« CasaVatar | Main | Sint bezoekt Brabant Water Bolduque »

Gesta C1 - Rijen C4 2-1

Captain's Log, zaterdag 19 november 2011 ongeveer 21:54:41. Deze dag speelt Rijen C4 uit tegen Gesta C1 in Galder. Tot voor een week geleden had ik geen idee waar Galder ligt en wat het is. Een dorp? Een wijk? Een vliegtuig? Sommige vaders uit het team van Rijen C4 kijken mij haast glunderend aan: "Ken jij Galder niet? Van het naturistenstrand!" Neen, nooit van gehoord.

19.11.2011: Gesta C1 - Rijen C4 2-1, een mirakuleuze omhaal van een Gesta-speler. Klik voor groter.Het is een belangrijke wedstrijd, alhoewel wat is belangrijk. Immers, we spelen in de vierde klasse C71 en de kans is niet bijster groot dat we daar op maandagavond Voetbal International mee gaan halen. Maar voor ons is het belangrijk, want we doen mee om de derde plaats. Daarvoor is minimaal een gelijk spel tegen Gesta nodig. Het zal niet meevallen, aangezien onze topverdediger Jorg Mallens op deze dag andere prioriteiten heeft.

Om kwart voor tien 's ochtends staan we al voor de kantine van vv Rijen op sportpark Vijf Eiken waar het ongemeen druk is. Hockeydames zijn leuk, maar ze komen allemaal individueel in hun enorme SUV's aangereden en op die manier is de parkeerplaats natuurlijk snel vol. Behalve Jorg is Tjeu er niet bij en is de wel aanwezige Hasan Ali nog steeds geblesseerd. Als we in de auto's stappen vraagt keeper Jaap van Daal of zijn moeder en hij met ons mee mogen rijden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Jammer dat de naam van Jaap's moeder me even ontschoten is, er zit een 'i' in. Zij ontpopt zich als een mondige dame, maar laat ik niet op de zaken vooruit lopen. Fas de Koning mag meerijden met Raymond, Marja en Daan Bourgonje. Raymond staat erom bekend door omstandigheden weleens iets later te verschijnen, maar deze keer kan hij er niets aan doen. Als ze onderweg zijn herinnert Fas zich plotseling dat hij zijn scheenbeschermers is vergeten. Dat is een fenomeen op zich, je herinneren dat je iets vergeten bent. Kan dat berhaupt? Het gezelschap draait maar even om voor de scheenbeschermers. Gelukkig, want we beschikken over slechts n wisselspeler.

Tijd om het plaatsje Galder te bespreken. Galder telt 922 inwoners. Ongelofelijk als je erover nadenkt, want vv Rijen heeft bijna net zoveel leden. Over zo'n klein dorp denkt men al snel dat er weinig te vertellen valt, maar in 2008 is bekend gemaakt dat Galder tot de top drie van meest kindveilige dorpen in Nederland hoort. Steekt u die maar in uw zak! Voorts heet Galder met carnaval Maerkrattenland. Eerlijk is vals, maar dat is het wel wat betreft de info over Galder.

Net als Viola (Voetbal Is Onze Lust Alphen) en Jeka (Jeugdig Enthousiasme Kan Alles) staat Gesta voor iets bijzonders: Galder En Strijbeek Ten Aanval. Echt, steeds meer geloof ik dat vv Rijen qua naam een tikkeltje duf is. Kunnen wij ons niet GROT (Gilze Rijen Op Titelkoers) noemen of zoiets? Waar Rijen C4 bijzonder trots op mag zijn, is op de supporters en dan met name op de vrouwen.

19.11.2011: Gesta C1 - Rijen C4 2-1, het publiek leeft lekker mee. Klik voor groter.En voor n zijn het prachtexemplaren en hier zitten er vier op een rijtje in de gasten-dugout. Kijk eens welk een plezier ze hebben. Wederom een voordeel van de naam Gesta, immers het naamplaatje op de eigen dugout bevat nagenoeg dezelfde letters als die van de gasten.

Laten we er nog een paar Rijenaren uitlichten. Zie hier leider Marco Fischer in gesprek met Paul Houtepen en daar staan Neset, Meram en Alperen, de zoon van Neset. "Sta ik er goed op?", vraagt Meram. Ja Meram, jij staat er altijd goed op. De wedstrijd begint en gaat gelijk op. De Gesta-jongens zijn lekker fanatiek, dat mag ik wel. Onze voetballende jongens waaronder Abdullah, mer Kanbur en Luchiano (14) hebben het niet gemakkelijk.

Gelukkig worden ze flink aangemoedigd vanaf de kant, ja soms zelfs gecoached. Met name de moeder van Jaap is regelmatig te horen. Trainer Ton grijpt in: "Aanmoedigen mag, coachen niet". De laatste vijf minuten van de eerste helft komen we onder flinke druk te staan. Een doelpunt hangt in de lucht en n minuut voor rust scoort Gesta uit een rommelige situatie de verdiende 1-0.

