« Jeka C8 - Rijen C4 0-3 (C456 - 10.03.2012) | Main | SQl Server 2012 en een oude jeugdliefde »

Gloria UC C3 - Rijen C4 3-3 (C456 - 17.03.2012)

Het is een prachtige zaterdagochtend en Luchiano's (14) duim lijkt definitief niet gebroken. Woensdag trainde hij al mee en vandaag kan hij daarom spelen in de uitwedstrijd tegen Gloria UC C3 in Baarle-Nassau. Over Baarle-Nassau aka Biergrens City heb ik al zo vaak geschreven dat de lezer de enclaves inmiddels kan dromen. Nietwaar?

Asscociaties zijn grappig, ik weet een moeilijke: Wat heeft Gloria UC / Baarle-Nassau met "cola" te maken? Degene die dit zo uit zijn (m/v) mouw schudt wint vijf miljoen euro. Maar niet getreurd, terloops geef ik een hint in de vorm van Spaans gemengd met een citaat uit het verslag van een half jaar eerder:

Dat groen-geel schept onmiddellijk een band, zie maar eens hoe dat ene blonde meisje met die paardenstaart naast dat donkerharige meisje met paardenstaart sensueel naar onze jongens lacht.

17.03.2012: Gloria UC C3 - Rijen C4 (3-3) Na Luchiano's goal in de 23e minuut weet de Gloria-verdediging wie ze in de gaten moeten houden. Klik voor groter.Schrijven is belangrijk omdat onthouden zo moeilijk is. Herodotus begon ermee en CasaSpider zet zijn werk voort. Niet dat ik mijzelf met Herodotus wil vergelijken, nee zeg! Immers, ik ben veel knapper.

Wanneer speelden wij voor het laatst in Baarle-Nassau tegen Gloria UC C3? Dat was op zaterdag 17 september 2011, precies een half jaar geleden. Goedgemutst betreden we het mooie sportpark met die typische kantine annex dat VIP-terras op de eerste verdieping. Als de spelers het veld betreden posteren we ons in een mooi rijtje.

Helemaal links staat Paul Houtepen en wie denkt "wat heeft die een rare riem over zijn been hangen" die heeft helemaal gelijk. Aan die riem hangt een op een PokÚmon gelijkende hond waarvan de naam me helaas even is ontschoten.

In de vierde klasse C56 staan wij op de derde plaats en Gloria op de tweede. Zij hebben nog nul verliespunten, desondanks is er aanvankelijk geen krachtsverschil te bespeuren. Wel beschikt Gloria over een snelle en balvaardige spits. In de 13e minuut verschalkt hij onze verdediger Ímer ă. en vervolgens doelman Jaap. We staan met 1-0 achter en vooralsnog is er weinig zicht op een beter resultaat.

Want het spel speelt zich vooral af op de linker kant van het veld. Hierdoor krijgt rechtsbuiten Luchiano weinig ballen. In de 23e minuut geeft Tom een prima bal door het midden waar Luchiano op volle snelheid achteraan gaat. Hij loopt er een paar Gloria-verdedigers uit en gaat alleen op de keeper af. Met een bekeken schot hoog in de touwen tekent hij voor de gelijkmaker, een prima doelpunt.

Een paar minuten later is er een dieptepunt. Onze verdediger Ímer ă. krijgt een gemeen knietje in zijn rug en reageert helaas te impulsief door een slaande beweging te maken. De scheidsrechter heeft geen andere keus dan de rode kaart. Ontzettend jammer dat het zo moet lopen. We halen de rust met 1-1.

De tweede helft beginnen we met Ímer K., Bram en Rik in plaats van Alperen, Luchiano en Wesley. Bram doet pas voor de derde keer met de C4 mee. Had hij het vorige week bij Jeka nog lastig, vandaag ontpopt hij zich tot een onvermoeibare plaag aan de linkerkant. Later verneem ik dat dit vooral komt door Meram's aanmoedigingen vanaf de tribune. Bram doet echt zijn uiterste best en zijn wangen kleuren vuurrood van inspanning.

17.03.2012: Gloria UC C3 - Rijen C4 (3-3) Fas doet een poging de corner van Luchiano het doel in te werken. Klik voor groter.Rijen is nu beter en de 2-1 door Ímer Kanbur komt niet uit de lucht vallen. Ook al is het een vreemd doelpunt waarbij de bal net over de lijn gaat, met dank aan de keeper van Gloria. Hierna krijgen we meer kansen, maar helaas scoort juist Gloria uit een counter de 2-2. Het wordt nog erger, drie minuten voor het einde van de wedstrijd krijgen we de 3-2 om de oren.

Een lichte depressie maakt zich meester van de Rijen-supporters. Trainer Ton wisselt Tom voor Luchiano bij wijze van noodgreep. Nog geen minuut later breekt Martijn op rechts door en scoort de inmiddels niet meer verwachte gelijkmaker, dit onder luid gebrul van heel Rijen. Er volgen nog enkele penibele momenten voor ons doel, maar met tien man slepen we het gelijke spel uit het vuur.

Hulde voor de spelers. Als zij al lang en breed onder de douche staan betreden twee meisjeselftallen het veld. We bekijken ze eens goed en dan stelt Jaap "Dokter" de Koning een vraag: "Wat valt jullie op aan die twee teams?" Hij geeft zelf het antwoord: "Ze hebben allemaal paardenstaarten". Dat is inderdaad opvallend en een mooie parallel met de wedstrijd van een half jaar eerder. Het Spaanse "cola" betekent in het Nederlands (paarden)staart. Welk een verschil in kapsel trouwens tussen de 22 meisjes en de scheidsrechter.

Over parallellen gesproken, ook op 17 september 2011 eindigde de wedstrijd in 3-3.
Zonder de opvolger van Herodotus had niemand dat nog geweten, toch?

Scoreverloop Gloria UC C3 - Rijen C4 3-3:

13 1-0
23 1-1 Luchiano Nijhuis
54 1-2 Ímer Kanbur
60 2-2
67 3-2
68 3-3 Martijn Houtepen

Uitslagen en stand in de vierde klasse C56 tot en met 17.03.2012

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

Comments

Dat zijn nog een doelpunten!
Een nul nul vind ik altijd zonde, net zo goed niet kunnen spelen.

Haha, gij opvolger van Herodotus! Nou, dat was weer een mooi verslag. En die Luch, helemaal blessurevrij! En nog bedankt voor de Spaanse les. Had ik weer even nodig sinds we niet meer wordfeuden:-)

moeten we nou ook weer 'U' zeggen? goed gedaan door luchiano & team!