande Abdullah. In zijn tweede poging scoort Abdullah en staan wij met 1-0 voor. Een voorsprong waar we helaas niet bijster lang van kunnen genieten, want na zes minuten leidt Good Luck alweer met 1-2.

Onze gelegenheidskeeper van de week is Daan. Zoals bekend hebben wij een chronisch keepersprobleem en moeten de jongens al dan niet vrijwillig rouleren. Daan heeft zichzelf aangeboden, maar heeft de pech net tegen deze sterke tegenstander aan de beurt te zijn. Als scheidsrechter Marco voor de rust fluit, staat het niet minder dan 1-8! Dat hebben we niet eerder meegemaakt en extrapolerend hangt er een 2-16 in de lucht.

Haast nog erger dan de ontluisterende tussenstand is de opkomende regen. Het is koud, nat en we staan ook nog eens achter. Leuk is anders, dan maar een alternatieve rijtjesfoto. In de tweede helft regent het lekker verder en treedt Rijen C4 aan met vijf wissels. Ook Good Luck heeft gewisseld en dat heeft tot gevolg dat de tweede helft een ander beeld oplevert. Rijen is iets sterker en we komen terug tot 3-8. Dan wordt Rik in het strafschopgebied onderuitgehaald, hetgeen een rode kaart en een penalty tot gevolg heeft. De penalty wordt keurig benut door mer Kanbur.

26.02.2011: In de tweede helft zorgen o.a. Martijn (r) en Fas (l) voor gevaar bij Rijen C4 tegen Good Luck C2 uit Raamsdonksveer, toch verliezen we met 4-9. Klik voor groter.Tijdens mijn rondje met de camera loop ik de grensrechter van Good Luck tegen het lijf. "Dat wordt zeker weer een heel verslag", zegt hij. "Ja, maar voor ons niet zo positief", antwoord ik. "Ik heb ze allemaal gelezen", zegt de grensrechter.

Aha, die ene lezer is hij dus! "Is die ene man er vandaag bij, waarmee jullie altijd verliezen als hij erbij is?", vraagt hij. "Oh Blent, nee die is er niet vandaag. Voortaan mag hij gewoon weer komen, het maakt toch niet uit", zeg ik. Een foto van de Raamsdonksveerse grensrechter mag niet ontbreken.

Ondertussen vermaken de vijf wissels van de tweede helft zich prima. De wedstrijd eindigt in een 4-9 overwinning voor Good Luck. Daan heeft het goed gedaan, mede dankzij de aanwijzingen van zijn vader Raymond. Ondanks dat ze natgeregend zijn mogen de jongens gaan douchen. Volgende week kunnen ze niet verliezen, want dan is het Carnaval en wordt er niet gespeeld.

Een paar extra foto's, voor de sfeer:

Diana (4) zal het een biet zijn, zij vermaakt zich eigenlijk altijd wel.

Scoreverloop Rijen C4 - Good Luck C2 4-9:

01 1-0 Abdullah
03 1-1
06 1-2
16 1-3
22 1-4 Eigen doelpunt Hasan Ali
23 1-5
26 1-6
29 1-7
35 1-8
45 2-8 Eigen doelpunt Good Luck
51 3-8 Mike
56 4-8 mer Kanbur, penalty
63 4-9

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

February 24, 2011

De Voortplantingsmeister

Neen, Luchiano (013) voelt zich echt niet prettig als hij met zijn ouders over voortplanting moet praten. "En met de biologielerares zeker wel", sputter ik tegen. "Ja, op school over voortplanting praten is vet. Thuis is het voor schut." Aldus Luchiano.

Op het werk ontvang ik een SMS: "Ik heb een 9.3 voor bio!!!!!"
Thuis geeft hij extra commentaar: "Ik had het hoogste punt van alle tweede klassen, TL en HAVO. Mijn naam werd overal genoemd."

Dan heeft mijn overhoorpressie toch gewerkt, ook al wordt dit in alle toonaarden ontkend door de jonge Voortplantingsmeister.

February 20, 2011

In de serie uitvluchten

Luchiano (013) heeft maandag een biologietoets. Het onderwerp is voortplanting en SOA's, vet-coole shizzle. Als hij een uurtje gestudeerd heeft, is hij alweer beneden. Hij houdt er niet van als ik hem overhoor, om een of andere reden stel ik altijd precies die vragen waar hij geen antwoord op weet.

CasaSpider: "Ken je het helemaal?"
Luchiano: "Ik geloof het wel."
Luchiano: "Maar je gaat me niet overhoren!"
CasaSpider: "Jawel, pak je boek maar eens."
Luchiano: "Nee, ik ga niet met jou over voortplanting praten."
Luchiano: "Daar voel ik mij niet prettig bij."

February 19, 2011

Veerse Boys C2 - Rijen C4 4-2

Zaterdag speelt Rijen C4 uit tegen Veerse Boys C2 uit Raamsdonksveer. Raamsdonksveer ligt tegen het legendarische knooppunt Hooipolder aan. Toen ik net bij Brabant Water gedetacheerd was, reed ik elke dag van Den Bosch over de A59 naar Hooipolder toe. De door Hendrik Sangster ontworpen watertoren uit 1925 fungeerde als een baken. Als het gevaarte in mijn gezichtsveld opdoemde kreeg ik altijd kippenvel, in het begin dan toch.

19.02.2011: Veerse Boys C2 (oranje) - Rijen C4 is een enerverend duel dat helaas met 4-2 door Rijen wordt verloren. Klik voor groter.We rijden in colonne vanaf sportpark Vijf Eiken naar Raamsdonksveer en omdat mijn TomTom aanstaat, mag ik voorop. Helaas brengt het vermaledijde apparaat ons naar de hockeyvelden. Is er wellicht sprake van magnetisme tussen dameshockey en de CasaCamera? Het leuke is dat iedereen me achterna is gereden. Met zijn allen vervolgen we de route naar de voetbalvelden die aan de andere kant van de weg liggen.

Als we voor de kantine van Veerse Boys staan, zegt Meram: "Sjonge, die auto van jou gaat wel hard. Ik kon het nauwelijks bijhouden!" Jan van Hees beaamt dat, ook hij kon maar net aantikken. Er zit dus wel pit in de oude Focus. Ineens word ik op de schouder getikt. Het is Peter Bothof, een collega van Brabant Water. Zijn zoon speelt bij Veerse Boys, welk een toeval. Jammer genoeg niet bij de C2.

Dan zien we Veerse Boys C2 zich warmlopen op veld B. Die jongens zijn best groot. "Wat zijn ze groot", zegt een Rijen supporter. "En heeft er al een baard!", roept een ander ontzet uit. Door blessures zijn mer Celik en Hasan Ali een tijdje niet van de partij geweest. Het gekke is dat als Blent, de vader van Hasan Ali, er niet bij is, wij best vaak winnen. Aangezien wij niet in bijgeloof (willen) geloven, geven we Blent het voordeel van de twijfel.