Geen kwaad woord over de scheidsrechter, maar hoogstwaarschijnlijk is hij wel een van de 922 inwoners van Galder. Een duidelijke handsbal in het Gesta-strafschopgebied wordt niet bestraft en Luchiano snapt niet hoe de nummer 9 steeds wegkomt met zijn handtastelijkheden. Het hoort erbij en betekent een levensles voor de jongens die zij op dat moment precies nodig hebben. Denk nu niet wat is CasaSpider plotseling zweverig, want ik ben een man van de wetenschap. Dat staat in mijn horoscoop.

Na een kopje koffie in de verrassend ruime kantine ziet de wereld er bij aanvang van de tweede helft alweer anders uit. mer Kanbur bemoeit zich meer met de aanval en dat resulteert middels een assist op Abdullah vrij snel in de 1-1 gelijkmaker. Gesta combineert iets beter en heeft een licht overwicht. Rijen countert gevaarlijk en ook Luchiano maakt zijn rushes. Ik sta er met mijn neus bovenop als hij doorbreekt, het strafschopgebied in loopt en uithaalt voor een schot als hij door een lange Gesta-verdediger onderuitgeschopt wordt. Impulsief steek ik mijn handen in de lucht en schreeuw: "Penalty!"

19.11.2011: Gesta C1 - Rijen C4 2-1, de Gesta-keeper heeft de bal voordat Luchiano (14) erbij kan. Klik voor groter."Nee hoor, niets aan de hand", zegt de scheidsrechter. Typisch weer zo'n levensles die precies op het juiste moment komt. Jammer is alleen dat Luchiano een dag later niet met zijn rechtervoet kan lopen. We gaan gewoon door en de wedstrijd lijkt in een gelijkspel te eindigen. Dan gebeurt er een rampje. Een aanvaller van Gesta lost een hoog en hard schot. Ik hoop maar dat Jaap erbij kan, immers eerder in de wedstrijd deed hij dat uitstekend.

Jaap springt op en vangt de bal. Tot ontzetting van iedereen uit Rijen laat hij hem echter los. Snel corrigeert hij zich en pakt hem opnieuw. De Gesta-aanvaller ruikt zijn kans en probeert erbij te komen. Voor de tweede keer laat Jaap de bal los en nu scoort Gesta de 2-1. Alles wat Rijen is protesteert. Leider en grensrechter Marco Fischer: "Als je een keeper aanvalt in het 5-meter gebied, is het altijd een vrije trap". Keeper Jaap weet het niet zeker, de eerste keer liet hij de bal inderdaad zelf los doordat hij in de felle zon keek. De scheidsrechter keurt het doelpunt goed en we hebben nog een minuut om de zaak recht te zetten. Bijna lukt het Abdullah nog, dan klinkt het laatste fluitsignaal.

Trainer Ton moet sommige jongens dwingen toch de hand van de tegenstanders te schudden en zo hoort het ook. Het is een enerverende zaterdagochtend geworden en de moeder van Jaap heeft genoten. En de spelers van haar. mer Kanbur vindt de luidkeelse aanmoedigingen prachtig en zegt dat hij door Jaaps moeder het idee had in een vol stadion te spelen. Het zal je maar gezegd worden!

Volgende week zaterdag spelen we de laatste wedstrijd van het najaarsseizoen tegen Moerse Boys C2. Het wordt niet alleen de clash van de voetballers, maar tevens van de verslaggevers. Niek Melisse van Moerse Boys schrijft net als ik iedere week een lang verslag en doet dat bijzonder goed. Graag wil ik mijn collega eens een hand geven, maar nu komt het slechte nieuws. Precies op zaterdag 26 november komt Sinterklaas op bezoek bij Brabant Water in Den Bosch en daar moeten wij met Diana (5) naar toe. Ik kan wel janken! Paul Houtepen heeft aangeboden voor een keer foto's en verslag van de wedstrijd te maken, hartelijk dank daarvoor. Niek, waarschijnlijk spelen we in de voorjaarscompetitie 2012 weer tegen jullie. Dan spreken we elkaar!

Scoreverloop Gesta C1 - Rijen C4 2-1:

34 1-0
44 1-1 Abdullah Kanbur (assist mer Kanbur)
69 2-1

Uitslagen en stand in de vierde klasse C471 tot en met 19.11.2011

Alle posts over Rijen C4 in het seizoen 2011-2012 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen C4 2011/2012.

Comments

Misschien moet je eens een wedstrijd op film vast gaan leggen, en dan de hoogtepunten loggen.

Wat vliegt de tijd ook he, net begonnen en dan alweer de laatste wedstrijd.

Heeft Luciano nu al een snorrr? Wat gaat de tijd toch snel.

Haha, die moeder van Jaap. Kan zo in dat tv spotje van SIRE?
Mooi verslag weer.

Heel leuk, behalve dan die levenslessen... ben je echt zo koelbloedig gebleven als je nu beschrijft???

@Renesmurf: Op zich een aardig idee, maar het kost veel megabytes, goede editing-software en uiteindelijk zijn foto's toch "blijvender".
@Bout: Haha, ja hij is apentrots op zijn snor. Binnenkort een scheerapparaat.
@Door: Rijen C4 doet af en toe aan de New Kids denken. Ik zal de moeder van Jaap eens vragen of ze uit Maaskantje komt.
@Pascale: Je kent me toch?