Main

June 17, 2012

Lasergamen met Rijen C4 (Zaterdag 16.06.2012)

Aan het eind van het voetbalseizoen organiseert de leiding van Rijen C4 traditioneel bij wijze van afscheid een team-uitje. De organisatie is traditioneel in handen van de zeer bekwame Marco Fischer. Dit seizoen gingen we lasergamen in de bossen van Alphen (Noord-Brabant), bij Gotcha. Gotcha, dat is echt een naam waar bijna niemand op komt in het geval van een oorlogsachtig spel. Ik hou daar wel van, van die verrassende Repelsteeltje-achtige namen.

16.06.2012: Rijen C4 gaat lasergamen bij Gotcha in Alphen: Ímer ăelik neemt Ímer Kanbur onder schot. Klik voor groter.De familie Bourgonje heeft de gehele catering op zijn (m/v) schouders genomen met een verrassing aan het eind. De kinderen noch de ouders kwamen iets tekort, waarvoor hulde! Het avontuur begon ook bij de Bourgonjes, in de Dundelbroek te Rijen. Tjeu Dekkers die halverwege het seizoen stopte was er samen met zijn vader ook bij, dit om aan te geven hoezeer Rijen C4 in je hart zit. Of ze vonden het gewoon een leuk uitje, dat kan natuurlijk ook.

Vanuit de Dundelbroek reden we naar Alphen, een route die ik blindelings rijd omdat het dezelfde weg is als naar De Biergrens in Baarle-Nassau. Voor de zekerheid had ik de lege kratten Westmalle al achter in de auto liggen om op de terugweg even langs De Biergrens te wippen.

Een beetje buiten Alphen draaiden we de Kwaalburg in en parkeerden de auto's volgens instructie bij huisnummer 23 rechts in het gras. Tweehonderd meter landinwaarts stond een gardarobe met gevechtstenues. Tot verbazing van de ouders wilden sommige jongens hun eigen jas aan een kleerhanger terughangen. "Dat doet-ie thuis nooit!" We waren aan de vroege kant en gebruikten de tijd om een paar kopjes koffie te drinken en wat bij te praten. Immers, het is alweer een tijdje geleden dat Rijen C4 haar laatste wedstrijd speelde.

Voordat het spel daadwerkelijk begon stonden we even stil bij het feit dat ÚÚn jongen er niet bij was. Martijn Houtepen ondergaat een zware behandeling gedeeltelijk thuis, gedeeltelijk in het Radboud ziekenhuis, waarbij zijn immuunsysteem bewust wordt afgebroken om het daarna te laten herstellen. Zonder immuunsysteem is Martijn zeer bevattelijk voor ziektes en heeft hij al een paar keer een zware koortsaanval gekregen. Jammer genoeg gebeurde dit ook net voor het teamuitje, anders was de familie Houtepen aanwezig geweest om elkaar uit te zwaaien. Vader Paul vroeg wel aan Marco of er een verslag kwam. Dit is het verslag Paul en deze editie is speciaal voor jou, Martijn. Kop op en beterschap!

De spelleider legde de werking van de laserguns uit en even later liepen de krijgers het bos in. In mijn jeugd speelde ik graag met pistolen, de vraag is of dat in deze tijden van Breivik en andere gekken wel pedagogisch verantwoord is. Het ziet er tamelijk oorlogszuchtig uit en wat te denken van trainer Ton en leider Marco die gebukt over het wapendepot doen denken aan illegale wapenhandelaren?


16.06.2012: Rijen C4 plus leiding in gevechtstenue bij Gotcha Alphen (lasergamen). Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Bovenste rij: Ton van Opstal (trainer), Ímer ăelik, Johan Taekema (leider), Ímer Kanbur, Alperen Arslan, Fas de Koning, Jorg Mallens, Jaap van Daal, Huub Willemen (trainer, verscholen), Tjeu Dekkers, Tom Taekema, Luchiano Nijhuis
Onderste rij: Daan Bourgonje, Tycho Stallens, Rik van Opstal, Wesley Fischer, Marco Fischer (leider), Bram van Dijk


De jongens kregen een kwartier extra van de spelleider, omdat die er tijdens het spel even tussenuit moest. Zo speelden ze bijna anderhalf uur. De kleding van de meesten zag er niet uit, hetgeen een goed teken is. "Gelukkig regende het niet", zei ik tegen Luchiano (14). "Jammer! Met regen was het nog leuker geweest", luidde zijn antwoord. Ja, zeker voor de moeders die de kleren mogen wassen.

We liepen richting de auto's en daar stonden Marja en Raymond alweer klaar met een verrassing bestaande uit een rode tas met Henkel-goodies. Raymond zit hoog in de boom bij de Pritt-stiften van Henkel, daarom bij deze de oproep: Koopt allen altijd de ECHTE Pritt-stift! En wast uw was met Witte Reus.

16.06.2012: Rijen C4 gaat lasergamen bij Gotcha in Alphen: Luchiano Nijhuis en Fas de Koning vechten een duel uit. Klik voor groter.Op zaterdagavond was ik in de weer met de foto's en zette het album online, zonder dit wereldkundig te maken. Zondagochtend kregen alle betrokkenen een mail van Ton van Opstal die zijn 50 foto's al via Picasa gepubliceerd had. Was hij me toch te snel af! Het gaf mij de gelegenheid drie foto's van Ton te "lenen" en aan mijn album toe te voegen. Dank je wel, Ton.

Over toevoegen gesproken, de UEFA doet het ook. Het intermezzo van de Duitse trainer Jogi L÷w en de ballenjongen, waarbij L÷w tijdens de wedstrijd Nederland-Duitsland een geintje met hem uithaalde door de bal uit zijn armen te tikken, blijkt voor aanvang van de wedstrijd te hebben plaatsgevonden.

De UEFA monteerde de scene echter in de 22e minuut van de wedstrijd. Leuk als het echt was geweest, maar nu? Wie herinnert zich die dikke slapende Fransman tijdens Engeland-Frankrijk? Misschien had de beste man 's middags een dutje gedaan en is het ertussen gemonteerd. En misschien hebben wij helemaal niet met 2-1 verloren en worden we door de UEFA voor de gek gehouden.

The blue pill or the red pill?

Hoe dan ook, mijn montage van Ton's foto's is eerlijk. Daar steek ik uw hoofd voor in het vuur. Iedereen vertrok in de auto's, behalve trainer Huub die als enige zo sportief was om helemaal naar Alphen te fietsen. Derhalve een speciaal applaus voor Huub! We zien elkaar weer bij aanvang van het nieuwe seizoen, waarin we waarschijnlijk Rijen B4 heten. Mensen, tot dan.

Het album Lasergamen met Rijen C4 staat online en bevat 44 foto's.

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

May 18, 2012

Rijen C4 - Ouders 9-3 (Woensdag 16.05.20212)

Aan het eind van het voetbalseizoen zijn er twee tradities. De ene is het jaarlijkse teamuitje. Op zaterdag 16 juni gaan we lasergamen in Alphen. Het andere is de voetbalwedstrijd tegen de ouders en dat was woensdag jongstleden.

Ik maakte me daar enige zorgen over. Zo is daar de parameter leeftijd. Laten we een paar aannames doen:

 • Een man is fysiek omstreeks zijn 25e levensjaar op zijn krachtigst.
 • Alle levende mensen, groot en klein, worden elk jaar een jaar ouder.
 • Ouders zijn ouder dan hun kinderen.
 • De gemiddelde leeftijd van de ouders ligt verder verwijderd van de 25 dan de gemiddelde leeftijd van de kinderen.

Het is niet moeilijk te concluderen dat de ouders van de huidige C4 het ieder jaar moeilijker krijgen tegen hun nageslacht. En raad eens wat? Dit klopt als een bus! Maar nu loop ik op de zaken vooruit.

Niet alleen maakte ik me zorgen over de uitslag, immers het gaat erom dat men lol heeft. Neen, ook het risico op blessures wordt steeds groter. Voorts betreedt de tegenstander het veld gewapend met voetbalschoenen en scheenbeschermers waar ik het moet doen met een paar eenvoudige sportschoenen.

Genoeg gezeurd. De jongens kregen kleedkamer 4 toegewezen en wij kleedkamer 7. Aanvankelijk moesten wij in de witte shirts, maar die waren toch iets kleiner dan de gele. In het team van de ouders deden twee dames mee, Ineke de moeder van Fas en Tanisha, de zus van Wesley. Ook de broers van Rik en Abdullah waren van de partij. En dan hadden we nog een behoorlijk aantal supporters langs de lijn over.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. De ouders zijn feitelijk weggespeeld door Rijen C4. Al snel opende Ímer ăelik de score tegen de overigens uitstekend keepende Raymond Bourgonje. We kwamen gewoon snelheid tekort en opvallend was dat de tegenstander nauwelijks pingelde, maar ons er gewoon uitcombineerde. In de eerste helft wisten we drie keer tegen te scoren via Ton van Opstal, Johan Taekema en Mark Stallen.


16.05.2012: Elftalfoto Rijen C4 (wit) voor wedstrijd tegen de ouders (geel). Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Bovenste rij: Marco Fischer, Tanisha Fischer, CasaSpider, Huub Willemen, Johan Taekema, Raymond Bourgonje, Jaap van Daal, Alperen Arslan, Abdullah's broer, Abdullah Kanbur, Osman Kanbur, Ímer Kanbur, Ímer ăelik, Luchiano Nijhuis, Tycho Stallen, Rik van Opstal
Onderste rij: Wesley Fischer, Bram van Dijk, Tom Taekema, Daan Bourgonje, Jorg Mallens, Fas de Koning, Luuk van Opstal, Ton van Opstal, Ineke de Koning, Han van Daal, Yusuf Kanbur, Jaap de Koning, Mark Stallen, Jos van Dijk


Na rust konden we het keeper Jaap niet echt lastig meer maken en eindigde de wedstrijd in een verdiende 9-3 voor de jongens. Het goede nieuws is dat iedereen blessurevrij en met een glimlach op het gezicht van het veld stapte. Na afloop werd iedereen in de kantine verwacht. Onder aanvoering van Len, de moeder van keeper Jaap, werden de trainers en leiders van de C4 in het zonnetje gezet. Ook hun vrouwen kregen een bos bloemen, aangezien zij door het vele gevoetbal een verkapt zeemanshuwelijk voeren.

Wie we misten op deze avond waren Martijn Houtepen en zijn ouders Paul en Lisette. Het gezin was woensdag in het Radboudziekenhuis te Nijmegen om zich voor te bereiden op de behandeling van Martijn die een dag later zou starten. Helaas was er een probleem met het geneesmiddel antithymocytenglobuline (ATG, Wikipedia) dat kennelijk moeilijk verkrijgbaar is. Het komt van een paard en is een uniek middel. Nu wordt de behandeling pas op zijn vroegst aanstaande maandag voortgezet, hetgeen uitermate teleurstellend is voor het gezin Houtepen.

Volgend seizoen gaan de meeste jongens over naar de B-junioren. Achter blijven Tycho, Bram, Lars en Jaap. Net als Alperen zijn zij een jaar jonger dan de anderen. Er wordt geprobeerd Alperen mee te krijgen naar de B en qua postuur mag dat geen probleem zijn. Hierna nam Jaap het woord. Hij bedankte zijn medespelers voor het plezierige seizoen en gaf aan bij de C-junioren te blijven, immers er is een kans dat hij naar de C1 kan. Als goedmakertje trakteerde hij op een snoepzak.

Last but not least kwam Raymond aka Mister Pritt-Stift op de proppen met een lading mooie badhanddoeken, voor iedere speler ÚÚn. Het betekende een mooie afsluiting van het seizoen, tenminste voor wat betreft het voetbal. Over een week of vier gaan we zoals eerder vermeld nog lasergamen.

Voor wie zich afvraagt "Waar zijn de foto's?" die wordt verwezen naar het speciale album 16.05.2012 Rijen C4 - Ouders met niet minder dan 51 vastgelegde momenten. Tip: Druk op F11 om een volledig scherm te krijgen en nogmaals F11 voor het normale scherm.

May 17, 2012

Toernooi C-D vv Rijen (Toernooi 12.05.2012)

Zaterdag 12 mei 2012 vond het C-D toernooi van vv Rijen plaats. Zaterdag waren de C-junioren aan de beurt en zondag de D-pupillen. Ik had me er behoorlijk op verheugd en Luchiano (14) voor zijn doen ook. Helaas heeft hij sinds wij een week eerder een trampoline in elkaar hebben gezet last van zijn rug. Op zeker moment kreeg ik een WhatsApp met de volgende tekst: "Ik wil naar de huisarts voor mijn rug. Ik denk namelijk dat een van de kraakbeenlaagjes in mijn ruggenwervels is weggeschoten en nu tegen mijn longen aanduwt. Want als ik nu snel in- en uitadem doet mijn rug pijn."

12.05.2012: Rijen C4 speelt voor de tweede keer tegen Jeka C7 en wint nu met 2-0, C-toernooi vv Rijen. Klik voor groter.Zo'n jongen mag toch meteen een eigen huisartsenpraktijk beginnen? Hoe dan ook was het een serieus probleem, want al bij het intrappen gaf Luchiano aan niet te kunnen spelen. Dat was een bummer, een hele dag op het sportpark zonder mijn patat etende oogappel in actie te zien. Gelukkig was er nog het een en ander te beleven op de velden en daar buiten.

Zo kwam er een Apache helicopter overvliegen, misschien wel bestuurd door Tycho's vader Mark. Ik kon bijna naar binnenkijken en zag tot mijn onthutsing dat het apparaat even later zomaar klem zat in een lichtmast! Een paar supporters visten hem eruit, gooiden hem in de lucht en toen kon hij weer verder vliegen. Tussendoor kwam clubicoon Herman voorbij racen en maakte ik deze rijtjesfoto op afstand.

Rijen C4 was ingedeeld bij De Raven uit Luyksgestel (het kostte enige moeite om daarachter te komen), Rijen C5 en Jeka C7. Bij De Raven speelde de tweeling Luuk en Tom Wouters mee. Blonde Tom kennen we nog van onze D4 die mede of vooral dankzij hem gedeeld kampioen werd. Met andere woorden, die jongens kunnen wel voetballen.

De wedstrijd ging kansloos verloren en vervolgens werd tegen Rijen C5 en Jeka gelijkgespeeld. We hadden drie kwartier pauze en die werd benut om na een bak patat een door de jongens zelf bedacht kado aan Martijn Houtepen te overhandigen. Martijns beenmerg heeft problemen met het aanmaken van witte bloedlichaampjes en bloedplaatjes. Een complexe zaak waar een flink behandelingstraject voor is uitgezet. Martijn laat zich er niet onder krijgen en blijft vriendelijk en goedgemutst, niet alleen buiten maar volgens zijn vader Paul ook thuis. Bewonderenswaardig!

12.05.2012: C-Toernooi vv Rijen, Martijn Houtepen en zijn ouders maken een moeilijke tijd door. Daarom biedt de C4 hem een gesigneerd clubtenue aan. Klik voor groter.Een van de kado's is een vv Rijen-tenue met de namen van alle spelers, trainers en leiders erop. Alsmede de elftalfoto. De jongens van Rijen C4 zijn al een aantal jaren bij elkaar, maar het blijft mooi om te zien hoe men in de loop der tijd bij elkaar betrokken is geraakt. En dat geldt ook voor de ouders, bij deze wil ik Paul en Lisette daarom speciaal een hart onder de riem steken.

De teams speelden een hele competitie en zo moesten we nogmaals tegen De Raven. Deze keer was de wedstrijd een stuk spannender aangezien wij via een doelpunt van Ímer ăelik na een assist van Abdullah op een 1-0 voorsprong kwamen. Helaas gingen we alsnog met 2-1 de boot in en zo werd De Raven met instemming van Neshet en zijn zoon de verdiende poule-winnaar.

Toen was er een lichtpuntje in de vorm dat Luchiano plotseling zei dat zijn rug iets beter aanvoelde. Hij wilde graag meedoen, haalde zijn spullen uit de auto en betrad het veld voor de wedstrijd tegen Jeka. Of het door Luchiano kwam weet achteraf niemand maar feit is dat Rijen nu een stuk dynamischer oogde. Uit een voorzet van Luchiano kopte Abdullah knap in, ranselde de keeper de bal uit het doel en scoorde Ímer Kanbur in de rebound. Terwijl ik de gebeurtenis notuleerde lag de volgende er al in, deze keer door Luchiano zelf. Ik heb het compleet gemist.

De laatste wedstrijd was tegen onze C5 en nu was het de beurt aan Martijn om mee te doen. Maar let ook even op de schalks kijkende C5-speler die gedurende de gehele sprint met Rik meer oog voor de camera had dan voor de bal. Het duel eindigde in 0-0 en het was Martijns laatste wedstrijd van het seizoen. Hopelijk is hij straks weer van de partij in een B-team. Ja, de jongens worden groot. Iedereen heeft het wel een beetje gehad, toch moest men na het douchen naar de kantine voor de prijsuitreiking. Wel zo sportief voor de andere teams en met name de winnaars. Rijen C4 is op doelsaldo tweede geworden in haar poule. Het kleinood dat we gewonnen hebben heeft niet veel weg van de Cup met de Grote Oren, maar tovert toch een lach op het gezicht van de meesten.

Het was een lekker dagje buiten, alleen jammer dat nadien de boodschappen nog gedaan moesten worden.

April 29, 2012

Rijen C4 - The Gunners C3 1-2

Het is de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2012. Rijen C4 heeft nog uitzicht op de tweede plaats in de vierde klasse C456. In dat geval moet er thuis gewonnen worden van de nummer voorlaatst The Gunners C3 en tegelijkertijd moet kampioen Baronie haar sportieve plicht doen tegen Gloria.

The Gunners C3 bellen op dat ze iets verlaat zijn. Dat geeft ons de tijd om de herkomst van de naam uit te pluizen. Gelukkig heb ik dat al eerder gedaan, een koud kunstje derhalve. Op 15 april 1953 richtten een aantal werknemers van munitiefabriek Hispano Suiza, het huidige Ambac, aan de Terheijdenseweg in Breda een voetbalclub op. Een paar Engelse vaklui waren fan van Arsenal, bijnaam The Gunners...

Elftal- en rijtjesfoto

Rijen C4 is een kwartier eerder dan normaal aanwezig. De reden hiervoor is het maken van de elftalfoto. De bloedwaarden van Martijn zijn nog steeds veel te laag. Op 7 mei mag hij terugkomen in het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Vandaag hijst hij zich in het Rijen-tenue en staat er gewoon tussen. Datzelfde geldt voor Lars die sinds een maand of twee deel uitmaakt van de C4 maar nog nooit een officiŰle wedstrijd heeft gespeeld omdat zijn overschrijving van TSC naar Rijen niet rond is. Het formaat van de elftalfoto is 4000x3000 en dat kost 2,5 Mb. Maar dan heb je ook wat.


28.04.2012: Elftalfoto Rijen C4 voorjaar 2012, 4e klasse C456. Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Bovenste rij: Johan Taekema (leider), Huub Willemen (trainer), Ímer Kanbur, Ímer ăelik, Alperen Arslan, Abdullah Kanbur, Jorg Mallens, Daan Bourgonje, Tom Taekema, Martijn Houtepen, Wesley Fischer, Marco Fischer (leider), Ton van Opstal (trainer)
Onderste rij: Jaap van Daal (keeper), Fas de Koning, Luchiano Nijhuis, Bram van Dijk, Tycho Stallen, Lars Overeem, Rik van Opstal


Wie wel op tijd was maar helaas niets heeft gezien is Raymond Bourgonje. Dachten de andere supporters eerst dat deze succesvolle zakenman telefonisch voor een paar miljoen euro put-opties aan het kopen was, bleek even later dat zijn dochter Laura op haar werk haar pols geblesseerd heeft. Een middag op de huisartsenpost kan zomaar langer duren dan een voetbalwedstrijd.

Er zijn meer Rijen C4-supporters dan gebruikelijk waardoor ik een prachtige rijtjesfoto in mijn hoofd heb. Echter, als een groep (m/v) aan de grote kant is treedt het verjaardagsfeestfenomeen in werking hetgeen inhoudt dat mannen en vrouwen zich automagisch in twee kampen opsplitsen. Vandaar eerst het mannenrijtje. De vrouwen maken er helemaal een potje van, de een is meer met de hond bezig en de anderen hebben moeite met het formeren van een rijtje. Dit is het resultaat waarbij de geoefende Rijen C4-volger meteen iets opvalt: Tanisha, zus van Wesley, zit in de dugout.