Rijen C4 komt het veld op en de jongens hebben schik, ja dan nog wel. Als ik met de camera het veld oploop weten de toeschouwers al hoe laat het is: "Tijd voor de rijtjesfoto?" Ja, het is tijd voor de rijtjesfoto.

19.02.2011: Veerse Boys C2 (oranje) - Rijen C4 is een enerverend duel dat helaas met 4-2 door Rijen wordt verloren. Klik voor groter.Het is koud en de wedstrijd is net begonnen. Ondanks het lengteverschil gaat het aanvankelijk gelijk op. Toch opent Veerse Boys de score. Kort daarna krijgt Rijen een penalty die door Mike prima wordt verzilverd. Zie ook de gif-animatie.

Behalve koud is het een beetje nevelig, dat leidt tot mooie lichteffecten. In de laatste minuut voor rust neemt de tegenstander een corner. Onze keeper tegen wil en dank Ivar werkt de bal ongelukkig in eigen doel. Met een 2-1 achterstand gaan de jongens naar de thee.

Wij zijn ook wel toe aan koffie. Raymond bestelt geroutineerd bij de blonde barvrouw. Vooral mijn handen willen opgewarmd worden. In de tweede helft is Veerse Boys sterker, het lengte- en krachtsverschil missen hun uitwerking niet en de keeper van Veerse Boys krijgt minder te doen.

Sommige Rijenaren lijken zelfs een beetje bang in de duels, zeker tegen de Baardman. Voor we het beseffen is het 4-1. Gelukkig kan Cihat nog iets terugdoen, maar verder dan 4-2 en een vrije trap met een grappig Veerse Boys-muurtje komen we niet.

Volgende keer laten we Blent voor de zekerheid toch maar weer thuis.

Scoreverloop Veerse Boys C2 - Rijen C4 4-2:

10 1-0
17 1-1 Mike (penalty)
35 2-1 Ivar (eigen doelpunt)
42 3-1
47 4-1
48 4-2 Cihat

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

February 18, 2011

Van Speijk: Dan liever de lucht in!

Zo ben je een gedetacheerde ICT-er met lease-auto, zo ontwikkel je je tot een Openbaar Vervoertijger die alleen nog maar over Sprinters en NS-claims praat. Maar het kan altijd erger. De korte ritjes (1.9 kilometer) naar en van station Gilze-Rijen maken de Ford Focus bepaald niet zuinig. De n op acht is niet haalbaar en bovendien zijn korte ritjes sowieso niet goed voor een auto.

18.02.2011: CasaSpider op zijn Van Speijk Berkel: Dan liever de lucht in! Klik voor groter.Het moet dan maar, CasaSpider gaat overstag en we kopen een fiets. Na op internet enkele mooie aanbiedingen te hebben gezien, kies ik uiteindelijk op grond van negatieve verhalen in diverse fora voor zekerheid en bestel een Van Speijk Berkel stadsfiets bij Wehkamp. Ooit sprak Jan van Speijk toen hij bij Antwerpen door woedende arbeiders werd belaagd de woorden: "...en een infame Brabander worden? Dan liever de lucht in". (Wikipedia)

Nu heb ik niets tegen Brabant, maar fietsen... neen, daar is een mens toch niet voor gemaakt? Woensdag arriveert de fiets. Lucy monteert hem, een kwestie van de trappers en het stuur bevestigen.

Als ik thuiskom loop ik meteen door naar de achtertuin en wil de fiets verplaatsen. Potverdorie, de voorrem zit strak op het wiel. Tijd om even aan wat bouten en schroeven te draaien. Had ik dat maar nooit gedaan!

Even later hangt de voorrem er tamelijk lusteloos bij. Ik heb al helemaal geen zin meer in die fiets en bedenk hoe ik hem terug kan sturen. Het doet me terugdenken aan "Het Kastje", ook van Wehkamp, dat ik begin jaren '90 eens in elkaar wilde zetten.

Donderdag rijd ik daarom gewoon met de auto naar het station. Lucy zegt dat zij de fiets wel in orde maakt. Tot mijn verbazing staat de fiets 's avonds daadwerkelijk in de tuin te blinken. De remmen werken uit de kunst. Ja, wij zijn best een goed team.

Vrijdagochtend is het grote moment. Voor de zekerheid vertrek ik iets eerder dan gebruikelijk, om 06:40 AM. Behoedzaam spring ik op de fiets en ga steeds harder. Opschakelen van n via twee naar drie gaat als een zonnetje. Terwijl de snelheid stijgt is er geen kraakje of rammeltje te horen, alleen het zoeven van de banden. Het is koud en ik heb geen handschoenen aan. "Pas op, CasaSpider. Niet zelden komt men na n kilometer de Man met de Hamer tegen", spreek ik mijzelf toe.

18.02.2011: Diana is dol op karton en kruipt in de doos van de Van Speijk Berkel. Klik voor groter.Op het tandvlees leg ik de laatste tweehonderd meter af. Velen zullen zeggen: "Het is niet verstandig om meteen al 1.9 kilometer af te leggen, zonder pauzes". Maar ja, zo ben ik. Een bijtertje.

H, wat is dat nu? Bij de voorlaatste bocht blijkt het stuur los te zitten! Met kunst en vliegwerk weet ik het vehikel veilig bij de stalling te krijgen. Op het station heb ik sinds een week de beschikking over een heuse fietskluis waar ik nu voor het eerst gebruik van maak. Het werkt als een tiet.

Als ik koud op het werk ben, belt Lucy die vraagt hoe de fietsreis is verlopen. Ik vertel haar over het stuur. "Oh, bel me maar als je bijna weer in Rijen bent. Dan kom ik wel met wat gereedschap." Dat is nog eens aardig.

Het vastdraaien en -schroeven van dingen is een van de weinige klussen waar ik goed in ben. Samen fietsen we door de kou naar huis. Zowel de fiets als zijn berijder hebben zich kranig geweerd. Ook voel ik me fitter, mannelijker en vitaler. Graaaaaauuuwww!

Luchiano (013) en Diana (4) azen al twee dagen op de doos waar de fiets mee geleverd is. Die kinderen zijn gek op karton. Vier jaar geleden schreef Luchiano er een mooi verhaal over. Nu de Van Speijk Berkel definitief is goedgekeurd mogen ze de doos hebben. Waar normaliter lange tanden en eetproblemen de avondmaaltijd domineren, hebben ze nu in een wip hun bordje leeg. Luchiano begint zelfstandig aan de afwas, ook dat is niet eerder vertoond. Even later mogen ze in de kartonnen doos.

