« Sint bezoekt Brabant Water Bolduque | Main | Memories over dertig jaar »

Rijen C4 - Moerse Boys C2 2-3

Gedurende ruim drie jaar maak ik een verslag van de wedstrijden die Luchiano's (14) team speelt. Eerst Rijen D4 en nu voor het tweede jaar Rijen C4. Als mijn geheugen mij niet bedriegt, en dat doet het bijna nooit, tenminste niet dat ik het in de gaten heb, bestaat er van slechts één wedstrijd geen verslag. Van de wedstrijd Advendo D3 - Rijen D4 op zaterdag 29 november 2008.

Vraag: Wie was hier de schuld van?
Antwoord: Sinterklaas.

Ook dit jaar verstiert Sint mijn wekelijkse voetbaluitje. Ik mag die man niet. Bij de Rijen-supporters ontstaat enige consternatie. Een wedstrijd zonder verslag en foto's, kan dat eigenlijk wel? Gelukkig is daar Paul Houtepen die zich opwerpt als vervanger. Ik kan nu reeds voorwegnemen dat Paul het geweldig heeft gedaan. Alle ingrediënten van een CasaSpider-voetbalverslag zitten erin: Een stukje cultuur over de woonplaats van de tegenstander, foto's, doelpuntstatistieken en ook de rijtjesfoto ontbreekt niet. Lisette ziet er zelfs stralender uit dan ooit.

Genoeg inleiding, we gaan meteen door naar Paul's verslag.
Enjoy!

26.11.2011: Paul Houtepen, speciale verslaggever Rijen C4 - Moerse Boys C2Helaas is onze vaste verslaggever Peter Nijhuis er vandaag niet bij. De honneurs worden daarom door ondergetekende waargenomen. Overtreffen zullen we deze nooit maar we doen ons best!

VV Rijen speelt thuis tegen Moerse Boys uit Zundert. De geschiedenis van Moerse boys gaat terug tot de jaren '20 toen twee plaatselijke voetbalclubs na wat omzwervingen uiteindelijk één club gingen vormen. De nieuwe naam van deze club was eerst MVC we spreken 1943 maar op last van de KNVB (er was al een club met deze naam) is de naam veranderd naar R.K.V.V.V. Moerse Boys. Verder is Zundert het dorp van Raymond euhm... Vincent van Gogh, het bloemencorso, ...clubs en lekkere frieten. Je komt er eigenlijk nooit, alleen als je de verkeerde afslag richting Antwerpen hebt genomen!

Het begint in ieder geval gelijk goed. De tegenstander komt vijf minuten na half 1 opdraven. Aanvang van de wedstrijd stond toch echt om half 1 gepland. Zou het liggen aan de Sinterklaas of waren er andere redenen voor het late aantreden? Aan de kantlijn werd door de toeschouwers in ieder geval al de wens voor bier en bitterballen uitgesproken. Een verkeerde afslag bleek uiteindelijk debet voor de late opkomst.


26.11.2011: Moerse Boys C2 scoort de 0-1 tegen Rijen C4 en wint uiteindelijk verdiend met 2-3. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Het toeschouwersaantal van VV Rijen was inmiddels met tien man goed vertegenwoordigd. Vijf minuten te laat was de tegenpartij op het veld nog eens tien minuten later startte de wedstrijd. Inmiddels was het in Rijen kwart voor 1. De vaste keeper Jaap wou graag een keer voetballen en zo kwam het dat hij wisselde met Fas de Koning.

Al vanaf het begin waren de Moerse Boys sterk in de aanval maar had toch moeite om door de verdediging van VV Rijen te komen. Pas in de 28e minuut kwam het op 0-1. Kort daarna raakte Tjeu geblesseerd aan zijn enkel waarna er met Luchiano werd gewisseld. Een tactische zet zo bleek enkele minuten later. De gelijkmaker kwam na een assist van Luchiano die daarna keurig door (keeper) Jaap in het doel van de tegenstander werd geschopt.

26.11.2011: Op een koude maar mooie novemberdag verliest Rijen C4 zijn laatste competitiewedstrijd met 2-3 tegen het sterke Moerse Boys C2. Klik voor groter.Met 1-1 kon men tevreden de rust in. Ook in de tweede helft waren de Moerse Boys gelijk weer veel op de (voor ons) verkeerde helft. Hierdoor kwam VV Rijen na 11 minuten spelen in de tweede helft op een 1-2 achterstand. Kort daarna, in ongeveer de 15e minuut, kwam VV Rijen goed weg door een bal op de paal en daarna een afgekeurd doelpunt (buitenspel).

Na een hoekschop in de 20e minuut maakt uiteindelijk Jaap zijn tweede doelpunt en tevens de gelijkmaker, te zien op YouTube. In de 27e minuut komt er een voorzet door het midden en maakt Luchiano bijna de 3-2. De wedstrijd wordt daarna spannender. Ömer Kanbur maakt een onnodige overtreding en krijgt een waarschuwing. In de 31e minuut laat keeper Fas de Koning de bal los maar herstelt zijn "fout" netjes.

Daarna kwam er weer wat meer druk vanuit VV Rijen. Vanuit een hoekschop scoren Moerse Boys in de laatste minuten 2-3. Moerse boys gaan vandaag met een terechte maar zwaarbevochten overwinning naar huis. Toch heeft VV Rijen goed gespeeld maar bleek niet voldoende fit om de tegenstander machtig te blijven.

Paul Houtepen.

Paul, hartelijk dank voor dit verslag. Met cultuur, foto's en zelfs de minuten waarin de goals vielen, mijn complimenten. Nu kan ik met een gerust hart eens een wedstrijdje overslaan. Wel jammer dat ik Niek Melisse niet heb ontmoet, maar dat halen we wel een keer in. Niek, gefeliciteerd met de overwinning!

Scoreverloop Rijen C4 - Moerse Boys C2 2-3:

28 0-1
32 1-1 Jaap van Daal (Assist Luchiano Nijhuis)
46 1-2
55 2-2 Jaap van Daal
67 2-3

Uitslagen en EINDSTAND in de vierde klasse C471 tot en met 26.11.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

Comments

Daar kan Sinterklaas niks aan doen, dus het is niet zijn schuld.
Bovendien is Sinterklaar leuker dan wie of wat dan ook!

Ik wil voorwegnemen dat Houtepen Producties mag blijven. Voorwegnemen is dat een scrablewoord of gewoon een Germanisme.

toepasselijke naam heeft Paul. Als hij maar niet echt de pen houdt, want vind het ook leuk als jij hem weer krijgt

@Renesmurf: Jawel, het is de schuld van Sinterklaas. Immers, het is al de tweede keer dus dat kan geen toeval zijn.
@CasasPa: Houtepen Productions mag zeker blijven. Voorwegnemen is een van die speelse taalgrappen die ik het Internet op gooi. Zo ben ik.
@Pascale: Haha, ben bang dat ik erin gestonken ben. Nu houdt Paul de pen!

Zo zie je maar weer, goed voorbeeld doet goed volgen!