28.04.2012: Rijen C4 - The Gunners C3 (1-2) Tycho speelt de bal naar Ímer, Rijen in de aanval. Klik voor groter.De wedstrijd

We starten de wedstrijd met Jorg, Ímer K. en Luchiano (14) op de reservebank. Dat is gewaagd, immers dit zijn de aanjagers respectievelijk achter, midden en voor. Het gevolg is dat Rijen er flegmatiek uitziet en The Gunners het betere van het spel hebben. Al in de vierde minuut stoomt een grote speler op en haalt van een meter of twintig hard uit. De bal zeilt hoog in het doel, onbereikbaar voor Jaap.

In de 20e minuut breekt een aanvaller van The Gunners door bij de middellijn. De weg naar het doel is nog lang. Keeper Jaap besluit uit te lopen maar is net te laat bij de bal. Ook deze vliegt erin en we staan met 0-2 achter. Het is tevens de ruststand. Welk een deceptie!

Onze hoop is gevestigd op de tweede helft. Luchiano maakt een paar van zijn typerende rushes en de druk op de tegenstander wordt groter. Na acht minuten speelt Ímer Kanbur zich knap vrij en schiet op doel. Het schot is een beetje mislukt, maar ook de keeper van The Gunners blijkt een mens van vlees en bloed. Hij laat de bal door en de Anschlusstreffer is een feit.

In de tweede helft is Tanisha Fischer ingevallen voor haar broer Wesley en ze doet het niet slecht. Al vrij snel krijgt ze een bal aangespeeld in de 16-meter en schiet ze knap in. Helaas kan de keeper dit schot keren, anders was het wel een heel bijzonder debuut geweest.

Rijen krijgt een aantal kansen via Luchiano, Ímer K. en Abdullah, maar het is typisch zo'n dag dat het allemaal net niet lukt. Aan de andere kant heeft de verdediging met Jorg af en toe de handen vol aan uitbraken van The Gunners. Weer komt keeper Jaap een keer ver uitlopen, glijdt hierbij uit en blesseert zich. En hij had al een scheurtje in zijn lies. Gelukkig is Jaap een bikkel en zet hij de wedstrijd gewoon voort.

28.04.2012: Rijen C4 - The Gunners C3 (1-2) Luchiano (14) wil koppen maar is kansloos tegen de grotere keeper. Klik voor groter.Neen, het zit er niet in vandaag. We verliezen onze laatste wedstrijd met 1-2. Traditioneel krijgen de jongens aan het einde van het seizoen na het douchen een bak patat met iets erbij. Het is een mooie voorjaarscompetitie geweest.

Neshet en Yozgat

Ik zit aan de bar naast Neshet, de vader van Alperen. "Neshet, hoe schrijf je jouw naam eigenlijk precies?", vraag ik hem. "Neshet, met een s waar zo'n half streepje doorheen loopt", zegt hij. "Okay, die letter hebben wij niet", zeg ik. "In het Nederlands schrijf je in plaats daarvan een s en een h", antwoordt Neshet. "En met een t of een d aan het eind?", vraag ik. "Met een t", zegt Neshet. "De enige eigennaam in het Arabisch die op een d eindigt is Mohammed. Tenminste bij de Marokkanen. Turken schrijven Mohammed ook met een t".

We hebben het over zijn geboorteplaats, Yozgat (Wikipedia). In de tijd van AtatŘrk is er iets gebeurd, wat is niet helemaal duidelijk. AtatŘrk riep de hulp in van vele steden in zijn strijd, ook die van Yozgat. De steun was niet zo onvoorwaardelijk als hij had gewild en daarom strafte AtatŘrk Yozgat voor vijftig jaar. De straf bestond eruit dat er niets gebouwd mocht worden, geen industrie, niets. Voor een periode van vijftig jaren. Ergens in de jaren '70 moet die straf zijn opgehouden en is het gebied snel tot ontwikkeling gekomen.

Ondertussen check ik de andere uitslagen en zie dat Gloria verrassend van de Baronie heeft gewonnen. Hierdoor is de derde plaats sowieso het hoogst haalbare voor Rijen C4. Het verzacht de pijn een beetje en de spelers zijn toch meer bezig met hun patat.

Mister Top

Ter afsluiting volgt een kleine anecdote. Tijdens de training van afgelopen maandag was trainer Ton van Opstal in een lollige bui. Niet dat Ton normaliter niet lollig is, neen dat wil ik hier niet beweren, maar op de betreffende maandagavond viel het gewoon extra op. Het ene grapje volgde op het andere en hoe we erbij kwamen weet ik niet meer, maar Ton begon over zijn jeugd in Gilze te vertellen. "Ja, ik zat toen bij een club en wij deden vaak acrobatiek. Bijvoorbeeld maakten we menselijke piramides. En ik was toen vrij klein en daarom mocht ik altijd helemaal bovenop die menselijke piramide en daarom noemde iedereen mij Mister Top!"

Best een mooi stadion hadden ze toen in Gilze.

Scoreverloop Rijen C4 - The Gunners C3 1-2:

04 0-1
20 0-2
43 1-2 Ímer Kanbur

Uitslagen en Eindstand in de vierde klasse C56 op 28.04.2012

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

April 21, 2012

Irene'58 C2g - Rijen C4 1-4

Weetjes

Bij mijn speurtocht naar weetjes over de dorpen die Rijen C4 tijdens haar competities aandoet is Wikipedia altijd mijn startpunt. Zo ook in het geval van Den Hout waar tegenstander Irene'58 C2g vandaan komt. Er staat dat Den Hout een kerkdorp in de gemeente Oosterhout is en 1199 inwoners telt, als ze er in de afgelopen zes jaar tenminste niet de 1200-ste bij hebben gemaakt. Het dorp ligt nog juist op hoge zandgrond. Na de Watersnood van 1953 stond het water tot aan de Stelvensedijk. Sjongejonge, dat betekent dat Rijen destijds ook ternauwernood droog is gebleven.

Dan valt mijn oog op Vrachelen Fase 4/5 en de demonstraties daartegen: "Den Hout, tot hier en niet verder!" HÚ, maar dat ken ik! Inderdaad, in februari 2011 kwam Irene'58 op bezoek in Rijen en gebruikte ik dezelfde bron. Toen wonnen we overigens met 8-3.

21.04.2012: Irene'58 C2g - Rijen C4 (1-4): Hier is de keeper Ímer Kanbur nog te snel af, maar toch weet onze aanvaller twee keer te scoren. Klik voor groter.Parallellen

Mensen zijn dol op vergelijken, het is zomaar een stelling. Daar komen twee jongedames aangelopen, welke is de knappere? Hetzelfde geldt voor die vier auto's op de parkeerplaats. Als Luchiano (14) een slecht cijfer haalt op school gebruikt hij de volgende truc: "Dan zeg ik okay ik heb een vier, maar die had een drie en die een twee en vijf mensen hadden een ÚÚn. Dan lijkt het niet meer zo erg." Een kwestie van vergelijken ofwel relativeren.

Bij onze thuiswedstrijd tegen Baronie liep er een man rond met een heel wat imposantere telelens dan de mijne. Nu stond er weer een hobbyfotograaf langs de lijn met een behoorlijke fallus. Ach, beter een kleine die steigert dan een grote die weigert.

We maken ons op voor de rijtjesfoto. Martijn mag er ook in. Hij zit in de medische onderzoeksmolen om zijn tekort aan witte bloedlichaampjes op te lossen. Gelukkig lijdt zijn humeur er niet onder en datzelfde geldt voor zijn moeder Lisette. Vader Paul is er vandaag niet bij, maar wat zal hij trots zijn in het kader van "Zo vader, zo zoon".

De wedstrijd (1)

Irene'58 beschikt voor zover wij dat hebben kunnen beoordelen over slechts ÚÚn speelveld dat mede daardoor van matige kwaliteit is. Onze jongens zijn verwend met prima kunstgras en hebben het niet gemakkelijk in deze moeilijkere omstandigheden. Toch blijkt al snel dat Rijen over meer kwaliteit beschikt dan de tegenstander. De defensie houdt zelfs stand zonder sterverdediger Jorg die de eerste helft reserve staat. Voorin zorgt vooral Luchiano voor gevaar met zijn snelle rushes. Hier stuurt hij met een achterwaarts hakje een tegenstander het bos in.

In de zevende minuut valt de bal voor de voeten van Wesley die zich niet bedenkt en met de punt uithaalt. Vanaf een meter of twintig zeilt de bal het doel in. Goal! Al snel komen Wesley en zijn vader annex teamleider Marco naar me toe: "Deze keer heb je het toch wel op de foto staan, hŔ?" Gelukkig voor iedereen staat Wesley's uithaal erop. Datzelfde geldt voor Daan, Rik en Tom die full action in beeld zijn.

Met 0-1 gaan we de rust in en drinken een kop koffie in de gezellige kantine. "Ze hebben hier nog humor ook", zegt iemand wijzend op het bord dat de rookruimte markeert.

21.04.2012: Irene'58 C2g - Rijen C4 (1-4): Luchiano (14) neemt de corners hetgeen nog niet meevalt op het knollenveld. Klik voor groter.Cultuur

Terug naar de Wikipedia-pagina over Den Hout. Onder het kopje "Bezienswaardigheden" staan er zes opgesomd. Twee van die zes liggen vlakbij het sportpark(je), welk een geluk. Het betreft de Corneliuskerk uit 1878 waarvan de toren ranker oogt dan de scheidsrechter op het veld alsmede windmolen De Hoop uit 1837 die volgens de annalen pas in 2012 voor het eerst is vastgelegd met het traditionele rijtje uit Rijen. Tot zover de cultuur.

De wedstrijd (2)

In de tweede helft kan Irene'58 geen potten breken en loopt Rijen uit naar een regelmatige 0-4 voorsprong. In de 64e minuut huppelt keeper Jaap plotseling van het veld af. Hij heeft last van een liesblessure en wordt in het doel vervangen door Jorg. Die heeft de pech dat Irene'58 slechts een minuut later een vrije trap toegekend krijgt, net buiten het strafschopgebied. Iedereen roept dat Joris hem moet nemen en zo geschiedt. Joris Schuurbiers neemt een aanloop, schiet en ziet de bal links hoog in het doel verdwijnen. Jorg is kansloos en de tegenstander redt de eer.

Een grappig moment is als er een hagelbui losbreekt in combinatie met een stevige bries. Waar wij ouders hopen dat onze zonen als mannen van stavast op het veld rondlopen, horen we ineens van alle kanten: "Au! Au!"
Mietjes.
Okay, zelf staan ze onder grote, kleurige paraplu's.
Mietjes.

Terug naar Rijen

De meeste jongens hebben geen zin om te douchen aangezien de kleedkamers niet geheel Rob Geus-proof lijken te zijn. Luchiano staat al snel naast me en we nemen afscheid van de anderen. Voor de terugtocht van Den Hout naar Rijen heb ik de TomTom wederom hard nodig. De kronkelige weggetjes waarbij men vijf keer hetzelfde riviertje (kanaal?) over denkt te steken zorgen ervoor dat het orientatiegevoel al snel helemaal weg is. Aan mijn bijrijder heb ik wat dat betreft ook niets, die presteert het nog steeds om in Rijen te verdwalen.

Het is een historische dag. Niet eens zozeer vanwege de 1-4 overwinning, maar meer vanwege de val van het kabinet. Daar geen winnaars, echter Maxime Verhagen toont zich de slechtste verliezer. Aanstaande zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd van deze competitie, thuis tegen The Gunners C3. Als we winnen hebben we een goede kans als tweede te eindigen. QuÚ serß, serß.

Scoreverloop Irene'58 C2g - Rijen C4 1-4:

07 0-1 Wesley Fischer
48 0-2 Ímer Kanbur, na assist Abdullah Kanbur
59 0-3 Rik van Opstal, na assist Ímer Kanbur
62 0-4 Ímer Kanbur, na assist Wesley Fischer
65 1-4 Joris Schuurbiers (vrije trap)

Uitslagen en stand in de vierde klasse C56 tot en met 21.04.2012

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

April 15, 2012

Rijen C4 - DSE C2 4-1 (C456 - 14.04.2012)

Voor het eerst in ons bestaan, nu ja sinds Luchiano (14) lid is van vv Rijen, treedt de C4 aan tegen een team uit Etten-Leur. Voor iemand die in Gilze en Rijen woont is een dubbele woonplaatsnaam altijd intrigerend. Eerst heette Etten-Leur ook Etten en Leur, in 1968 zijn de dorpen pas volledig aan elkaar gegroeid en is de naam gewijzigd in Etten-Leur. Zover zijn Gilze en Rijen nog lang niet.

De spoorlijn Roosendaal-Breda loopt dwars door de gemeente en is meteen de (voormalige) grens tussen de twee kernen. Met carnaval heet Etten Stijlorenrijk en Leur 't Zwaajgat. Ik zeg dan, maak daar Stijlorenrijk-'t Zwaajgat van. Etten-Leur telt ruim 41.000 inwoners en drie voetbalverenigingen: Internos, Unitas'30 en DSE. Tegen de C2 van laatstgenoemde vereniging spelen wij.

Ik durf te wedden dat niemand weet wat DSE betekent, tenminste niemand van die groep mensen die het niet wist. DSE (website) is de Repelsteeltje onder de voetbalclubs en staat voor... De Sportvriend Etten-Leur. De club is opgericht in 1958. De clubkleuren zijn blauw en wit en het moet gezegd, het ziet er fris uit. Of ze hebben gewoon heel goed wasmiddel in Etten-Leur.

Met het geel en groen van vv Rijen is ook weinig mis. CasaSpider is geen natuurliefhebber, dat is algemeen bekend. Maar kijk toch eens naar dat groene (kunst)gras en de gele bloesem achter het doel in combinatie met de Rijen-tenues, is het geen plaatje? Als ADO Den Haag zondagavond op televisie is vraag ik wel eens aan Diana (5): "Wie heeft er nog meer zulke kleuren?" Waarop zij antwoordt: "Veeeee-Vee Rij-en!"

14.04.2012: C3 - Rijen C4 - DSE C2 (4-1) Corner DSE, maar Rijen C4-keeper Jaap van Daal pakt hem klemvast. Klik voor groter.De jongens zijn aan het warmlopen, dat geeft even tijd voor een mooie hockeyrijtjesfoto. Maar wat is dat nu? Wie is die lange man daar in het midden? Gelukkig geeft hij zelf het antwoord. Voor de jongere lezer die niet weet waarover het gaat, lees de Wikipedia-pagina over Wethouder Hekking maar eens. Gelukkig kan ik later vanuit een ander perspectief een tweede rijtjesfoto maken.

Heel interessant allemaal, maar we komen voor de wedstrijd. Rijen C4 en DSE C2 houden elkaar goed in evenwicht. Jammer genoeg speelt het geheel zich voornamelijk af op het middenveld. Tot spectaculaire momenten voor een van beide doelen komt het niet. Onze jongens ogen ietwat "lethargisch", zeg maar als slijkvissen of korsthagedissen (Wikipedia). Later vertelt trainer Ton mij dat het in de kleedkamer voor het begin van de wedstrijd ongewoon stil was. Luchiano beaamt dit maar weet geen verklaring.

Na een kwartier gaat Martijn eruit en komt Luchiano erin. Martijn heeft sinds enige tijd problemen met zijn gezondheid waardoor hij sneller vermoeid raakt. Een halve helft is lang genoeg. Hopelijk is hij snel weer de oude! Luchiano heeft er zin in en het duurt even voor de DSE-verdedigers zich op de nieuwe rechtsbuiten hebben ingesteld. Dan komt het moment van Rik die de bal op de zestien meter oppikt, zich knap vrijspeelt en binnentikt. Een prima doelpunt en we staan met 1-0 voor.

Rijen is beter en de ban lijkt gebroken. Hoe anders is de realiteit. Vijf minuten later houdt verdediger Jorg een tegenstander even vast aan zijn shirt. De tegenstander valt en de scheidsrechter kent een penalty toe die DSE met een op het eerste gezicht mislukt schot keurig benut. Met 1-1 gaan we de rust in. Een moment om de lezer kennis te laten maken met een andere sport die beoefend wordt op Sportpark Vijf Eiken. Niet alleen dames beoefenen die andere sport, neen ook deze jongeman doet het met als achtergrond de intercity Tilburg-Breda.

Als de tweede helft een kwartier oud is breekt Luchiano door op rechts en geeft een mooie pass op Rik. Rik kapt zijn tegenstander uit en schiet beheerst in de hoek, we staan weer voor. Een minuut later duikt Luchiano in zijn eentje op voor de uitstekende doelman van DSE. Tot ieders ontzetting schiet hij de bal tegen de doelman aan, maar pikt tot ieders blijdschap de afvallende bal snel op en scoort alsnog de 3-1. Op weg terug naar huis legt hij uit dat het zijn bedoeling was om de bal tussen de benen van de keeper door te spelen, maar die deed ze net op tijd dicht. Dat is natuurlijk niet eerlijk.

Even later is Luchiano minder fortuinlijk als hij een harde bal in zijn middenrif krijgt. Naar lucht happend zakt hij ineen. De scheidsrechter reageert adequaat en de pijn is alweer geleden. Kort daarop mag naar de kant en neemt Martijn zijn plaats weer in.

De druk van Rijen houdt aan. Abdullah probeert van alles, maar is niet gelukkig in zijn acties. Kanon Alperen haalt een paar keer verwoestend uit, maar ziet een keer de lat en een keer de prima keeper van DSE de bal uit het doel ranselen. Dan lukt het Abdullah toch te scoren, waarmee hij de eindstand op 4-1 brengt.

Tevreden, de een wat meer dan de ander, geven de spelers elkaar een hand en lopen het veld af na een sportieve wedstrijd. Nog twee te gaan...

Scoreverloop Rijen C4 - DSE C2 4-1:

29 1-0 Rik van Opstal
35 1-1 (penalty)
52 2-1 Rik van Opstal, na assist Luchiano Nijhuis
53 3-1 Luchiano Nijhuis
60 4-1 Abdullah Kanbur

Uitslagen en stand in de vierde klasse C56 tot en met 14.04.2012

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

April 8, 2012

Rijen C4 - Baronie C5 3-4 (C456 - 07.04.2012)

Narrow escape voor de koploper

De koploper komt op bezoek! Het betreft de koploper van de vierde klasse C56. Baronie C5 heeft alle zeven wedstrijden met grote cijfers gewonnen en staat vijf punten voor op Rijen C4. De Rijen-spelers hebben aangegeven dat ze last hebben van sommige ouders die aanmoedigen en coachen wel eens door elkaar halen. Ik noem geen namen! De leiding van Rijen C4 verzoekt de ouders om het bij aanmoedigen te laten. Luchiano (14) is het hier helemaal mee eens.

"Okay jongen", zeg ik tegen hem. "Vandaag hou ik mijn mond. Ik zeg helemaal niets. Eens kijken hoe dat gaat..."
"Ja hallo", zegt Luchiano. "We moeten tegen de koploper!"
Nou en?

Het is frisjes, ja zeg maar gerust koud. Als we naar veld 6 lopen zie ik een collega-fotograaf die kennelijk meer compensatie nodig heeft dan CasaSpider. Ja, of ik ben gewoon jaloers. In de wedstrijd heeft de Baronie een veldoverwicht, maar indrukwekkend is het spel niet te noemen. Hun opvallendste speler is tevens de kleinste en draagt het nummer zeven. Hij is enorm bewegelijk, onvermoeibaar en kan nog schieten ook.

07.04.2012: Rijen C4 - Baronie C5 (3-4): Luchiano (14) is in een soort dans verwikkeld met een sierlijke tegenstander. Klik voor groter.Maar wij hebben Luchiano. In de eerste minuut breekt Ímer Kanbur uit op links, geeft een prima assist op Martijn die op doel probeert te schieten. Hij raakt de bal niet goed waardoor het een soort van voorzet wordt. Daar staat Luchiano die de bal eenvoudig binnentikt.

Het wordt nog mooier. In de 14e minuut breekt Luchiano zelf door en passeert de keeper in twee fases. Dit kunstje herhaalt hij in de 23e minuut. Een loepzuivere hattrick tegen de koploper, dat maken we niet elke dag mee en mijn opmerking eerder die ochtend lijkt gelogenstraft.

Baronie probeert zich te herpakken, maar vooralsnog leidt dit vooral tot onderling ruzie maken. Scheidsrechter Marco Fischer heeft de handen vol aan de tegenstander uit Breda en moet zo nu en dan met verwijdering dreigen. We gaan rusten met een ongelofelijke 3-0 voorsprong.