Iedereen blij.

February 11, 2011

Een bijzondere gedachte

Subtitel: Rijen C4 - Rijen C5 2-8 (vriendschappelijk)

Er is een trainingscursus die bij vv Rijen gehouden wordt. Vrijdagavond is de negende en voorlaatste les. De oefenmeesters in potentie moeten de praktijk in en met wie kan men dat beter doen dan met Rijen C4? Een grotere uitdaging is haast niet te bedenken.

Voor de jongens is de avond opgedeeld in een voorbespreking, warming-up, de wedstrijd en een nabespreking. De wedstrijd is tegen de C5 en gedurende de eerste minuten gaat het niet eens zo slecht. Al vrij snel krijgt Luchiano (013) de bal aan de rand van de zestien meter (on)gelukkig op zijn schoen en tot ieders verbazing zeilt de boogbal het vijandelijke doel in.

We staan met 1-0 voor, maar die vreugde is van korte duur. Aangezien aanval en middenveld maar wat meesjokken, wordt onze verdediging volledig overlopen. Laten we er niet al te veel woorden aan vuil maken, maar met de 2-8 nederlaag mogen we nog in onze handen knijpen.

Het interessantste moment vindt buiten het veld plaats. Een meisje en twee jongens van een jaar of 14, 15 komen aanlopen. Ze zijn in gesprek en de ene jongen zegt: "Ik voel me kut als mensen boven mijn ogen kijken."

Mike's moeder Astrid en ik kijken elkaar aan. Zoiets hebben we niet eerder gehoord. Onmiddellijk leg ik de uitspraak vast in mijn telefoon. Sommige dingen mogen niet verloren gaan.

February 5, 2011

Rijen C4 - Irene'58 C2 8-3

We moeten tegen Irene'58 C2 uit Den Hout (website). Ik moet eerlijk bekennen geen idee te hebben waar Den Hout ligt. Gelukkig hebben we Wikipedia waarin staat dat Den Hout onderdeel is van de gemeente Oosterhout. Wikipedia beschrijft onbedoeld grappig de tegenwoordige situatie van het 1199 (stand 2006) inwoners tellende dorp:

Momenteel wordt er door de Gemeente Oosterhout grootschalig uitgebreid, met als gevolg dat Den Hout aan de oostelijke kant wordt omtrokken door nieuwbouw (Vrachelen Fase 4/5). Ondanks de grote demonstraties ("Den Hout, tot hier en niet verder!") in de jaren '90 gaan deze projecten toch door, en ligt de kern van Den Hout (met de kerk als middelpunt gerekend) over een aantal jaar nog slechts 1 km van de nieuwbouwprojecten. (Bron)

Vrachelen Fase 4/5, je zult er maar door omtrokken worden. Tot hier en niet verder, ik ben het helemaal met de Den Houtenaren die met Carnaval Kluivenduikers genoemd worden eens! Rijen C4 doet de warming-up op gebruikelijk chaotische wijze, maar als de wedstrijd begint zitten de jongens er ongekend fel op. Het kan ook zijn dat Irene'58 de ellende met Vrachelen Fase 4/5 nog met zich meedraagt, maar al in de tweede minuut ontfutselt Luchiano (013) de bal aan het enige meisje op het veld, een meisje dat overigens tamelijk lang is, en via-via komt de bal terecht bij Abdullah die secuur uithaalt. We staan met 1-0 voor, een ongekende weelde die alleen de heel trouwe supporters zich kunnen heugen. Rijen C4 lijkt in meerdere opzichten op Feyenoord.

05.02.2011: Rijen C4 treedt aan tegen Irene'58 C2 en de keeper van Irene heeft het zeker in de eerste helft druk; het wordt uiteindelijk 8-3 voor Rijen. Klik voor groter.Maar het wordt nog mooier. Na een goal van Cihat scoort Luchiano twee keer achter elkaar, ook dat is lang geleden. 's Avonds maakt hij meteen misbruik van de situatie en bedingt dat hij per goal een dag niet hoeft af te drogen. Mijn: "Is goed, maar als je op school een onvoldoende haalt komt er een afdroogbeurt bij", valt niet in goede aarde.

De rust gaat na onder andere deze goal van Mike in met 7-2. Net als we naar de kantine lopen komen Lucy en Diana (4) eraan op de fiets. Pech voor Lucy, want in de tweede helft staat Luchiano ernaast. Diana zal het allemaal worst zijn, zij heeft in Wesley een nieuw vriendje gevonden waar ze de rest van de dag vol van is.

Op het veld wordt het in de tweede helft allemaal wat onvriendelijker. Eerst moet Cihat, die een vrije trap op de lat doet belanden, voor vijf minuten naar de kant en even later mag de nummer drie van Irene'58 na achtereenvolgens een overtreding, een gele kaart, een brutale mond en een rode kaart definitief vertrekken. Ook daarna moet de jeugdige scheidsrechter alle zeilen bijzetten om de zaak in de hand te houden. Uiteindelijk wordt het 8-3 voor Rijen C4. Tevreden gaan we naar huis en zetten van blijdschap de friteuse aan. Wie meer informatie wil over Vrachelen 4/5, en dat zijn er vast velen, wordt verwezen naar deze site.

Scoreverloop Rijen C4 - Irene'58 C2 8-3:

02 1-0 Abdullah
10 2-0 Cihat
11 3-0 Luchiano
15 3-1
18 4-1 Luchiano
22 5-1 Cihat
26 6-1 Mike
29 7-1 Mike
33 7-2
43 8-2 mer Kanbur
59 8-3

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

January 30, 2011

Het getal Nul

Het is me weer eens gelukt om Luchiano (013) iets zogenaamd nuttigs te laten doen op de computer. "Hoe staat het met je VBScript messagebox-gebeuren?", vraag ik. "Oh, goed. Soms doe ik daar wel wat mee", zegt hij. "Ik heb iets nieuws voor je, minstens zo krachtig en een stuk gemakkelijker: AutoIT!", probeer ik hem enthousiast te maken.

Tot mijn verbazing begint Luchiano het programma alsmede de bijbehorende Scite-editor meteen te downloaden. Al snel maakt hij zijn eerste kleine programma's. Later vertelt hij eerlijk dat de internet-servers van zijn favoriete spel Maplestory eruit liggen, waardoor hij dat spel niet kan spelen en tijdelijk niets te doen heeft.

