« Patent | Main | Rijen C4 - Terheijden C2 5-2 (Beker) »

Veerse Boys C2 - Rijen C4 0-1 (Beker)

Het heeft even geduurd, maar eindelijk mogen de voetballers van Rijen C4 in het nieuwe seizoen aan de bak voor een echte wedstrijd. De afgelopen trainingen verliepen veelbelovend. Ten opzichte van vorig jaar hebben enkele wijzigingen plaatsgevonden:

  • Jaap Evers verlaat het team en stapt over naar de B4.
  • Mike van Hees verlaat het team en stapt over naar de C1.
  • Ivar van Iersel verlaat het team en stapt over naar de C3.
  • Cihat Bulut verlaat het team en stapt over naar de C6.
  • Nieuw in de C4 is Tjeu Dekkers, die al eerder bij ons speelde in de D4.
  • Nieuw in de C4 is Jaap van Daal, speciaal gehaald als vaste keeper.

Wie goed kan tellen ziet dat de selectie is teruggebracht van 17 naar 15 spelers, hetgeen minder invalbeurten impliceert. Rijen C4 is ingedeeld in de 4e klasse C471, maar daarover meer in een volgend verslag. De eerste twee wedstrijden die we spelen zijn voor de Beker en zaterdag 27 augustus moeten we uit tegen Veerse Boys C2 in Raamsdonksveer. Raamsdonksveer, de volgende informatie is afkomstig van Wikipedia.

Raamsdonksveer (Veers: Ut Fèr) is een plaats in de Nederlandse gemeente Geertruidenberg. Er ontwikkelden zich in de gemeente Raamsdonk twee kernen: Raamsdonk-dorp en Raamsdonksveer. Raamsdonk-dorp ontwikkelde zich als een op de landbouw gericht dorp, terwijl Raamsdonksveer, gelegen op de oever van het Oude Maasje, later de Bergsche Maas, zich meer ontwikkelde als een plaats van vissers, schippers, dijk- en polderwerkers en griendwerkers. In Raamsdonksveer vestigden zich zowel de Zusters van Schijndel als de Fraters van Tilburg. De zusters verzorgden onderwijs voor meisjes en leidden het Sint-Theresiaziekenhuis, dat echter uiteindelijk naar Oosterhout werd verplaatst. Ook verzorgden zij de bejaarden. De fraters verzorgden het onderwijs voor jongens, maar vertrokken in 1956, wegens gebrek aan roepingen.

27.08.2011: Rijen C4 wint verrassend maar verdiend het bekerduel uit in Raamsdonksveer tegen Veerse Boys C2, ondanks de plotseling opkomende hoosbui. Klik voor groter.Een intrigerende zin, dat gebrek aan roepingen, gezien de gebeurtenissen in de vijftiger jaren bij de toenmalige psychiatrische instelling Sint Joseph, tegenwoordig onderdeel van Daelzicht, in het Limburgse Heel. De patienten vielen onder verantwoordelijkheid van de Kleine Broeders van de heilige Joseph. Tot zover dit uitstapje. O ja, de Gebroeders Ko, bestaande uit de broers Ton en Gerard Koopmans, komen ook uit Raamsdonksveer.

Om half elf 's ochtends vertrekken we onder een stralend zonnetje naar Raamsdonksveer. Bij mij in de auto zitten behalve Luchiano (013) ook Fas en de nieuwe keeper Jaap. Een van de minpunten van het vorig seizoen was het ontbreken van een vaste keeper. Hierdoor moest iedere week opnieuw bekeken worden wie het doel ging verdedigen. Nu hebben we Jaap. Gezien het feit dat Rijen C4 een half jaar geleden nogal kansloos met 4-2 verloor van Veerse Boys C2, stel ik voor dat het hele team Jaap trakteert als hij de nul houdt.

Terwijl onze jongens zich omkleden, verzamelen de Rijen-ouders zich voor de kantine bij het hoofdveld. Tijd voor de traditionele rijtjesfoto en kijk eens wat een plezier we al hebben. De mannen van Veerse Boys staan al op het veld en ook de vervaarijke Baardman Radji Sachdev is wederom van de partij. "Wat zijn die jongens groot!", zegt een van de Rijen-dames. En dan die baard. Plotseling verdwijnen de spelers richting kleedkamer. De geel-zwarte shirts van Veerse Boys lijken teveel op het groen-geel van Rijen.

Even later komt de tegenstander het veld op in een soort van AC Milan-tenue, dat niet geweldig combineert met de geel-zwarte kousen. Tot zover mode-icoon CasaSpider. Door het vele ge-omkleed is er tijd voor een tweede rijtjesfoto. Raymond biedt aan dat ik er zelf een keer op mag en neemt de foto. "Je staat erop", zegt Raymond. Kunst, ik sta in het midden!