In de tweede helft knalt de Baronie er bovenop en kijken de Rijen-supporters bezorgd toe. De verdediging van Rijen kraakt, maar toch zijn de eerste kansen voor ons. Luchiano ziet een voorzet door de harde meewind haast de goal in verdwijnen en niet veel later schiet Abdullah hard op de paal. In de tiende minuut is er een enorm misverstand in onze defensie waarbij we de bal drie keer achter elkaar niet weg kunnen werken. Dat is precies een keer te veel en de 3-1 is een feit.

Het is een kantelpunt in de wedstrijd. Baronie ruikt bloed en is feller dan onze jongens. Topverdediger Jorg moet het veld verlaten na een trap op zijn knieschijf. Tegen het groene geweld missen we onze krachtpatsers Ímer ăelik en Alperen. Het wordt 3-2 en zes minuten voor tijd gaat ook de 3-3 erin. Het is enorm spannend, ook langs de lijn waar wij ons verbijten. Een minuut voor tijd gebeurt waar velen al bang voor waren, op de valreep gaat de tegenstander er met de volle winst vandoor.

Als Marco even later voor het laatst fluit vieren de spelers van de Baronie de overwinning als ware het kampioenschap al behaald. Het is ze gegund. Rijen C4 heeft gestreden voor wat het waard is en kan met opgeheven hoofd het veld verlaten. Luchiano's hattrick staat voor eeuwig in de boeken. Grappig om te zien hoe hij gegroeid is ten opzichte van slechts anderhalf jaar geleden toen wij tegen Baronie C4 speelden.

Scoreverloop Rijen C4 - Baronie C5 3-4:

01 1-0 Luchiano Nijhuis, na assist Martijn Houtepen
14 2-0 Luchiano Nijhuis
23 3-0 Luchiano Nijhuis
45 3-1
54 3-2
64 3-3
69 3-4

Uitslagen en stand in de vierde klasse C56 tot en met 07.04.2012

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

April 1, 2012

UVV'40 C3 - Rijen C4 1-4 (C456 - 31.03.2012)

31.03.2012: UVV'40 C3 - Rijen C4 (1-4) Luchiano Nijhuis laat twee tegenstanders uit Ulvenhout de hielen zien. Klik voor groter.In oktober 2011 schreef ik dat het allergekste van Ulvenhout is dat het dorp zich in twee gemeentes bevindt. Van de 5000 inwoners woont het grootste deel in de gemeente Breda, maar 326 pechvogels eren de burgemeester van Alphen-Chaam. Destijds speelden we thuis tegen UVV'40 C3 en wonnen met 4-1. HÚ, dat is gek...

Deze keer gaan we naar Ulvenhout toe. Onmiddellijk zijn er associaties met het prachtige terras op Jeugdland 1 tijdens een warme lente-avond, als het jaarlijkse miniveldtournooi van UVV'40 gehouden wordt. Zaterdagmiddag ziet het terras er nog steeds mooi uit, een minpuntje is de ijskoude bries die er rondwaart.

Desondanks is de stemming bij de Rijen-supporters opperbest, niet in het minst door de pogingen van Paul Houtepen via een SMS-marathon zijn skelter te verkopen aan een tegenstander die niet meer dan 50 euro wil besteden. Rijen C4 betreedt het hobbelveld en begint met warmlopen en inschieten, hier zijn Tom en Daan aan het werk. Het Rijen-rijtje is met vijf deelnemers iets kleiner dan gebruikelijk, maar dat heeft verder geen nadelig effect op het humeur.

UVV'40 C3 is een team dat meestal ergens onderaan in zijn klasse bivakkeert. Toch is dat niet direkt aan het spel te merken. Rijen heeft er wederom een lastige kluif aan. Het is hard werken geblazen, zowel in de verdediging als in de aanval. Na afloop van de wedstrijd klaagt Luchiano (14) over het hobbelige veld dat met name voor begaafde technici een nadeel is. Geen idee derhalve waarom juist hij klaagt, immers een tegenstander in de heupzwaai nemen is geen enkel probleem. Ondertussen ploegt Tycho onvermoeibaar voort.

31.03.2012: UVV'40 C3 - Rijen C4 (1-4) Ook langs de kant is het een vrolijke boel bij de Rijen-supporters. Klik voor groter.De 0-0 ruststand geeft de verhoudingen exact weer. Inmiddels zijn Jaap *dokter* de Koning en zijn vrouw Ineke aan de kantinetafel aangeschoven. Behalve koffie worden ook broodjes kroket besteld, het kan niet op. Een gevolg van een korte pauze en lange besteltijden is dat als de tweede helft begint de koffie nog niet op is. Als verslaggever verbrand ik liever mijn keel en ren, nu ja voor mijn doen, naar het veld.

Dat is maar goed ook. Ímer Kanbur en Abdullah Kanbur zijn ingevallen en dat is te merken in de voorwaartse druk. UVV'40 komt er haast niet meer uit en al na vier minuten scoort Abdullah op een assist van Martijn. De rest van de Rijen-supporters komt aansloffen en na enige tijd beseffen ook zij dat wij voorstaan.

Rijen is stukken sterker en loopt op regelmatige wijze uit naar 0-4. In de verdediging staat Fas zijn mannetje. Als hij een UVV'40 aanvaller aftroeft roepen zijn ouders Jaap en Ineke in koor: "Dat is onze jongen!" en doen een spontane high-five.

Jammer genoeg houdt keeper Jaap deze keer niet de nul, twee minuten voor tijd maakt de thuisclub de eregoal. Daar kunnen wij mee leven, gezien de sportieve tegenstander. Ook vandaag weer eenzelfde resultaat als een half jaar eerder, toch bijzonder. Vanuit Ulvenhout rijden Luchiano en ik meteen door naar Baarle-Nassau voor een bezoek aan De Biergrens. Neen, dat is inderdaad geen voetbalclub.

Scoreverloop UVV'40 C3 - Rijen C4 1-4:

39 0-1 Abdullah Kanbur, na assist Martijn Houtepen
46 0-2 Ímer Kanbur
62 0-3 Ímer Kanbur
64 0-4 Daan Bourgonje, na assist Luchiano Nijhuis
68 1-4

Uitslagen en stand in de vierde klasse C56 tot en met 31.03.2012

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

March 25, 2012

Rijen C4 - Boeimeer C5 3-0 (C456 - 24.03.2012)

Goedemorgen Martijn Houtepen. Van je vader hoorde ik zaterdag dat jij meteen na de wedstrijd al begint met F5-en op het CasaLog en daarmee pas ophoudt als het verslag er staat. Deze is voor jou!

Het is de eerste dag dat ik geen T-shirt onder mijn overhemd doe en ook nog eens zonder jas het huis verlaat. Ik ben geen Calvinist in de zin van je moet eerst lijden om daarna plezier te "mogen" hebben, geenszins. Een positief temperatuursverschil van meer dan 40 graden ten opzichte van een maand geleden zorgt toch voor een beter humeur.

24.03.2012: Rijen C4 - Boeimeer C5 (3-0) Luchiano Nijhuis breekt door en geeft een mooie voorzet af. Klik voor groter.We spelen thuis tegen Boeimeer C5. Ik vertel tegen Luchiano (14) dat dit team een week eerder Irene'58 C2G met maarliefst 8-2 heeft verslagen. "Hoe laat moeten we naar het sportpark?", vraagt hij. "Om kwart voor twaalf", zeg ik. "Aha. Om kwart voor twaalf naar het sportpark, om twaalf uur omkleden en om half een begint het verliezen", aldus de optimist.

Inderdaad vertrekken we om kwart voor twaalf, maar op de Zwarte Dijk besef ik ineens mijn camera vergeten te zijn. Dit is een klein rampje. Meteen draai ik een oprit op om te keren. Loopt er precies op dat moment een Nordic Walker, volgens Luchiano een man en volgens mij een vrouw, aan de andere kant van de straat. Deze persoon vertraagt in zijn/haar eentje zes auto's waardoor kostbare minuten verloren gaan.

"Ja jongen, dit is een levensles", zeg ik tegen Luchiano. "Vertrek je aan de vroege kant, dan zit altijd alles mee en arriveer je vaak te vroeg. Maar als je haast hebt, dan zit alles tegen. Zo is het leven." Het verbaast me hoe kalm ik blijf, waarschijnlijk door de levensles. Met de camera in de auto gaan we voor de tweede keer op pad. Nu zit er een traktor voor ons, het is bijna niet te geloven. Om drie minuten over twaalf arriveren we op Sportpark Vijf Eijken.

Nog niet alle vaste fans zijn aanwezig en de niet aanwezigen hebben pecht, want ze staan niet op de rijtjesfoto. De wedstrijd begint en ik slenter naar mijn positie schuin achter het doel van Boeimeer. Als ik daar in de tweede minuut aankom en de camera aanzwengel, breekt precies op dat moment Luchiano op rechts door. Hij komt alleen in het strafschopgebied en passeert de keeper met een bekeken schuiver in de linkerhoek. Rijen C4 leidt met 1-0.

We missen een paar spelers: Fas de Koning is jarig en oefent voor een musical, Rik van Opstal loopt op krukken sinds de training van afgelopen woensdag en Ímer ăelik is geschorst. Davy Capitein komt ons team versterken en doet dat niet onaardig. Boeimeer stelt enigszins teleur en de ene na de andere Rijen-aanval rolt op hun doel af. Het is ongelofelijk hoeveel kansen vooral Ímer Kanbur en Abdullah om zeep weten te helpen. De keeper van Boeimeer is goed, maar sommige ballen hadden er echt wel in gemogen.

Na elf minuten wordt het toch 2-0. Abdullah slalomt op links door de verdediging heen en zet voor. Jammer genoeg staat er niemand van Rijen om het af te maken, gelukkig wel twee spelers van Boeimeer waarvan er ÚÚn de bal over de doellijn werkt. Ondanks het enorme veldoverwicht is 2-0 ook de ruststand.

24.03.2012: Rijen C4 - Boeimeer C5 (3-0) De uitstekende Boeimeer-keeper is Abdullah Kanbur net te snel af. Klik voor groter.Voordat de wedstrijd begon, toen de jongens aan het inschieten waren, viel een speler van Boeimeer speciaal op. De Rijen-supporters spraken meteen over De Tweelingbroer van Alperen. Okay, hij is een stukje donkerder en draagt een bril, maar welk een gelijkenis! Net als Alperen is hij linksbenig, alleen is zijn schot beduidend minder.

Tijdens de training van afgelopen woensdag zijn op verzoek van de spelers zelf twee beslissingen genomen. Ten eerste willen ze een vaste aanvoerder en de keuze daarvoor valt op keeper Jaap. Die heeft behalve de grootste mond vanuit zijn positie ook een goed overzicht. Ten tweede is er het verzoek om ÚÚn persoon aan te wijzen die de corners neemt. Diverse jongens mogen bij de training proberen en Luchiano wordt de cornerspecialist. In de wedstrijd neemt hij er zeker tien waarvan er slechts ÚÚn iets minder is. De rest belandt hoog om en nabij de penaltystip.

In de tweede helft zien we eenzelfde beeld als in de eerste. Zelfs zonder sterstofzuiger Jorg houdt de verdediging eenvoudig stand. Rijen dringt aan en krijgt kans na kans. Pas na een kwartier schiet Daan een assist van Luchiano prima binnen. Wederom sta ik schuin achter de keeper van Boeimeer. Als een verdediger een bal die over de cornerlijn dreigt te lopen wil tegenhouden, roept de keeper: "Nee, laat gaan, laat gaan! We moeten tijd winnen, dan blijft het misschien 3-0."

Diana (5) is ook gearriveerd en komt eens bij CasaSpider navragen waarom hij zo gek doet. Dat slaat vermoedelijk op mijn aanmoedigingsgedrag. Als je dochter daar al commentaar op heeft is het zaak niet een nieuwe bijnaam te krijgen zoals bijvoorbeeld Damschreeuwer.

Enfin, de partij eindigt in 3-0. Het commentaar van de Boeimeer-verdediging: "Sjonge, het had vandaag wel 30-0 kunnen worden!" Ondertussen maakt de CasaCamera een ongecontroleerde zwenk naar de andere kant. Aha, die zijn ook weer begonnen.

Scoreverloop Rijen C4 - Boeimeer C5 3-0:

02 1-0 Luchiano Nijhuis
11 2-0 Eigen doelpunt, na assist Abdullah Kanbur
44 3-0 Daan Bourgonje, na assist Luchiano Nijhuis

Uitslagen en stand in de vierde klasse C56 tot en met 24.03.2012

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

March 17, 2012

Gloria UC C3 - Rijen C4 3-3 (C456 - 17.03.2012)

Het is een prachtige zaterdagochtend en Luchiano's (14) duim lijkt definitief niet gebroken. Woensdag trainde hij al mee en vandaag kan hij daarom spelen in de uitwedstrijd tegen Gloria UC C3 in Baarle-Nassau. Over Baarle-Nassau aka Biergrens City heb ik al zo vaak geschreven dat de lezer de enclaves inmiddels kan dromen. Nietwaar?

Asscociaties zijn grappig, ik weet een moeilijke: Wat heeft Gloria UC / Baarle-Nassau met "cola" te maken? Degene die dit zo uit zijn (m/v) mouw schudt wint vijf miljoen euro. Maar niet getreurd, terloops geef ik een hint in de vorm van Spaans gemengd met een citaat uit het verslag van een half jaar eerder:

Dat groen-geel schept onmiddellijk een band, zie maar eens hoe dat ene blonde meisje met die paardenstaart naast dat donkerharige meisje met paardenstaart sensueel naar onze jongens lacht.

17.03.2012: Gloria UC C3 - Rijen C4 (3-3) Na Luchiano's goal in de 23e minuut weet de Gloria-verdediging wie ze in de gaten moeten houden. Klik voor groter.Schrijven is belangrijk omdat onthouden zo moeilijk is. Herodotus begon ermee en CasaSpider zet zijn werk voort. Niet dat ik mijzelf met Herodotus wil vergelijken, nee zeg! Immers, ik ben veel knapper.

Wanneer speelden wij voor het laatst in Baarle-Nassau tegen Gloria UC C3? Dat was op zaterdag 17 september 2011, precies een half jaar geleden. Goedgemutst betreden we het mooie sportpark met die typische kantine annex dat VIP-terras op de eerste verdieping. Als de spelers het veld betreden posteren we ons in een mooi rijtje.

Helemaal links staat Paul Houtepen en wie denkt "wat heeft die een rare riem over zijn been hangen" die heeft helemaal gelijk. Aan die riem hangt een op een PokÚmon gelijkende hond waarvan de naam me helaas even is ontschoten.

In de vierde klasse C56 staan wij op de derde plaats en Gloria op de tweede. Zij hebben nog nul verliespunten, desondanks is er aanvankelijk geen krachtsverschil te bespeuren. Wel beschikt Gloria over een snelle en balvaardige spits. In de 13e minuut verschalkt hij onze verdediger Ímer ă. en vervolgens doelman Jaap. We staan met 1-0 achter en vooralsnog is er weinig zicht op een beter resultaat.

Want het spel speelt zich vooral af op de linker kant van het veld. Hierdoor krijgt rechtsbuiten Luchiano weinig ballen. In de 23e minuut geeft Tom een prima bal door het midden waar Luchiano op volle snelheid achteraan gaat. Hij loopt er een paar Gloria-verdedigers uit en gaat alleen op de keeper af. Met een bekeken schot hoog in de touwen tekent hij voor de gelijkmaker, een prima doelpunt.

Een paar minuten later is er een dieptepunt. Onze verdediger Ímer ă. krijgt een gemeen knietje in zijn rug en reageert helaas te impulsief door een slaande beweging te maken. De scheidsrechter heeft geen andere keus dan de rode kaart. Ontzettend jammer dat het zo moet lopen. We halen de rust met 1-1.

De tweede helft beginnen we met Ímer K., Bram en Rik in plaats van Alperen, Luchiano en Wesley. Bram doet pas voor de derde keer met de C4 mee. Had hij het vorige week bij Jeka nog lastig, vandaag ontpopt hij zich tot een onvermoeibare plaag aan de linkerkant. Later verneem ik dat dit vooral komt door Meram's aanmoedigingen vanaf de tribune. Bram doet echt zijn uiterste best en zijn wangen kleuren vuurrood van inspanning.

17.03.2012: Gloria UC C3 - Rijen C4 (3-3) Fas doet een poging de corner van Luchiano het doel in te werken. Klik voor groter.Rijen is nu beter en de 2-1 door Ímer Kanbur komt niet uit de lucht vallen. Ook al is het een vreemd doelpunt waarbij de bal net over de lijn gaat, met dank aan de keeper van Gloria. Hierna krijgen we meer kansen, maar helaas scoort juist Gloria uit een counter de 2-2. Het wordt nog erger, drie minuten voor het einde van de wedstrijd krijgen we de 3-2 om de oren.

Een lichte depressie maakt zich meester van de Rijen-supporters. Trainer Ton wisselt Tom voor Luchiano bij wijze van noodgreep. Nog geen minuut later breekt Martijn op rechts door en scoort de inmiddels niet meer verwachte gelijkmaker, dit onder luid gebrul van heel Rijen. Er volgen nog enkele penibele momenten voor ons doel, maar met tien man slepen we het gelijke spel uit het vuur.

Hulde voor de spelers. Als zij al lang en breed onder de douche staan betreden twee meisjeselftallen het veld. We bekijken ze eens goed en dan stelt Jaap "Dokter" de Koning een vraag: "Wat valt jullie op aan die twee teams?" Hij geeft zelf het antwoord: "Ze hebben allemaal paardenstaarten". Dat is inderdaad opvallend en een mooie parallel met de wedstrijd van een half jaar eerder. Het Spaanse "cola" betekent in het Nederlands (paarden)staart. Welk een verschil in kapsel trouwens tussen de 22 meisjes en de scheidsrechter.

Over parallellen gesproken, ook op 17 september 2011 eindigde de wedstrijd in 3-3.
Zonder de opvolger van Herodotus had niemand dat nog geweten, toch?

Scoreverloop Gloria UC C3 - Rijen C4 3-3:

13 1-0
23 1-1 Luchiano Nijhuis
54 1-2 Ímer Kanbur
60 2-2
67 3-2
68 3-3 Martijn Houtepen

Uitslagen en stand in de vierde klasse C56 tot en met 17.03.2012

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

March 16, 2012

Jeka C8 - Rijen C4 0-3 (C456 - 10.03.2012)

Het is zaterdag, een week geleden. We weten nog steeds niet of de duim van Luchiano (14) nu wel of niet gebroken is. Hoe dan ook mag hij niet voetballen en hoe dan ook gaan we toch kijken. Rijen C4 speelt uit tegen Jeka C8. We rijden naar het mooie sportpark van Jeka, niet geheel duidelijk is of dit zich in Breda dan wel Bavel bevindt. Geografisch in Bavel, maar aangezien Jeka vermoedelijk meer leden heeft dan Bavel inwoners, houd ik het toch op Breda.

Omdat Luchiano zich niet hoeft om te kleden arriveren we iets later dan gebruikelijk. De andere vaste supporters staan al te wachten. Als ik nader breekt er een enorm geloei uit. Hans Wiegel zegt in een dergelijk geval: "U wordt zo gemolken". Vanwaar deze consternatie?

10.03.2012: Jeka C8 - Rijen C4 (0-3) Tom Taekema en Martijn Houtepen in duel met een Jeka-man. Klik voor groter.Al snel blijkt dat de groep de hele week aan het F5-en is geweest op het CasaLog om de achterstallige verslagen te lezen. Tevergeefs. Ik moet beloven mijn leven te beteren. Voor deze trouwe lezers doe ik het graag, de tranen van ontroering branden welhaast in mijn ogen.

Immers, daar doe je het toch allemaal voor. Spelers en supporters van Rijen C4, bedankt! Op de training van afgelopen woensdag heb ik met Martijn Houtepen een deal gemaakt: vrijdag het verslag van de laatste wedstrijd en later moffel ik die twee andere er wel tussendoor.

We spelen zonder de geschorste Ímer Kanbur (rode kaart in de wedstrijd tegen Beek Vooruit) en Luchiano (potentieel gebroken duim). De nieuwelingen Tycho en Bram zijn wel van de partij. Traditioneel beginnen we met de rijtjesfoto met deze keer speciale aandacht voor de twee mannen vooraan in de rij: links Neshet Arslan, de vader van Alperen, en rechts Meram ăelik, de vader van Ímer. De eerste omdat hij dus de vader van Alperen is die straks prominent in beeld (animated gif!) komt en de tweede omdat hij op deze zaterdag zo hartstochtig onze jongens aanmoedigt.