Nu hij toch aan het programmeren is, vraag ik hem listig hoeveel zes gedeeld door nul is. Tot mijn verbazing weet hij het antwoord niet. Wanneer leer je dat delen door nul niet mag? Samen beredeneren we waarom. Met Diana (4) wil ik er toch iets eerder bij zijn en ik vraag het aan haar. Ze kan tegenwoordig redelijk optellen, maar delen zit er nog niet in. Laat staan door nul. Daarom leer ik het haar, als parate kennis. Als iemand nu aan Diana vraagt hoeveel is dit of dat gedeeld door nul, dan zegt zij: "Het is verboden om door nul te delen."

Men weet nooit wanneer het van pas komt.

January 22, 2011

Rijen C4 - Gilze C3 1-1

De winterstop heeft lang geduurd voor team, begeleiders en ouders van Rijen C4. Wat zeg ik? Ontzettend lang. Deze week zijn Luchiano (013) en ik weer gaan trainen, nou ja ik ernaar kijken. De begroeting met de anderen is hartelijk, ook Blent en Meram hebben het voetballen gemist. Hun zonen Hasan-Ali en mer zijn in het najaar geopereerd en nu weer van de partij. Wie ook terug is, is Mike. Zijn uitstapje naar de C1 heeft niet helemaal goed uitgepakt en dat lag niet alleen aan de voetbalkwaliteiten van Mike. Het laatste woord daarover is nog niet gezegd, maar met Jan, Astrid, Danielle, Max, Femke en de overige aanhang van de familie Van Hees is het er bij de C4 alleen maar gezelliger op geworden.

De najaarscompetitie 2010 is als een kaars uitgegaan. Zeker vijf wedstrijden hadden nog gespeeld moeten worden, maar misschien is het juist goed dat dat niet gebeurd is. Veel eer was er voor onze C4 niet te behalen. We spelen nu iets lager, in de vierde klasse C72. Tegenstanders dit voorjaar zijn: Gilze C3, Dongen C6, Irene'58 C2, Baronie C4, Madese Boys C5, Bavel C4, Chaam C2, Right-Oh C2, Good Luck C2, Neerlandia'31 C2 en Veerse Boys C2. Volgende week kennen we dit rijtje van buiten, is dat afgesproken?

22.01.2011: Rijen C4 opent het voorjaarsseizoen 2011 in de vierde klasse C72 tegen aartsrivaal Gilze C3 en sluit af met een 1-1 gelijkspel. Klik voor groter.De eerste wedstrijd is meteen de belangrijkste, het betreft DE DERBY ofwel DE KNALLER tegen Gilze C3. Geen enkel team van Rijen wil verliezen tegen Gilze en andersom geldt dat precies evenzeer. Behalve Jaap zijn alle spelers present, dat betekent een volle reservebank met vijf man. De trainers Huub (links) en Ton (rechts) kijken gespannen naar het veld. Belangrijker dan dat is de vraag wie de mooiste opdruk achter op zijn jas heeft. Nou? En wat te denken van grensrechter Marco in typische Kraanvogelstand.

De Rijen-supporters hebben hun plekje aan het hek ingenomen. De eerste helft gaat gelijk op, Rijen oogt zelfs iets sterker. Cihat en Abdullah komen zo nu en dan goed door. Een keer wordt Cihat in het strafschopgebied onderuit gehaald, maar de scheidsrechter legt de bal net buiten de lijnen. De wedstrijd is een stuk spannender dan de meeste uit de vorige competitiehelft. Na 35 minuten staat het nog steeds 0-0 en trekken we verkleumd naar de kantine.

Yusuf en ik bespreken de sterke en zwakke punten van Rijen 1 en lopen terug naar het kunstgrasveld. De teams zijn al begonnen en Gilze legt aan voor een vrije trap. mer, de zoon van Yusuf, is deze keer onze keeper. De C4 heeft een keeperprobleem en iedere week wordt er onderhandeld wie de klos is. "mer is wel onze beste keeper", zeg ik tegen Yusuf. "Hij keept goed, maar nu staat hij iets te ver voor het doel", zegt Yusuf. Dat heeft hij goed gezien, want de Gilze-speler krult de vrije trap over de keeper heen de goal in: 0-1 voor Gilze. Wat een bummer.

Met de camera posteer ik me achter het Gilze-doel en probeer onze voorwaartsen naar voren te schreeuwen. In de 53e minuut brengt de hardwerkende Mike zichzelf in stelling en knalt de gelijkmaker binnen. Ook hierna is Rijen de bovenliggende partij, maar de winnende treffer komt er niet en zo blijft het bij een 1-1 gelijkspel.

Scoreverloop Rijen C4 - Gilze C3 1-1:

37 0-1
53 1-1 (Mike)

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

January 19, 2011

Pythagoras en details

Vrijdag heeft Luchiano (013) een proefwerk Wiskunde. Het onderwerp is de Stelling van Pythagoras. "En, weet je al wat dat inhoudt, de Stelling van Pythagoras?", vraag ik belangstellend tijdens het afwassen.

"Euhm ja, dat is als je een rechthoekige driehoek hebt, dan is het kwadraat van de ene rechthoekige zijde en het kwadraat van de andere rechthoekige zijde... dat samen is dan de lengte van de schuine zijde."
"Weet je het zeker?", vraag ik. "Ben je niet iets vergeten, klok, klepel?"
"O ja, de wortel daarvan", vult Luchiano aan.
"Jongen, bij wiskunde moet je exact zijn. Als je vergeet de wortel te trekken, is het gewoon helemaal fout", zeg ik.

Luchiano is niet onder de indruk: "Weet ik, maar ik wilde het niet te gedetailleerd vertellen".

January 8, 2011

Luchiano met CasasPa naar Soesterberg

08.01.2011: CasasPa neemt Luchiano (013) mee naar Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg waar ook de ScanCovery Trial start. Klik voor groter.Aan het eind van de Kerstvakantie heeft CasasPa een gecombineerde aktiviteit op de kalender staan voor Luchiano (013) en zijn neef Marnix (14): Een bezoek aan het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg en de start van de ScanCovery Trial op hetzelfde terrein. Marnix moest helaas afzeggen en daarom gaan CasasPa en Luchiano samen op pad.

Om een uur of elf stuurt hij een sms-je: "Deze plek is te gek". Op dat moment zijn wij zelf bezig met een rondje langs winkels en bibliotheek, alwaar we een boete van 0,45 voor het luie varken mogen afrekenen. Het voordeel is dat we van de gelegenheid gebruik maken en een sprookjesboek lenen voor Diana (4).

Het is tegenwoordig helemaal zelfbediening bij de bieb, inleveren, lenen, ja zelfs tot en met het betalen van de boete. Gelukkig loopt er nog wel personeel rond, dat nu meer tijd heeft om klanten inhoudelijk te helpen.

