« Op die scooter | Main | De gekooide tijger »

Rijen C4 - Gilze C3 6-0

25.09.2011: Hoogste tijd dat Gilze-Rijen eens goed op de kaart wordt gezet! Klik voor groter.Op zaterdag 24 september 2011 vindt de belangrijkste competitiewedstrijd voor Rijen C4 van het seizoen plaats, immers het betreft de kraker en derby tegen Gilze C3. De wedstrijd is zo belangrijk dat leider Marco in een tamelijk dwingende mail iedereen oproept om reeds drie kwartier van tevoren aanwezig te zijn, op straffe van een extra reservebeurt.

Op de Redwood relatiedag van afgelopen vrijdag sprak ik iemand die niet wist waar Gilze-Rijen ligt, sterker nog die nog nooit van onze wereldberoemde helicopterbasis heeft gehoord! Kennelijk is het hard nodig om Gilze-Rijen nadrukkelijk onder de aandacht van het Nederlandse volk te brengen.

Hemelsbreed liggen Gilze en Rijen vier kilometer uit elkaar, maar over de weg is het 5,5 kilometer. De dorpen worden gescheiden door de Rijksweg N282 en door de A58. Gilze ligt ten zuiden van deze wegen en Rijen ten noorden. Vanuit de gemeente Alphen-Chaam klinken bij monde van burgemeester Nuijten geluiden dat Baarle-Nassau en Gilze onderdeel van Alphen-Chaam kunnen worden, maar dat zien wij absoluut niet zitten.

Lang geleden was Rijen een buurtschap van Gilze. In 1464 kreeg het een kapel en in 1524 werd het verheven tot een zelfstandige parochie. Sinds dat moment is er sprake van de dubbele naam: Gilze en Rijen. Inmiddels heeft Rijen Gilze overvleugeld qua aantal inwoners en faciliteiten. Zo staan het gemeentehuis en het station in Rijen en heeft Gilze bij wijze van compensatie een Action.

Van de kant van Gilze is er daarom sprake van enige afgunst, maar diep in ons hart houden we erg veel van elkaar. Over hart gesproken, in het hart van de gemeente ligt de geweldige luchtmachtbasis die al meer dan 100 jaar bestaat en waar in 2010 de Luchtmachtdagen werden gehouden. Waar zijn wij verder nog wereldberoemd door? Door de leerlooierijen, destijds geweldige business maar vervolgens helaas ge-outsourced.

25.09.2011: Ímer Celik kijkt goed naar de bal en kopt hem straks hard weg tijdens Rijen C4 - Gilze C3 6-0. Klik voor groter.Het is gewoon heerlijk om voetballiefhebbers wat geschiedenis door de strot te duwen. Wie beweert dat we dit jaar geen zomer hebben gehad moet maar eens goed naar de foto's van de wedstrijden van Rijen C4 kijken. Bijna altijd schijnt de zon en zo ook zaterdag. Daar komen de eerste jongens van Gilze het veld op dartelen, ze kijken dan nog blij.

Voor begin van de wedstrijd schudden de spelers elkaar de hand en dan blijkt dat sommige mensen naar andere dingen kijken dan andere mensen, want ineens zegt Marja Bourgonje, tweede van rechts op de rijtjesfoto: "Nou, die leider van Gilze ziet er lekker afgetraind uit!" Als ze dat een paar keer herhaald heeft, schiet ik een foto van de Gilzense Adonis waarop haar man Raymond zegt: "Dat zegt verder niets over mijn mate van afgetraind zijn, hoor".

De wedstrijd begint. Al snel is duidelijk dat Rijen over de betere voetballers beschikt, maar Gilze weet dit aanvankelijk goed te compenseren met inzet. Luchiano (013) loopt als linksbuiten zijn opponent diverse keren voorbij, alleen duurt het even voordat het rendement oplevert. Keeper Jaap trapt de bal ver uit naar de middellijn. Luchiano pikt de bal op, passeert de rechtsback en stoomt op naar de goal. Met een mooie beweging zet hij de keeper te kijken en scoort de bevrijdende 1-0. Over het laatste stukje doet hij zo lang dat dit net niet meer vastgelegd is.

