« Beatrix kookt in De Rooi Pannen | Main | Gloria UC C3 - Rijen C4 3-3 (C456 - 17.03.2012) »

Jeka C8 - Rijen C4 0-3 (C456 - 10.03.2012)

Het is zaterdag, een week geleden. We weten nog steeds niet of de duim van Luchiano (14) nu wel of niet gebroken is. Hoe dan ook mag hij niet voetballen en hoe dan ook gaan we toch kijken. Rijen C4 speelt uit tegen Jeka C8. We rijden naar het mooie sportpark van Jeka, niet geheel duidelijk is of dit zich in Breda dan wel Bavel bevindt. Geografisch in Bavel, maar aangezien Jeka vermoedelijk meer leden heeft dan Bavel inwoners, houd ik het toch op Breda.

Omdat Luchiano zich niet hoeft om te kleden arriveren we iets later dan gebruikelijk. De andere vaste supporters staan al te wachten. Als ik nader breekt er een enorm geloei uit. Hans Wiegel zegt in een dergelijk geval: "U wordt zo gemolken". Vanwaar deze consternatie?

10.03.2012: Jeka C8 - Rijen C4 (0-3) Tom Taekema en Martijn Houtepen in duel met een Jeka-man. Klik voor groter.Al snel blijkt dat de groep de hele week aan het F5-en is geweest op het CasaLog om de achterstallige verslagen te lezen. Tevergeefs. Ik moet beloven mijn leven te beteren. Voor deze trouwe lezers doe ik het graag, de tranen van ontroering branden welhaast in mijn ogen.

Immers, daar doe je het toch allemaal voor. Spelers en supporters van Rijen C4, bedankt! Op de training van afgelopen woensdag heb ik met Martijn Houtepen een deal gemaakt: vrijdag het verslag van de laatste wedstrijd en later moffel ik die twee andere er wel tussendoor.

We spelen zonder de geschorste Ímer Kanbur (rode kaart in de wedstrijd tegen Beek Vooruit) en Luchiano (potentieel gebroken duim). De nieuwelingen Tycho en Bram zijn wel van de partij. Traditioneel beginnen we met de rijtjesfoto met deze keer speciale aandacht voor de twee mannen vooraan in de rij: links Neshet Arslan, de vader van Alperen, en rechts Meram ăelik, de vader van Ímer. De eerste omdat hij dus de vader van Alperen is die straks prominent in beeld (animated gif!) komt en de tweede omdat hij op deze zaterdag zo hartstochtig onze jongens aanmoedigt.

Dat aanmoedigen is ook hard nodig. Het is allemaal niet sprankelend, maar de jongens werken hard en proberen te combineren. Gelukkig is tegenstander Jeka ook niet van Barcelona-niveau en zodoende onstaat er een tamelijk evenwichtige en daardoor spannende wedstrijd. Voorin hebben we door de afwezigheid van Ímer en Luchiano minder stootkracht, alle dreiging moet komen van Abdullah. We zijn echter nog geen tien minuten onderweg als Abdullah te kennen geeft niet verder te kunnen. Dit is een ramp!

Jeka wordt sterker en ik zie ons in deze constellatie geen doelpunt meer maken. Ondertussen begint het hondje van een van de Jeka-supporters de zijlijn op te vreten, maar dat terzijde. Met een beetje geluk halen we de rust met 0-0 en de meeste Rijen-supporters tekenen ervoor dat dit ook de eindstand wordt. Abdullah blijkt niet geblesseerd, maar heeft zijn schoen kapotgeschopt. Trainer Ton heeft wat tape in de auto liggen en daarmee repareren ze de schoen. Rijenaren blijven diep in de kern altijd looiers.

10.03.2012: Jeka C8 - Rijen C4 (0-3) Fas de Koning in de achtervolging. Klik voor groter.Na rust heerst aanvankelijk hetzelfde beeld als in de eerste helft. Dan is daar de 53e minuut, het begin van zes doldwaze minuten. Wij krijgen een vrije trap op een meter of twintig van het doel. Alperen gaat hem nemen, hij heeft een goed schot in de stevige benen. Alperen neemt een aanloop, haalt uit, de nummer twee en aanvoerder van Jeka schrikt er zo van dat hij zich omdraait en bukt en daar vliegt de bal hoog in het doel, onbereikbaar voor de attente keeper. Een formidabel doelpunt waar Rasmus Elm de vingers bij aflikt.

Nauwelijks zijn we klaar met juichen als twee minuten later Abdullah met zijn getape-te schoen van ver uithaalt en de keeper tot ontsteltenis van alles wat Jeka heet de bal door de benen laat glippen: 2-0. Drie minuten later is het weer raak. Een corner lijkt voorbij het doel van Jeka te vliegen, maar daar is Rik met de uitschuifbare ledematen die de bal op onnavolgbare wijze in het net weet te werken. Ineens staan we met 3-0 voor, wat een weelde.

Een minuut later krijgt Jeka een vrije trap net buiten het strafschopgebied en die vliegt er nog in ook. Onze keeper Jaap blijft er tamelijk rustig onder en terwijl Jeka feestviert zien wij dat de scheidsrechter het doelpunt afkeurt omdat het een indirecte vrije trap was en de bal er in ÚÚn keer in ging.

De leider van Jeka ziet het nu ook en probeert met zijn jongens te communiceren: "Hij is afgekeurd, opletten!" Pas als de bal al lang weer in het spel is, beseffen de Jeka-spelers de tragiek van de situatie.

Deze domper komen zij niet meer te boven en geroutineerd speelt Rijen de wedstrijd uit. Morgen spelen we uit tegen de nummer twee van de ranglijst, Gloria UC C3. Loop ik weer drie verslagen achter. Ik voel een voetbalverslagenweekendje aankomen.

Scoreverloop Jeka C8 - Rijen C4 0-3:

53 0-1 Alperen Arslan
55 0-2 Abdullah Kanbur
58 0-3 Rik van Opstal

Uitslagen en stand in de vierde klasse C56 tot en met 10.03.2012

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

Comments

Kijk, dat is nou sportief, niet meespelen maar toch kijken! En dan ook nog zo`n compleet verslag er bij!