« SQl Server 2012 en een oude jeugdliefde | Main | Verkeerde doelgroep »

Rijen C4 - Boeimeer C5 3-0 (C456 - 24.03.2012)

Goedemorgen Martijn Houtepen. Van je vader hoorde ik zaterdag dat jij meteen na de wedstrijd al begint met F5-en op het CasaLog en daarmee pas ophoudt als het verslag er staat. Deze is voor jou!

Het is de eerste dag dat ik geen T-shirt onder mijn overhemd doe en ook nog eens zonder jas het huis verlaat. Ik ben geen Calvinist in de zin van je moet eerst lijden om daarna plezier te "mogen" hebben, geenszins. Een positief temperatuursverschil van meer dan 40 graden ten opzichte van een maand geleden zorgt toch voor een beter humeur.

24.03.2012: Rijen C4 - Boeimeer C5 (3-0) Luchiano Nijhuis breekt door en geeft een mooie voorzet af. Klik voor groter.We spelen thuis tegen Boeimeer C5. Ik vertel tegen Luchiano (14) dat dit team een week eerder Irene'58 C2G met maarliefst 8-2 heeft verslagen. "Hoe laat moeten we naar het sportpark?", vraagt hij. "Om kwart voor twaalf", zeg ik. "Aha. Om kwart voor twaalf naar het sportpark, om twaalf uur omkleden en om half een begint het verliezen", aldus de optimist.

Inderdaad vertrekken we om kwart voor twaalf, maar op de Zwarte Dijk besef ik ineens mijn camera vergeten te zijn. Dit is een klein rampje. Meteen draai ik een oprit op om te keren. Loopt er precies op dat moment een Nordic Walker, volgens Luchiano een man en volgens mij een vrouw, aan de andere kant van de straat. Deze persoon vertraagt in zijn/haar eentje zes auto's waardoor kostbare minuten verloren gaan.

"Ja jongen, dit is een levensles", zeg ik tegen Luchiano. "Vertrek je aan de vroege kant, dan zit altijd alles mee en arriveer je vaak te vroeg. Maar als je haast hebt, dan zit alles tegen. Zo is het leven." Het verbaast me hoe kalm ik blijf, waarschijnlijk door de levensles. Met de camera in de auto gaan we voor de tweede keer op pad. Nu zit er een traktor voor ons, het is bijna niet te geloven. Om drie minuten over twaalf arriveren we op Sportpark Vijf Eijken.

Nog niet alle vaste fans zijn aanwezig en de niet aanwezigen hebben pecht, want ze staan niet op de rijtjesfoto. De wedstrijd begint en ik slenter naar mijn positie schuin achter het doel van Boeimeer. Als ik daar in de tweede minuut aankom en de camera aanzwengel, breekt precies op dat moment Luchiano op rechts door. Hij komt alleen in het strafschopgebied en passeert de keeper met een bekeken schuiver in de linkerhoek. Rijen C4 leidt met 1-0.

We missen een paar spelers: Fas de Koning is jarig en oefent voor een musical, Rik van Opstal loopt op krukken sinds de training van afgelopen woensdag en Ömer Çelik is geschorst. Davy Capitein komt ons team versterken en doet dat niet onaardig. Boeimeer stelt enigszins teleur en de ene na de andere Rijen-aanval rolt op hun doel af. Het is ongelofelijk hoeveel kansen vooral Ömer Kanbur en Abdullah om zeep weten te helpen. De keeper van Boeimeer is goed, maar sommige ballen hadden er echt wel in gemogen.

Na elf minuten wordt het toch 2-0. Abdullah slalomt op links door de verdediging heen en zet voor. Jammer genoeg staat er niemand van Rijen om het af te maken, gelukkig wel twee spelers van Boeimeer waarvan er één de bal over de doellijn werkt. Ondanks het enorme veldoverwicht is 2-0 ook de ruststand.

24.03.2012: Rijen C4 - Boeimeer C5 (3-0) De uitstekende Boeimeer-keeper is Abdullah Kanbur net te snel af. Klik voor groter.Voordat de wedstrijd begon, toen de jongens aan het inschieten waren, viel een speler van Boeimeer speciaal op. De Rijen-supporters spraken meteen over De Tweelingbroer van Alperen. Okay, hij is een stukje donkerder en draagt een bril, maar welk een gelijkenis! Net als Alperen is hij linksbenig, alleen is zijn schot beduidend minder.

Tijdens de training van afgelopen woensdag zijn op verzoek van de spelers zelf twee beslissingen genomen. Ten eerste willen ze een vaste aanvoerder en de keuze daarvoor valt op keeper Jaap. Die heeft behalve de grootste mond vanuit zijn positie ook een goed overzicht. Ten tweede is er het verzoek om één persoon aan te wijzen die de corners neemt. Diverse jongens mogen bij de training proberen en Luchiano wordt de cornerspecialist. In de wedstrijd neemt hij er zeker tien waarvan er slechts één iets minder is. De rest belandt hoog om en nabij de penaltystip.

In de tweede helft zien we eenzelfde beeld als in de eerste. Zelfs zonder sterstofzuiger Jorg houdt de verdediging eenvoudig stand. Rijen dringt aan en krijgt kans na kans. Pas na een kwartier schiet Daan een assist van Luchiano prima binnen. Wederom sta ik schuin achter de keeper van Boeimeer. Als een verdediger een bal die over de cornerlijn dreigt te lopen wil tegenhouden, roept de keeper: "Nee, laat gaan, laat gaan! We moeten tijd winnen, dan blijft het misschien 3-0."

Diana (5) is ook gearriveerd en komt eens bij CasaSpider navragen waarom hij zo gek doet. Dat slaat vermoedelijk op mijn aanmoedigingsgedrag. Als je dochter daar al commentaar op heeft is het zaak niet een nieuwe bijnaam te krijgen zoals bijvoorbeeld Damschreeuwer.

Enfin, de partij eindigt in 3-0. Het commentaar van de Boeimeer-verdediging: "Sjonge, het had vandaag wel 30-0 kunnen worden!" Ondertussen maakt de CasaCamera een ongecontroleerde zwenk naar de andere kant. Aha, die zijn ook weer begonnen.

Scoreverloop Rijen C4 - Boeimeer C5 3-0:

02 1-0 Luchiano Nijhuis
11 2-0 Eigen doelpunt, na assist Abdullah Kanbur
44 3-0 Daan Bourgonje, na assist Luchiano Nijhuis

Uitslagen en stand in de vierde klasse C56 tot en met 24.03.2012

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

Comments

Ze worden steeds langer he, je verslagen. Blijf oefenen, op een dag kan je het mooi kort en bondig!

@Renesmurf: Bedankt voor de tip en ik blijf zeker oefenen. Vergeet alleen niet de levenslessen en dergelijke van de lengte van de voetbalverslagen af te trekken!

Ben het met 'smurf'eens: journalistiek is het verhaal niet groots, maar het blijft wel leuk om te lezen. Hoe zijn de reacties binnen vv Rijen?