Om drie uur zijn de oude en de jonge reiziger terug in Rijen. Ze hebben een geslaagde dag achter de rug, sowieso is het voor Luchiano de leukste dag van zijn vakantie. Juist als hij zijn verhaal gepubliceerd heeft, stuurt CasasPa een drietal foto's na. Die kan ik hier mooi gebruiken.

"Ga jij nu ook een verhaal hierover schrijven?", vraagt Luchiano. "Je bent er niet eens geweest!" Dat is voor mij geen enkel beletsel: "Gast, ik kan overal over schrijven. Je weet toch."

De direkte aanleiding voor het uitje is het feit dat de gebroeders Luijbregts uit Valkenswaard meedoen aan de ScanCovery Trial. Bij hun Ford-garage zijn alle Fords van CasasPa in onderhoud geweest, ook zijn huidige. Aan de rally doen ze mee in een Ford Kuga. Luchiano is meer van de vliegtuigen en mag er zijn als piloot-in-sp.

December 26, 2010

Met de Spider naar Carr (29)

Situatie: Luchiano (013) en ik kijken naar een versie van Cinderella, Assepoester. Het is een bijzondere versie. Opvallend is dat Assepoester minder knap is dan n van de stiefzussen.

CasaSpider: "Poeh, die zus van Assepoester is knapper dan zij."
Luchiano: "Ja, dat is gek."
Even later voegt Lucy zich bij ons en Luchiano vertelt haar dat de stiefzus knapper is dan Assepoester.
Lucy: "Ja, dat heb je soms."
Lucy vervolgt: "Haha, kijk naar hoe lelijk ik ben en toch heeft je papa me uitgekozen."
Luchiano: "Ja, maar jij hebt geen knappere zussen."

Doek.

December 25, 2010

Sneeuw op de Warande in Gilze

Binnen zitten met Kerstmis is aanlokkelijk. Binnen is het lekker warm met eten en drinken onder handbereik. Even een frisse neus halen is minder aanlokkelijk, maar wel nuttig. In het algemeen haalt men een frisse neus buiten.

25.12.2010: De familie op een bankje in de sneeuw op de Warande in Gilze. Klik voor groter."We kunnen naar het Mastbos in Breda gaan of naar de Warande in Gilze", zeg ik. De familie heeft niet veel trek in een wandeling en dan is de Warande toch een stuk kleiner dan het Mastbos.

Ooit ben ik per ongeluk op de Warande terechtgekomen bij het zoeken naar een alternatieve route om van de Action in Gilze terug naar Rijen te rijden. Uiteraard verdwaalde ik en liet mij door de TomTom naar huis brengen.

De tas met de TomTom ligt achterin wegens niet nodig en zelfverzekerd zet ik koers naar de Action, sla daar rechtsaf en verwacht de Warande aan te treffen. Weg is die! Lucy kent mijn richtingsgevoel en begint al te lachen.

Willekeurig sla ik wat weggetjes in die allengs met steeds meer sneeuw bedekt zijn. Er is nauwelijks plaats voor twee auto's naast elkaar en bij het naar rechts uitwijken komt de donkerzwarte Volkswagen Jetta met het rechterwiel in een diepe richel met sneeuw terecht.

Potverdorie, zeg.

Met kunst- en vliegwerk en eerst achteruit rijden weet ik eruit te komen. Als we weer schone weg onder de banden hebben, parkeer ik de auto en vis de TomTom uit de achterbak. Even later zijn we bij de Warande, zo kan het ook. We lopen er een half uurtje rond en gooien sneeuwballen. Als we weer thuis zijn hebben we een frisse neus.

Het avontuur in foto's:

 • Diana poseert met lichte tegenzin bij het Warande-bord.
 • Luchiano (013) met Brabant Water kerstmuts heeft nog meer zin in een kiekje.
 • Winterse Warande in Gilze.
 • Van klein naar groot op de uitkijkpost.
 • Diana op volle snelheid.
 • Zittend op een bankje, Diana doet een topmodel na en Luchiano is het er niet helemaal mee eens.
 • Maar daar lacht hij (Luchiano) alweer.
 • Lucy en Diana lopen een heuveltje op.
 • Diana heeft de top bereikt, het wordt tijd voor een sleetje.
 • De kerstmuts staat Luchiano goed, hij warmt zijn handen na weer een sneeuwbal.
 • Thuis ligt er een kado onder de kerstboom voor Diana.
 • Diana in alle staten.

December 22, 2010

Auto's en Kinderen

Als het om auto's gaat zijn mannen net kinderen, vraag maar aan Mack. Andersom geldt dat helemaal niet, dat mannen kinderen als auto's beschouwen. Terwijl de donkerzwarte Volkswagen Jetta bij Carlux gerepareerd wordt aan een enorme deuk in de achterklep, moet ik het doen met een leenauto: een Golf 2.0 Diesel met kenteken 30-GSG-1. Een pittige auto met 103 kW, maar wat heb je daaraan als de wegen in Den Bosch vol natte sneeuw liggen?

Als ik bij Carlux wegrijd merk ik het al, het ESP-lampje brandt als een bezetene terwijl de wielen grip zoeken. Echt ongerust ben ik na het binnenrijden in parkeergarage Paleiskwartier, de inrit is voor de Golf net een glijbaan. Remmen helpt niet en na een schietgebedje komt de auto op 50 centimeter van zijn voorganger tot stilstand. De volgende dag check ik in het donker met mijn vinger het profiel op de banden. Dat is er niet. Toch breng ik Luchiano (013) naar school, voor de tweede keer dit jaar. Woensdag is het Kerstmarkt op het Beatrix College en Luchiano heeft weinig zin om na 19:00 uur nog naar huis te moeten fietsen.

22.12.2010: Diana (4) en Luchiano (013) hebben allebei op dezelfde dag een Kerstevenement. Diana ziet er hier goed uit, maar is even later flink ziek en moet overgeven. Klik voor groter.Op het werk bel ik Carlux en klaag over de leenauto zonder grip. Men is coulant en bij Van den Udenhout Rent kan ik 's middags een andere auto ophalen. Deze keer is het een Volkswagen Tiguan 2.0 Diesel van nog geen twee jaar oud. Het is een four-wheel drive, die hebben sowieso al meer grip. "Kunt u met een automaat overweg?", vraagt de rentenier. "Jazeker", antwoord ik. Vroeger vond ik de Tiguan een matig geslaagd model. Nu ik erin gezeten heb, en dan in deze versie, ja dan kan ik alleen maar lyrisch zijn. Wat een auto!