Dat aanmoedigen is ook hard nodig. Het is allemaal niet sprankelend, maar de jongens werken hard en proberen te combineren. Gelukkig is tegenstander Jeka ook niet van Barcelona-niveau en zodoende onstaat er een tamelijk evenwichtige en daardoor spannende wedstrijd. Voorin hebben we door de afwezigheid van Ímer en Luchiano minder stootkracht, alle dreiging moet komen van Abdullah. We zijn echter nog geen tien minuten onderweg als Abdullah te kennen geeft niet verder te kunnen. Dit is een ramp!

Jeka wordt sterker en ik zie ons in deze constellatie geen doelpunt meer maken. Ondertussen begint het hondje van een van de Jeka-supporters de zijlijn op te vreten, maar dat terzijde. Met een beetje geluk halen we de rust met 0-0 en de meeste Rijen-supporters tekenen ervoor dat dit ook de eindstand wordt. Abdullah blijkt niet geblesseerd, maar heeft zijn schoen kapotgeschopt. Trainer Ton heeft wat tape in de auto liggen en daarmee repareren ze de schoen. Rijenaren blijven diep in de kern altijd looiers.

10.03.2012: Jeka C8 - Rijen C4 (0-3) Fas de Koning in de achtervolging. Klik voor groter.Na rust heerst aanvankelijk hetzelfde beeld als in de eerste helft. Dan is daar de 53e minuut, het begin van zes doldwaze minuten. Wij krijgen een vrije trap op een meter of twintig van het doel. Alperen gaat hem nemen, hij heeft een goed schot in de stevige benen. Alperen neemt een aanloop, haalt uit, de nummer twee en aanvoerder van Jeka schrikt er zo van dat hij zich omdraait en bukt en daar vliegt de bal hoog in het doel, onbereikbaar voor de attente keeper. Een formidabel doelpunt waar Rasmus Elm de vingers bij aflikt.

Nauwelijks zijn we klaar met juichen als twee minuten later Abdullah met zijn getape-te schoen van ver uithaalt en de keeper tot ontsteltenis van alles wat Jeka heet de bal door de benen laat glippen: 2-0. Drie minuten later is het weer raak. Een corner lijkt voorbij het doel van Jeka te vliegen, maar daar is Rik met de uitschuifbare ledematen die de bal op onnavolgbare wijze in het net weet te werken. Ineens staan we met 3-0 voor, wat een weelde.

Een minuut later krijgt Jeka een vrije trap net buiten het strafschopgebied en die vliegt er nog in ook. Onze keeper Jaap blijft er tamelijk rustig onder en terwijl Jeka feestviert zien wij dat de scheidsrechter het doelpunt afkeurt omdat het een indirecte vrije trap was en de bal er in ÚÚn keer in ging.

De leider van Jeka ziet het nu ook en probeert met zijn jongens te communiceren: "Hij is afgekeurd, opletten!" Pas als de bal al lang weer in het spel is, beseffen de Jeka-spelers de tragiek van de situatie.

Deze domper komen zij niet meer te boven en geroutineerd speelt Rijen de wedstrijd uit. Morgen spelen we uit tegen de nummer twee van de ranglijst, Gloria UC C3. Loop ik weer drie verslagen achter. Ik voel een voetbalverslagenweekendje aankomen.

Scoreverloop Jeka C8 - Rijen C4 0-3:

53 0-1 Alperen Arslan
55 0-2 Abdullah Kanbur
58 0-3 Rik van Opstal

Uitslagen en stand in de vierde klasse C56 tot en met 10.03.2012

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

March 3, 2012

Rijen C4 - Beek Vooruit C5 7-0

(Zaterdag 03.03.2012)

Wegens chronisch tijdgebrek, lees andere dingen gaan voor, tijdelijk geen wedstrijdverslag.
Sommigen springen nu een gat in de lucht, voor de anderen: "Het verslag komt er ooit nog, maar ik beloof niets. Want als je iets belooft, moet je het ook nakomen!"

Scoreverloop Rijen C4 - Beek Vooruit C5 7-0:

10 1-0 Ímer Kanbur
15 2-0 Rik van Opstal
37 3-0 Tom Taekema
42 4-0 Luchiano Nijhuis
54 5-0 Daan Bourgonje
62 6-0 Rik van Opstal
65 7-0 Abdullah Kanbur

Uitslagen en stand in de vierde klasse C56 tot en met 28.01.2012

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

February 25, 2012

Rijen C4 - WDS'19 C1 2-4

(Zaterdag 25.02.2012)

Wegens chronisch tijdgebrek, lees andere dingen gaan voor, tijdelijk geen wedstrijdverslag.
Sommigen springen nu een gat in de lucht, voor de anderen: "Het verslag komt er ooit nog, maar ik beloof niets. Want als je iets belooft, moet je het ook nakomen!"

Scoreverloop Rijen C4 - WDS'19 C1 2-4:

02 0-1
18 0-2
32 1-2 Ímer Kanbur
39 2-2 Wesley Fischer
42 2-3
64 2-4

Uitslagen en stand in de vierde klasse C56 tot en met 28.01.2012

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

January 29, 2012

Madese Boys C5 - Rijen C4 0-2

De winterstop zit erop. Dit is een beetje vreemd, immers de horrorwinter staat op het punt van beginnen. Rijen C4, voorzien van twaalf paar nieuwe kousen, is ingedeeld in de vierde klasse C56 en neemt het op tegen de volgende teams:

 • UVV'40 C3
 • JEKA C8
 • Baronie C5
 • WDS'19 C1
 • DSE C2
 • Beek Vooruit C5
 • Irene'58 C2G
 • Gloria UC C3
 • The Gunners C3
 • Boeimeer C5
 • Madese Boys C5

Dat belooft een mooie competitie te worden. Helaas is een relatief groot aantal C-spelers van Rijen gestopt met voetballen. Hierdoor moest noodgedwongen de C6 ontbonden worden en zijn hun spelers verdeeld over de andere teams. In de C4 zijn Tjeu Dekkers en Hasan-Ali Toker ermee opgehouden. Het is niet zeker hoe ons uiteindelijke team eruit gaat zien, maar ÚÚn nieuweling is bekend: Tycho, uiterst rechts. Hij is niet zo groot, maar volgens zijn vader Mark een bijtertje.

28.01.2012: Rijen C4 wint eerste wedstrijd voorjaarscompetitie 2011-2012 in vierde klasse C56 uit tegen Madese Boys C5 met 0-2. Links Alperen Arslan met hanenkam. Klik voor groter.Onze voorjaarscompetitie 2012 gaat van start met de uitwedstrijd tegen Madese Boys C5. Zoals de naam doet vermoeden komt Madese Boys uit Made. Tot 1997 was Made onderdeel van de gemeente Made en Drimmelen, toen kwam er een gemeentelijke herindeling.

Aanvankelijk heette de nieuwe gemeente Made, maar later is de naam veranderd in Drimmelen. Wie weet er hoe en waarom dit gebeurd is? Overigens bleef het gemeentehuis in Made staan. Het is ook een hele reis naar Drimmelen, voor een gemeentehuis.

Bij mijn speurtocht, nu ja zo moeilijk is Wikipedia niet, naar bijzonderheden over Made stuit ik op beroemde personen uit dit dorp. Mijn oog valt op de naam Hans Horrevoets, een zeezeiler die vele prijzen gewonnen heeft. Hans Horrevoets is geboren op 26 april 1974 in Made en overleed op 18 mei 2006 ergens in de Atlantische Oceaan. Tijdens de zevende etappe van de Volvo Ocean Race van New York City naar Portsmouth sloeg hij bij een krachtige wind overboord. Zijn lichaam is door de bemanning gevonden en men trachtte hem te reanimeren, vergeefs. Vier maanden na zijn overlijden werd zijn tweede dochter geboren.

Elke team heeft een vast tijdstip voor zijn thuiswedstrijden. Voor Madese Boys C5 is dat tijdstip NEGEN uur in de OCHTEND. Wij worden geacht om KWART VOOR ACHT te verzamelen in de kantine van vv Rijen. Het lijkt wel nacht. Aangekomen in Made lopen de jongens zich warm en eigenlijk moeten de ouders dat ook doen. De lente is duidelijk niet in aantocht.

Ondertussen bekijk ik de tegenstanders en vind ze er een tikkeltje statisch uitzien. Er zijn wat verbouwingen gaande op het sportpark van Madese Boys en de bordjes op de noodkeuken springen in het oog. Twee keer "Verboden te Roken" en kennelijk laten sommige bezoekers de deur iets te vaak openstaan.

Een wedstrijd van Rijen C4 kan niet beginnen voordat de traditionele rijtjesfoto is gemaakt. Mark, tweede van rechts en vader van Tycho, is er voor het eerst bij en laat het gelaten over zich heen gaan. Dat is vaak ook maar het beste. Paul Houtepen is er al wat langer bij en veroorlooft zich regelmatig enige frivoliteiten om de feestvreugde te verhogen. Het is je weer gelukt, Paul.

28.01.2012: Luchiano Nijhuis (14) neemt op karakteristieke wijze (stand van hoofd) een corner in de wedstrijd Madese Boys C5 - Rijen C4 0-2. Links Alperen Arslan met hanenkam. Klik voor groter.Wordt er ook nog gevoetbald? Ja, er wordt ook nog gevoetbald. Beide teams zijn lekker fanatiek zonder de sportiviteit uit het oog te verliezen. In de 16e minuut speelt Luchiano (14) zich knap vrij vlakbij de cornerlijn, zet voor en ziet Rik het eerste doelpunt binnentikken. De grensrechter van Madese Boys steekt echter de vlag omhoog, bij Luchiano's voorzet was de bal achter geweest. "Dat is niet waar", zegt Luchiano na afloop van de wedstrijd.

De scheidsrechter keurt het doelpunt af en we gaan verder. Aan het eind van de eerste helft zijn daar ineens twee geniale momenten van Abdullah Kanbur, met muts. Vooral zijn afstandsschot mag er wezen. We staan met 0-2 voor! In de rust is het een heel eind lopen naar de kantine. Als iedereen aan de koffie zit, staan de jongens alweer op het veld.

In de tweede helft is Madese Boys iets sterker, zonder tot grote of uitgespeelde kansen te komen. Luchiano krijgt voor Rijen wel twee dikke kansen en ook Martijn is heel dicht bij een doelpunt. Als het aan de andere kant al gevaarlijk dreigt te worden, is daar onze betrouwbare sluitpost Jaap. Het blijft spannend tot het eind. Precies op tijd fluit de scheidsrechter af en hebben we de eerste competitiewedstrijd winnend afgesloten. Bij het bekijken van de foto's valt eentje me extra op. Ik geef hem de titel: Spiegelen.

Zo snel mogelijk na afloop zitten Luchiano en ik in de auto. We moeten om 11:10 uur thuis zijn, immers Diana (5) moet naar haar vierde zwemles. Het lukt allemaal precies.

Scoreverloop Madese Boys C5 - Rijen C4 0-2:

31 0-1 Abdullah Kanbur
34 0-2 Abdullah Kanbur

Uitslagen en stand in de vierde klasse C56 tot en met 28.01.2012

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

November 28, 2011

Rijen C4 - Moerse Boys C2 2-3

Gedurende ruim drie jaar maak ik een verslag van de wedstrijden die Luchiano's (14) team speelt. Eerst Rijen D4 en nu voor het tweede jaar Rijen C4. Als mijn geheugen mij niet bedriegt, en dat doet het bijna nooit, tenminste niet dat ik het in de gaten heb, bestaat er van slechts ÚÚn wedstrijd geen verslag. Van de wedstrijd Advendo D3 - Rijen D4 op zaterdag 29 november 2008.

Vraag: Wie was hier de schuld van?
Antwoord: Sinterklaas.

Ook dit jaar verstiert Sint mijn wekelijkse voetbaluitje. Ik mag die man niet. Bij de Rijen-supporters ontstaat enige consternatie. Een wedstrijd zonder verslag en foto's, kan dat eigenlijk wel? Gelukkig is daar Paul Houtepen die zich opwerpt als vervanger. Ik kan nu reeds voorwegnemen dat Paul het geweldig heeft gedaan. Alle ingrediŰnten van een CasaSpider-voetbalverslag zitten erin: Een stukje cultuur over de woonplaats van de tegenstander, foto's, doelpuntstatistieken en ook de rijtjesfoto ontbreekt niet. Lisette ziet er zelfs stralender uit dan ooit.

Genoeg inleiding, we gaan meteen door naar Paul's verslag.
Enjoy!

26.11.2011: Paul Houtepen, speciale verslaggever Rijen C4 - Moerse Boys C2Helaas is onze vaste verslaggever Peter Nijhuis er vandaag niet bij. De honneurs worden daarom door ondergetekende waargenomen. Overtreffen zullen we deze nooit maar we doen ons best!

VV Rijen speelt thuis tegen Moerse Boys uit Zundert. De geschiedenis van Moerse boys gaat terug tot de jaren '20 toen twee plaatselijke voetbalclubs na wat omzwervingen uiteindelijk ÚÚn club gingen vormen. De nieuwe naam van deze club was eerst MVC we spreken 1943 maar op last van de KNVB (er was al een club met deze naam) is de naam veranderd naar R.K.V.V.V. Moerse Boys. Verder is Zundert het dorp van Raymond euhm... Vincent van Gogh, het bloemencorso, ...clubs en lekkere frieten. Je komt er eigenlijk nooit, alleen als je de verkeerde afslag richting Antwerpen hebt genomen!

Het begint in ieder geval gelijk goed. De tegenstander komt vijf minuten na half 1 opdraven. Aanvang van de wedstrijd stond toch echt om half 1 gepland. Zou het liggen aan de Sinterklaas of waren er andere redenen voor het late aantreden? Aan de kantlijn werd door de toeschouwers in ieder geval al de wens voor bier en bitterballen uitgesproken. Een verkeerde afslag bleek uiteindelijk debet voor de late opkomst.


26.11.2011: Moerse Boys C2 scoort de 0-1 tegen Rijen C4 en wint uiteindelijk verdiend met 2-3. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Het toeschouwersaantal van VV Rijen was inmiddels met tien man goed vertegenwoordigd. Vijf minuten te laat was de tegenpartij op het veld nog eens tien minuten later startte de wedstrijd. Inmiddels was het in Rijen kwart voor 1. De vaste keeper Jaap wou graag een keer voetballen en zo kwam het dat hij wisselde met Fas de Koning.

Al vanaf het begin waren de Moerse Boys sterk in de aanval maar had toch moeite om door de verdediging van VV Rijen te komen. Pas in de 28e minuut kwam het op 0-1. Kort daarna raakte Tjeu geblesseerd aan zijn enkel waarna er met Luchiano werd gewisseld. Een tactische zet zo bleek enkele minuten later. De gelijkmaker kwam na een assist van Luchiano die daarna keurig door (keeper) Jaap in het doel van de tegenstander werd geschopt.

26.11.2011: Op een koude maar mooie novemberdag verliest Rijen C4 zijn laatste competitiewedstrijd met 2-3 tegen het sterke Moerse Boys C2. Klik voor groter.Met 1-1 kon men tevreden de rust in. Ook in de tweede helft waren de Moerse Boys gelijk weer veel op de (voor ons) verkeerde helft. Hierdoor kwam VV Rijen na 11 minuten spelen in de tweede helft op een 1-2 achterstand. Kort daarna, in ongeveer de 15e minuut, kwam VV Rijen goed weg door een bal op de paal en daarna een afgekeurd doelpunt (buitenspel).

Na een hoekschop in de 20e minuut maakt uiteindelijk Jaap zijn tweede doelpunt en tevens de gelijkmaker, te zien op YouTube. In de 27e minuut komt er een voorzet door het midden en maakt Luchiano bijna de 3-2. De wedstrijd wordt daarna spannender. Ímer Kanbur maakt een onnodige overtreding en krijgt een waarschuwing. In de 31e minuut laat keeper Fas de Koning de bal los maar herstelt zijn "fout" netjes.

Daarna kwam er weer wat meer druk vanuit VV Rijen. Vanuit een hoekschop scoren Moerse Boys in de laatste minuten 2-3. Moerse boys gaan vandaag met een terechte maar zwaarbevochten overwinning naar huis. Toch heeft VV Rijen goed gespeeld maar bleek niet voldoende fit om de tegenstander machtig te blijven.

Paul Houtepen.

Paul, hartelijk dank voor dit verslag. Met cultuur, foto's en zelfs de minuten waarin de goals vielen, mijn complimenten. Nu kan ik met een gerust hart eens een wedstrijdje overslaan. Wel jammer dat ik Niek Melisse niet heb ontmoet, maar dat halen we wel een keer in. Niek, gefeliciteerd met de overwinning!

Scoreverloop Rijen C4 - Moerse Boys C2 2-3:

28 0-1
32 1-1 Jaap van Daal (Assist Luchiano Nijhuis)
46 1-2
55 2-2 Jaap van Daal
67 2-3

Uitslagen en EINDSTAND in de vierde klasse C471 tot en met 26.11.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

November 20, 2011

Gesta C1 - Rijen C4 2-1

Captain's Log, zaterdag 19 november 2011 ongeveer 21:54:41. Deze dag speelt Rijen C4 uit tegen Gesta C1 in Galder. Tot voor een week geleden had ik geen idee waar Galder ligt en wat het is. Een dorp? Een wijk? Een vliegtuig? Sommige vaders uit het team van Rijen C4 kijken mij haast glunderend aan: "Ken jij Galder niet? Van het naturistenstrand!" Neen, nooit van gehoord.

19.11.2011: Gesta C1 - Rijen C4 2-1, een mirakuleuze omhaal van een Gesta-speler. Klik voor groter.Het is een belangrijke wedstrijd, alhoewel wat is belangrijk. Immers, we spelen in de vierde klasse C71 en de kans is niet bijster groot dat we daar op maandagavond Voetbal International mee gaan halen. Maar voor ons is het belangrijk, want we doen mee om de derde plaats. Daarvoor is minimaal een gelijk spel tegen Gesta nodig. Het zal niet meevallen, aangezien onze topverdediger Jorg Mallens op deze dag andere prioriteiten heeft.

Om kwart voor tien 's ochtends staan we al voor de kantine van vv Rijen op sportpark Vijf Eiken waar het ongemeen druk is. Hockeydames zijn leuk, maar ze komen allemaal individueel in hun enorme SUV's aangereden en op die manier is de parkeerplaats natuurlijk snel vol. Behalve Jorg is Tjeu er niet bij en is de wel aanwezige Hasan Ali nog steeds geblesseerd. Als we in de auto's stappen vraagt keeper Jaap van Daal of zijn moeder en hij met ons mee mogen rijden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Jammer dat de naam van Jaap's moeder me even ontschoten is, er zit een 'i' in. Zij ontpopt zich als een mondige dame, maar laat ik niet op de zaken vooruit lopen. Fas de Koning mag meerijden met Raymond, Marja en Daan Bourgonje. Raymond staat erom bekend door omstandigheden weleens iets later te verschijnen, maar deze keer kan hij er niets aan doen. Als ze onderweg zijn herinnert Fas zich plotseling dat hij zijn scheenbeschermers is vergeten. Dat is een fenomeen op zich, je herinneren dat je iets vergeten bent. Kan dat Řberhaupt? Het gezelschap draait maar even om voor de scheenbeschermers. Gelukkig, want we beschikken over slechts ÚÚn wisselspeler.

Tijd om het plaatsje Galder te bespreken. Galder telt 922 inwoners. Ongelofelijk als je erover nadenkt, want vv Rijen heeft bijna net zoveel leden. Over zo'n klein dorp denkt men al snel dat er weinig te vertellen valt, maar in 2008 is bekend gemaakt dat Galder tot de top drie van meest kindveilige dorpen in Nederland hoort. Steekt u die maar in uw zak! Voorts heet Galder met carnaval Maerkrattenland. Eerlijk is vals, maar dat is het wel wat betreft de info over Galder.

Net als Viola (Voetbal Is Onze Lust Alphen) en Jeka (Jeugdig Enthousiasme Kan Alles) staat Gesta voor iets bijzonders: Galder En Strijbeek Ten Aanval. Echt, steeds meer geloof ik dat vv Rijen qua naam een tikkeltje duf is. Kunnen wij ons niet GROT (Gilze Rijen Op Titelkoers) noemen of zoiets? Waar Rijen C4 bijzonder trots op mag zijn, is op de supporters en dan met name op de vrouwen.

19.11.2011: Gesta C1 - Rijen C4 2-1, het publiek leeft lekker mee. Klik voor groter.EÚn voor ÚÚn zijn het prachtexemplaren en hier zitten er vier op een rijtje in de gasten-dugout. Kijk eens welk een plezier ze hebben. Wederom een voordeel van de naam Gesta, immers het naamplaatje op de eigen dugout bevat nagenoeg dezelfde letters als die van de gasten.

