« Skydiven met ICT | Main | Redwood Relatiedag 2011 Voorthuizen »

Gloria UC C3 - Rijen C4 3-3

Zaterdag 17 september speelt Rijen C4 haar tweede wedstrijd in de vierde klasse C71 en wel tegen Gloria UC C3 uit Baarle-Nassau, het dorp van de enclaves, exclaves en counterenclaves of enclaves van de tweede orde, vergelijkbaar met Nahwa en een 28-tal van de Cooch Beharenclaves. Kennis die iedereen paraat moet hebben, voor de rest is Baarle-Nassau mij toch vooral dierbaar wegens het bestaan van De Biergrens (website). Achterin de auto rammelen vier lege kratten Duvel en Westmalle.

Op de heenweg pikken we Rik van Opstal (rechts) op, zijn vader en onze trainer Ton is op dat moment elders een wedstrijd aan het bekijken en komt iets later naar Enclave City. Op Sportpark Vijf Eiken in Rijen blijkt dat de C4 slechts met precies elf man is. Dat is gek, want wij staan er juist om bekend bijna altijd voltallig op te komen dagen.

17.09.2011: Trainer Huub Willemen hier nog goedlachs voor de dugout bij de wedstrijd Gloria UC C3 tegen Rijen C4 (3-3) in Baarle-Nassau. Klik voor groter.Gelukkig biedt Rijen C5 uitkomst, hun wedstrijd gaat niet door en daardoor kunnen zij vier man leveren. Zo zijn we ineens met zijn vijftienen. Wat een geneuzel en wat een droge kost, tijd voor een anagram van Griekenland: "Er kan geld in". Is het niet geweldig dat er mensen zijn die zo goochelen met de letters van een land?

Hoogste tijd voor de obligate rijtjesfoto. Links staat de broer van Abdullah en wat lijken ze op elkaar. Ondertussen is de C4 zich aan het inschieten. Daarna lopen ze het veld weer af om in de kleedkamer peptalk aan te horen. Voor het zover is lopen ze een eveneens in groen-geel gekleed meisjesteam tegen het lijf. Dat groen-geel schept onmiddellijk een band, zie maar eens hoe dat ene blonde meisje met die paardenstaart naast dat donkerharige meisje met paardenstaart sensueel naar onze jongens lacht.

De wedstrijd is nauwelijks begonnen als Luchiano (013) als linksbuiten aan een solo begint en bij de cornerlijn een puike voorzet aflevert die door Martijn binnen wordt getikt. We staan met 0-1 voor! De ervaren Rijen C4-supporter weet dat hij niet al teveel uit zijn dak moet gaan, immers na een 0-1 voorsprong hebben we de rust wel eens met een 8-1 achterstand bereikt.

Gloria ontpopt zich als een taaie tegenstander, met grote en kleinere jongens maar die kleine zijn snel en gedreven. Na een kwartier staat het derhalve 2-1 voor De Biergrens en met die stand gaan we rusten, al gaat dat niet zonder consternatie. Du moment dat de scheidsrechter fluit voor de rust begint leider Marco Fischer luidkeels te protesteren: "Scheids! Dit is de C, wij spelen 35 minuten! Nu is het pas de 34e minuut!"

De scheidsrechter zegt dat hij geen stopwatch heeft en dat zijn analoge klok 35 aangeeft. De hamvraag blijft echter: "Waarom heeft Gloria UC zo'n prachtig electronisch scorebord?" Hierop stond namelijk ook dat er slechts 34 minuten gespeeld waren. Commentaar van de scheidsrechter: "Rijen moest een corner nemen, om bij de cornervlag te komen moest die jongen 35 seconden lopen, daarom floot ik maar alvast af." Zeg nu zelf, dat is bijna net zo geniaal als die anagram van Griekenland.

17.09.2011: Gloria UC C3 - Rijen C4 (3-3). Luchiano (013) breekt door op rechts en levert een voorzet/schot af, helaas zonder positief resultaat. Klik voor groter.We zeuren niet verder en beklimmen de trap naar de kantine. Van daaruit heeft men een mooi uitzicht op de parkeerplaats. Raymond is deze keer achter de anderen aangereden. Daarom staan we nu zo dichtbij en hoeven we niet vanuit pak hem beet Ulicoten naar het sportpark van Gloria te lopen.

We drinken een kop koffie en daar begint de tweede helft alweer. Ik posteer me op het terras op de eerste verdieping, dat geeft een uitzicht van hoger niveau. Ondertussen sms-t Bülent Toker me hoe het gaat. Ik sms terug: "Het is 2-1 voor Gloria en de 3-1 is dichterbij dan de 2-2". Niet veel later scoort Abdullah op magistrale wijze de gelijkmaker.

Rijen is sterker en ik neem mijn positie langs de zijlijn in om onze mannen verder op te peppen. Verdediger Jorg haalt verwoestend uit van zestien meter, maar ziet zijn schot gekeerd door de paal. Even later buigt hij treurig het hoofd als Gloria enigszins gelukkig op een 3-2 voorsprong komt.

Er is nog een kwartier te spelen en Rijen vecht voor wat het waard is. Zonder een van de andere C5-invallers tekort te willen doen is het een genot om naar linksbuiten Kevin te kijken. Hij passeert gemakkelijk en vecht als een tijger, net als Fas die hier in een soort van Paso Doble met zijn tegenstander is verwikkeld. Wie is het vrouwtje?

Twee minuten voor het einde breekt Abdullah, who else, de ban en maakt de dikverdiende gelijkmaker. Het is 3-3 en Rijen zet nogmaals alles op alles, maar meer zit er vandaag niet in. Ook al had zeker Martijn nog wel een keer of twee kunnen scoren, gezien bijvoorbeeld deze situatie.

Het was wederom een mooie wedstrijd en we hebben nu vier punten uit twee duels. Aanstaande zaterdag staat de derby tegen Gilze C3 op het programma. Een kraker! Maar eerst gaan Luchiano en ik naar De Biergrens, een nieuwe voorraad aanleggen.

Scoreverloop Gloria UC C3 - Rijen C4 3-3:

03 0-1 Martijn Houtepen
12 1-1
15 2-1
48 2-2 Abdullah Kanbur
53 3-2
68 3-3 Abdullah Kanbur

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

Comments

De scheidsrechter is altijd de baas he!
En dat zal mensen uit baarle nassau wel tegenstaan, met al die grenzen daar zijn ze nogal pietje precies!

@Renesmurf: Mijn idee, de scheids is de baas. Al heb ik mijn mening in de lagere regionen wel iets bij moeten stellen, er zitten echt heel rare exemplaren tussen. (Geldt overigens niet voor deze scheidsrechter) Grenzen in Baarle-Nassau worden met voeten getreden!

Rijen C4 is toppie. Met een enthousiast legioen op het rijtje. CasasPa

@CasasPa: Het legioen van Rijen C4 doet aan dat van Feyenoord denken. Met dat verschil dat wij het clubgebouw heel laten.