Hij rijdt als een tank en nergens zie ik meer nerveus oplichtende ESP-lampen. Het navigatiesysteem is full-colour en in plaats van parkeersensoren beschikt de Tiguan met kenteken 25-HJZ-9 over een camera die in het display precies laat zien waar de bumper zich bevindt. In een woord geweldig. Om half drie ben ik thuis en we doen meteen de Kerstboodschappen. Jammer genoeg is de Excellent Kreeft er nog niet. We moeten opschieten, want Diana (4) wordt om 16:30 op school verwacht voor een wandeling met lampionnen, een Kerstdienst en een diner. Op de foto's ziet ze er goed uit, toch?

We rijden door naar het Beatrix College waar het druk is op de Kerstmarkt. Het kost enige moeite om Luchiano te ontwaren. Hij staat bij een stand waar ze wafels verkopen. Het beslag is dermate dik dat wij besluiten op zoek te gaan naar de erwtensoepstand. Overal worden we aangeklampt om een hamster vast te houden, kerstkaarten te kopen, ballen ergens in te mikken en wat dies meer zij. Dit alles tegen betaling uiteraard. De winst gaat straks naar Serious Request. Mentor Chris Huijbregts staat bij Luchiano's stand en we feliciteren hem met de geboorte van zijn zoon Fer op vrijdag 24 17 (dank je wel, Pascale) december. "Toch niet genoemd naar de Fer van Feyenoord?", vraag ik. "Haha, nee", zegt Chris, "dat vroeg een vriend van mij ook al, maar die Fer ken ik helemaal niet." Chris heeft voor 20 euro het Barbara Streisand van Duck Sauce aangevraagd, geen slechte keuze.

Als ik bij een ballentent met alleen maar meisjes wat blikjes heb proberen omver te smijten, besluiten Lucy en ik naar huis te gaan. Achteraf maar goed ook, want om 17:30 belt juffrouw Joke van de KBS Sint Jozef. Diana is tijdens het wandelen niet lekker geworden en heeft een paar keer overgegeven. Ze wil naar huis. Wederom spring ik in de Tiguan en haal haar op. Ze ziet er zielig uit en thuis geeft ze nog een paar keer over, gelukkig niet in de auto. Om 18:45 rijd ik wederom naar Tilburg om Luchiano op te halen. Hij is bijna bevroren en krijgt zijn been haast niet opgetild om in de auto te stappen. O ja, net als ik op het toilet zit belt Carlux: "Uw auto is klaar".

Wat is dat nou jammer.

December 4, 2010

El Sapo El Sapo (54)

1.

Even over het weer, typisch Nederlands. Woensdag 1 december is de winter echt begonnen met Siberische temperaturen en een barre oostenwind. Luchiano (013) komt die dag meer dood dan levend thuis na een fietstocht met zeven kilometer tegenwind. Hij duikt meteen zijn bed in en slaapt in n ruk door. De volgende dag breng ik hem en zijn fietsmaat Morteza met de auto naar school. Vrijdag is het nog kouder, maar de wind is minder guur. Met smart wachten wij op de lente: "Ot Moan!"

2.

Bovengenoemde vrijdag is een leuke dag bij Brabant Water. 's Morgens verhuizen de DBA's naar een ruime, eigen kamer met uitzicht op het Centraal Station van 's-Hertogenbosch. We zijn erop voortuitgegaan en dat is altijd fijn. Om vier uur worden we verwacht in de bar op de eerste verdieping. Er is een borrel ter gelegenheid van het succesvol afronden van het project Upgrade Esri 9.3.1. We zijn nu een week of twee in productie en het systeem werkt. Op de borrel verschijnen twee onverwachte gasten. Ten eerste GIS-applicatiebeheerder Sjanny die aan het herstellen is van een operatie en ten tweede Sinterklaas die voor iedereen een fles Spaanse wijn meebrengt. Als ik een uur later dan gebruikelijk thuiskom kan ik de karbonade niet meer helemaal op.

3.

Het gezin CasaSpider moet zich dit jaar wel erg goed gedragen hebben, immers Sint komt zaterdagavond de pakjes al brengen. Het enthousiasme van Diana (4) is aanstekelijk. Ze wil al heel lang een huisdier en nu heeft ze er een: Fur Real Friends Kat. Het is een wit katje dat spint als je haar (m/v) over de rug streelt en met de voetjes stamt en miauwt. Wat wil een kind nog meer? Luchiano is in de wapenfase en in zijn sas met zijn nieuwe Nerf X-Blaster. Als een guerilla ligt hij op de grond en doet net of de vijand achter een gat in de vuilniszak zit. Nu is de familie bezig op de Wii met het nieuwe spel Donkey Kong Country Returns. Ik heb er geen kind aan.

December 3, 2010

Drift

Het woord drift heeft vaak een negatieve klank. Het doet denken aan ongecontroleerde woede, ja daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Het ongecontroleerde is een essentieel onderdeel van het fenomeen drift. Of woede ook zo'n element is? Het is niet eenvoudig voor te stellen hoe iemand buiten zinnen aan het borduren is.

Drift is sterk gerelateerd aan drijfveer. "What makes a person tick?", is een vraag die snel opduikt in deze context. De laatste tijd ben ik driftig aan het programmeren, hetgeen wel een beetje ten koste gaat van het CasaLog. Maar ja, zo gaat dat met driften.

Wat is er nu gebeurd? Mijn zoon Luchiano (013) is sinds een paar dagen ook helemaal bezeten van programmeren. Hij doet dat in VBScript en gebruikt voornamelijk de functie msgbox. Eerder heb ik al een paar pogingen ondernomen om hem zover te krijgen, alle waren tevergeefs. En nu doet hij het uit zichzelf. "En wat programmeert de nieuwe Steve Jobs?", vraagt menigeen zich af.

Wel, Luchiano maakt allemaal programma's die een boodschap op het scherm toveren dat de computer is genfecteerd door een virus. Het zijn behoorlijke if-then-else constructies waarin de argeloze gebruiker tientallen keren moet klikken voordat de clou wordt getoond met de melding dat het een grapje is. Veel informatie haalt hij van de uitstekende w3schools.com website, zie hier de info over de messagebox. "Dit is vet, pap. Kijk, als jij mij uitlegt over programmeren dan is het saai. Maar dit is andere koek!"

Het zal je maar gezegd worden. Veel goede ideen ontstaan door slechte gedachten. Luchiano vormt hierop geen uitzondering. "Als ik nu een werkstuk niet af heb, dan geef ik dit bestand aan de leraar. Als hij erop klikt, dan verschijnt de boodschap File not compatible with this version of Microsoft Word. Dan geeft de leraar mij een dag uitstel. Ghe, ghe, ghe!"

Vooral leraren Duits staan erom bekend dat zij, indien voor de gek gehouden, tamelijk driftig kunnen reageren.