Laten we er nog een paar Rijenaren uitlichten. Zie hier leider Marco Fischer in gesprek met Paul Houtepen en daar staan Neset, Meram en Alperen, de zoon van Neset. "Sta ik er goed op?", vraagt Meram. Ja Meram, jij staat er altijd goed op. De wedstrijd begint en gaat gelijk op. De Gesta-jongens zijn lekker fanatiek, dat mag ik wel. Onze voetballende jongens waaronder Abdullah, Ímer Kanbur en Luchiano (14) hebben het niet gemakkelijk.

Gelukkig worden ze flink aangemoedigd vanaf de kant, ja soms zelfs gecoached. Met name de moeder van Jaap is regelmatig te horen. Trainer Ton grijpt in: "Aanmoedigen mag, coachen niet". De laatste vijf minuten van de eerste helft komen we onder flinke druk te staan. Een doelpunt hangt in de lucht en ÚÚn minuut voor rust scoort Gesta uit een rommelige situatie de verdiende 1-0.

Geen kwaad woord over de scheidsrechter, maar hoogstwaarschijnlijk is hij wel een van de 922 inwoners van Galder. Een duidelijke handsbal in het Gesta-strafschopgebied wordt niet bestraft en Luchiano snapt niet hoe de nummer 9 steeds wegkomt met zijn handtastelijkheden. Het hoort erbij en betekent een levensles voor de jongens die zij op dat moment precies nodig hebben. Denk nu niet wat is CasaSpider plotseling zweverig, want ik ben een man van de wetenschap. Dat staat in mijn horoscoop.

Na een kopje koffie in de verrassend ruime kantine ziet de wereld er bij aanvang van de tweede helft alweer anders uit. Ímer Kanbur bemoeit zich meer met de aanval en dat resulteert middels een assist op Abdullah vrij snel in de 1-1 gelijkmaker. Gesta combineert iets beter en heeft een licht overwicht. Rijen countert gevaarlijk en ook Luchiano maakt zijn rushes. Ik sta er met mijn neus bovenop als hij doorbreekt, het strafschopgebied in loopt en uithaalt voor een schot als hij door een lange Gesta-verdediger onderuitgeschopt wordt. Impulsief steek ik mijn handen in de lucht en schreeuw: "Penalty!"

19.11.2011: Gesta C1 - Rijen C4 2-1, de Gesta-keeper heeft de bal voordat Luchiano (14) erbij kan. Klik voor groter."Nee hoor, niets aan de hand", zegt de scheidsrechter. Typisch weer zo'n levensles die precies op het juiste moment komt. Jammer is alleen dat Luchiano een dag later niet met zijn rechtervoet kan lopen. We gaan gewoon door en de wedstrijd lijkt in een gelijkspel te eindigen. Dan gebeurt er een rampje. Een aanvaller van Gesta lost een hoog en hard schot. Ik hoop maar dat Jaap erbij kan, immers eerder in de wedstrijd deed hij dat uitstekend.

Jaap springt op en vangt de bal. Tot ontzetting van iedereen uit Rijen laat hij hem echter los. Snel corrigeert hij zich en pakt hem opnieuw. De Gesta-aanvaller ruikt zijn kans en probeert erbij te komen. Voor de tweede keer laat Jaap de bal los en nu scoort Gesta de 2-1. Alles wat Rijen is protesteert. Leider en grensrechter Marco Fischer: "Als je een keeper aanvalt in het 5-meter gebied, is het altijd een vrije trap". Keeper Jaap weet het niet zeker, de eerste keer liet hij de bal inderdaad zelf los doordat hij in de felle zon keek. De scheidsrechter keurt het doelpunt goed en we hebben nog een minuut om de zaak recht te zetten. Bijna lukt het Abdullah nog, dan klinkt het laatste fluitsignaal.

Trainer Ton moet sommige jongens dwingen toch de hand van de tegenstanders te schudden en zo hoort het ook. Het is een enerverende zaterdagochtend geworden en de moeder van Jaap heeft genoten. En de spelers van haar. Ímer Kanbur vindt de luidkeelse aanmoedigingen prachtig en zegt dat hij door Jaaps moeder het idee had in een vol stadion te spelen. Het zal je maar gezegd worden!

Volgende week zaterdag spelen we de laatste wedstrijd van het najaarsseizoen tegen Moerse Boys C2. Het wordt niet alleen de clash van de voetballers, maar tevens van de verslaggevers. Niek Melisse van Moerse Boys schrijft net als ik iedere week een lang verslag en doet dat bijzonder goed. Graag wil ik mijn collega eens een hand geven, maar nu komt het slechte nieuws. Precies op zaterdag 26 november komt Sinterklaas op bezoek bij Brabant Water in Den Bosch en daar moeten wij met Diana (5) naar toe. Ik kan wel janken! Paul Houtepen heeft aangeboden voor een keer foto's en verslag van de wedstrijd te maken, hartelijk dank daarvoor. Niek, waarschijnlijk spelen we in de voorjaarscompetitie 2012 weer tegen jullie. Dan spreken we elkaar!

Scoreverloop Gesta C1 - Rijen C4 2-1:

34 1-0
44 1-1 Abdullah Kanbur (assist Ímer Kanbur)
69 2-1

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 19.11.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

November 12, 2011

Rijen C4 - Jeka C6 4-4

Luchiano's come-back

Zijn laatste wedstrijd speelde Luchiano (14) uit tegen Zundert C2 op zaterdag 1 oktober 2011. In die wedstrijd scoorde hij op fraaie wijze de beslissende 1-3, maar brak even later zijn duim. Officieel moet hij nog een weekje rust houden, maar het bloed begint dermate te kriebelen dat we op zaterdag 12 november 2011 weer meedoen met Rijen C4, uitgerekend tegen de koploper van de vierde klasse C71: Jeka C6.

Jeka staat voor Jeugdig Enthousiasme Kan Alles, hierbij klinkt vv Rijen wel een beetje duf. Als hun C6 warmloopt bekijk ik samen met Neset, de vader van Alperen, de spelers. Bijna allemaal schieten ze gemakkelijk en hard. Dat blijkt ook wel uit het doelsaldo: 66 voor en 16 tegen na negen wedstrijden. Onbetwiste uitblinker is ene Pieter, de nummer 10. Dat zie je al aan de manier waarop hij zich voorbereidt. Ja, als ik mijn geld erop moet zetten gaat er 100 euro naar een overwinning van Jeka. Ondertussen plaatst trainer Huub Willemen de cornervlaggen.

12.11.2011: Jeka C6 in de aanval tegen Rijen C4, uiteindelijk wordt het 4-4. Klik voor groter.Sjonge, zojuist hoor ik op het nieuws van 21:00 uur dat Cor du Buy (Wikipedia) is overleden. Weinigen weten dat CasaSpider tweevoudig clubkampioen is geweest bij de junioren van TTV Geenhoven. En toch, een van de dingen waar ik achteraf spijt van heb in mijn leven is de switch van voetbal naar tafeltennis. Iets anders waar ik spijt van heb is het niet spelen van een instrument als keyboards of electrische gitaar om bij schoolfeesten indruk op de meisjes te maken. Natuurlijk zijn er nog wel meer dingen waar ik spijt van heb, maar nu gaat het even over Rijen C4 tegen Jeka C6.

Normaliter en dat is algemeen bekend schrijf ik altijd wel iets over het dorp van onze tegenstander. Breda is geen dorp en er is domweg teveel over te schrijven in dit bestek. De twee belangrijkste feiten zijn ten eerste dat Breda de Parel van het Zuiden wordt genoemd en ten tweede dat Corrie Konings die nu samen met de New Kids uit Maaskantje furore maakt met Hoeren Neuken Nooit Meer Werken in Breda geboren is. Echt een pareltje.

Half november begint het frisjes te worden, maar de zon schijnt aan een stralend blauwe hemel. Het is gewoon heerlijk. Lucy en Diana (5) komen op de fiets. Die zijn gek, maar staan wel in het rijtje. De wedstrijd begint en Jeka kletst er meteen fel in. Hun nummer 10 Pieter heeft mooie bewegingen in huis en soleert door onze defensie. Gelukkig is hij niet egoistisch en speelt de bal op het laatst naar een minder begaafde teamgenoot die de kans om zeep helpt. Toch valt na slechts vier minuten de 0-1.

Onze defensie wordt aan gort gespeeld en dat komt vooral door het ontbreken van Jorg Mallens. Dat mag wel eens gezegd worden. Jorg is de eerste helft reserve en ik hoop dat we de achterstand beperkt kunnen houden. De lat, keeper Jaap en een flinke dosis geluk zorgen ervoor dat we het eerste kwartier verder ongeschonden door komen. Langzaam maar zeker komt Rijen er af en toe uit. Luchiano, die als een siamese tweeling vastgeplakt zit aan de nummer 7 van Jeka, maakt zijn eerste actie en in de 21e minuut neemt Alperen een corner waaruit Abdullah had kunnen scoren.

12.11.2011: Rijen C4 speelt op een schitterende novemberzaterdag tegen koploper Jeka C6 in de vierde klasse C71. Klik voor groter.In de laatste zeven minuten van de eerste helft gaat het toch mis. Jeka scoort drie keer en gaat met een verdiende 0-4 voorsprong rusten. We lopen naar de kantine, maar zoals gebruikelijk heb ik weer een zwarte vlek op de film, call it an H-blackout.

Als je tegen Diana zegt: "Kom, we gaan naar vv Rijen", dan associeert zij dit onmiddellijk met frietjes. De frietjes uit de kantine van vv Rijen zijn kennelijk enorm lekker. Diana: "Mama, deze frietjes zijn veel lekkerder dan die jij maakt".

De Rijen supporters werpen een blik op de televisie waarop de intocht van Sinterklaas te zien is. Iedereen vindt Kees van Flodder aka Stefan de Walle het goed doen als nieuwe Sint. "Hij zwaait een stuk sneller", vindt Paul Houtepen, de vader van Martijn. Veel animo is er niet om de kantine te verlaten bij aanvang van de tweede helft. We vrezen voor een afslachting met dubbele cijfers.

Tot verbazing van velen neemt Rijen in de tweede helft het initiatief. Ik vind het prima, immers als wij op hun helft voetballen kunnen zij niet scoren. We krijgen een vrije trap op een meter of 25 van het doel. Alperen neemt hem en het lijkt een voorzet te worden. Als een Jeka-verdediger er overheen trapt is de keeper dermate verrast dat de bal zo het doel instuitert: 1-4.

Halverwege de tweede helft schiet Tom Taekema van afstand op het doel. Ook deze keer zit de keeper verkeerd en Martijn geeft de bal het beslissende tikje. Ineens is het 2-4 en zit Rijen weer in de wedstrijd. Als de Jeka-keeper een bal niet ver genoeg uittrapt is Luchiano er als de kippen bij. Hij vangt de bal op en stoomt op naar het doel. Tussen twee Jeka-verdedigers haalt hij uit en ziet de bal hoog in de touwen verdwijnen: 3-4. Later vergelijkt hij zichzelf met Jeremain Lens van PSV en daar zit wel iets in: mooie acties gecombineerd met enorme luiheid.

12.11.2011: Luchiano Nijhuis (14) scoort op Lens-achtige wijze de 3-4 tegen Jeka C6. Klik voor groter.Leuk is dat, tijdens het schrijven luisteren naar Radio-1. Silvio Berlusconi is afgetreden, toch een constraint om Italie ooit serieus te nemen. Terug naar het veld. De fanatieke Jeka-coach in zijn kleurig geruite jasje is eufemistisch gezegd een tikkeltje kwaad op zijn jongens en wisselt er een paar.

Diverse keren krijgt Jeka mogelijkheden om verder afstand te nemen, maar de meeste ballen gaan over of zijn een prooi voor de steeds beter keepende Jaap. En natuurlijk is daar Jorg die zonder de andere verdedigers tekort te doen in zijn eentje bijna een complete defensie is.

De laatste minuut van de wedstrijd breekt aan. Het ongelofelijke gebeurt. We krijgen een corner en ook deze keer tast iedereen mis. Iedereen behalve Martijn Houtepen die zijn tweede treffer laat aantekenen: 4-4! Utrecht-Ajax kreeg vorige week het predikaat "knotsgek", maar deze wedstrijd komt er ook voor in aanmerking. Als ik aan de keeper vraag of Jeka misschien met een heel ander team speelt in de tweede helft, antwoordt hij: "Nee, het zijn dezelfde. Maar dit gebeurt ons wel vaker." Diana zit er niet mee en komt een kijkje nemen achter het doel.

Als Marco Fischer voor het laatst fluit, zakken de spelers van Jeka naar de grond. Kun je met 4-4 winnen? Ja, dat kan. Jeka daarentegen heeft door het gelijke spel hoogst waarschijnlijk het kampioenschap verspeeld aan Advendo C3. Jammer, ik had het dit sportieve team wel gegund. De coach met het geruite jasje is nog steeds enigszins boos. Als iemand een groep jongens in Jeka-shirts 's avonds laat over de weg naar Breda ziet kruipen met een boze coach erachter, dan is het de C6.

Scoreverloop Rijen C4 - Jeka C6 4-4:

04 0-1
28 0-2
34 0-3
35 0-4
43 1-4 Alperen Arslan
52 2-4 Martijn Houtepen (assist Tom Taekema)
57 3-4 Luchiano Nijhuis
70 4-4 Martijn Houtepen

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 12.11.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

November 6, 2011

VVR C2 - Rijen C4 2-3

Een paar uur na het schrijven van het vorige verslag zitten Luchiano (14) en ik alweer in de auto, deze keer op weg naar Rijsbergen waar VVR C2 het opneemt tegen Rijen C4. Als alles goed gaat is het de laatste keer dat Luchiano als toeschouwer meegaat, volgende week mag hij meedoen in het gevecht tegen koploper JEKA C6. Maar zover is het nog niet.

05.11.2011: Spelers van VVR C2 en Rijen C4 lopen netjes op ÚÚn lijn zodat ze allemaal gemakkelijk op de foto passen. Klik voor groter.Precies ÚÚn minuut voor aanvang van de wedstrijd lopen wij over het hoofdveld langs de mooie tribune van VVR. Een tribune die geheel is ingenomen door het Rijen-rijtje. Voor het eerst sinds een paar weken heeft trainer Ton van Opstal geen beroep hoeven doen op spelers van andere teams. Alleen Hasan-Ali Toker en Luchiano Nijhuis zijn geblesseerd. Beide spelers zijn overigens aanwezig om het team te supporten. En zo hoort het.

Maar... eerst een paar wetenswaardigheden over 't Aopelaand zoals Rijsbergen met Carnaval heet. Rijsbergen was lange tijd een zelfstandige gemeente tot het op 1 januari 1997 onderdeel werd van de gemeente Zundert. Hierdoor heeft Nico (N.J.L.) de Jaeger de eer om bij leven uitgeroepen te worden tot de laatste burgemeester van de gemeente Rijsbergen. Veel mensen zullen Nico (N.J.L.) de Jaeger daarom benijden.

Twee redelijk beroemde mensen zijn in Rijsbergen geboren. Het betreft de wielrenner Johan van der Velde (12.12.1956) en zwemcoach Jacco Verhaeren (04.04.1969), beiden volgens goed Rijsbergens gebruik geboren op dezelfde dag als het maandnummer. De naam Rijsbergen is een samentrekking van rijs in de zin van rijshout en berg.

Rijsbergen beschikt over een camping die met regelmaat het nieuws haalt: Camping Fort Oranje. Fort Oranje is een voorbeeldproject met twee peilers. Softdrugs worden gedoogd en mogen wel verkocht worden, maar niet verbouwd. Deze merkwaardige paradox wordt op Fort Oranje bij voortduring kritisch onder de loep genomen. Het mes snijdt aan twee kanten, immers iedere zomer houdt de politie er haar grootscheepse oefening.

05.11.2011: Rik vecht voor vv Rijen C4 een duel uit met Surf-Dude Bjorn van VVR C2; uiteindelijk winnen we met 2-3. Klik voor groter.De tweede peiler van Fort Oranje is de verregaande integratie tussen bezitters van stacaravans uit vooral de Randstad en werknemers in de aardbeienindustrie uit vooral het voormalige Oostblok. Het is altijd mooi om te zien hoe mensen uit verschillende omgevingen van elkaar kunnen en willen leren. Zo is truskawka het Poolse woord voor aardbei.

Van de twaalf teams in de vierde klasse C71 zijn er zes volledig aan elkaar gewaagd. VVR en Rijen horen bij die zes en dat levert steevast een spannende wedstrijd op. Eerst handenschudden ter begroeting. Onze keeper Jaap heeft het druk, maar aan de andere kant gebeurt ook van alles.

Bij wijze van experiment speelt Ímer Kanbur in de spits en dat pakt goed uit. In de 22e en 28e minuut scoort hij en zo staan we comfortabel met 0-2 voor. Het eerste doelpunt is vastgelegd in een animated gif, van het tweede alleen het eindresultaat.

Jammer genoeg tikt Tom Taekema Daan Bourgonje een minuut voor verstrijken van de eerste helft een Rijsbergenaar aan in het strafschopgebied. Door de benutte penalty, Jaap zit er nog vlakbij, gaan we met een 1-2 voorsprong de rust in. De Rijense supporters die gezeten op de tribune bijna een privÚ-voorstelling krijgen zijn er dan nog niet gerust op. In de kantine bespreken we de te volgen tactiek in het kader van de beste stuurlui drinken koffie.

05.11.2011: De nummer vier van VVR C2 past met gemak twee keer in het lijf van Alperen Arslan. Klik voor groter.De opvallendste speler van VVR is de lange blonde nummer twee die volgens mij Bjorn heet. Bjorn is het type surf-dude en haast onpasseerbaar in de verdediging. Dat realiseert zich ook onze doelpuntenmachine Ímer Kanbur als die na twee minuten in de tweede helft de bal in zijn bezit krijgt op ongeveer 25 meter van het doel. Surf-dude zit hem op de hielen en Ímer denkt: "Dat ga ik nooit redden, laat ik eens een lob proberen". De bal zeilt over de verbouwereerde keeper van VVR heen en ineens staan we met 1-3 voor. Welk een weelde.

Vanaf dat moment zet VVR alles op alles en krijgen wij de bal niet meer weg. Onheil hangt in de lucht, maar het moet gezegd, alle Rijenaren vechten voor wat ze waard zijn. In de 51e minuut scoort VVR, maar dit doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Vier minuten later trapt keeper Jaap de bal door het midden uit. Helaas is die uittrap te zacht en daardoor een prooi voor de alerte VVR-aanvaller die het karwei koelbloedig afmaakt. Zondag flikt collega Kenneth Vermeer hetzelfde geintje twee keer, Jaap bevindt zich derhalve in goed gezelschap. Het is 2-3 met nog een lang en heet kwartier voor de boeg.

Na wat benauwde momenten weet Rijen er aan het eind gelukkig weer een paar keer goed uit te komen. Ook al scoren we niet, het betekent wel tijdwinst. Met nog twee minuten te gaan maak ik mij op voor minstens drie minuten blessuretijd. Tot verbazing van menigeen fluit de scheidsrechter al af, niemand uit Rijen die daarover maalt. We schudden de handen van de Rijsbergense tegenstander die de ietwat geflatteerde nederlaag sportief oppakt: "Dat is voetbal". En zo is het maar net.

Scoreverloop VVR C2 - Rijen C4 2-3:

22 0-1 Ímer Kanbur
28 0-2 Ímer Kanbur
34 1-2 (penalty)
37 1-3 Ímer Kanbur
55 2-3

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 05.11.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

November 5, 2011

Rijen C4 - Viola C2 1-2

De volgende wedstrijd staat al op het punt te beginnen en daarom ben ik ruim op tijd met dit verslag. Donderdag 27 oktober gaan Luchiano (013) en ik naar het Amphia ziekenhuis locatie Molengracht in Breda om het gips van zijn gebroken duim af te halen. We zijn iets te vroeg en daardoor verloopt alles bloedsnel. Als het gips eraf is kan Luchiano tot zijn verbazing zijn duim nog steeds niet goed bewegen.

Arts: "Je moet veel oefenen."
CasaSpider: "Ja, in warm water afwassen."

