« Rijen C4 - Terheijden C2 5-2 (Beker) | Main | Skydiven met ICT »

Boeimeer C5 - Rijen C4 0-1

Zaterdag 10 september, ja ik weet het dat is bijna een week geleden, is het prachtig weer. Kennelijk weet de zon het verzorgde spel van Rijen C4 op waarde te schatten. We gaan naar Boeimeer in Breda. Onze jongens hebben qua prestaties tegen Boeimeer geen geweldige historie:

  • 25.10.2008 Boeimeer D3 - Rijen C4 7-1 (verslag)
  • 21.11.2009 Rijen D4 - Boeimeer D6 3-0 (Beker) (verslag)
  • 30.10.2010 Rijen C4 - Boeimeer C4 0-7 (verslag)

Gek is dat, ik dacht dat we nog veel vaker tegen Boeimeer verloren hadden. We duiken even in de historie van BSV Boeimeer. Opvallend is dat de club bijna altijd derde klasse KNVB speelt. In 1953 degradeert de club om een bijzondere reden:

10.09.2011: Rijen C4 wint uit bij BSV Boeimeer C5 met 0-1; Luchiano. Klik voor groter.

Zoals reeds eerder aangegeven begon men in de laagste klasse, om van 1926 tot 1953 in de derde klasse te spelen. In dit jaar moest Boeimeer degraderen, niet omdat men als laatste was geëindigd. Vanwege de watersnoodramp was er bepaald, dat Zeeuwse clubs niet hoefden te degraderen. Toen was Boeimeer de klos. Bron

Goedgemutst rijden de Rijen-supporters achter elkaar aan naar Breda, Raymond Bourgonje voorop. Daar zien we sportpark Heksenwiel opdoemen. Hé, wat is dat nu? Raymond rijdt de eerste de beste parkeerplaats op en als een kudde lemmingen volgt de rest. Het is niet de officiële parkeerplaats en het gevolg is dat we nu duizendmiljoen kilometer moeten lopen. Maar ja, de zon schijnt en daarom zeuren wij hier verder nauwelijks over.

De wedstrijd begint iets later dan gepland en vindt plaats op het D-veld. Om het D-veld te bereiken moeten wij in de benauwende hitte nogmaals een heel eind lopen, over een bruggetje klimmen en een zompig trainingsveld trotseren om uiteindelijk bij veld D terecht te komen. Er ligt een sloot vlak langs het veld en als hier een bal in terechtkomt halen de Boeimeer-spelers hem er als professionele vissers weer uit.

De traditionele rijtjesfoto is er deze keer in twee gedeeltes, vier dames op een bankje heeft ook wel iets. De wedstrijd is niet hoogstaand maar wel spannend. Beide teams houden elkaar redelijk in evenwicht, al krijgt Rijen iets meer kansen. CasasPa en Truus betreden het terrein, zij komen naar Luchiano (013) aka DNA (De Nieuwe Afellay) kijken. Uiteraard heeft CasasPa zijn camera bij zich en zo komt CasaSpider zelf ook eens in beeld.

10.09.2011: Rijen C4 wint uit bij BSV Boeimeer C5 met 0-1; Jorg en Wesley. Klik voor groter.Later vraagt Meram of CasasPa misschien mijn camera heeft geleend. Ik antwoord dat het zijn eigen camera is en dat ik het bloggen niet van een vreemde heb. Immers, als wij vroeger op vakantie gingen kwam CasasPa er aan met zijn cassetterecorder: "Hier CasasPa, het is nu blabla julie blabla en wij staan op het punt te vertrekken naar blabla. Nou Ilka, heb jij er zin in?" En dan duwde hij de microfoon onder de neus van mijn moeder. Daarna kwamen de kinderen aan de beurt.

Bij rust is het 0-0 en wij slenteren over het bruggetje richting de kantine, drinken koffie en mogen met de hete beker in de hand weer op weg naar het D-veld, via het bruggetje. Dit om aan te geven dat het best een eind is. Het is een gezellige boel langs het veld en het heeft wel iets weg van een camping. In de tweede helft zet Boeimeer aanvankelijk druk en zijn er een paar afstandsschoten van de blonde visser.

Het klamme, warme weer eist zijn tol. Als ik na één minuut in de tweede helft Luchiano toeschreeuw dat hij wat meer moet lopen, antwoordt hij: "Ik ben moe!" Na één minuut, wellicht is DNR (De Nieuwe Romario) een beter pseudoniem dan DNA. Gelukkig hebben ook de jongens van Boeimeer last van de hitte. In de 62e minuut breekt Luchiano door en wil uithalen. Zijn schot verandert onbewust in een assist op Abdullah die mooi binnentikt. We staan met 1-0 voor!

Het blijft spannend tot het eind, maar de Rijenaren spelen de wedstrijd professioneel uit. De eerste competitiewedstrijd in de vierde klasse C471 zit erop en de drie punten zijn binnen. Wederom lopen we over het bruggetje terug.

Net als het eerste van vv Rijen speelt het eerste van BSV Boeimeer in de derde klasse en raad eens wat, aanstaande zondag komt Boeimeer naar Rijen. Komt dat allen zien!

Scoreverloop Boeimeer C5 - Rijen C4 0-1:

62 0-1 Abdullah Kanbur

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

Comments

Ik denk dat Luchiano als DNR verder komt dan als DNA. DOA houdt toch voornamelijk de bank warm in Barcelona.

Wel mooi om seizoen met 3 punten te beginnen. Is het kampioenschap toch een stap dichterbij gekomen.

Goh, last van de hitte, dat mag wel opmerkelijk genoemd worden.
En dat nog wel in deze zomer.

heel goed van Luchiano, die voortik. hoe ging het dit weekend?

@Piet: Als Luchiano de bank warm houdt in Barcelona, word ik lekker warm van de (Rabo)bank in Rijen. En hij is al tevreden als zijn iPod Touch mee op de bank mag.
@Renesmurf: Zo slecht is deze zomer kennelijk niet, ook al is hij precies vandaag voorbij.
@Pascale: Goed, 3-3 gelijk uit tegen Gloria UC C3. Het verslag staat sinds gisteren online.