November 27, 2010

Rijen C4 - Waspik C2 0-8/9 (Beker)

In de competitie gaat het misschien niet zo goed met Rijen C4, maar in de beker hebben we een klinkende 9-1 overwinning op TSV Gudok C3 behaald. Jammer is alleen dat Waspik C2, de derde deelnemer in deze poule, hetzelfde TSV Gudok met maarliefst 20-1 verpulverde. Laat nu uitgerekend Waspik bij ons op bezoek komen.

De Waspikkers zijn groter dan onze jongens, maar dat is dit jaar heel gebruikelijk en daar kijken we niet meer van op. Speelt er niet ergens een Team Van Velzen ofzo? Als ze eraan komen lopen maakt iemand een grapje over Was-je-pik. Dat zullen die jongens niet voor het eerst gehoord hebben.

27.11.2010: Rijen C4 gaat in zijn tweede bekerwedstrijd met 0-8 of 0-9 ten onder tegen Waspik C2. Klik voor groter.Het blijft natuurlijk een vreemde naam, Waspik. Helemaal als men weet dat Waspik ook Waesbeeck had kunnen heten naar de ochtendwaas over de beek. Het wordt nog gekker. Waspik bestaat uit twee kernen: Waspik-Boven en Waspik-Beneden. Besmuikt gelach klinkt op. En dan is er als klap op de vuurpijl een spoorlijn met de naam Halve Zolenlijn en een Halve Zolenpad, wat een fietspad is. Eigenlijk klinkt de Carnavalsnaam van dit merkwaardige dorp het normaalst: Maoneblusserslaand.

Enfin, op het veld zowel als in de dugout vergaat ons het lachen al snel. Waspik is duidelijk beter en met de 0-3 ruststand mogen we niet ontevreden zijn. In de tweede helft gaat het bergafwaarts met Rijen C4. De jongens willen graag een tegendoelpunt scoren, maar hierdoor krijgt Waspik de ene uitgelezen mogelijkheid na de andere. Feyenoord (010) weet er alles van. We geven echter niet op en zoals gewoonlijk gaat Cihad voorop in de strijd.

Het is koud, ik schat een graad of twee, drie. Gelukkig begint het zonnetje te schijnen. Mijn blik gaat over de velden en h, wat zie ik daar? Hockeydames! Slechts heel even ben ik weg geweest, echt waar. Toch is de einduitslag hierdoor twijfelachtig. Was het nu 0-8 of 0-9? Ik vrees het laatste. Tom Taekema (013) had een beter verjaardagskado verdiend, maar desondanks gefeliciteerd.

Scoreverloop Rijen C4 - Waspik C2 0-8 (of 0-9):

10 0-1
18 0-2
28 0-3
45 0-4
48 0-5
51 0-6
55 0-7
68 0-8
(Heb ik een doelpuntje gemist, met dank aan de hockeydames?)

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

November 21, 2010

The Gunners C2 - Rijen C4 11-2

Na twee weken met afgelastingen mogen we eindelijk weer voetballen. Voor Luchiano (013) is het helemaal een tijdje geleden. Hij heeft een aantal trainingen gemist wegens proefwerken en (kortstondige) ziekte. Het zonnetje schijnt en we hebben er zin in. Rijen C4 speelt uit tegen The Gunners C2 in Breda.

The Gunners is een kleine, maar fanatieke club en het sportparkje bestaande uit twee velden is midden in een woonwijk gelegen. Zonder TomTom haast onvindbaar. Voordat men er in de buurt is rijden we rechts voorbij het NAC stadion. Twee mannen kunnen hier niet naar kijken, het betreft Rob van Iersel (Willem II) en Marco Fischer (Roda JC). Voetbal zit in je bloed. Een interessant verhaal is het ontstaan van de naam The Gunners:

20.11.2010: The Gunners C2 droogt Rijen C4 af met 11-2, gelukkig was het mooi weer. Klik voor groter.

Op 15 april 1953 vond de oprichting plaats van voetbalvereniging The Gunners. Dit gebeurde door een aantal werknemers van de toenmalige munitiefabriek Hispano Suiza, het huidige Ambac, aan de Terheijdenseweg. De personeelsleden hadden de behoefte om in competitieverband te gaan voetballen. Een aantal Engelse vaklui die bij Hispano werkte waren supporter van het Londonse Arsenal... "The Gunners". (Bron)

Munitiefabriek, Arsenal, Gunners. Twee keer eerder hebben we met de D4 tegen een team van The Gunners gespeeld, beide wedstrijden gingen verloren. De thuiswedstrijd met 0-3 en de uitwedstrijd met 0-2. Toen al waren de voetballers uit de Haagse Beemden een stuk groter dan die van ons. Dat verschil in lengte is alleen maar toegenomen. De meeste duels zijn daarom variaties op het thema "De Terminator versus de Smurf". Voor de zekerheid heb ik de lengtes van de spelers opgevraagd.

Over de wedstrijd valt weinig te zeggen. Bij het inlopen zijn er vrolijke gezichten, maar The Gunners is duidelijk te sterk en ondanks de goed keepende Fas staat het na een kwartier al 4-0. Opvallend is dat sommige Rijen-spelers de tegenstander een handje helpen door het maken van eigen doelpunten. Alperen knalt er een perfect in en Tom is nog ongelukkiger. Heb ik alleen de 5-0 op zijn naam gezet, volgens trainer Huub scoorde hij ook het elfde doelpunt voor The Gunners en in de kleedkamer wordt zelfs gesproken van een heuse hattrick.

Het goede nieuws is dat Rijen C4 voor het eerst heeft gescoord tegen The Gunners, twee keer zelfs. De einduitslag is 11-2, met een beetje goede wil valt daar het alarmnummer in te lezen.

Scoreverloop The Gunners C2 - Rijen C4 11-2:

05 1-0
07 2-0
12 3-0
15 4-0 e.d. Alperen
28 5-0 e.d. Tom
38 6-0
53 6-1 Cihad
54 7-1
59 8-1
62 9-1
66 10-1
69 11-1
70 11-2 Jaap

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

October 30, 2010

Rijen C4 - Boeimeer C4 0-7

"Het Boeimeer is het driehoekige gebied waarlangs de beide Bredase rivieren de Mark en de Aa in een stompe punt naar elkaar toelopen, en waarbij de westelijke uitvalsweg naar Princenhage, hier gevormd door de Julianalaan, de noordgrens vormt." (Bron) Maar zaterdag hoeven wij niet naar dat driehoekige gebied waarlangs die twee rivieren in een stompe punt naar elkaar toelopen. Neen, Boeimeer komt naar ons toe. Van tevoren weten we dat we weinig kans maken, Boeimeer C4 staat bovenaan in de vierde klasse C71.