Twee minuten later snijdt hij wederom door de defensie van Gilze, bereikt de achterlijn en geeft een prima voorzet waar Rik alleen nog maar tegenaan hoeft te lopen om de 2-0 aan te laten tekenen. We gaan rusten. Hier volgt een mededeling voor BOA Stan Pagie: "Stan, vergeet alsjeblieft niet om maandag tegen Meram te zeggen dat hij het CasaLog heeft gehaald!" Tot zover de mededelingen.

Alle vijftien spelers van Rijen C4 zijn aanwezig en dat geldt ook voor de vier leiders en trainers. Een plus een is twee en dat betekent dat de Elftalfoto van het najaar 2011-2012 gemaakt kan worden.


24.09.2011: Elftalfoto Rijen C4 najaar 2011, 4e klasse C471. Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Bovenste rij: Marco Fischer (leider), Ton van Opstal (trainer), Wesley Fischer, Hasan Ali Toker, Alperen Arslan, Ímer Celik, Ímer Kanbur, Abdullah Kanbur, Martijn Houtepen, Johan Taekema (leider), Huub Willemen (trainer)
Onderste rij: Rik van Opstal, Tom Taekema, Tjeu Dekkers, Fas de Koning, Jaap van Daal (keeper), Jorg Mallens, Daan Bourgonje, Luchiano Nijhuis


Ze staan er weer mooi op, de meesten dan toch. De tweede helft is begonnen en Gilze lijkt moegespeeld. De ene kans na de andere volgt voor Rijen en snel is het 3-0. Daar breekt Wesley euhm, sorry Wesley op rechts door en haalt uit, maar de bal vliegt in het zijnet. Abdullah glijdt langs zijn tegenstander en waarschijnlijk komt ook hier uiteindelijk een doelpunt uit. Het is onbegonnen werk voor de keeper van Gilze. Rijen C4 wint de derby met 6-0 en ons seizoen kan niet meer stuk.

Terwijl iedereen naar de kantine loopt, blijkt er een neutrino in mijn camera te zitten die ervoor zorgt dat ik sneller dan het licht plotseling aan de zijlijn van het hockeyveld sta. Doe eens normaal man! Toch eens kijken op welke leeftijd Diana (5) hier kan beginnen.

Scoreverloop Rijen C4 - Gilze C3 6-0:

33 1-0 Luchiano Nijhuis
35 2-0 Rik van Opstal
38 3-0 Tom Taekema
46 4-0 Rik van Opstal
64 5-0 Abdullah Kanbur
67 6-0 Ímer Kanbur

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 25.09.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

Comments

Het is al net zo'n beladen derby als Spakenburg-IJsselmeervogels.

Sport is oersaai, dat blijkt maar weer.
Het is niks meer dan winnen, verliezen of gelijkspelen.

En jij dan natuurlijk mee naar elke hockeywedstrijd, zoals nu bij voetbal. Je krijgt 't nog druk, man!

@Mack: Ja, zo beladen is die derby wel. Alleen is de sfeer er rondomheen de laatste tijd gewoon vriendelijk te noemen. Ga straks de links aanpassen naar jouw site en die van Rob Hamilton. Bye bye web-log... :-)
@Renesmurf: Zo lust ik er nog wel een. Je gaat op vakantie en je komt terug, dat zijn maar twee dingen. Dan is winnen, verliezen of gelijkspelen nog spannender.
@Els: Ik kan Diana natuurlijk moeilijk alleen naar het hockey laten gaan. Dus ja, ik ga alles bekijken!

ik hoop dat ze in Gilze toch ook een prettig weekend hebben beleefd. CasasPa

@Dout/Bout: Ach, weet je. Waar ik woon daar woon ik. Natuurlijk is er wel eens nostalgie naar Curacao, maar nu zoek ik de leuke dingen in Nederland. Hoe is dat eigenlijk met jou, ik denk dat jij het meer mist, immers jouw roots liggen daar...
@CasasPa: Een nederlaag van hun C3, daar zitten ze niet zo mee in Gilze. Morgen is de GROTE KRAKER, Rijen 1 - Gilze 1. Komt allen kijken!

Ik bedoelde namelijk, Lucy.
Mist ze haar gezellige Dominicaanse muziek niet?

Ps, ik was 2 weken geleden nog daar voor de tweede keer dit jaar. Op weg daar naartoe kreeg iemand een hartaanval in het vliegtuig.
We moesten op Antigua een noodlanding maken. Verder weet ik niet hoe het is afgelopen.