« Gloria UC C3 - Rijen C4 3-3 | Main | Op die scooter »

Redwood Relatiedag 2011 Voorthuizen

Brabant Water is een gebruiker van Redwood Cronacle, een programma waar men jobs mee kan "schedulen". Een keer per jaar organiseert Redwood (website) een relatiedag en daarvoor zijn de DBA's van Brabant Water uitgenodigd. De andere DBA moest echter naar Parijs en derhalve neemt CasaSpider de honneurs waar.

Lokatie van de relatiedag is conferentiecentrum Edda Huzid in Voorthuizen, in de buurt van Putten en Barneveld. Tussen de 40 en 50 vertegenwoordigers van klanten zijn aanwezig en met sommigen van hen voer ik leuke gesprekken. Met Cor Schipper en zijn collega, beiden van Menzis Enschede, spreek ik vooral over Grolsch. Peter Lengkeek schuift aan, hij is een tijd bij Brabant Water gedetacheerd geweest.

Het ochtendprogramma gaat van start met een aantal sessies, waaronder een van Tijl Vuijk, de President en CEO van Redwood. Ik herinner me hoe de Oracle-groep van de Detam, bestaande uit Bert Nederhoff, Johan Boer, Ronald van Engelen en CasaSpider, ergens in 1994 naar Wijk bij Duurstede reed om kennis te maken met Redwood, dat toen net door Tijl Vuijk was opgericht.

Een andere sessie is in de vorm van een interview gegoten. Drie mannen van de Data Warehouse-groep van het UWV vertellen hoe zij Redwood Cronacle hebben binnengereden en vervolgens met hulp van Redwood consultant Gerald Kruizenga hebben geÔmplementeerd. Een zekere Ton uit het trio wil vertellen dat het allemaal soepel is verlopen: "Alles ging fluiteloos". Een onbedoelde maar mooie contaminatie.


23.09.2011: Onderdeel van de Redwood Relatiedag in Voorthuizen is een safari in jeeps en Mehari's door de Veluwe. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Tijdens de koffiepauze praat ik met Jos Springveld van Getronics dat nu overgaat naar KPN. Tot mijn verrassing komt hij van de aloude BVG, de bedrijfsvereniging die ergens in 1994, 1995 is gefuseerd met de Detam. We hebben veel gemeenschappelijke kennissen en Jos werkt zelfs nog steeds samen met Jimmy Tan, Ron Elmensdorp en Peter Kokhuis. Grappig.

De lunch nuttig ik aan een tafel met Robeco-medewerkers en daarna begint het middagprogramma. Dat ziet er volgens de agenda als volgt uit: "Start middagprogramma: Safari-Mehari-Tour. De helft van de groep start in de Mehari's, de andere helft in de stoere Jeeps. De deelnemers maken een uitdagende tour over de Veluwe onder begeleiding van onze ervaren instructeurs. Halverwege de tour vindt de wissel plaats. Onderweg komen we een tweetal leuke opdrachten tegen."

Ik zit bij de helft die in de jeeps van het type Daihatsu Feroza van start gaat. Het uitdagende karakter van de tour wordt enigszins teniet gedaan door de mededelingen van de leider. De jeeps zijn door middel van een bout onder het gaspedaal begrensd op 80 kilometer per uur. Staatsbosbeheer staat niet (meer) toe door de bossen te rijden en als klap op de vuurpijl is de 4-wiel aandrijving uitgeschakeld. Toch is het een leuke middag geworden die aan de hand van enige foto's gedocumenteerd is.

 • De parkeerplaats van Edda Huzid, onze groep bevindt zich in een jeep en we hebben uitzicht op de vijf Mehari's.
 • Ex-collega bij Brabant Water Peter Lengkeek heeft er zin in, al ruilt hij de Feroza liever in voor een zweefvliegtuig.
 • Op het zanderige weggetje weten de jeeps zowaar wat stof op te doen waaien, het begint ergens op te lijken.
 • Dit is een van de dorpen in de buurt, ik gok op Speuld maar weet het niet zeker.
 • We moeten geblindoekt een parcours afleggen met de jeeps, eigenlijk is er nauwelijks verschil met zonder blindoek rijden.
 • In een op snelheid begrensde maar desondanks nauwelijks remmende Feroza heeft CasaSpider kennelijk toch plezier, de foto is volgens mij genomen door Gijs van Essent, alle Angaben ohne Gewšhr.
 • Ergens bij een open plek in het bos komen we de andere groep tegen. Nu is het onze beurt om in de Mehari's over te stappen.
 • Zij mag ook wel eens op de foto, Sheila Badoux van Redwood is ongeveer de enige vrouw in het gezelschap en zij is de grote organisatrice van het evenement die tevens nog meer foto's heeft gemaakt dan ik.
 • Raadsel: De Mehari's zijn CitroŽns, uit Frankrijk. Welke typisch Franse opdracht gaan wij uitvoeren tijdens de Mehari-safari?
 • Het is even wennen in een Mehari, met die 2CV-versnelling en het ontbreken van (onder andere) veiligheidsriemen, laat staan airbags.
 • Pech onderweg. Een van de Mehari's is verzopen. Gezien het kenteken is het een tamelijk nieuwe.
 • We zijn allemaal veilig teruggekeerd op de basis. De borrel kan beginnen!

Tot zover deze impressie. Na de Feroza-/Mehari-expierence voelt de Brabant Water CitroŽn DS3 ineens supercomfortabel aan. Het was een in alle opzichten geslaagde relatiedag, alleen is te hopen dat er volgend jaar tenminste een paar dames te ronselen zijn.

O ja, het antwoord op het raadsel!

Comments

Het doet denken aan een schoolreisje.
Ik denk dat zulke dingen in de toekomst niet meer mogelijk zijn.
Dus nu is het zaak er van te genieten en er wat van op te steken.

Het heeft inderdaad iets weg van een schoolreisje, maar dan wel van een jongensschool. Het is altijd zaak om NU te genieten.