Onderweg naar Sportpark Vijf Eiken is er veel oponthoud bij de spoorwegovergang aan de Oosterhoutseweg. Het verkeerslicht bij de spoorwegovergang staat continu op rood. Dan zie ik dat er auto's tussen de spoorbomen door slalommen. Er staat een trein stil en het verkeer wordt geregeld door hulpagenten. Dat belooft niet veel goeds. Als we even later op het sportpark aankomen, horen we brandweer en politie aan komen rijden.

30.10.2010: Rijen C4 delft thuis met 0-7 het onderspit tegen koploper Boeimeer C4 in de vierde klasse C71. Klik voor groter.Het is een tikkeltje regenachtig, maar minder dan een week eerder en vooral ook veel minder guur. Al snel blijkt Boeimeer een maatje te groot en de goals vliegen keeper mer om de oren. De naam Luchiano (12 013) galmt regelmatig over het veld. Dat komt niet zozeer omdat hij voor de gelegenheid aanvoerder is, maar door het feit dat Boeimeer er ook een in de gelederen heeft. Dat zie je niet vaak. Hier gooit onze Luchiano in, let eens op de handjes van Martijn en zijn directe tegenstander. Is dit spiegelen of is dit spiegelen?

Bij rust is het 0-6 voor de Bredanaren of zijn het Bredaenaars, neen ik denk toch Bredanaren. In de tweede helft komen Jorg en Cihad erin en dat scheelt een slok op de borrel. Rijen C4 biedt veel meer tegenstand en aangezien Boeimeer het doelsaldo wil opvijzelen krijgen onze voorwaartsen veel ruimte. Een van die voorwaartsen is Luchiano die zeker drie keer alleen voor de keeper van Boeimeer opduikt. Helaas is hij ongelukkig in de afwerking. Een keer ziet hij Abdullah vrij staan en passed de bal keurig naar hem. Ook deze kans gaat verloren. Later zeg ik tegen Luchiano dat hij de juiste beslissing heeft genomen. Natuurlijk is het leuk om zelf te scoren, maar als hij gemist had was het een echte ego-actie geweest.

Hoe dan ook weet Boeimeer slechts een keer te scoren in de tweede helft en dat is een verdienste van onze jongens. Op zeker moment schreeuwt de vlaggende leider van Boeimeer dat Luchiano gewisseld moet worden. "Nou nog mooier", denk ik bij mijzelf, "gaat die man beslissen wie er bij ons uit moet?" Maar hij bedoelt de Luchiano van Boeimeer. Als de jongen voor mij langs loopt kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. "Heet jij Luchiano met 'ch' of met alleen een 'c'", vraag ik. "Met 'ch'", antwoordt de jongen en vervolgt: "Alleen heet ik niet Luchiano maar Richiano". Op het veld klinkt het nagenoeg gelijk.

Na het laatste fluitsignaal hoor ik in de kantine van de Turkse vaders dat het waarschijnlijk een Turkse vrouw is geweest die voor de trein is gesprongen. Iemand kwam haar zoon halen die op het veld naast ons met de C2 speelde. Welk een triest verhaal moet daar achter zitten. Thuis eten we opgewarmde zuurkool met puree van gisteren en gaan daarna op weg naar Oosterhout om laarzen voor Diana (4) te kopen. Het leven gaat door.

Scoreverloop Rijen C4 - Boeimeer C4 0-7:

04 0-1
06 0-2
13 0-3
17 0-4
32 0-5
35 0-6
53 0-7

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2010-2011 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2010/2011.

October 27, 2010

Een allegaartje

Octopus Paul is dood. Op de radio hoor ik de reden. De inktvis pleegde zelfmoord na zondag een 1-2 overwinning voor Feyenoord te hebben voorspeld. Epic Fail en hier nog een. Wat heeft de ouders toch bezield toen ze hun zoon Con noemden, rekening houdend met het feit dat zijn achternaam Domen is? Sadisme.

Het nieuws gaat altijd door, sneller dan de ontvanger kan bevatten. De kinderen hebben herfstvakantie, elke morgen leg ik een A4-tje op tafel gericht aan Luchiano (013) met dingen die hij die dag moet doen. Over irritante vaders gesproken. Woensdag staat het (laten) repareren van zijn fietsketting op het programma. Dat moet toch te doen zijn.

Dinsdagavond zijn we bij CasasPa en Truus in Dommelen op bezoek geweest. CasasPa heeft een mooie scanner waarmee hij zijn oude fotonegatieven in kan scannen. Wellicht zijn er binnenkort foto's te zien van CasaSpider uit een tijd toen er nog lang geen Wikipedia bestond. Voor nu doen we het met vier foto's van de kermis in Rijen, zondagavond als besluit van Luchiano's verjaardag.

 • Diana (4) en Lucy in de Rups
 • Luchiano is niet weg te slaan bij de Cake-Walk
 • Het vuurwerk was niet helemaal te vergelijken met de Olympische Spelen of het WK Voetbal
 • De dames in de Octopus, het slechte nieuws over Inktvis Paul was nog niet tot ons gekomen

October 24, 2010

Luchiano 013

24.10.2010: Lachend verstopt Luchiano (013) zijn speelgoedpistooltje; vandaag is hij 013 jaar geworden. Gefeliciteerd, Swa! Klik voor groter.Zaterdag na de zwaarbevochten overwinning van Rijen C4 op Baronie C4 gaan Luchiano (toen nog 12) en ik op pad om boodschappen te doen. We gaan ook naar Tilburg, de jongeman mag een Wii-spel uitzoeken. Tot zijn spijt is Tour of Duty 4 niet te vinden. Ik ben daar niet zo rouwig om, al die schietspellen...

Bij Intertoys kiest Luchiano voor New Super Mario Bros, een spel vanaf drie jaar. Dat is ook leuker voor de rest van het gezin. Het spel stamt uit 2006 en is ontwikkeld voor de GameBoy. Eind 2009 is de Wii-versie uitgekomen en die kopen wij.

Dan komt hij aandragen met twee pistooltjes met ronde schijfjes als munitie. En ook nog een of ander spiraalgeval dat je van de ene hand in de andere kunt laten overgaan.

Waarom al die dingen? Wel, vandaag zondag 24 oktober 2010 is mijn favoriete zoon 013 jaar geworden. Luchiano, van harte gefeliciteerd. Tilburg is zijn favoriete stad in de omtrek en hij zit er ook op school. Tilburg is 013, zelfs voor een leek is het niet moeilijk hier de symmetrie te ontwaren.

De appeltaart hebben we net op en de overige drie gezinsleden spelen op de bank New Super Mario Bros. Al houdt Diana (4) zich vooral bezig met de ballonnen. Het zonnetje schijnt, wie weet wat deze dag nog brengt.

Als bonus een foto van de twee oogappels.