« Rijen C4 - Gilze C3 6-0 | Main | Zundert C2 - Rijen C4 1-3 »

De gekooide tijger

Brabant Water collega Bas Becks heeft het goed voor elkaar. In het kader van zijn Echte Mannen website, mag hij allerlei echte mannendingen uittesten. Was het eind juli een rode Hyunday Genesis Coupé, afgelopen vrijdag gaat het er een graadje rauwer aan toe met de Nissan 370Z GT-edition.

De Z-Series is de sportieve vleugel van Nissan, startte in 1969 met de befaamde Datsun 240Z en heeft de 370Z GT als huidig vlaggeschip met zijn 3.7 liter 6-cylinder, 328 paardekrachten en 5,3 seconden om van 0 tot 100 te geraken. Dat laatste is Bas en mij gelukt vanaf de parkeerplaats tegenover Brabant Water en gelukkig zijn de remmen adequaat uitgerust, immers de rood-witte slagboom komt op die manier wel akelig snel dichterbij.

De 370Z valt bij mij meer in de smaak dan eerdergenoemde Hyunday omdat hij krachtiger is en bovendien op alle fronten rijker oogt. Neem alleen al die prachtige metallic lak met een mengeling van donkerrood en bruin dat je echt van dichtbij moet zien. Het zal vrouwen verrukken en daar is het uiteindelijk allemaal om te doen. Bas zit aan het stuur en we rijden naar een rustig stuk Den Bosch. Binnen luttele seconden zitten we ruim boven de toegestane snelheid, maar ieder zichzelf respecterend agent knijpt hier een oog dicht.


30.09.2011: CasaSpider voor de Nissan 370Z GT-edition, met dank aan echtemannen.info. Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Immers, zijn wij mannen niet allen gekooide tijgers? Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat soepel ge-oliede lijven boordevol testosteron en kracht elke dag achter een bureau plaatsnemen om te controleren of er niet toevallig een tablespace dreigt vol te lopen? Eerlijk gezegd heb ik gedurende de dag heel andere gedachten. Grauuuwwwww!

Bas zet de auto aan de kant en zegt: "Nou, rij jij hem maar terug naar Brabant Water". Dat laat ik mij geen twee keer zeggen. 400 Meter voor ons rijdt een old-timer. Binnen anderhalve seconde zit ik op zijn achterbumper, als een Cheetah die vanaf 40 meter een konijn opvreet dat slechts 5 meter van haar holletje is verwijderd. Ja, zo ken ik mij weer.

Bas vertelt dat de snelheidsmeter niet verder gaat dan 280. Als men nog harder gaat, wat schijnt te kunnen, springt het navigatiescherm in een speciale modus en geeft aan hoeveel kilometer men harder rijdt dan 280. Het is allemaal heel toepasselijk in een tijd dat zelfs neutrino's zich niet meer aan snelheidslimieten houden.

Maar nu is het tijd terug te keren naar Brabant Water. Met verende tred lopen we de twee trappen op om de ICT-afdeling te betreden. Een tikkeltje weemoedig staar ik naar buiten en buig mij vervolgens over een telling van al dan niet permanent afgesloten brandkranen.

grauw

Feitelijk is het ook meer een auto voor onze Bling-Bling Surinamer Soeredj Gangabisoensingh die op diezelfde dag afscheid neemt van Brabant Water.

Comments

Ik distancieer me er van, het is dat ik een piemel heb, anders was ik geen man.

Een auto is leuk, en handig, en moet het altijd doen, maar dat zullen vrouwen ook vinden.

ik snap het..
mooie kleur inderdaad, beetje aubergine lijkt het wel? en mooi model ook. de auto dus

en ik vind dat ook. Is het voortaan behelpen in die oude Ford Focus? CasasPa

Toevallig dacht ik laatst: die donkerblauwe Volkswagen Jetta liep toch altijd als een rode draad door je stukjes.
En verder ga ik me niet met mannendingen bemoeien. Is beter voor iedereen.

Het moet natuurlijk niet net weer té hard gaan onderweg anders schiet je de vrouwen voorbij zonder dat ze tijd hebben gehad om je te zien en dus verrukt te raken. Zou ook weer sneu zijn.

@Renesmurf: Met Sinterklaas in aantocht heb je in je eerste zin een puike rijmregel afgeleverd. Een auto moet het altijd doen, maar een beetje beleving is ook nooit weg.
@Pascale: Het lijkt inderdaad op iets heel donkerpaars, donker-aubergine misschien. Die laatste toevoeging na de komma had je ook wel weg mogen laten!
@CasasPa: Die oude Ford Focus doet het tot nu toe als een tiet (afkloppen), bij de Nissan 370Z GT is het nog maar afwachten hoe hij er over een jaar of elf uitziet.
@Door: Correctie, het was een donkerZWARTE Volkswagen Jetta. Ik begrijp dat jij meer op een lijn zit met Renesmurf.
@Irene: Te hard is niet goed. Maar wat denk je van het scenario dat een amazone langs een rijksweg galoppeert en ik haar vanuit de Nissan 370Z GT met een lasso vang en de auto binnenleid? (Het paard krijgt water en haver)