« Gesta C1 - Rijen C4 2-1 | Main | Rijen C4 - Moerse Boys C2 2-3 »

Sint bezoekt Brabant Water Bolduque

26.11.2011: Zaterdagmiddag komt Sinterklaas op bezoek in het bedrijfsrestaurant van Brabant Water in Den Bosch. Klik voor groter.Degenen die geen idee hebben waar Bolduque voor staat lezen eerst maar eens deze post. "Streng zijn is soms fijn", aldus een filosofe in Hengelo. Soms is parallel beter en soms serieel. Zaterdag opteer ik voor serieel, maar het is helaas niet mogelijk op hetzelfde tijdstip zowel aanwezig te zijn bij de laatste competitiewedstrijd van vv Rijen C4 thuis tegen Moerse Boys C2 als bij het bezoek van Sinterklaas aan Brabant Water in Den Bosch.

De kinderen splitsen wel. Luchiano (14) wordt opgehaald door Meram Çelik en gaat voetballen. Lucy, Diana (5) en ik vertrekken per onbestemdrode Ford Focus naar Den Bosch. We mogen parkeren in de parkeergarage van Brabant Water, het is gewoon heerlijk. Met de lift zoeven we naar de tweede verdieping waar ik de dames mijn werkplek laat zien. Geen slecht uitzicht, toch?

We gaan door naar de kantine het bedrijfsrestaurant, sorry Petra. Het is er tamelijk druk met knutselende kinderen en kletsende ouders. Diana pakt een kleurplaat en maakt die helemaal roze, alhoewel er qua lievelingskleur een shift ontstaat van roze naar paars.

Het Sinterklaasprogramma verloopt een tikkeltje traag en het is mij niet duidelijk of dit opzet was of dat bepaalde logistieke tegenslagen creatieve oplossingen kregen. Zo waren er eerst geen Zwarte Pieten, toen geen drank voor de kinderen, toen geen stoel voor Sinterklaas en ga zo maar door. Ja, als je het zo leest dan lijkt het toch wel doorgestoken kaart. De kinderen kan het niet schelen, die kijken ademloos toe.

26.11.2011: Diana (5) op schoot bij Sinterklaas in het bedrijfsrestaurant van Brabant Water Den Bosch. Klik voor groter.Vervolgens heeft Sint het briljante idee om met alle, ik herhaal alle kinderen op de foto te gaan. Er waren best veel kinderen. Op Sint's herhaalde uitnodigingen aan de moeders om ook op schoot te komen zitten gaat niemand in. Sommige Zwarte Pieten zien er trouwens ook niet slecht uit. Er wordt druk gefotografeerd waarbij Esther laat zien hoe men met twee handen en een mond toch drie dingen vast kan houden.

Speciaal voor de aanvoerder van het National Rugby Team leg ik de kinderen van Ferry Bazelmans vast op de schoot van Sint. Voor later. Dit in smurfenpak gehulde kind is een schilderij op zichzelf en zo zijn er meer scenes die zich lenen voor een mooi plaatje. Of zie links een Bart Zandbergen naast een Niels Kantelberg, achter het vaantje. Na een uur is Diana aan de beurt. Verheugd loopt zij op de Sint af en gaat lekker zitten.

Na wat gezang is het tijd voor de kado's die per leeftijdscategorie op pallets worden binnengereden. Hier ontvangt Frederique van Annemiek van Essen haar presentje. Als alle kinderen een kado hebben tellen de Pieten af: 1, 2, 6! Slechts het geluid van scheurend papier is hoorbaar en even later rennen de kinderen naar hun ouders om de buit te tonen. Diana heeft een Holle Bolle Beukenboom, een spel waarbij men zijn boom zo snel mogelijk vol moet krijgen met beukennootjes. Hilarisch!

Inmiddels hebben wij flinke trek gekregen en gaan er net als de meesten redelijk snel vandoor. Luchiano is al thuis. Rijen C4 heeft met 2-3 verloren van Moerse Boys C2. Een nederlaag die ik mij aanreken, immers wie heeft de jongens nu telkens wakker geschreeuwd?

Nu ja, wij hebben een gezellige middag gehad, waarvoor dank aan Brabant Water.

Comments

Sinterklaas heeft altijd alle tijd he, en daara moet die vlug weer weg want hij heeft het druk.

Fijne vent, mooie traditie, waarvoor dank aan de enige echte Sinterklaas natuurlijk!

Zeg, heb jij nog een secretaresse nodig? Ik wil ook zo'n werkplek!