Een kleine domper is dat hij drie weken niet mag voetballen, in ieder geval geen wedstrijden. Zaterdag spelen we tegen Viola C2 uit Alphen. Mannen denken bij Viola al snel aan een wulpse dame met zwart haar, ik tenminste wel. Bijna niemand weet dat Viola de afkorting is van Voetbal Is Onze Lust Alphen. Hoe kom je erop! Viola is de Repelsteeltje van de voetbalwereld en kennelijk beschikt Alphen slechts over ÚÚn persoon die de namen van alle clubs verzint, immers er bestaan ook nog twee Hiola's, te weten de plaatselijke hockeyvereniging en de handbalclub.

Verder valt er over Alphen niet veel meer te vertellen dan dat de nummer twee van de Nederlandse dartscene er vandaan komt: Jelle Klaasen. Over darten gesproken, Rijen beschikt ook over een dartvereniging met de mooie naam Double Trouble. Elke week lees ik met veel plezier de verslagen in het Gilze-Rijense weekblad. Double Trouble heeft nog nooit een wedstrijd gewonnen en verliest altijd. Meestal dik.

29.10.2011: Tom Taekema trapt een mooie corner in de wedstrijd Rijen C4 tegen Viola C2, maar desondanks gaan we met 1-2 ten onder. Klik voor groter.We gaan op pad, rijden over de Zaaren en volgen de bocht naar links. Daar sjokt een grote man in een oranje jogging-tenue over de weg. "Wat doet die man daar?", vraag ik. Luchiano: "Dat is toch de vader van Daan?" Het is inderdaad Raymond Bourgonje. Ik draai het raampje open en vraag hoe hij denkt de wedstrijd te halen. "Dat gaat niet lukken, ik heb net een boom gesnoeid en ben de tuin aan het opruimen", zegt hij. Compleet gekkenhuis.

Nu vaste bezoeker Raymond er niet is, staan er maar weinig vaders langs de lijn. In het begin alleen Bart Dekkers, de vader van Tjeu, en ik. Zijn we nu met zijn tweeŰn of met zijn drieŰn? Later wordt het gelukkig drukker. Door de blessuregolf hebben we twee invallers uit de C6: Teun en Arda. Eerlijk is vals, maar deze jongens zijn bepaald geen verzwakking voor de C4. Integendeel, wat mij betreft ontpopt Teun zich tot de uitblinker van de wedstrijd.

Wij gooien er even een quiz tussendoor. Welke beschrijving is het meest van toepassing op Rijen C4 kijkend naar deze twee foto's?
A. Wrede straatschoffies wachten tegenstander op met mes tussen de tanden.
B. In geel-groen geklede nerds spelen eigenlijk liever FIFA-12 op de X-Box.
C. Wij gaan even relaxt die 70 minuten volmaken, meedoen is belangrijker dan winnen.
D. Rijen C4, synoniem voor ideale schoonzonen.

Rijen begint goed aan de wedstrijd en neemt direct het initiatief. Onze jongens ogen iets sterker, maar het blijft oppassen geblazen voor de snelle spitsen van Viola. Helemaal als onze snelle verdedigers Teun en Jorg mee naar voren gaan. Na een minuut of tien kantelt het beeld. Rijen C4 oogt ineens eufemistisch gezegd apatisch en statisch. Het meest bewegelijke moment van onze kant is als de bal wordt uitgeschoten en vader Bart hem ophaalt.

Toch opent Rijen C4 vlak voor rust de score door een typische Rik-goal waarbij de bal via zijn lichaam de goal in stuitert. In de tweede helft is het Rijen wat de klok slaat. De ene na de andere aanval rolt op het Viola-doel af. Drie keer wordt de boomlange keeper geholpen door de lat. De bal wil er domweg niet in. Drie uitvallen van Viola leveren twee doelpunten op, wij krijgen een lesje in effectiviteit. Met de 1-2 nederlaag kunnen de kampioensaspiraties voor minimaal een seizoen de kast in.

Tot besluit enige actiefoto's van de wedstrijd.

 • Tjeu in duel met de felle roodharige (pleonasme) aanvaller van Viola.
 • Tussen de trainers, begeleiders en reservespelers verbijt Luchiano zich, hij wil graag meedoen.
 • Abdullah in de zoveelste aanval van Rijen C4, maar ook deze strandt in schoonheid.
 • Ímer Kanbur legt de ietwat verbouwereerde Viola-speler iets uit.
 • Jorg op de hielen gezeten door een Viola-man.
 • Een verbeten kijkende Teun zet een combinatie op met Rik.

Scoreverloop Rijen C4 - Viola C2 1-2:

31 1-0 Rik van Opstal
58 1-1
64 1-2 (mooie lob)

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 15.10.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

October 23, 2011

ONI C2 - Rijen C4 4-0 (Beker)

Zaterdagochtend om 11:00 uur speelt Rijen C4 haar derde en laatste bekerwedstrijd uit tegen ONI C2 in 's Gravenmoer. De laatste bekerwedstrijd in de poule wel te verstaan, immers de eerste twee hebben we gewonnen tegen Veerse Boys C2 en Terheijden C2. Winst tegen ONI betekent derhalve doorbekeren in de knock-out fase. Maar de meesten lezen eerst de titel.

Zoals gebruikelijk is het een zonnige dag als Rijen C4 aantreedt. De duim van Luchiano (013) zit nog steeds in het gips. Hierdoor kunnen wij iets later vertrekken. In de auto zeg ik tegen hem: "Weet je, vroeger was het vaak gedurende de week mooi weer en regende het in het weekend. Nu is het net andersom. Of lijkt het tenminste zo." Maar ja, toen bestond Rijen C4 ook nog niet.

22.10.2011: De onverschrokken Jaap van Daal, keeper van Rijen C4, kan de 4-0 nederlaag in de bekerwedstrijd uit tegen ONI C2 in 's Gravenmoer niet voorkomen. Klik voor groter.In februari 2010 speelden wij al eens eerder tegen ONI voor de beker, toen als Rijen D4 tegen hun D2. L'histoire se rÚpŔte en dat is handig want nu hoef ik niet alle info over 's Gravenmoer opnieuw op te zoeken. Een kwestie van copy/paste.

Maar dan moeten we wel eerst even weten waar ONI vandaan komt. En wat betekent ONI eigenlijk? Ontspanning Na Inspanning, kom er maar eens op. Dan klinkt Rijen D4 ineens toch wel erg out-dated. ONI heeft haar thuisbasis in 's Gravenmoer, gemeente Dongen. Wat zijn de bijzonderheden van het dorp 's Gravenmoer? Op de eerste plaats staat er geen, ik herhaal geen koppelteken tussen 's en Gravenmoer. Het dorp wordt voor het eerst genoemd in 1293 en is samen met Roosendaal de oudste veenkolonie van Nederland. 's Gravenmoer is een protestantse enclave in een rooms-katholieke streek. Theoloog Wim Aalders is de enige beroemdheid tot dusverre uit het dorp dat in 2007 2220 inwoners telde. (Bron)

Dat is nog eens handig! Aanvankelijk bestaat de rijtjesfoto alleen uit Meram (vader Ímer) en Neset (vader Alperen). Ze staan achter een reclamebord en dat levert in de wedstrijd een grappige situatie op als de bal naar ons toe rolt en Meram hem terug het veld in wil schieten. Waarbij hij vergeet dat hij achter een reclamebord staat.

Een paar minuten later verdubbelen Han (vader Jaap) en Bart (vader Tjeu) het rijtje. Trainers en leider overleggen voor de dugout waarin Luchiano nadenkelijk kijkt. Na het gebruikelijke handenschudden gaat de wedstrijd van start en kiest ONI onmiddellijk voor de aanval. Onze jongens bijten redelijk van zich af en krijgen een paar mogelijkheden. Al met al zijn beide teams aan elkaar gewaagd, al is het combineren van ONI beter verzorgd.

EÚn minuut voor rust komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. "Grote klasse!", schreeuwt hun coach. Dat lijkt een beetje overdreven. In de rust drinken we een kopje koffie in de huiskamerachtige kantine en praten wat meer over 's Gravenmoer. De naam Marco van Strien valt. Marco van Strien is een wereldberoemde keurslager (website), in 2007 uitgeroepen tot de nummer twee van Nederland. Vermoedelijk is Marco van Strien tegenwoordig een bekendere persoonlijkheid in 's Gravenmoer dan theoloog Wim Aalders.

22.10.2011: Een krachtige kopbal van deze fanatieke ONI-speler helpt bij de 4-0 overwinning die ONI C2 boekt op Rijen C4 in de bekerpoule. Klik voor groter.In de tweede helft betaalt het beter georganiseerde veldspel van ONI zich uit. Spelers van Rijen laten zich regelmatig kinderlijk eenvoudig door driehoekjes uittikken, zijn regelmatig net te laat bij de bal en raken hem daardoor vaak niet goed. Ik vrees dat het vanmiddag bij Ajax-Feyenoord precies zo gaat. Met een verdiende 4-0 overwinning bekert ONI C2 verder en zijn wij uitgeschakeld.

Als echte de beste stuurlui staan aan wal analyseren we na afloop Rijen C4. Ach, je kunt nog zoveel met de jongens willen, het is natuurlijk niet voor niets dat er zo weinig scouts van CF Barcelona, AC Milan en Manchester United naar onze wedstrijden komen kijken.

Als we richting het doel bij de kantine lopen, zegt ineens iemand: "Kijk CasaSpider, daar heb je nou een reclamebord van die beroemde Marco van Strien". Onmiddellijk leg ik het reclamebord voor de eeuwigheid vast. Trainer Ton van Opstal vraagt wie die Van Strien is en ik vertel hem wat ik zojuist allemaal te weten ben gekomen.

"Oh, dan heb ik net een worstenbroodje van hem op", zegt Ton.
"En, was die lekker?", vraag ik.
"Hij was koud", zegt Ton.
"En dat merk je vooral bij de tweede hap", vervolgt Ton.
"En dan kun je hem wel terugbrengen, maar ja dat is zo'n gedoe", besluit Ton.

Na deze kleine bummer verwachten we een doos met worstenbroodjes van Van Strien. Als goedmakertje voor de koude worstenbroodjes en de verloren wedstrijd. Deal?

Tot besluit enige actiefoto's van de wedstrijd.

 • Aanvankelijk heeft de wedstrijd meer weg van rugby dan van voetbal.
 • De spelers lopen alle kanten op, waar is de bal?
 • Fas verwikkeld in een fel duel.
 • Een bijzondere compositie, met gewandel, een bal en een scheidsrechter.
 • ONI beschikt over een goed voetballend meisje dat hier geblesseerd is geraakt.
 • Daan gooit in naar invaller Nick (C3) die goed speelt, maar helaas geblesseerd uitvalt.

Scoreverloop ONI C2 - Rijen C4 4-0:

34 1-0
57 2-0
63 3-0 (penalty)
69 4-0

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 15.10.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

October 16, 2011

Advendo C3 - Rijen C4 4-1

Wij schrijven zaterdagochtend 15 oktober 2011. Buiten is het frisjes, maar het belooft een zonnige dag te worden met een strak blauwe hemel. Rijen C4 speelt uit tegen koploper Advendo C3 in Breda. Feitelijk zijn wij medekoploper, immers net als Advendo hebben wij slechts twee verliespunten maar wel een wedstrijd minder gespeeld.

15.10.2011: De jongens van Advendo C3 kunnen niet wachten om aan de wedstrijd tegen Rijen C4 te beginnen. Klik voor groter.Voor de tweede achtereenvolgende week doet Luchiano (013) niet mee wegens zijn gebroken duim. Trainer Ton van Opstal heeft problemen met meer geblesseerden: Ímer ăelik, Ímer Kanbur en Hasan-Ali Toker zijn er ook niet bij. Dat is jammer, immers het belooft een harde wedstrijd te worden tegen Advendo en daar komen de drie potige verdedigers wel bij van pas. We plukken Rik en Matthieu van de C2 weg als invallers.

Nu eerst een klein dompertje voor de mensen die gek zijn op mijn historische overzichten, we houden het kort deze keer. Advendo komt uit Breda, punt. De naam Advendo staat voor: "Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning". Geinig. Overigens mag deze in 1932 opgerichte vereniging niet worden verward met het andere Advendo dat op 19 september 1912 samen met NOAD (Nooit Opgeven Altijd Doorzetten) fuseerde tot het huidige NAC, de NOAD Advendo Combinatie.

CasaSpider is niet de enige nerd die elke week verslag doet van een junioren voetbalwedstrijd. Bij Moerse Boys C2 uit Zundert doet ene Niek Melisse hetzelfde. Met veel plezier lees ik zijn verslagen. Toevallig heeft Moerse Boys een week eerder thuis tegen Advendo gespeeld. Het viel Niek op dat de Bredase jongens bepaald geen zwijgzame types zijn en dat verwoordt hij als volgt:

Bij de aftrap was direct duidelijk dat Advendo maar 1 intentie had: winnen. De voorste linie werd gezocht met snel combinatievoetbal, terwijl het ook duidelijk was dat de Bredanaars hun mondje niet vergeten waren. Direct praten tegen alles en iedereen: tegen elkaar, tegen de tegenstander, tegen de leiders, tegen de scheidsrechter, tegen de bal, tegen de polletjes op het veld, tegen de kalklijnen. Elf spraakwaters bij elkaar. (Bron en mirror)

15.10.2011: Advendo C3 - Rijen C4 (4-1). Hier wordt verdediger Daan Bourgonje achtervolgd door een fanatieke Advendo-aanvaller. Klik voor groter.De tegenstanders schudden elkaar sportief de hand en de wedstrijd begint. Advendo kletst er direkt fel in en Rijen heeft even tijd nodig om orde op zaken te stellen. Dat gebeurt in de vijfde minuut als Abdullah van eigen helft aan een rush begint en de nummer 8 van Advendo zijn hielen laat zien. Dan gebeurt er iets vreemds, ja het is zelfs bijna raar te noemen. Net als Abdullah alleen op de keeper af rent en scoort, fluit plotseling de scheidsrechter voor buitenspel. Hmmm.

In de 8e minuut doet Abdullah zijn actie nog eens dunnetjes over, maar nu moet hij de nummer 8 eerst achtervolgen. Dat kan gelukkig nooit buitenspel zijn. Hij maakt zijn tegenstander de bal afhandig en schiet op het doel. In eerste instantie weet de Advendo-keeper de bal tegen te houden, maar in de rebound maakt Abdullah het koelbloedig af met buitenkant rechts. Het is ongelofelijk, maar ik heb de scene op film!

We staan met 0-1 voor en in het vervolg krijgen we via Rik en Abdullah meer kansen. In de 16e minuut herhaalt de scheidsrechter zijn kunstje uit de 8e minuut. Weer breekt Abdullah, who-else, door en duikt alleen op voor de keeper. Weer besluit de scheidsrechter op eigen houtje dat het buitenspel is. Hmmm. Ons publiek kijkt gelaten toe vanaf een soort geultje in het groene gras.

Later op die dag doe ik navraag bij mijn goede vriend Johan Derksen van Voetbal International en deze blijkt de betreffende scheids te kennen: "Ja, haha, inderdaad. Die jongen ken ik wel. Een half jaar geleden speelde het grote Ajax 1 een vriendschappelijk duel tegen Advendo C3 met die man als scheidsrechter. Na het afkeuren van niet minder dan 73 goals van Ajax wonnen de Advendo-junioren dankzij een penalty met 1-0. Die nederlaag is toen bewust uit de media gehouden. Haha!"

15.10.2011: Het lijkt net of Lisette, de moeder van Martijn (rechts), met de spelers meedoet bij Advendo C3 tegen Rijen C4. Klik voor groter.Op dat moment kunnen wij er wat minder om lachen, maar vooruit. Overigens mist Abdullah ook nog een dot van een kans. Langzaam maar zeker wordt de druk van Advendo op de verdediging van Rijen groter en groter. Onze jongens krijgen de bal niet goed weg. Ze schieten te zacht en lijken toch wat ge´ntimideerd door de felle Bredanaars. Door twee doelpunten vlak voor rust gaat Advendo met een 2-1 voorsprong aan de thee. Wij occupyen de kantine voor een kopje koffie.

In de tweede helft probeert Rijen het wel, maar Advendo beschikt over de betere en snellere voetballers. Als in de 49e minuut de 3-1 valt, geloven onze jongens er niet echt meer in. Het wordt nu meer tegenhouden en uiteindelijk mogen we niet mopperen met de 4-1 nederlaag. Fas, Martijn en Tom hebben als aandenken afdrukken van Advendo-noppen op hun benen staan. Neen, men kan veel van Advendo C3 zeggen, maar niet dat ze geen winnaarsmentaliteit hebben.

Net als het Nederlands-Antilliaanse honkbalteam dat verrassend de wereldtitel heeft gewonnen door Cuba voor de tweede keer te verslaan in Panama. Ondertussen lopen de Rijenaren in een sliert het veld af of twee-aan-twee zoals Jorg en Tjeu. Op dat moment blijkt dat Rik en Matthieu een Siamese tweeling zijn!

Tot besluit deze actiefoto's:

 • Tjeu Dekkers probeert tussen twee Advendo-verdedigers door te breken.
 • Fas en invaller Rik kijken toe hoe Advendo er weer eens met de bal vandoor gaat.
 • Let op de verwrongen gezichten van de Rijen C4-spelers Rik en Jorg.

Ondanks het negatieve resultaat was het een mooie zaterdagmiddag.

Scoreverloop Advendo C3 - Rijen C4 4-1:

08 0-1 Abdullah Kanbur
31 1-1
35 2-1
49 3-1
61 4-1

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 15.10.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

October 8, 2011

Rijen C4 - UVV'40 C3 4-1

Luchiano (013) heeft een gebroken duim en kan zeker drie weken niet voetballen. Gek genoeg gaan de diverse KNVB-competities gewoon door, zelfs de vierde klasse C71 waar Rijen C4 in speelt! Kennelijk gaan commerciŰle belangen boven een gebroken duim, we zullen het ermee moeten doen. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen UVV'40 C3 uit Ulvenhout op het programma. Leider Marco Fischer stuurt voorafgaand altijd een email met onder andere hoe laat de jongens aanwezig moeten zijn. Deze keer besluit hij met: "Wij wensen Luchiano van harte beterschap, en hopen dat onze hoffotograaf cq verslaggever zaterdag van de partij is."

08.10.2011: Tjeu Dekkers breekt door en scoort later ook het derde doelpunt voor Rijen C4 in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen UVV'40 C3 uit Ulvenhout in de vierde klasse C71. Klik voor groter.Dat is toch aardig? Nu waren wij toch al van plan te komen, immers Rijen C4 is ons team. De eveneens geblesseerde Hasan Ali is er ook met zijn vader BŘlent. Zo zijn we comleet met vijftien man, waaronder twee geblesseerden. Even over het weer: het weer zit niet mee, het regent en iedereen is voorzien van een paraplu. Op onverwachte momenten breekt de zon voor een paar minuten door. De typische lezer van het CasaLog is inmiddels in gedachten verzonken: "Ulvenhout... sjonge, wat wil ik daar graag meer van weten, van Ulvenhout"

Okay, ik strijk wel weer met de hand over het hart. Het allergekste van Ulvenhout is dat het dorp zich in twee gemeentes bevindt. Het grootste deel van de 5000 inwoners woont in het Bredase gedeelte, maar er zijn 326 pechvogels (stand 2008) die onder Alphen-Chaam vallen. Wie verzint zoiets? Ulvenhout bestaat sedert 1274 en de naam is waarschijnlijk afkomstig van hoogopgaand bos met ulven, het meervoud van een thans in vergetelheid geraakte boomnaam. Precies hetzelfde als gebeurd is met lurven, maar dan anders. Tijdens het carnaval draagt Ulvenhout de naam Bosuilendorp. De informatie is zoals gebruikelijk afkomstig van Wikipedia.

UVV'40 C3 staat stijf onderaan en heeft met name de eerste wedstrijden dik verloren. Toch waarschuw ik voor een walk-over. Immers, de resultaten van de laatste weken duiden op sterke verbetering. Op het ineens zonnige veld blijkt dat al snel. Onze jongens hebben als gewoonlijk wat tijd nodig om op gang te komen en de Ulvenhoutenaren, grote genade hoe ziet een ulf er eigenlijk uit, zijn beter bij de les. Tot overmaat van ramp geeft Ímer Kanbur na vijf minuten al aan niet verder te kunnen. Hij wordt vervangen door Wesley en nu hebben we alleen superstofzuiger Jorg nog op de bank.

Tegen de verhouding in opent gelegenheidsaanvaller Tom Taekema halverwege de eerste helft de score voor Rijen C4. Er volgen enkele benauwde momenten voor het doel van keeper Jaap, maar die jongen heeft echt kwaliteit en houdt de nul. Met een ietwat gelukkige 1-0 gaan we de rust in. Nu ben ik even een paar minuten kwijt, ineens zie ik een soort van schilderij getiteld Hockey-Ladies by Rain en daarna wordt het alleen maar erger. Later weet Luchiano te vertellen dat er een vet-coole grijze man met een rode paraplu gesignaleerd is bij de hockeyvelden.

