« Veerse Boys C2 - Rijen C4 0-1 (Beker) | Main | Boeimeer C5 - Rijen C4 0-1 »

Rijen C4 - Terheijden C2 5-2 (Beker)

Na de zwaarbevochten overwinning op Veerse Boys van vorige week zaterdag treden de strijders van Rijen C4 woesdagavond aan tegen Terheijden C2. De ervaring leert dat ochtendwedstrijden ons niet bijzonder goed liggen, meestal is de C4 pas na ongeveer een half uur enigszins bij de les. Hoe zit dat met avondwedstrijden? We zullen het weldra zien.

31.08.2011: De verdediging van Rijen C4 heeft het druk in het bekerduel tegen Terheijden C2 maar we winnen met 5-2. Klik voor groter.Eerst de broodnodige informatie over Terheijden. Eerlijk gezegd dacht ik dat het Terheijde zonder 'n' was en het ergens bij Tilburg lag. Twee keer fout gedacht, CasaSpider! Het is Terheijden met een 'n', het ligt dichtbij Breda en is onderdeel van de gemeente Drimmelen. Haha, van de naam Drimmelen schiet ik altijd in de lach. Gek eigenlijk, immers ik heb jarenlang in Dommelen gewoond. Wat zegt Wikipedia over Terheijden:

Terheijden (Brabants: Traaie Terheijdens: Traoië) is een dorp in de Nederlandse gemeente Drimmelen, provincie Noord-Brabant vlakbij Breda. Het heeft per 1 januari 2006 6392 inwoners. Het is een straatdorp dat ontstaan is in de Middeleeuwen op een zandrug, de huidige Moerdijkse Weg. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog heeft de Terheijdense bevolking het zwaar te verduren gehad. Omdat de vestingstad Breda belangrijk was voor de bescherming van Holland, hebben zich rondom de stad meermalen harde gevechten afgespeeld tussen de Staatse en Spaanse troepen. In en om Terheijden hebben die troepen afwisselend hun tenten opgeslagen en forten gebouwd. Twee van die zogenaamde fortificaties zijn de Grote- en Kleine Schans. (Bron)

Het is een lekker avondje die woensdagavond, droog en zelfs bijna zonnig. Onze jongens hebben er zin in en Luchiano (013) is deze keer aanvoerder. De jongens van Terheijden zijn groot en klein, het verschil is opmerkelijk. Yusuf Kanbur, de vader van Ömer en derde van links op de traditionele rijtjesfoto, weet te vertellen dat Terheijden altijd al bekend stond om zijn lengte. Die van Rijen zijn altijd kleiner, gek is dat. Gezien die uitspraak hoort de in Santo Domingo geboren Luchiano echt thuis in Rijen, hier staat hij naast Tom Taekema.

31.08.2011: De verdediging van Rijen C4 heeft het druk in het bekerduel tegen Terheijden C2 maar we winnen met 5-2. Klik voor groter.Het is geen geweldige wedstrijd en Terheijden heeft aanvankelijk de overhand. In de zevende minuut staat het 0-1. Rijen heeft dan nog niets laten zien. Luchiano is niet in zijn normale doen, slechts één keer loopt hij er op zijn Lens-achtige wijze doorheen. Later als ik hem wat peper in de reet probeer te schreeuwen, wijst hij op zijn elleboog. Daaraan is hij de zaterdag daarvoor geblesseerd geraakt en in deze wedstrijd weer op gevallen. Jammer!

De gelijkmaker van Ömer Kanbur komt feitelijk uit de lucht vallen en met 1-1 gaan we de rust in. In het begin van de tweede helft krijgt Rijen een penalty van Marco die de wedstrijd erg strak leidt. De begeleiders van Terheijden zijn het er niet mee eens, maar zij gaan bijzonder professioneel en sportief met alle beslissingen om. Een compliment daarvoor, ook al is het sneu dat Terheijden het na de Tachtigjarige Oorlog ook nu weer zwaar te verduren krijgt.

In de 50e minuut haalt Wesley verwoestend uit vanaf een meter of 20 en de bal knalt hoog in de touwen. Dit is het breekpunt in de wedstrijd, Terheijden lijkt er niet echt meer in te geloven. Wesley is een van de uitblinkers en bijna herhaalt hij zijn kunstje luttele minuten later. De andere uitblinker van Rijen C4 is Jorg die achterin zoveel meters maakt en zoveel opruimt, maar hij doet dat elke week.

Uiteindelijk wordt het 5-2 voor Rijen, in de bekerpoule hebben we nog één wedstrijd te gaan.

Scoreverloop Rijen C4 - Terheijden C2 5-2 (Beker):

07 0-1
17 1-1 Ömer Kanbur
37 2-1 Ömer Kanbur (penalty)
50 3-1 Wesley Fischer
55 4-1 Abdullah Kanbur
69 4-2
70 5-2 Ömer Kanbur

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

Comments

Nou, ik ben toch heel erg blij dat ik dit verslag door kan nemen en dat ik niet de wedstrijd heb moeten zien.

Rijen moet met Tom Taekema in het team meer strafcorners versieren. Maar gelukkig gaat het met het team van aanvoerder Luchiano toppie. Casaspa

Als je dit verslagje nu even in het Spaans plaatst, kan ik mooi oefenen. Bedankt alvast.

Marcus (4) is afgelopen maandag ook begonnen met zijn school, hij zit in een klas genaamd "Wombats'...hahahaha...

@Renesmurf: Soms lijkt het net of het verslag nog langer duurt dan de wedstrijd. Gelukkig geldt dat niet voor jou.
@CasasPa: Hockey is een heikel thema binnen de C4, met name de damesvariant.
@Door: Ik dacht juist dat het een leuke oefening voor jou is om mijn posts te vertalen. Ik kijk ze gratis na!
@Cerito: Wombats klinkt eigenlijk best gezellig. Maar wat komt hierna?