Als onze jongens het veld betreden, zegt Liset: "Hé, die van ons lijken ineens ook een stuk groter!" Wat blijkt, het veld ligt een paar centimeter hoger dan de tegels waar wij op staan. Trainer Ton is druk in de weer met het strikken van de veters van zijn zoon Rik. Niet bekend is of hij de veters van alle spelers heeft gestrikt.

De wedstrijd begint en het spel gaat op en neer. De zon schijnt, het kan zomaar een mooie dag worden. Rechtsbuiten Luchiano is beduidend sneller dan de linksback van Veerse Boys en gaat er regelmatig langs. Gevolg hiervan is dat hij flink wordt aangepakt. De vervaarlijke Radji neemt hem eerst te grazen met een elleboog op de kaak en duwt hem vervolgens onderuit in het strafschopgebied. Hier de gif-animatie, is het wel of geen penalty?

27.08.2011: Rijen C4 wint verrassend maar verdiend het bekerduel uit in Raamsdonksveer tegen Veerse Boys C2, mede dankzij onze nieuwe keeper Jaap van Daal. Klik voor groter.De familie Fischer komt iets later, dochter Tanisha heeft haar eerste wedstrijd voor Rijen D5 gevoetbald uit in Gilze met als resultaat een 4-2 nederlaag. Wesley is hierdoor de eerste helft reserve. Niet door de nederlaag van zijn zus in Gilze, maar door de late aankomst. Intussen neemt Raymond als een Louis van Gaal 2.0 een strategische positie onder het scorebord in.

De strijd op het veld gaat gelijk op en de 0-0 ruststand is een logische. Inmiddels ben ik verkast naar de overkant van het veld om betere foto's van Luchiano te kunnen nemen. Ineens slaat het weer om en begint het te stortregenen. Als de scheidsrechter fluit duiken de andere supporters de kantine in, zit ik klem op de tribune en durf de oversteek niet te maken. Zoveel regen is funest voor mijn kapsel.

In de tweede helft spelen beide teams nog fanatieker voor de winst. In eerste instantie is Veerse Boys iets sterker en ondanks de uitstekend keepende Jaap scoren ze ook. Gelukkig steekt onze grensrechter resoluut zijn vlag in de lucht voor buitenspel. De scheidsrechter keurt het doelpunt af en daar zwijnen we een beetje bij. Van de andere kant heeft de grensrechter van de tegenstander ook enigszins last van een opzwiepende vlagarm. Bovendien wordt een doorgebroken Luchiano vlak voor het strafschopgebied neergehaald, hetgeen normaliter een geheide rode kaart is. Die blijft uit. Nog steeds is het 0-0, maar dat had evengoed andersom kunnen zijn.

Het einde van de wedstrijd nadert, mijn stopwatch geeft de 36e minuut aan. Een helft bij de C-junioren duurt 35 minuten. Dan komt Abdullah aan de bal, ongeveer vanaf de 16-meter lijn krult hij de bal over de opspringende keeper hoog in de touwen. Een schitterend doelpunt en de ontlading is enorm bij het Rijen-publiek. Even later fluit de scheidsrechter af. We hebben gewonnen!

Het is een echte teamprestatie waarbij iedereen als winnaar van het veld gaat. Matchwinner Abdullah zetten we even speciaal in het zonnetje.

Scoreverloop Veerse Boys C2 - Rijen C4 0-1 (Beker):

70+1 0-1 Abdullah

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

Comments

Wat hebben wij hiervan geleerd? CasaSpider is ijdeler dan wij dachten:-)

Over voetbal wil ik het dit weekend niet meer hebben. Waarvan akte.

@Door: Alle mannen zijn ijdel en alle mannen komen daar natuurlijk niet voor uit. Kom, dan gaan we nu eens een boom opzetten over voetbal. Jij begint.

Wat spannend weer, dat wordt een leuk seizoen.

Wat een gedoe he, in de regen.
Niks voor mij.

Luciano is doorgebroken in Engeland.

http://www.youtube.com/watch?v=-fFIJE2idi4

1-0 is een mooi begin. Vooral de nul houden in een uitwedstrijd geeft vertrouwen dat de beker naar Rijen komt. CasasPa

@Irene: Tot dusverre is elk seizoen een leuk seizoen, maar met spanning erbij wordt het nog beter. We hopen er het beste van.
@Renesmurf: Regen, daar hebben ze iets heel ingewikkelds tegen uitgevonden. Het heet paraplu!
@Bout: Waar breekt Luchiano niet door?
@CasasPa: Inmiddels hebben we er twee achter de oren, maar zoals J.C. al zei, dat geeft niks zolang je er zelf maar meer maakt.