« Je hoort er niet meer bij... | Main | Het verdriet van Miguel Pourier »

Rijen D4 - JEKA D7 1-4

De wedstrijd van Rijen D4 tegen JEKA D7 stond eigenlijk drie weken eerder op het wedstrijdschema, trouwens ook om kwart voor negen 's ochtends. Toen we de kantine inliepen kwam trainer Marco al naar me toegelopen: "Je hebt vandaag vrij." Het was een beetje frisjes maar verder prachtig voetbalweer. Toch waren alle wedstrijden bij vv Rijen afgelast.

De week erna moest de D4 naar Breda tegen Advendo D3. Luchiano (11) kon daar tot zijn verdriet niet bij zijn, hij ging mee naar het Sinterklaasfeest bij SQL Integrator. Achteraf hoeft hij daar niet rouwig om te zijn. Enerzijds was het een leuke ochtend daar in Rijswijk en anderzijds kreeg geel-groen een flink pak slaag in Breda: 13-0.

Vorige week waren de jongens vrij en afgelopen zaterdag werd er ingehaald tegen JEKA D7, het was de allerlaatste wedstrijd voor de winterstop en in deze klasse, waarover later meer. Met enige moeite kreeg ik De Nieuwe Afellay (DNA) uit zijn bed.

"Is het niet afgelast?"
- "Neen, het is niet afgelast."
"Oh, jammer."

Dat is nu de nieuwe patatgeneratie, het zijn allemaal Gordons en Jolings geworden. Maar wat was het koud, afschuwelijk gewoon. Na vijf minuten krabben konden we de auto in en het dashboard gaf -2.5 graden Celsius aan. Ik heb nog steeds geen handschoenen en moet bovendien foto's maken. Gelukkig is CasaSpider geen Gordon of Joling.

13.12.2008: Luchiano (11) en Sylke lopen het veld af na de 1-4 nederlaag van Rijen D4 tegen JEKA D7. Klik voor groterToen we door de poort van vv Rijen slenterden vroeg Luchiano nogmaals of de wedstrijd niet afgelast was. In de kantine bevond zich een man of tien van de D4. We liepen naar de kleedkamer naast het A-veld, ons trainingsveld.

Even later kwam trainer Marco uit de kleedkamer en vroeg of ik samen met zijn dochter Tanisha de voetbalschoenen van zoon Wesley thuis op wilde halen. Die was hij vergeten. Uiteraard voldeed ik aan het verzoek en het bleek een welkome afwisseling, immers in de auto was het een stuk warmer dan buiten op het veld.

De teams waren ongeveer tien minuten bezig toen we terugkwamen en het stond nog steeds 0-0. Dat gebeurt niet vaak bij Rijen D4. Sterker nog, ze waren in de aanval. Even later gebeurde het onvermijdelijke, JEKA kwam op 0-1 en de rust ging in met 0-2. Belangrijker was wat ik bij Luchiano zag gebeuren. Hij was werkelijk overal aanwezig en zeer actief. Uiteraard gingen af en toe dingen mis, maar hij vocht als een leeuw.

Dat zien vaders graag. In de rust ging ik even op het aanpalende veld kijken bij de E8 waar buurjongen Ivar laatste man speelt. Er klonk luid gejuich, ze hadden net gescoord. Het bleek een druppel op een gloeiende plaat, de tegenstander Tuldania E2 speelde zijn kampioenswedstrijd en maakte met 18-1 gehakt van onze jongens.

Terug naar de hoofdwedstrijd. Ondanks krachtig verweer van Rijen liep JEKA niet onverdiend uit naar 0-4. Ook in de tweede helft deed Luchiano van zich spreken, hij maakte een paar uitstekende acties. Bij de corners wordt er tegenwoordig bij de kleintjes ook al hevig geduwd en getrokken, Luchiano kreeg zelfs een klap op zijn mond. Hij liep een tijdje rond met de handschoen voor zijn gezicht maar deed even later goed mee met duwen.

In de laatste minuut gebeurde het ongelofelijke, Perry rondde een mooie aanval van Rijen D4 op prachtige wijze af. Hoe lang het geleden is dat we gescoord hebben weet haast niemand meer. De jongens vierden de goal of ze de finale van de Champions League bereikt hadden.

In de auto complimenteerde ik Luchiano: "Jongen, voor deze wedstrijd geef ik je een 9. Je hebt uitstekend gespeeld." "Dus je bent trots op mij?", vroeg hij. "Ja jongen, ik ben trots op jou."

En zo is het, zeker als men bedenkt dat Luchiano nooit gevoetbald heeft. Dit was pas zijn vierde wedstrijd en de eerste waarin hij geen minuut reserve heeft gestaan. 's Middags gingen we naar Breda. Inmiddels liep hij een beetje moeilijk, de knieblessure van eerder die week begon op te spelen. We gingen direct naar de Hema om voor het hele gezin handschoenen te kopen. De winter komt eraan.

Op de website van de KNVB zie ik dat de indeling voor na de winterstop reeds is gemaakt. Rijen D4 speelt in 3e klasse D317 en gaat de volgende tegenstanders ontmoeten:

  • Chaam D3
  • JEKA D9
  • Moerse Boys D3
  • The Gunners D2
  • Wernhout D4

Intern wordt er echter ook gesproken over andere indelingen. We zien het wel.

Comments

En terecht, dat je trots bent ! Goed gedaan hoor !

We gaan er werk van maken: kijken naar Luchiano, Affellay van Rijen. CasasPa

Ojee, blesures, dat is minder.
Maar zolang het voetballen zelf leuker blijft is dat oke.

Plezier, daar gaat het om.

Ja van de knieblessure had ik al gelezen, wat kan die zoon van je trouwens af en toe prachtige volzinnen neerpennen......
Van voetbal heb ik totaal geen verstand, ik begrijp wel uit je verslag dat hij het prima doet!

super van Luchiano. Vanochtend vertelde weerman Johan Verschuren (hij bestaat nog steeds!) dat hij vanacht de trein naar Helmond hoorde, wat betekende dat het dinsdag gaat regenen, en omdat de duiven roepen blijft het dan even zachter weer; rond 8 graden vanaf dan. Hoogstwaarschijnlijk ook een groene kerst trouwens. waarmee ik alleen maar wilde zeggen dat de handschoenen voorlopig niet persť aan hoeven.
doeii

@Bart: En nu kijken naar de tweede helft van de competitie, na de winterstop. Hup vv Rijen!
@CasasPa: Ik mail je de wedstrijddata voor januari en februari wel door, dan kunnen jullie een wedstrijd uitkiezen...
@Renesmurf: Precies, het moet allemaal wel leuk blijven. Maar als men goed presteert is iets ook al snel leuker...
@ANila: Soms verbaast hij mij ook met zijn taal (niet het beste punt op school). Om mijn verslagen te begrijpen hoef je gelukkig niets van voetbal te begrijpen...
@Pascale: Een ingewikkeld verhaal dat ik doordat Johan Verschuren de trein naar Helmond hoort nog geen handschoenen nodig heb. Toch is het handig om een paar in de kast te hebben liggen. Met het weer weet men het maar nooit en al helemaal niet met roepende duiven...

Nu al de indeling voor na de winterstop. Voetbal is emotie ;-)

@HKH: Ik ben nu eenmaal gek op competities, ranglijsten en standen. Gefeliciteerd trouwens met jouw zoon, de Kampioenen!