Enfin, bij aanvang van de tweede helft sta ik alweer tussen de vaste Rijen C4-clan, de ene keer zonder en de andere keer met paraplu's. Aanvankelijk daalt het spelpeil gelijk de AEX een maand of wat geleden. Spelers schoppen over de bal heen, lopen elkaar in de weg, het lijkt soms wel Comedy Capers. "Dat houden ze nooit", voel ik aan mijn water. Een paar minuten later logenstraffen twee goals in drie minuten van Rijen C4 mijn deskundigheid. Maar ik zweer, de 3-0 tussenstand is de wereld op zijn kop.

08.10.2011: Tom Taekema en Martijn Houtepen zorgen voor druk aan de rechterkant bij Rijen C4 tegen UVV'40 C3 en mede dankzij twee doelpunten van Tom winnen we met 4-1. Klik voor groter.De jongens kunnen het zelf haast niet geloven en de stemming bij de Rijen-supporters is prima. Paul, vader van de goedspelende Martijn, en Han, vader van de goedkeepende Jaap, grijpen de aanhoudende regenbuien aan om toenadering te zoeken. Zo te zien bevalt de close-encounter beiden uitstekend!

UVV'40 C3 geeft het niet op en gaat vol in de aanval. Een hard schot van dichtbij wordt op mirakuleuze wijze door keeper Jaap uit het doel geranseld. De leider van UVV'40 zucht, tegen de bierkaai valt niet te vechten. Even later gaat de verdiende treffer er toch in, het is 3-1 en het kan nog spannend worden.

Rijen C4 is nu klaarwakker en stroopt de mouwen op. Met de mooiste goal van de wedstrijd, een geplaatst hard schot hoog in de touwen, beslist Abdullah het duel. Hierna is het alleen Rijen wat de klok slaat en verdedigt UVV'40 in synchroonzwemstijl. Rik van Opstal krijgt een paar goede kansen, waarvan zeker deze erin had mogen gaan maar op het laatst om zeep wordt gebracht. We winnen met 4-1, het publiek neemt tevreden afscheid en Rijen C4 staat in verliespunten gelijk met Advendo C3 op de eerste plaats!

Welk een toeval dat we volgende week uit tegen Advendo spelen en wat jammer dat Luchiano niet mee mag doen. Het is niet anders. Inzendingen van een ulf worden geapprecieerd.

Scoreverloop Rijen C4 - UVV'40 C3 4-1:

17 1-0 Tom Taekema
41 2-0 Tom Taekema
44 3-0 Tjeu Dekkers Rik van Opstal
50 3-1
52 4-1 Abdullah Kanbur

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 08.10.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

October 4, 2011

Zundert C2 - Rijen C4 1-3

Subtitel: De overwinning is duur betaald, voor Luchiano

Rijen C4 speelt uit tegen Zundert C2. Zonder iets voorweg te willen nemen wordt het een wedstrijd met een impact die we, in ieder geval Luchiano (013) nu nog voelt. De dag begint goed, immers het is zonnig en niet zo'n beetje ook. Om half elf belt Diamond Piet (website) aan onze deur, hij komt helemaal vanuit Utrecht om naar De Nieuwe Afellay te kijken. Piet gaat toch niet onder mijn duiven schieten en Luchiano snel een contract aanbieden?

Neen, zo is Piet niet. Via sportpark Vijf Eijken rijden we met flink wat auto's richting Zundert. Raymond voorop, maar ik neem mij deze keer voor geen, ik herhaal geen grappen te maken over diens richtinggevoel. hij komt als laatste aan, negeerde bij een afslag de TomTom omdat hij het beter wist Sommige grappen zijn ÚÚn keer leuk, twee keer gaat nog wel, maar dan houdt het op. Dat probeer ik mijn kinderen tenminste altijd bij te brengen. kon het zelf toch weer niet laten

01.10.2011: Ímer, Rik en Fas in de aanval voor Rijen C4 uit tegen Zundert C2. Klik voor groter.Het sportpark van voetbalvereniging Zundert ligt er prachtig bij in de stralende zon. Uit de kantine klinkt disco-muziek en al snel drinken wij aan een tafeltje ons eerste kopje koffie. Raymond biedt aan de foto te maken, vandaar dat CasaSpider deel uitmaakt van deze zeldzame rijtjesfoto. Vakantiegevoel!

Zundert speelt in dezelfde tenues als AC Milan, mijn favoriete team ever. Al dateren die gevoelens uit de tijd van Rivera, Prati en Schnellinger. Mooie shirts of niet, vandaag gaat geel-groen die mannen opvreten. Maar niet nadat ze elkaar netjes een handje hebben gegeven.

Zijn we niet ÚÚn klein dingetje vergeten? Voor het verslag van de wedstrijd is het verplicht een alinea met iets historisch-cultureels over de tegenstander, in dit geval Zundert te lezen. Een kleine bloemlezing uit Wikipedia:

De naam Zundert komen we voor het eerst tegen in een akte van 1157, waarbij de bisschop van Luik de schenking van tienden van Sunderda bevestigt. De bekendste Zundertenaar ooit is de schilder Vincent van Gogh, die in 1853 in Zundert werd geboren. Zijn geboortehuis aan de Markt in Zundert is in 1903 afgebroken, maar op de plaats waar het heeft gestaan is momenteel het Van Goghhuis gevestigd, dat in gebruik is als museum ter nagedachtenis aan de schilder. Het belangrijkste evenement in de gemeente Zundert is het bloemencorso, dat jaarlijks plaatsvindt op de eerste zondag van september. Bloemencorso Zundert bestaat sinds 1936 en is het grootste dahliacorso ter wereld. Met carnaval heet Zundert Banaonblussersrijk.

Nooit meer vergeten, die info over Vincent van Gogh, het bloemencorso en Banaonblussersrijk. Nu kunnen we voetballen. Piet en ik verkassen naar de overkant om Luchiano in zijn rol als linksbuiten te beoordelen. De wedstrijd is niet hoogstaand, maar wel spannend. De teams zijn aan elkaar gewaagd en het enige verschil is dat Rijen veel effectiever omgaat met de kansen. In de eerste helft scoren we twee keer uit drie mogelijkheden en Zundert geen enkele keer: 0-2.

Tijdens de rust drinken we op ons gemak koffie uit echte Zundertse kopjes. De jongens staan alweer op het veld en Zundert probeert uit alle macht iets aan de achterstand te doen. Het is maar goed dat we achterin de onvermoeibare stofzuiger Jorg hebben rondlopen en als haast onneembare sluitpost keeper Jaap. In de 52e minuut gebeurt toch het onvermijdelijke, Zundert scoort de Anschlusstreffer. "Dat gaan ze niet houden", verzucht ik tegen Piet.

In de tussentijd heeft Luchiano al een paar acties gehad en plotseling breekt hij in het midden door. De Zundert-verdediger kan hem niet houden en koelbloedig schuift hij de bal langs de onthutste keeper: 1-3 voor Rijen! Nog geeft Zundert het niet op, ze krijgen ook kansen maar wij daardoor ook.

Opeens zie ik dat Luchiano zijn hand onder zijn oksel houdt. Heeft hij het misschien koud? "Meedoen! Lopen, jongen!", schreeuw ik naar hem. "Ik heb mijn duim gebroken", roept Luchiano terug. Ja, ja, duim gebroken. Overdrijven is ook een vak. Hardlopen zit er vanaf dat moment niet meer in. "Loop je soms met je duim?", roep ik in mijn fanatisme.

01.10.2011: De ongelukkige Luchiano (13) breekt zijn duim, vlak nadat hij de beslissende 1-3 heeft gescoord voor Rijen C4 uit tegen Zundert C1. Klik voor groter.Op dat moment is Ímer Kanbur (voorgrond) al uitgevallen met een liesblessure. We hebben slechts ÚÚn wissel en Luchiano kan er derhalve niet uit. De scheidsrechter fluit voor het laatst en de derde overwinning van het seizoen zit in de pocket.

Als we voor de derde keer aan het tafeltje op het terras zitten, bel ik voor de zekerheid de huisartsenpost Oosterhout. Het duurt tamelijk lang voordat er opgenomen wordt. Als ik mijn verhaal heb gedaan, vraagt de vrouw aan de andere kant van de lijn: "En wat kunnen wij voor u doen?" Zit ik in Banana Split ofzo? Maar dan geeft ze antwoord op haar eigen vraag: "U wilt zeker dat wij er even naar kijken."

Ik doe er het zwijgen toe. Even later roepen Luchiano's teamgenoten me. Hij kan zichzelf niet aankleden en daar help ik hem bij. We moeten nog 35 kilometer terugrijden. Terwijl ik met Piet klets, valt Luchiano achterin in slaap. Na een half uurtje thuis te zijn geweest is het tijd voor de afspraak bij de huisartsenpost.

Aanvankelijk luidt de diagnose een kneuzing. Voor de zekerheid worden er toch R÷ntgenfoto's gemaakt en daaruit blijkt dat de duim wel degelijk is gebroken. Tijdens het gipsen wordt hij gezet en tot mijn verbazing geeft Luchiano geen kik.

Logistiek is er een probleem met het naar school gaan, immers de fiets is geen optie. Ik breng hem 's morgens met de auto en neem twee treinen later naar Brabant Water. Dat betekent staan tussen Tilburg Reeshof en Tilburg Universiteit. Waar is de tijd gebleven dat jonge studenten met de fiets gingen? O ja, ze hebben een OV-jaarkaart. Dat is vast pas sinds kort.

Op mijn werk word ik gebeld door het Amphia ziekenhuis. Een orthopeed heeft de foto's van Luchiano's duim nog eens bekeken en wil hem diezelfde dag zien, hetgeen mij enigszins verontrust. Om twee uur haal ik hem op van school en we rijden meteen door naar Amphia Molengracht in Breda. De orthopeed vindt dat de stand van de duim beter kan. "Ik wil er nog even aan duwen en trekken", zegt hij. "Dat doet wel pijn, wil je een verdoving?" Luchiano is als de dood voor naalden en zegt dat hij geen verdoving wil.

De orthopeed kijkt bedenkelijk. "Het gaat echt pijn doen, hoor". Als hij begint te wrikken zie ik dat Luchiano pijn heeft, maar wederom geeft hij geen kik. Plotseling staat de duim recht, dat ziet er een stuk beter uit. Tijdens het opnieuw gipsen hoeft hij (de duim) zelfs niet vastgehouden te worden. De controle R÷ntgenfoto's zien er een stuk beter uit.

Voetballen zit er voorlopig even niet in en dat is jammer. Rijen C4 staat er goed voor en Luchiano begint net weer te scoren. Het is niet anders. De vis wordt duur betaald.

Scoreverloop Zundert C2 - Rijen C4 - Gilze C3 1-3:

08 0-1 Rik van Opstal
25 0-2 Abdullah Kanbur
52 1-2
58 1-3 Luchiano Nijhuis

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 01.10.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

September 25, 2011

Rijen C4 - Gilze C3 6-0

25.09.2011: Hoogste tijd dat Gilze-Rijen eens goed op de kaart wordt gezet! Klik voor groter.Op zaterdag 24 september 2011 vindt de belangrijkste competitiewedstrijd voor Rijen C4 van het seizoen plaats, immers het betreft de kraker en derby tegen Gilze C3. De wedstrijd is zo belangrijk dat leider Marco in een tamelijk dwingende mail iedereen oproept om reeds drie kwartier van tevoren aanwezig te zijn, op straffe van een extra reservebeurt.

Op de Redwood relatiedag van afgelopen vrijdag sprak ik iemand die niet wist waar Gilze-Rijen ligt, sterker nog die nog nooit van onze wereldberoemde helicopterbasis heeft gehoord! Kennelijk is het hard nodig om Gilze-Rijen nadrukkelijk onder de aandacht van het Nederlandse volk te brengen.

Hemelsbreed liggen Gilze en Rijen vier kilometer uit elkaar, maar over de weg is het 5,5 kilometer. De dorpen worden gescheiden door de Rijksweg N282 en door de A58. Gilze ligt ten zuiden van deze wegen en Rijen ten noorden. Vanuit de gemeente Alphen-Chaam klinken bij monde van burgemeester Nuijten geluiden dat Baarle-Nassau en Gilze onderdeel van Alphen-Chaam kunnen worden, maar dat zien wij absoluut niet zitten.

Lang geleden was Rijen een buurtschap van Gilze. In 1464 kreeg het een kapel en in 1524 werd het verheven tot een zelfstandige parochie. Sinds dat moment is er sprake van de dubbele naam: Gilze en Rijen. Inmiddels heeft Rijen Gilze overvleugeld qua aantal inwoners en faciliteiten. Zo staan het gemeentehuis en het station in Rijen en heeft Gilze bij wijze van compensatie een Action.

Van de kant van Gilze is er daarom sprake van enige afgunst, maar diep in ons hart houden we erg veel van elkaar. Over hart gesproken, in het hart van de gemeente ligt de geweldige luchtmachtbasis die al meer dan 100 jaar bestaat en waar in 2010 de Luchtmachtdagen werden gehouden. Waar zijn wij verder nog wereldberoemd door? Door de leerlooierijen, destijds geweldige business maar vervolgens helaas ge-outsourced.

25.09.2011: Ímer Celik kijkt goed naar de bal en kopt hem straks hard weg tijdens Rijen C4 - Gilze C3 6-0. Klik voor groter.Het is gewoon heerlijk om voetballiefhebbers wat geschiedenis door de strot te duwen. Wie beweert dat we dit jaar geen zomer hebben gehad moet maar eens goed naar de foto's van de wedstrijden van Rijen C4 kijken. Bijna altijd schijnt de zon en zo ook zaterdag. Daar komen de eerste jongens van Gilze het veld op dartelen, ze kijken dan nog blij.

Voor begin van de wedstrijd schudden de spelers elkaar de hand en dan blijkt dat sommige mensen naar andere dingen kijken dan andere mensen, want ineens zegt Marja Bourgonje, tweede van rechts op de rijtjesfoto: "Nou, die leider van Gilze ziet er lekker afgetraind uit!" Als ze dat een paar keer herhaald heeft, schiet ik een foto van de Gilzense Adonis waarop haar man Raymond zegt: "Dat zegt verder niets over mijn mate van afgetraind zijn, hoor".

De wedstrijd begint. Al snel is duidelijk dat Rijen over de betere voetballers beschikt, maar Gilze weet dit aanvankelijk goed te compenseren met inzet. Luchiano (013) loopt als linksbuiten zijn opponent diverse keren voorbij, alleen duurt het even voordat het rendement oplevert. Keeper Jaap trapt de bal ver uit naar de middellijn. Luchiano pikt de bal op, passeert de rechtsback en stoomt op naar de goal. Met een mooie beweging zet hij de keeper te kijken en scoort de bevrijdende 1-0. Over het laatste stukje doet hij zo lang dat dit net niet meer vastgelegd is.

Twee minuten later snijdt hij wederom door de defensie van Gilze, bereikt de achterlijn en geeft een prima voorzet waar Rik alleen nog maar tegenaan hoeft te lopen om de 2-0 aan te laten tekenen. We gaan rusten. Hier volgt een mededeling voor BOA Stan Pagie: "Stan, vergeet alsjeblieft niet om maandag tegen Meram te zeggen dat hij het CasaLog heeft gehaald!" Tot zover de mededelingen.

Alle vijftien spelers van Rijen C4 zijn aanwezig en dat geldt ook voor de vier leiders en trainers. Een plus een is twee en dat betekent dat de Elftalfoto van het najaar 2011-2012 gemaakt kan worden.


24.09.2011: Elftalfoto Rijen C4 najaar 2011, 4e klasse C471. Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Bovenste rij: Marco Fischer (leider), Ton van Opstal (trainer), Wesley Fischer, Hasan Ali Toker, Alperen Arslan, Ímer Celik, Ímer Kanbur, Abdullah Kanbur, Martijn Houtepen, Johan Taekema (leider), Huub Willemen (trainer)
Onderste rij: Rik van Opstal, Tom Taekema, Tjeu Dekkers, Fas de Koning, Jaap van Daal (keeper), Jorg Mallens, Daan Bourgonje, Luchiano Nijhuis


Ze staan er weer mooi op, de meesten dan toch. De tweede helft is begonnen en Gilze lijkt moegespeeld. De ene kans na de andere volgt voor Rijen en snel is het 3-0. Daar breekt Wesley euhm, sorry Wesley op rechts door en haalt uit, maar de bal vliegt in het zijnet. Abdullah glijdt langs zijn tegenstander en waarschijnlijk komt ook hier uiteindelijk een doelpunt uit. Het is onbegonnen werk voor de keeper van Gilze. Rijen C4 wint de derby met 6-0 en ons seizoen kan niet meer stuk.

Terwijl iedereen naar de kantine loopt, blijkt er een neutrino in mijn camera te zitten die ervoor zorgt dat ik sneller dan het licht plotseling aan de zijlijn van het hockeyveld sta. Doe eens normaal man! Toch eens kijken op welke leeftijd Diana (5) hier kan beginnen.

Scoreverloop Rijen C4 - Gilze C3 6-0:

33 1-0 Luchiano Nijhuis
35 2-0 Rik van Opstal
38 3-0 Tom Taekema
46 4-0 Rik van Opstal
64 5-0 Abdullah Kanbur
67 6-0 Ímer Kanbur

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 25.09.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

September 20, 2011

Gloria UC C3 - Rijen C4 3-3

Zaterdag 17 september speelt Rijen C4 haar tweede wedstrijd in de vierde klasse C71 en wel tegen Gloria UC C3 uit Baarle-Nassau, het dorp van de enclaves, exclaves en counterenclaves of enclaves van de tweede orde, vergelijkbaar met Nahwa en een 28-tal van de Cooch Beharenclaves. Kennis die iedereen paraat moet hebben, voor de rest is Baarle-Nassau mij toch vooral dierbaar wegens het bestaan van De Biergrens (website). Achterin de auto rammelen vier lege kratten Duvel en Westmalle.

Op de heenweg pikken we Rik van Opstal (rechts) op, zijn vader en onze trainer Ton is op dat moment elders een wedstrijd aan het bekijken en komt iets later naar Enclave City. Op Sportpark Vijf Eiken in Rijen blijkt dat de C4 slechts met precies elf man is. Dat is gek, want wij staan er juist om bekend bijna altijd voltallig op te komen dagen.

17.09.2011: Trainer Huub Willemen hier nog goedlachs voor de dugout bij de wedstrijd Gloria UC C3 tegen Rijen C4 (3-3) in Baarle-Nassau. Klik voor groter.Gelukkig biedt Rijen C5 uitkomst, hun wedstrijd gaat niet door en daardoor kunnen zij vier man leveren. Zo zijn we ineens met zijn vijftienen. Wat een geneuzel en wat een droge kost, tijd voor een anagram van Griekenland: "Er kan geld in". Is het niet geweldig dat er mensen zijn die zo goochelen met de letters van een land?

Hoogste tijd voor de obligate rijtjesfoto. Links staat de broer van Abdullah en wat lijken ze op elkaar. Ondertussen is de C4 zich aan het inschieten. Daarna lopen ze het veld weer af om in de kleedkamer peptalk aan te horen. Voor het zover is lopen ze een eveneens in groen-geel gekleed meisjesteam tegen het lijf. Dat groen-geel schept onmiddellijk een band, zie maar eens hoe dat ene blonde meisje met die paardenstaart naast dat donkerharige meisje met paardenstaart sensueel naar onze jongens lacht.

De wedstrijd is nauwelijks begonnen als Luchiano (013) als linksbuiten aan een solo begint en bij de cornerlijn een puike voorzet aflevert die door Martijn binnen wordt getikt. We staan met 0-1 voor! De ervaren Rijen C4-supporter weet dat hij niet al teveel uit zijn dak moet gaan, immers na een 0-1 voorsprong hebben we de rust wel eens met een 8-1 achterstand bereikt.

Gloria ontpopt zich als een taaie tegenstander, met grote en kleinere jongens maar die kleine zijn snel en gedreven. Na een kwartier staat het derhalve 2-1 voor De Biergrens en met die stand gaan we rusten, al gaat dat niet zonder consternatie. Du moment dat de scheidsrechter fluit voor de rust begint leider Marco Fischer luidkeels te protesteren: "Scheids! Dit is de C, wij spelen 35 minuten! Nu is het pas de 34e minuut!"

De scheidsrechter zegt dat hij geen stopwatch heeft en dat zijn analoge klok 35 aangeeft. De hamvraag blijft echter: "Waarom heeft Gloria UC zo'n prachtig electronisch scorebord?" Hierop stond namelijk ook dat er slechts 34 minuten gespeeld waren. Commentaar van de scheidsrechter: "Rijen moest een corner nemen, om bij de cornervlag te komen moest die jongen 35 seconden lopen, daarom floot ik maar alvast af." Zeg nu zelf, dat is bijna net zo geniaal als die anagram van Griekenland.

17.09.2011: Gloria UC C3 - Rijen C4 (3-3). Luchiano (013) breekt door op rechts en levert een voorzet/schot af, helaas zonder positief resultaat. Klik voor groter.We zeuren niet verder en beklimmen de trap naar de kantine. Van daaruit heeft men een mooi uitzicht op de parkeerplaats. Raymond is deze keer achter de anderen aangereden. Daarom staan we nu zo dichtbij en hoeven we niet vanuit pak hem beet Ulicoten naar het sportpark van Gloria te lopen.

We drinken een kop koffie en daar begint de tweede helft alweer. Ik posteer me op het terras op de eerste verdieping, dat geeft een uitzicht van hoger niveau. Ondertussen sms-t BŘlent Toker me hoe het gaat. Ik sms terug: "Het is 2-1 voor Gloria en de 3-1 is dichterbij dan de 2-2". Niet veel later scoort Abdullah op magistrale wijze de gelijkmaker.

Rijen is sterker en ik neem mijn positie langs de zijlijn in om onze mannen verder op te peppen. Verdediger Jorg haalt verwoestend uit van zestien meter, maar ziet zijn schot gekeerd door de paal. Even later buigt hij treurig het hoofd als Gloria enigszins gelukkig op een 3-2 voorsprong komt.

Er is nog een kwartier te spelen en Rijen vecht voor wat het waard is. Zonder een van de andere C5-invallers tekort te willen doen is het een genot om naar linksbuiten Kevin te kijken. Hij passeert gemakkelijk en vecht als een tijger, net als Fas die hier in een soort van Paso Doble met zijn tegenstander is verwikkeld. Wie is het vrouwtje?

Twee minuten voor het einde breekt Abdullah, who else, de ban en maakt de dikverdiende gelijkmaker. Het is 3-3 en Rijen zet nogmaals alles op alles, maar meer zit er vandaag niet in. Ook al had zeker Martijn nog wel een keer of twee kunnen scoren, gezien bijvoorbeeld deze situatie.

Het was wederom een mooie wedstrijd en we hebben nu vier punten uit twee duels. Aanstaande zaterdag staat de derby tegen Gilze C3 op het programma. Een kraker! Maar eerst gaan Luchiano en ik naar De Biergrens, een nieuwe voorraad aanleggen.

Scoreverloop Gloria UC C3 - Rijen C4 3-3:

03 0-1 Martijn Houtepen
12 1-1
15 2-1
48 2-2 Abdullah Kanbur
53 3-2
68 3-3 Abdullah Kanbur

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

September 16, 2011

Boeimeer C5 - Rijen C4 0-1

Zaterdag 10 september, ja ik weet het dat is bijna een week geleden, is het prachtig weer. Kennelijk weet de zon het verzorgde spel van Rijen C4 op waarde te schatten. We gaan naar Boeimeer in Breda. Onze jongens hebben qua prestaties tegen Boeimeer geen geweldige historie:

 • 25.10.2008 Boeimeer D3 - Rijen C4 7-1 (verslag)
 • 21.11.2009 Rijen D4 - Boeimeer D6 3-0 (Beker) (verslag)
 • 30.10.2010 Rijen C4 - Boeimeer C4 0-7 (verslag)

Gek is dat, ik dacht dat we nog veel vaker tegen Boeimeer verloren hadden. We duiken even in de historie van BSV Boeimeer. Opvallend is dat de club bijna altijd derde klasse KNVB speelt. In 1953 degradeert de club om een bijzondere reden:

10.09.2011: Rijen C4 wint uit bij BSV Boeimeer C5 met 0-1; Luchiano. Klik voor groter.

Zoals reeds eerder aangegeven begon men in de laagste klasse, om van 1926 tot 1953 in de derde klasse te spelen. In dit jaar moest Boeimeer degraderen, niet omdat men als laatste was geŰindigd. Vanwege de watersnoodramp was er bepaald, dat Zeeuwse clubs niet hoefden te degraderen. Toen was Boeimeer de klos. Bron

Goedgemutst rijden de Rijen-supporters achter elkaar aan naar Breda, Raymond Bourgonje voorop. Daar zien we sportpark Heksenwiel opdoemen. HÚ, wat is dat nu? Raymond rijdt de eerste de beste parkeerplaats op en als een kudde lemmingen volgt de rest. Het is niet de officiŰle parkeerplaats en het gevolg is dat we nu duizendmiljoen kilometer moeten lopen. Maar ja, de zon schijnt en daarom zeuren wij hier verder nauwelijks over.

De wedstrijd begint iets later dan gepland en vindt plaats op het D-veld. Om het D-veld te bereiken moeten wij in de benauwende hitte nogmaals een heel eind lopen, over een bruggetje klimmen en een zompig trainingsveld trotseren om uiteindelijk bij veld D terecht te komen. Er ligt een sloot vlak langs het veld en als hier een bal in terechtkomt halen de Boeimeer-spelers hem er als professionele vissers weer uit.

De traditionele rijtjesfoto is er deze keer in twee gedeeltes, vier dames op een bankje heeft ook wel iets. De wedstrijd is niet hoogstaand maar wel spannend. Beide teams houden elkaar redelijk in evenwicht, al krijgt Rijen iets meer kansen. CasasPa en Truus betreden het terrein, zij komen naar Luchiano (013) aka DNA (De Nieuwe Afellay) kijken. Uiteraard heeft CasasPa zijn camera bij zich en zo komt CasaSpider zelf ook eens in beeld.

10.09.2011: Rijen C4 wint uit bij BSV Boeimeer C5 met 0-1; Jorg en Wesley. Klik voor groter.Later vraagt Meram of CasasPa misschien mijn camera heeft geleend. Ik antwoord dat het zijn eigen camera is en dat ik het bloggen niet van een vreemde heb. Immers, als wij vroeger op vakantie gingen kwam CasasPa er aan met zijn cassetterecorder: "Hier CasasPa, het is nu blabla julie blabla en wij staan op het punt te vertrekken naar blabla. Nou Ilka, heb jij er zin in?" En dan duwde hij de microfoon onder de neus van mijn moeder. Daarna kwamen de kinderen aan de beurt.

Bij rust is het 0-0 en wij slenteren over het bruggetje richting de kantine, drinken koffie en mogen met de hete beker in de hand weer op weg naar het D-veld, via het bruggetje. Dit om aan te geven dat het best een eind is. Het is een gezellige boel langs het veld en het heeft wel iets weg van een camping. In de tweede helft zet Boeimeer aanvankelijk druk en zijn er een paar afstandsschoten van de blonde visser.

Het klamme, warme weer eist zijn tol. Als ik na ÚÚn minuut in de tweede helft Luchiano toeschreeuw dat hij wat meer moet lopen, antwoordt hij: "Ik ben moe!" Na ÚÚn minuut, wellicht is DNR (De Nieuwe Romario) een beter pseudoniem dan DNA. Gelukkig hebben ook de jongens van Boeimeer last van de hitte. In de 62e minuut breekt Luchiano door en wil uithalen. Zijn schot verandert onbewust in een assist op Abdullah die mooi binnentikt. We staan met 1-0 voor!

Het blijft spannend tot het eind, maar de Rijenaren spelen de wedstrijd professioneel uit. De eerste competitiewedstrijd in de vierde klasse C471 zit erop en de drie punten zijn binnen. Wederom lopen we over het bruggetje terug.

Net als het eerste van vv Rijen speelt het eerste van BSV Boeimeer in de derde klasse en raad eens wat, aanstaande zondag komt Boeimeer naar Rijen. Komt dat allen zien!

Scoreverloop Boeimeer C5 - Rijen C4 0-1:

62 0-1 Abdullah Kanbur

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

September 3, 2011

Rijen C4 - Terheijden C2 5-2 (Beker)

Na de zwaarbevochten overwinning op Veerse Boys van vorige week zaterdag treden de strijders van Rijen C4 woesdagavond aan tegen Terheijden C2. De ervaring leert dat ochtendwedstrijden ons niet bijzonder goed liggen, meestal is de C4 pas na ongeveer een half uur enigszins bij de les. Hoe zit dat met avondwedstrijden? We zullen het weldra zien.

31.08.2011: De verdediging van Rijen C4 heeft het druk in het bekerduel tegen Terheijden C2 maar we winnen met 5-2. Klik voor groter.Eerst de broodnodige informatie over Terheijden. Eerlijk gezegd dacht ik dat het Terheijde zonder 'n' was en het ergens bij Tilburg lag. Twee keer fout gedacht, CasaSpider! Het is Terheijden met een 'n', het ligt dichtbij Breda en is onderdeel van de gemeente Drimmelen. Haha, van de naam Drimmelen schiet ik altijd in de lach. Gek eigenlijk, immers ik heb jarenlang in Dommelen gewoond. Wat zegt Wikipedia over Terheijden:

Terheijden (Brabants: Traaie Terheijdens: TraoiŰ) is een dorp in de Nederlandse gemeente Drimmelen, provincie Noord-Brabant vlakbij Breda. Het heeft per 1 januari 2006 6392 inwoners. Het is een straatdorp dat ontstaan is in de Middeleeuwen op een zandrug, de huidige Moerdijkse Weg. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog heeft de Terheijdense bevolking het zwaar te verduren gehad. Omdat de vestingstad Breda belangrijk was voor de bescherming van Holland, hebben zich rondom de stad meermalen harde gevechten afgespeeld tussen de Staatse en Spaanse troepen. In en om Terheijden hebben die troepen afwisselend hun tenten opgeslagen en forten gebouwd. Twee van die zogenaamde fortificaties zijn de Grote- en Kleine Schans. (Bron)

Het is een lekker avondje die woensdagavond, droog en zelfs bijna zonnig. Onze jongens hebben er zin in en Luchiano (013) is deze keer aanvoerder. De jongens van Terheijden zijn groot en klein, het verschil is opmerkelijk. Yusuf Kanbur, de vader van Ímer en derde van links op de traditionele rijtjesfoto, weet te vertellen dat Terheijden altijd al bekend stond om zijn lengte. Die van Rijen zijn altijd kleiner, gek is dat. Gezien die uitspraak hoort de in Santo Domingo geboren Luchiano echt thuis in Rijen, hier staat hij naast Tom Taekema.

31.08.2011: De verdediging van Rijen C4 heeft het druk in het bekerduel tegen Terheijden C2 maar we winnen met 5-2. Klik voor groter.Het is geen geweldige wedstrijd en Terheijden heeft aanvankelijk de overhand. In de zevende minuut staat het 0-1. Rijen heeft dan nog niets laten zien. Luchiano is niet in zijn normale doen, slechts ÚÚn keer loopt hij er op zijn Lens-achtige wijze doorheen. Later als ik hem wat peper in de reet probeer te schreeuwen, wijst hij op zijn elleboog. Daaraan is hij de zaterdag daarvoor geblesseerd geraakt en in deze wedstrijd weer op gevallen. Jammer!

De gelijkmaker van Ímer Kanbur komt feitelijk uit de lucht vallen en met 1-1 gaan we de rust in. In het begin van de tweede helft krijgt Rijen een penalty van Marco die de wedstrijd erg strak leidt. De begeleiders van Terheijden zijn het er niet mee eens, maar zij gaan bijzonder professioneel en sportief met alle beslissingen om. Een compliment daarvoor, ook al is het sneu dat Terheijden het na de Tachtigjarige Oorlog ook nu weer zwaar te verduren krijgt.

In de 50e minuut haalt Wesley verwoestend uit vanaf een meter of 20 en de bal knalt hoog in de touwen. Dit is het breekpunt in de wedstrijd, Terheijden lijkt er niet echt meer in te geloven. Wesley is een van de uitblinkers en bijna herhaalt hij zijn kunstje luttele minuten later. De andere uitblinker van Rijen C4 is Jorg die achterin zoveel meters maakt en zoveel opruimt, maar hij doet dat elke week.

Uiteindelijk wordt het 5-2 voor Rijen, in de bekerpoule hebben we nog ÚÚn wedstrijd te gaan.

Scoreverloop Rijen C4 - Terheijden C2 5-2 (Beker):

07 0-1
17 1-1 Ímer Kanbur
37 2-1 Ímer Kanbur (penalty)
50 3-1 Wesley Fischer
55 4-1 Abdullah Kanbur
69 4-2
70 5-2 Ímer Kanbur

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

August 28, 2011

Veerse Boys C2 - Rijen C4 0-1 (Beker)

Het heeft even geduurd, maar eindelijk mogen de voetballers van Rijen C4 in het nieuwe seizoen aan de bak voor een echte wedstrijd. De afgelopen trainingen verliepen veelbelovend. Ten opzichte van vorig jaar hebben enkele wijzigingen plaatsgevonden:

 • Jaap Evers verlaat het team en stapt over naar de B4.
 • Mike van Hees verlaat het team en stapt over naar de C1.
 • Ivar van Iersel verlaat het team en stapt over naar de C3.
 • Cihat Bulut verlaat het team en stapt over naar de C6.
 • Nieuw in de C4 is Tjeu Dekkers, die al eerder bij ons speelde in de D4.
 • Nieuw in de C4 is Jaap van Daal, speciaal gehaald als vaste keeper.

Wie goed kan tellen ziet dat de selectie is teruggebracht van 17 naar 15 spelers, hetgeen minder invalbeurten impliceert. Rijen C4 is ingedeeld in de 4e klasse C471, maar daarover meer in een volgend verslag. De eerste twee wedstrijden die we spelen zijn voor de Beker en zaterdag 27 augustus moeten we uit tegen Veerse Boys C2 in Raamsdonksveer. Raamsdonksveer, de volgende informatie is afkomstig van Wikipedia.

Raamsdonksveer (Veers: Ut FŔr) is een plaats in de Nederlandse gemeente Geertruidenberg. Er ontwikkelden zich in de gemeente Raamsdonk twee kernen: Raamsdonk-dorp en Raamsdonksveer. Raamsdonk-dorp ontwikkelde zich als een op de landbouw gericht dorp, terwijl Raamsdonksveer, gelegen op de oever van het Oude Maasje, later de Bergsche Maas, zich meer ontwikkelde als een plaats van vissers, schippers, dijk- en polderwerkers en griendwerkers. In Raamsdonksveer vestigden zich zowel de Zusters van Schijndel als de Fraters van Tilburg. De zusters verzorgden onderwijs voor meisjes en leidden het Sint-Theresiaziekenhuis, dat echter uiteindelijk naar Oosterhout werd verplaatst. Ook verzorgden zij de bejaarden. De fraters verzorgden het onderwijs voor jongens, maar vertrokken in 1956, wegens gebrek aan roepingen.

27.08.2011: Rijen C4 wint verrassend maar verdiend het bekerduel uit in Raamsdonksveer tegen Veerse Boys C2, ondanks de plotseling opkomende hoosbui. Klik voor groter.Een intrigerende zin, dat gebrek aan roepingen, gezien de gebeurtenissen in de vijftiger jaren bij de toenmalige psychiatrische instelling Sint Joseph, tegenwoordig onderdeel van Daelzicht, in het Limburgse Heel. De patienten vielen onder verantwoordelijkheid van de Kleine Broeders van de heilige Joseph. Tot zover dit uitstapje. O ja, de Gebroeders Ko, bestaande uit de broers Ton en Gerard Koopmans, komen ook uit Raamsdonksveer.

Om half elf 's ochtends vertrekken we onder een stralend zonnetje naar Raamsdonksveer. Bij mij in de auto zitten behalve Luchiano (013) ook Fas en de nieuwe keeper Jaap. Een van de minpunten van het vorig seizoen was het ontbreken van een vaste keeper. Hierdoor moest iedere week opnieuw bekeken worden wie het doel ging verdedigen. Nu hebben we Jaap. Gezien het feit dat Rijen C4 een half jaar geleden nogal kansloos met 4-2 verloor van Veerse Boys C2, stel ik voor dat het hele team Jaap trakteert als hij de nul houdt.

Terwijl onze jongens zich omkleden, verzamelen de Rijen-ouders zich voor de kantine bij het hoofdveld. Tijd voor de traditionele rijtjesfoto en kijk eens wat een plezier we al hebben. De mannen van Veerse Boys staan al op het veld en ook de vervaarijke Baardman Radji Sachdev is wederom van de partij. "Wat zijn die jongens groot!", zegt een van de Rijen-dames. En dan die baard. Plotseling verdwijnen de spelers richting kleedkamer. De geel-zwarte shirts van Veerse Boys lijken teveel op het groen-geel van Rijen.

Even later komt de tegenstander het veld op in een soort van AC Milan-tenue, dat niet geweldig combineert met de geel-zwarte kousen. Tot zover mode-icoon CasaSpider. Door het vele ge-omkleed is er tijd voor een tweede rijtjesfoto. Raymond biedt aan dat ik er zelf een keer op mag en neemt de foto. "Je staat erop", zegt Raymond. Kunst, ik sta in het midden!

Als onze jongens het veld betreden, zegt Liset: "HÚ, die van ons lijken ineens ook een stuk groter!" Wat blijkt, het veld ligt een paar centimeter hoger dan de tegels waar wij op staan. Trainer Ton is druk in de weer met het strikken van de veters van zijn zoon Rik. Niet bekend is of hij de veters van alle spelers heeft gestrikt.

De wedstrijd begint en het spel gaat op en neer. De zon schijnt, het kan zomaar een mooie dag worden. Rechtsbuiten Luchiano is beduidend sneller dan de linksback van Veerse Boys en gaat er regelmatig langs. Gevolg hiervan is dat hij flink wordt aangepakt. De vervaarlijke Radji neemt hem eerst te grazen met een elleboog op de kaak en duwt hem vervolgens onderuit in het strafschopgebied. Hier de gif-animatie, is het wel of geen penalty?

27.08.2011: Rijen C4 wint verrassend maar verdiend het bekerduel uit in Raamsdonksveer tegen Veerse Boys C2, mede dankzij onze nieuwe keeper Jaap van Daal. Klik voor groter.De familie Fischer komt iets later, dochter Tanisha heeft haar eerste wedstrijd voor Rijen D5 gevoetbald uit in Gilze met als resultaat een 4-2 nederlaag. Wesley is hierdoor de eerste helft reserve. Niet door de nederlaag van zijn zus in Gilze, maar door de late aankomst. Intussen neemt Raymond als een Louis van Gaal 2.0 een strategische positie onder het scorebord in.

De strijd op het veld gaat gelijk op en de 0-0 ruststand is een logische. Inmiddels ben ik verkast naar de overkant van het veld om betere foto's van Luchiano te kunnen nemen. Ineens slaat het weer om en begint het te stortregenen. Als de scheidsrechter fluit duiken de andere supporters de kantine in, zit ik klem op de tribune en durf de oversteek niet te maken. Zoveel regen is funest voor mijn kapsel.

In de tweede helft spelen beide teams nog fanatieker voor de winst. In eerste instantie is Veerse Boys iets sterker en ondanks de uitstekend keepende Jaap scoren ze ook. Gelukkig steekt onze grensrechter resoluut zijn vlag in de lucht voor buitenspel. De scheidsrechter keurt het doelpunt af en daar zwijnen we een beetje bij. Van de andere kant heeft de grensrechter van de tegenstander ook enigszins last van een opzwiepende vlagarm. Bovendien wordt een doorgebroken Luchiano vlak voor het strafschopgebied neergehaald, hetgeen normaliter een geheide rode kaart is. Die blijft uit. Nog steeds is het 0-0, maar dat had evengoed andersom kunnen zijn.

Het einde van de wedstrijd nadert, mijn stopwatch geeft de 36e minuut aan. Een helft bij de C-junioren duurt 35 minuten. Dan komt Abdullah aan de bal, ongeveer vanaf de 16-meter lijn krult hij de bal over de opspringende keeper hoog in de touwen. Een schitterend doelpunt en de ontlading is enorm bij het Rijen-publiek. Even later fluit de scheidsrechter af. We hebben gewonnen!

Het is een echte teamprestatie waarbij iedereen als winnaar van het veld gaat. Matchwinner Abdullah zetten we even speciaal in het zonnetje.

Scoreverloop Veerse Boys C2 - Rijen C4 0-1 (Beker):

70+1 0-1 Abdullah

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.